Szerelem nyugdíjas korban

A szerelem minden életkorban virágzik. Bizonyára mindenki ismeri ezt a közmondást. De közületek már sokan kételkednek az igazságában. Miért? Végül is nem mindegy, hány éves vagy te és a párod. Ha fiatalabb vagy idősebb, ha egyidős vagy, vagy ha nagy a korkülönbség köztetek. A lényeg, hogy megértsétek egymást, és jól érezzétek magatokat együtt!

Soha nem késő a szerelemhez

A regényekben a szerelem többnyire csak a fiatalokról szól. Mintha csak a fiataloknak lenne kiváltsága szeretni. Az előrehaladott életkor azonban nem jelenti azt, hogy az ember már nem tud szerelmes lenni, vagy hogy nincs már joga a szerelemhez. Ellenkezőleg. Több tapasztalattal a szerelem sokkal érettebb, és nagyobb esélye van a sikerre. Szilárdabb alapokon állnak, amelyeket a fiatalok nem tudnak megteremteni.

A szerelem késői korban egyáltalán nem lehetetlen. Az a tény, hogy az emberek ezt nem úgy mutatják meg, hogy felgyújtanak minden hidat és menekülnek a valóság elől, nem jelenti azt, hogy ez kevésbé intenzív, mint a fiatalok közötti szerelem.

A nyugdíj nem jelenti a végét

A nyugdíjba vonulás az élet egyik legnehezebb időszaka. Hirtelen nincs minden napra előírt program, nem kell betartani semmilyen határidőt, nem kell emlékezni kedden bevásárolni, mert szerdán nem lesz időd. Ebben az időben egyes egyéneknél súlyos depresszió léphet fel.

Hirtelen minden nap találkozik a partnerével, egész nap, ahelyett, hogy csak tévét nézne este vagy alkalmanként reggeli közben. Elkezdi látni partnerében mindazokat a hibákat, amelyeket nem vett észre, vagy csak figyelmen kívül hagyott.

Ne adj esélyt a kisebb nézeteltéréseknek, és küzdj az unalommal, amely arra kényszeríti, hogy megvizsgáld ezeket a hibákat. Tegyen egy kirándulást egy közeli kastélyba, amelyet mindig is látni akart. Hirtelen sok időd van. Tehát az eddig használt kifogások nem állnak a helyükön. Vagy csak menj el sétálni, és élvezd az egész délelőttöt vagy délutánt a parkban, ahol nemrég jutottál este öt vagy hat órára.

Ne becsüld alá az érintést

Az, hogy a szerelem a gyomron keresztül megy, ismert dolog. Többek között érintéssel is kifejezzük. Már csecsemőkként is szükségünk van arra, hogy szüleink minél többet érintsenek meg minket. Csak így érezzük, hogy igazán szeretnek minket, és nélkülözhetetlenek vagyunk számukra. Ez az igény a felnőttkor elérése után sem változik, nemhogy idős korban. Ne felejtsd el tehát megfogni párod kezét, vagy csak ülni egymás közelében egy együtt töltött este során. Még a rövid vagy múló érintések is sokat tesznek. Sokszor többet, mint a szokásos szavakat.

A legtöbb pár esetében több éves együttélés után kezdenek eltűnni azok a kedves, gyengéd dolgok, amelyek a kapcsolat elején olyan jól működtek. Simogatni, érinteni, simogatni, mindez hirtelen elmúlt. Főleg, ha együtt éltek, és ez az év párkapcsolat helyett személyes vagy munkahelyi problémákat oldott meg. És amint ez a kedvesség eltűnik a kapcsolatból és ezzel együtt némi társas interakcióból, az emberek hirtelen magányosnak érzik magukat. A legcsekélyebb oka sincs. Végül is melletted van az egyetlen ember, akire szükséged van. Azt, amelyet választottál.

És ha bármilyen okból egyedül maradtál, ne ess kétségbe. Ahogy az elején írtuk, a szerelem minden életkorban virágzik. Csak nézz körül, és biztosan találkozol egy rokonszellemmel, akinek ugyanúgy hiányzik a szerelem, mint neked! És ha nincs körülötted ilyen ember, ne légy szomorú. Regisztráljon a seznamka pro seniory oldalon. Ott biztosan hamarosan szerelemre találsz!


Hasonló cikkek

A férfiaknak is megvannak a napjaik, és nem akarnak beszélni a partnereikkel. Ilyen helyzetekben inkább csendben maradnak. Soha nem csinálják ok nélkül. Olvassa el, mi készteti őket leggyakrabban arra, hogy megtagadják a nőkkel való kommunikációt.

Férfiak és nők egyaránt szeretnek gúnyt űzni az ellenkező nemből. Főleg, ha már egy kicsit részegek, és a társaságuk tisztán egynemű. De akár tetszik, akár nem, minden viccben van egy kis igazság. Szeretnéd tudni, mit beszélnek a férfiak a nőkről? Milyen jellemzők jelennek meg leggyakrabban? Szóval olvass tovább!

Bár a munkája jól fizet, és régóta van saját lakása, ez még mindig nem jelenti azt, hogy mindketten készen állnak egy komoly partnerkapcsolatra. Egyre távolabb kerül az az idő, amikor a gyerekek önállóvá válnak, és magukra hagyják magukat. De egy kapcsolatban több van, mint a vásárlás és a főzés ismerete. Honnan tudhatod, hogy szerelmed eléggé megérett-e egy komoly kapcsolathoz?

Mindenki olyasmivel foglalkozik, amit nem szeret magában. Legyen szó megjelenésről vagy jellemvonásról. A nőkről gyakran azt mondják, hogy megszállottjai a megjelenésüknek, és minden pattanás vagy ránc katasztrófát okoz számukra. A férfiakat viszont állítólag csak a pénisz mérete érdekli. De hol az igazság? Milyen problémák foglalkoztatják őket valójában?

Tökéletes alkalmazottnak vagy vállalkozónak, tökéletes partnernek és szeretőnek, szerető anyának, példamutató háziasszonynak lenni, és ráadásul a saját életét élni, nem igazán könnyű. Csak néhány nőnek sikerül tökéletesnek lennie a fent említett területeken. Mit tegyünk hát, hogy elérjük a célunkat, és még mindig ne őrüljünk meg ettől az egésztől?

Minden partnerkapcsolat előbb-utóbb egy sztereotípiába esik. Ha nem kezdesz el időben valamit, megtörténhet, hogy nagy szerelmed jó esetben párkapcsolati válságba, rosszabb esetben szakításba is vezet. Próbálja meg megelőzni ezt a helyzetet, és vegyen be mindennapi életébe olyan tevékenységeket, amelyekre együtt számíthattok.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.