Szerelem nyugdíjas korban

A szerelem minden életkorban virágzik. Bizonyára mindenki ismeri ezt a közmondást. De közületek már sokan kételkednek az igazságában. Miért? Végül is nem mindegy, hány éves vagy te és a párod. Ha fiatalabb vagy idősebb, ha egyidős vagy, vagy ha nagy a korkülönbség köztetek. A lényeg, hogy megértsétek egymást, és jól érezzétek magatokat együtt!

Soha nem késő a szerelemhez

A regényekben a szerelem többnyire csak a fiatalokról szól. Mintha csak a fiataloknak lenne kiváltsága szeretni. Az előrehaladott életkor azonban nem jelenti azt, hogy az ember már nem tud szerelmes lenni, vagy hogy nincs már joga a szerelemhez. Ellenkezőleg. Több tapasztalattal a szerelem sokkal érettebb, és nagyobb esélye van a sikerre. Szilárdabb alapokon állnak, amelyeket a fiatalok nem tudnak megteremteni.

A szerelem késői korban egyáltalán nem lehetetlen. Az a tény, hogy az emberek ezt nem úgy mutatják meg, hogy felgyújtanak minden hidat és menekülnek a valóság elől, nem jelenti azt, hogy ez kevésbé intenzív, mint a fiatalok közötti szerelem.

A nyugdíj nem jelenti a végét

A nyugdíjba vonulás az élet egyik legnehezebb időszaka. Hirtelen nincs minden napra előírt program, nem kell betartani semmilyen határidőt, nem kell emlékezni kedden bevásárolni, mert szerdán nem lesz időd. Ebben az időben egyes egyéneknél súlyos depresszió léphet fel.

Hirtelen minden nap találkozik a partnerével, egész nap, ahelyett, hogy csak tévét nézne este vagy alkalmanként reggeli közben. Elkezdi látni partnerében mindazokat a hibákat, amelyeket nem vett észre, vagy csak figyelmen kívül hagyott.

Ne adj esélyt a kisebb nézeteltéréseknek, és küzdj az unalommal, amely arra kényszeríti, hogy megvizsgáld ezeket a hibákat. Tegyen egy kirándulást egy közeli kastélyba, amelyet mindig is látni akart. Hirtelen sok időd van. Tehát az eddig használt kifogások nem állnak a helyükön. Vagy csak menj el sétálni, és élvezd az egész délelőttöt vagy délutánt a parkban, ahol nemrég jutottál este öt vagy hat órára.

Ne becsüld alá az érintést

Az, hogy a szerelem a gyomron keresztül megy, ismert dolog. Többek között érintéssel is kifejezzük. Már csecsemőkként is szükségünk van arra, hogy szüleink minél többet érintsenek meg minket. Csak így érezzük, hogy igazán szeretnek minket, és nélkülözhetetlenek vagyunk számukra. Ez az igény a felnőttkor elérése után sem változik, nemhogy idős korban. Ne felejtsd el tehát megfogni párod kezét, vagy csak ülni egymás közelében egy együtt töltött este során. Még a rövid vagy múló érintések is sokat tesznek. Sokszor többet, mint a szokásos szavakat.

A legtöbb pár esetében több éves együttélés után kezdenek eltűnni azok a kedves, gyengéd dolgok, amelyek a kapcsolat elején olyan jól működtek. Simogatni, érinteni, simogatni, mindez hirtelen elmúlt. Főleg, ha együtt éltek, és ez az év párkapcsolat helyett személyes vagy munkahelyi problémákat oldott meg. És amint ez a kedvesség eltűnik a kapcsolatból és ezzel együtt némi társas interakcióból, az emberek hirtelen magányosnak érzik magukat. A legcsekélyebb oka sincs. Végül is melletted van az egyetlen ember, akire szükséged van. Azt, amelyet választottál.

És ha bármilyen okból egyedül maradtál, ne ess kétségbe. Ahogy az elején írtuk, a szerelem minden életkorban virágzik. Csak nézz körül, és biztosan találkozol egy rokonszellemmel, akinek ugyanúgy hiányzik a szerelem, mint neked! És ha nincs körülötted ilyen ember, ne légy szomorú. Regisztráljon a seznamka pro seniory oldalon. Ott biztosan hamarosan szerelemre találsz!


Hasonló cikkek

Akár tíz éve házas, akár csak a házasságon gondolkozik, vagy éppen egy új kapcsolat elején áll, minden bizonnyal ugyanaz a gondolata lesz. Mit tehetünk, hogy ez együtt működjön? Sajnos a boldogságra nincs recept. Valami mindenkinél másképp működik. Vezető párkapcsolati tanácsadókkal és családterapeutákkal együttműködve azonban megvizsgáltuk, mi köti össze a boldog párokat.

Mindenki mindig azt kérdezi tőled, hogy mikor lesz gyereked? Felvetették már néhányan, hogy valószínűleg valamilyen egészségügyi problémája van, ha még mindig nincs gyermeke? De mi van akkor, ha gyermektelen akar maradni a párjával? Mi van, ha félsz bevallani magadnak, mert szinte mindenki gyerekes családra vágyik? Tudjuk, hogyan lépjünk ki belőle!

Egy nagyszerű férfival ismerkedtél meg, és szerelmes vagy. Ismerkedsz, szereted őt. Biztos vagy benne, hogy jársz? Mi van, ha nem így gondolja? Vannak férfiak, akik nem akarnak egyéjszakás kalandokat. Ő sem vágyik komoly kapcsolatra, nemhogy házasságra. Honnan tudod, hogy tényleg komolyan gondolja-e? Nézz meg 6 egyértelmű jelet.

A szakítás soha nem könnyű. És még rosszabb, ha nem tudod, hogy a kapcsolatban van-e a probléma, vagy benned van. Hogyan lehet megtudni? A szakítás végleges. Tehát amíg nem vagy biztos benne, valószínűleg még mindig együtt vagytok. Hogyan rendezd el az érzéseidet, és hogyan mondd ki biztosan, hogy szakíts-e vagy sem? Van egy útmutatónk az Ön számára!

Azt mondod magadnak, hogy boldog és elégedett kapcsolatban élsz, de amint kimondod, történik valami, ami kellemetlenül meglep? Úgy érzed, hintában lennél? A kapcsolatod egyik pillanata tele van szeretettel és boldogsággal, a következő néhány nap pedig tele van problémákkal, haraggal és gyűlölettel? Normálisnak tekinthető az ilyen hangulatingadozás egy kapcsolatban?

Minden nő elvár valamit a férfiaktól. De ez baj. Miért? Mert amit a nők néha kívánnak, azt általában nem kapják meg. Utána már csak boldogtalanok. Elmondjuk, mit ne várj el a férfiaktól.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.