Hogyan hat a párkapcsolatokra az úgynevezett generációs együttélés?

Ahogy a különböző kultúrák eltérően vélekednek a különböző élethelyzetekről, úgy az egyes generációk is. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a generációk mindegyike más időben nő fel. És éppen a különböző attitűdök és vélemények miatt gyakran van nemzedékek közötti érdekütközés.

Fiatalok vs. idős kor

A mai fiatal generáció a modern technológiáknak köszönhetően hatalmas előnyben részesül, hiszen sokféle információhoz fér hozzá. A fiatalok tele vannak energiával, nagy a lendületük, fejjel vetik magukat mindenbe, elég alkalmazkodóak, ugyanakkor elég igényesek is. Sajnos a fiatal generáció nem rendelkezik azzal az élettapasztalattal és tudással, amivel az idősebb generáció rendelkezik. Az idősebbek megfontoltabbak, mint a fiatalok, nem játszanak sem vagyonukkal, sem pénzükkel, nyugodtabbak. Előfordulhat, hogy a fiatalok elavultnak és életükre használhatatlannak találják az idősek véleményét. Az idősebbek viszont nem fogják értékelni e modern kor kényelmét, sem azt, ahogyan a fiatalok jelenleg megszervezik életüket. A konfliktus pedig azonnal felmerülhet.

Nemzedékek együttélése

Az egy családon belül felmerülő generációk közötti problémák gyakran nagyon bonyolultak lehetnek. Ha a család idősebb tagjai saját lakásban élnek és a fiatalok is, akkor beszélhetünk a jobb megoldásról. Ha azonban két vagy akár három generáció él egy családi házban, akkor a generációs együttélés nagy kihívást jelenthet.

Ha a fiatalok és az idősek véleménye homlokegyenest ellentétes, és egyik fél sem akarja megérteni a másikat, a helyzetek akkor fordulhat elő, amikor a család veszekedni kezd egymással, vagy egy időre abbahagyja a kommunikációt. A fiatalok gyakran tiltakoznak az idősebb generációk értékei ellen. Az idősebb generáció viszont értelmetlenül ragaszkodik minden elvéhez. És ez soha nem fog jót tenni!

Eltérő életszemlélet

Ezen összecsapások, félreértések és gyakori „verekedések” fő oka az is, hogy az évtizedek/évszázadok során család és családi együttélés nézete. Régebben a lányok 18 évesen férjhez mentek, családot alapítottak és ennek szentelték magukat. A férfi ellátta a családot. Ma már nem is olyan rég. A partnerek gyakran „a kutyakönyv szerint” élnek. Egyre több embernek nincs szüksége házasságra az élethez. Gyermekeket olyan partnerek is szereznek, akik még nem házasodtak össze, vagy nem akarnak a jövőben házasodni. És ez az idősebb generáció számára sokszor érthetetlen. Elítélik az úgynevezett egyedülálló vagy vegyes kapcsolatokat is. Az ilyen életmód elfogadhatatlannak tűnik az idősek számára.

Az idősebb generációnál is abban lát problémát, hogy ma már nem magától értetődő, hogy a férfi a család eltartója. Manapság általában mindkét nem a családfenntartó. A nők már most is ugyanannyit keresnek, mint a férfiak. Mindkét nem részt vesz a karrierjében, és közösen osztoznak a háztartásban.

Mit lehet tehát tenni a generációk közötti összeütközések minimalizálása érdekében?

Először is hallgasd meg a véleményt. a másik oldalról. Mondja el a magáét róla. Ügyeljen azonban arra, hogy milyen szavakat választ ön kifejezésére. Ne légy agresszív vagy vulgáris. Ne erőltesd mindenáron a nézőpontodat. Ne légy makacs. Próbálja meg elmagyarázni álláspontját a másik félnek, és kérje megértését és támogatását. Soha ne felejtsd el tisztelni az idősebb generációt. Ne feledje, hogy még ti fiatalok is megöregedtek egy napon, és életetek során a nézeteitek megváltozhatnak vagy teljesen megfordulhatnak. Tartsanak rendszeres kapcsolatot egymással, és becsüljétek egymást mindaddig, amíg vannak egymással. Később megbánhatja negatív viselkedését vagy az egymással folytatott kommunikáció befejezését.


Hasonló cikkek

Minden szabad percét együtt töltöttétek kapcsolatotok kezdetén? Együtt feküdtök le, reggel együtt ébredtök, és a közös vacsorák is napirenden voltak. De hirtelen minden más. Az egyik partner hirtelen későn jön haza, és amikor otthon van, inkább egyedül van valahol. Úgy érzed, hogy a párod már nem érdeklődik irántad? Tudjuk, mit tegyünk!

Házas vagy, és van egy jó barátod? Nem látsz ebben semmi rosszat? De gyere és nézd meg, hogy egy ilyen barátság egy nagyszerű baráttal milyen hatással lehet a házasságodra.

Minden kapcsolatban időnként előfordul egy viharos vita, ami után garantáltan besűrűsödik a légkör. Egy ilyen kapcsolatban határozottan mindketten kutyának érzitek magatokat. Ha nem szeretnél ebben az állapotban maradni, jó hírünk van számodra. Tudjuk, hogyan lépjünk ki belőle. Olvasson el néhány tippet arról, hogyan lehet újra együtt szerelmével szakítás után.

Néha meglehetősen nehéz kitalálni, hogy ti ketten valóban egy pár vagytok-e. Tartani fog? Nem csak átmeneti varázslat? Abbahagyhatod az aggódást. Olvasd el a következő jeleket, és derítsd ki, hogy PÁR vagy-e. Nem kell minden pontot teljesítenie. De ha legalább háromban találod magad, a szerelmed nagy valószínűséggel kitart.

A kezdeti szerelem gyakran vak. Egy kapcsolat elején nehéz felismerni, hogy kompatibilisek vagytok-e vagy sem. Nem szabad figyelmen kívül hagynod azokat a jeleket, amelyek azt jelzik, hogy nem vagytok egymásnak valók. Minél előbb felismered ezt és szakítasz, annál kevésbé fog fájni. Olvassa el figyelmesen a négy jelet, amely azt sugallja, hogy nem vagytok igazán alkalmasak egymásnak.

Szeretné, ha a kapcsolata működne, és egyenrangú partnerként élne benne? Ezután jól kell ismernie a partnerét, és rendszeresen dolgoznia kell a kapcsolatán. Nem mindegy, hogy szerelmed elején jársz, vagy már pár éve együtt éltek. A partnerek kapcsolatában mindig van hova fejlődni.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.