Hogyan hat a párkapcsolatokra az úgynevezett generációs együttélés?

Ahogy a különböző kultúrák eltérően vélekednek a különböző élethelyzetekről, úgy az egyes generációk is. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a generációk mindegyike más időben nő fel. És éppen a különböző attitűdök és vélemények miatt gyakran van nemzedékek közötti érdekütközés.

Fiatalok vs. idős kor

A mai fiatal generáció a modern technológiáknak köszönhetően hatalmas előnyben részesül, hiszen sokféle információhoz fér hozzá. A fiatalok tele vannak energiával, nagy a lendületük, fejjel vetik magukat mindenbe, elég alkalmazkodóak, ugyanakkor elég igényesek is. Sajnos a fiatal generáció nem rendelkezik azzal az élettapasztalattal és tudással, amivel az idősebb generáció rendelkezik. Az idősebbek megfontoltabbak, mint a fiatalok, nem játszanak sem vagyonukkal, sem pénzükkel, nyugodtabbak. Előfordulhat, hogy a fiatalok elavultnak és életükre használhatatlannak találják az idősek véleményét. Az idősebbek viszont nem fogják értékelni e modern kor kényelmét, sem azt, ahogyan a fiatalok jelenleg megszervezik életüket. A konfliktus pedig azonnal felmerülhet.

Nemzedékek együttélése

Az egy családon belül felmerülő generációk közötti problémák gyakran nagyon bonyolultak lehetnek. Ha a család idősebb tagjai saját lakásban élnek és a fiatalok is, akkor beszélhetünk a jobb megoldásról. Ha azonban két vagy akár három generáció él egy családi házban, akkor a generációs együttélés nagy kihívást jelenthet.

Ha a fiatalok és az idősek véleménye homlokegyenest ellentétes, és egyik fél sem akarja megérteni a másikat, a helyzetek akkor fordulhat elő, amikor a család veszekedni kezd egymással, vagy egy időre abbahagyja a kommunikációt. A fiatalok gyakran tiltakoznak az idősebb generációk értékei ellen. Az idősebb generáció viszont értelmetlenül ragaszkodik minden elvéhez. És ez soha nem fog jót tenni!

Eltérő életszemlélet

Ezen összecsapások, félreértések és gyakori „verekedések” fő oka az is, hogy az évtizedek/évszázadok során család és családi együttélés nézete. Régebben a lányok 18 évesen férjhez mentek, családot alapítottak és ennek szentelték magukat. A férfi ellátta a családot. Ma már nem is olyan rég. A partnerek gyakran „a kutyakönyv szerint” élnek. Egyre több embernek nincs szüksége házasságra az élethez. Gyermekeket olyan partnerek is szereznek, akik még nem házasodtak össze, vagy nem akarnak a jövőben házasodni. És ez az idősebb generáció számára sokszor érthetetlen. Elítélik az úgynevezett egyedülálló vagy vegyes kapcsolatokat is. Az ilyen életmód elfogadhatatlannak tűnik az idősek számára.

Az idősebb generációnál is abban lát problémát, hogy ma már nem magától értetődő, hogy a férfi a család eltartója. Manapság általában mindkét nem a családfenntartó. A nők már most is ugyanannyit keresnek, mint a férfiak. Mindkét nem részt vesz a karrierjében, és közösen osztoznak a háztartásban.

Mit lehet tehát tenni a generációk közötti összeütközések minimalizálása érdekében?

Először is hallgasd meg a véleményt. a másik oldalról. Mondja el a magáét róla. Ügyeljen azonban arra, hogy milyen szavakat választ ön kifejezésére. Ne légy agresszív vagy vulgáris. Ne erőltesd mindenáron a nézőpontodat. Ne légy makacs. Próbálja meg elmagyarázni álláspontját a másik félnek, és kérje megértését és támogatását. Soha ne felejtsd el tisztelni az idősebb generációt. Ne feledje, hogy még ti fiatalok is megöregedtek egy napon, és életetek során a nézeteitek megváltozhatnak vagy teljesen megfordulhatnak. Tartsanak rendszeres kapcsolatot egymással, és becsüljétek egymást mindaddig, amíg vannak egymással. Később megbánhatja negatív viselkedését vagy az egymással folytatott kommunikáció befejezését.


Hasonló cikkek

Tökéletes alkalmazottnak vagy vállalkozónak, tökéletes partnernek és szeretőnek, szerető anyának, példamutató háziasszonynak lenni, és ráadásul a saját életét élni, nem igazán könnyű. Csak néhány nőnek sikerül tökéletesnek lennie a fent említett területeken. Mit tegyünk hát, hogy elérjük a célunkat, és még mindig ne őrüljünk meg ettől az egésztől?

Válasz: nem volt! Sokan hajlamosak mindig visszanézni, és azon töprengeni, hogy jobb lett volna-e a helyzet, ha... Mi van, ha nem váltam el? Mi van, ha nem megyek szülési szabadságra? …. Minél idősebbek vagyunk, annál gyakrabban kérdőjelezzük meg saját döntéseinket. Miért van ez így, és hogyan lehet megszabadulni ettől a gonosztól?

Az emberek gyakran felsóhajtanak, hogy manapság a házasság nem olyan, mint régen. A házasságok csaknem fele válással végződik, és nem szokatlan, hogy valaki élete során háromszor házasodik vagy házasodik. Gyakran felmerül a kérdés, hogy ez miért van így. Mi volt a nagyszüleinknek, ami nekünk nincs? Sajnos (vagy szerencsére?) semmi romantikus. Nézze meg a választ.

Tudod, a férfiak a Marsról, a nők pedig a Vénuszról származnak. Sajnos ez sokszor azt is jelenti, hogy egyáltalán nem értik egymást! Néha előfordulnak olyan helyzetek, amikor egyszerűen fogalmad sincs, hogy a másik fél elégedett-e veled vagy sem. Sokan azért nem mondják, mert kényelmes, mások azért, mert nem tudják, hogyan mondják. De lehet, hogy csak színlelsz. Honnan tudhatod tehát, hogy a kedvesed boldogtalan?

A férfiak mindig is vonzódtak a náluk több évvel fiatalabb nőkhöz. Kíváncsi vagy miért van ez? Elmondjuk, mi az igazi oka annak, hogy az idősebb férfiak miért repülnek fiatal hölgyekhez / nőkhöz.

A kapcsolatok bizonyos evolúción mennek keresztül. Lehetnek jobbak, lehetnek rosszabbak, tapasztalnak csúcsokat és mélypontokat. Ha dolgozol a kapcsolatodon, az idővel valóban életre szóló szerelemmé nőhet ki. De néha, akár akarjuk, akár nem, elérik természetes végüket. Nincs ezzel semmi baj. De amikor egy ilyen "átmeneti" kapcsolatban maradsz, egyre boldogtalanabb leszel. Tudjuk, hogyan lehet megkülönböztetni egy átmeneti kapcsolatot a puszta partnerségi válságtól. Te is tudod?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.