Szerelem nyugdíjas korban

A szerelem minden életkorban virágzik. Bizonyára mindenki ismeri ezt a közmondást. De közületek már sokan kételkednek az igazságában. Miért? Végül is nem mindegy, hány éves vagy te és a párod. Ha fiatalabb vagy idősebb, ha egyidős vagy, vagy ha nagy a korkülönbség köztetek. A lényeg, hogy megértsétek egymást, és jól érezzétek magatokat együtt!

Soha nem késő a szerelemhez

A regényekben a szerelem többnyire csak a fiatalokról szól. Mintha csak a fiataloknak lenne kiváltsága szeretni. Az előrehaladott életkor azonban nem jelenti azt, hogy az ember már nem tud szerelmes lenni, vagy hogy nincs már joga a szerelemhez. Ellenkezőleg. Több tapasztalattal a szerelem sokkal érettebb, és nagyobb esélye van a sikerre. Szilárdabb alapokon állnak, amelyeket a fiatalok nem tudnak megteremteni.

A szerelem késői korban egyáltalán nem lehetetlen. Az a tény, hogy az emberek ezt nem úgy mutatják meg, hogy felgyújtanak minden hidat és menekülnek a valóság elől, nem jelenti azt, hogy ez kevésbé intenzív, mint a fiatalok közötti szerelem.

A nyugdíj nem jelenti a végét

A nyugdíjba vonulás az élet egyik legnehezebb időszaka. Hirtelen nincs minden napra előírt program, nem kell betartani semmilyen határidőt, nem kell emlékezni kedden bevásárolni, mert szerdán nem lesz időd. Ebben az időben egyes egyéneknél súlyos depresszió léphet fel.

Hirtelen minden nap találkozik a partnerével, egész nap, ahelyett, hogy csak tévét nézne este vagy alkalmanként reggeli közben. Elkezdi látni partnerében mindazokat a hibákat, amelyeket nem vett észre, vagy csak figyelmen kívül hagyott.

Ne adj esélyt a kisebb nézeteltéréseknek, és küzdj az unalommal, amely arra kényszeríti, hogy megvizsgáld ezeket a hibákat. Tegyen egy kirándulást egy közeli kastélyba, amelyet mindig is látni akart. Hirtelen sok időd van. Tehát az eddig használt kifogások nem állnak a helyükön. Vagy csak menj el sétálni, és élvezd az egész délelőttöt vagy délutánt a parkban, ahol nemrég jutottál este öt vagy hat órára.

Ne becsüld alá az érintést

Az, hogy a szerelem a gyomron keresztül megy, ismert dolog. Többek között érintéssel is kifejezzük. Már csecsemőkként is szükségünk van arra, hogy szüleink minél többet érintsenek meg minket. Csak így érezzük, hogy igazán szeretnek minket, és nélkülözhetetlenek vagyunk számukra. Ez az igény a felnőttkor elérése után sem változik, nemhogy idős korban. Ne felejtsd el tehát megfogni párod kezét, vagy csak ülni egymás közelében egy együtt töltött este során. Még a rövid vagy múló érintések is sokat tesznek. Sokszor többet, mint a szokásos szavakat.

A legtöbb pár esetében több éves együttélés után kezdenek eltűnni azok a kedves, gyengéd dolgok, amelyek a kapcsolat elején olyan jól működtek. Simogatni, érinteni, simogatni, mindez hirtelen elmúlt. Főleg, ha együtt éltek, és ez az év párkapcsolat helyett személyes vagy munkahelyi problémákat oldott meg. És amint ez a kedvesség eltűnik a kapcsolatból és ezzel együtt némi társas interakcióból, az emberek hirtelen magányosnak érzik magukat. A legcsekélyebb oka sincs. Végül is melletted van az egyetlen ember, akire szükséged van. Azt, amelyet választottál.

És ha bármilyen okból egyedül maradtál, ne ess kétségbe. Ahogy az elején írtuk, a szerelem minden életkorban virágzik. Csak nézz körül, és biztosan találkozol egy rokonszellemmel, akinek ugyanúgy hiányzik a szerelem, mint neked! És ha nincs körülötted ilyen ember, ne légy szomorú. Regisztráljon a seznamka pro seniory oldalon. Ott biztosan hamarosan szerelemre találsz!


Hasonló cikkek

Rutinná vált a kapcsolata? Hogyan lehet megváltoztatni? Sajnos manapság a hűtlenség a leggyakoribb újraélesztése egy hosszú távú kapcsolatnak. Valóban megéri elcserélni egy hosszú távú kapcsolatot az ágyi szórakozásért egy vonzó valakivel? Mielőtt úgy döntene, hogy megcsalja párját, olvassa el, miért nem éri meg a hűtlenség.

Minden szabad percét együtt töltöttétek kapcsolatotok kezdetén? Együtt feküdtök le, reggel együtt ébredtök, és a közös vacsorák is napirenden voltak. De hirtelen minden más. Az egyik partner hirtelen későn jön haza, és amikor otthon van, inkább egyedül van valahol. Úgy érzed, hogy a párod már nem érdeklődik irántad? Tudjuk, mit tegyünk!

Úgy érzi, már kimerítette az összes ötletet, hogyan töltse szabadidejét szerelmével? Járt már minden rendezvényen és kulturális eseményen, amely a környéken zajlott? Volt már moziban, színházban, állatkertben, étteremben, kastélyban, kastélyban, kiállításon...? Nem akarsz otthon ülni tévét nézni és csak heverészni a kanapén? Akkor tekintse meg tippjeinket!

Olyan társkereső oldalt keresel, ahol életre szóló társat találhatsz? Eleged van az örökös flörtölésből, amiből végül semmi lesz? Ha elcsábított a könnyű online randevúzás lehetősége, és még nem sikerült találkoznia, akkor egy kicsit csalódott lehet. Még a választott társkereső oldal sem segített megtalálni a megfelelő partnert egy komoly kapcsolathoz? Egyáltalán a jobb oldalon áll?

Minden kapcsolat egyedi. Ennek ellenére a szakértők és laikusok világszerte nyomon követtek bizonyos viselkedési mintákat a kapcsolatokban, amelyek gyakrabban működnek, mint mások. Te is ismered őket? Nézze meg, milyen típusú kapcsolat tart majd egy életen át.

Nem hiába mondják, hogy az egyik ember szabadsága ott ér véget, ahol a másiké kezdődik. Ez vonatkozik a kapcsolatokra is. Mindannyiunknak megvan a saját terünk és saját határaink, amelyeken túl senkinek sem szabad tágítania. Egy ideig engedményeket tehetsz, de ha a párod rendszeresen korlátoz, hidd el, az tönkreteszi a kapcsolatodat. Ezért ne félj felállítani bizonyos határokat a kapcsolatban, amelyeket a párod nem tud átlépni. Mindkettőtöknek előnyös lesz. Nézz meg három egyszerű lépést a boldog kapcsolat eléréséhez.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.