A túl sok szeretet káros!

Túlságosan szereted a párodat? Hajlandó vagy bármit megtenni a szerelmedért? Ez egyrészt elismerésre méltó, másrészt jobb, ha visszavág. Megtörténhet veled, hogy a párod elmenekül valaki máshoz, és akkor már csak sírni tudsz.

Kérded, miért?

Mert a túl sok szeretet káros. A túl sok szeretet "megfojthatja" a másikat. Jó tudni, hogy a párod szeret téged, és te is szeretnéd, ha ő is tudná, de másrészt a túl sok túl sok. Ne próbálja tehát szeretettel elfojtani kedvesét. Teljesen haszontalan a nap 24 órájában csak magadra koncentrálni. Mindenkinek szüksége van egy kis szabadságra magának egy kapcsolatban. Ha nem így lenne, megtörténhet, hogy a szerelmed valakihez menekül, aki megadja neki azt a szabadságot, amire annyira vágynak.

A kommunikációt tartsa estére

Ne próbáld meg a legjobbat üldözni a partnered egész nap. Mit gondolsz, hogyan tehetted, amikor mindketten egész nap dolgoztok? Hogy nincs esélyed? De neked van! Az állandó telefonálás, SMS-ezés vagy e-mailek írása is fárasztónak számít. Vedd észre, hogy a szerelmednek működnie kell, nem csak veled kell töltenie az egész napot. Ezenkívül a partnere úgy érezheti, mintha folyamatosan ellenőrizné őket. Ha ez így folytatódik, azt fogod tapasztalni, hogy nincs mit mondanod az otthoni vacsoránál. A nap folyamán már mindent elmondtatok egymásnak sms-ben vagy e-mailben. Nem jobb, ha a munkahelyi feladatokra koncentrálsz, otthon pedig csak magadra? Ihaj! Szóval nincs több üldözés!

Engedd be a szabadságot a kapcsolatodba

Semmi baj, ha időnként elmegyünk szórakozni. Szóval ne próbáld arra irányítani a kapcsolatodat, hogy mióta megismerkedtetek, örökké együtt lesztek. Nincsenek barátok, nincsenek események, nincs szórakozás egyedül. Most mind együtt! Szóval nem ezt! Egy ilyen döntés nagyon gyorsan tönkretenné a kapcsolatát. Ha nem vonz az emberek között sétálni, az a te problémád. Megfosztod magad az élet szépségeitől. Ha inkább otthon ülsz, ülj. De soha ne kényszerítsd erre a partneredet. Teljesen elveszítené a szabadságát, és ez visszaüthet rád. Senki sem akar olyan házi kedvencet, aki teljesen rád, mint partnerre függ.

Csak együtt tervezd a jövőt

Egyébként nem jó, ha közösen tervezed a jövőt. Együtt persze igen. Nem a párodnak. Hidd el, ha egy hónapnyi kapcsolatod után azt tervezed, hogy házat építesz, fát ültetsz, fiat vagy lányt szülsz, nagy családi autót veszel, külföldi nyaralásra indulsz... és rákényszeríted a párodat terveit, látni fogja, hogy hamarosan egyedül marad a terveivel. A tervezés gyönyörű, de mindkettőtöknek akarnia kell tervezni, nem csak magának.

Legyen saját esze, saját véleménye

Legyen saját véleménye az ügyről. Ne várja meg, hogy partnere kommentálja a helyzetet. Tedd úgy a dolgokat, ahogyan helyesnek gondolod. Ha el akar menni egy pizzériába vacsorázni, szóljon a párjának. Ne várja meg, hogy olyan indiai éttermet válasszon, ahová egyáltalán nem akar menni. Ha új ruhát szeretne vásárolni, amely megfelel Önnek, ne várja meg, hogy partnere rábólintson. Ha csokira vágyik, igya meg. Nem kell engedélyt kérned a párodtól, és nem kell biztosra venni, hogy nem vagy túl kövér ahhoz, hogy megadd magadnak. Mindkettőtöknek megvan a maga feje, és mindketten azt csinálhattok, amit akartok. Álljon ki a véleménye mellett.

Ne fogadjon szót partnere szóról. Nem kell tíz ahhoz, hogy előre meghatározott időpontban kelljen visszatérnie az eseményekről. Ha párodnak nem tetszik a hajad színe, az nem jelenti azt, hogy azonnal elszaladsz a fodrászhoz és színt váltasz. Légy önmagad. Csak így lehetsz boldog egy kapcsolatban. Ha mindenáron aláveti magát a szerelmének, nem változtat semmit. A kapcsolatod úgysem fog működni, ha nem érzed magad benne szabadnak és kényelmesen.


Hasonló cikkek

Sokan szenvedünk az elhagyástól való félelemtől. Az eredmény az a félelem, hogy partnere elhagy, vagy csalódást okoz, és egyedül marad az életben. Ennek köszönhetően teljesen elkerülheti a romantikus kapcsolatokat. És ez tévedés. Nézze meg közelebbről, hogy Ön is szenved-e ettől a félelemtől, és hogyan győzheti le azt.

Hűtlen hozzád az embere? Van-e hosszú távú szeretője, akiért rendszeresen elmegy, vagy rövid távú, de gyakori hűtlenséget követ el ismeretlen szeretőkkel? Te is azon nők közé tartozol, akik tűrik a férfiak hűtlenségét?

Az egyoldalú szerelem mindig fáj, és nem számít, ha a másik nem akarta, nem tudta, habozott vagy teljesen máshogy képzelte el veled a szerelmet. A szerelem viszontagságai béklyók. Hogyan lehet tehát elfelejteni a beteljesületlen érzéseket, és hogyan lehet elszakadni a boldogtalan szerelemtől?

Megszelídítheti a fejét más partnerek körül, és nem történnek féltékenységi jelenetek? Vagy éppen ellenkezőleg, csak mosolyogsz a semmibe, és rögtön egy jelenet van a tányérodon, hogy megint másokra nézel? A féltékenység kérdése sok házaspárt foglalkoztat. De mindenki másképp állítja be. Valaki nem tud ellenállni a rendes jeleneteknek, valaki éppen ellenkezőleg, egyáltalán nem veszi észre. hogy vagy?

Folyamatosan veszekedik a partnerével? A párod sosem ért egyet a véleményeddel? Mindig te vagy az egyetlen, aki meghátrál? Úgy érzed, a kapcsolatod a kiégés szélén áll? Tanácsot adunk, hogyan küzdj ellene.

Régóta együtt éltek, de a kapcsolatodból még mindig hiányzik valami? Ha mindketten állatbarátok vagytok, akkor érdemes egy szőrös barátra gondolni. És ha párban éltek, akkor magától értetődő, hogy együtt akarjátok megvenni. Mielőtt azonban szőrös háziállatot szerezne, gondolja át, hogyan változtathatja meg kapcsolatát egy új családtag.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.