A modern idők a hagyományos kapcsolatok válsága?

Egy brit tanulmány szerint manapság felgyorsulnak az események. Még egy klasszikus partnerségi válság is. Nem hét év, hanem három év múlva jelenik meg. És mivel arra tanítanak minket, hogy mindent a lehető legkönnyebben vegyünk, sok kapcsolat nem éli túl az első igazi válságot.

Én vagyok az?

Különösen a fiatalok panaszkodnak gyakran, hogy magukra maradnak. Néha sok kapcsolatuk van, de egyik sem tartott sokáig. Ez azt jelenti, hogy szerencsétlenek a partnerekkel? Hogy vagy folyamatosan elhagyják őket, vagy nem felelnek meg az elvárásaiknak? Néha csak a türelem hiányát okolhatjuk. Szóval vigyázz!

Modern idők, modern kapcsolatok

A modern idők szeretik a sebességet. Naponta bombáznak minket reklámok arról, hogy milyen könnyű most mindent megkapni. Teljesen mindegy, hogy új autó vagy hosszabb haj. Ezzel nem csoda, ha hasonló vágyakat adunk át a szerelemnek. Azonnal partnert szeretnénk. És ha nem felel meg nekünk, keresünk másikat.

A nők függetlenebbek és magabiztosabbak, és természetesen nem kötik be magukat olyan gyakran a konyhában. A hagyományos szerepek változásával maga a kapcsolat dinamikája is megváltozott. Nők és férfiak egyaránt keresik új szerepüket. Ez gyakran feszültséget okozhat a kapcsolatban. Főleg, ha a két fél elképzelései valamelyest eltérnek.

A kapcsolatra törődni kell

Mindezek alapján valóban úgy tűnhet, hogy a modern idők nem kívánják a hagyományos kapcsolatokat. Másrészt sokan el sem tudnak képzelni egy ilyen "hagyományos kapcsolatot". Néha azt sem tudják, milyen legyen a tökéletes kapcsolatuk. Pontosan tudod, hogy a tiédnek milyennek kell lennie? Ha nem, honnan kell tudnia a partnerének?

A modern időkben a hagyományos kapcsolatok valóban meglehetősen ritkák. De ez nem jelenti azt, hogy a tiédnek is fizetnie kell érte. Foglaljon legalább egy estét csak a másiknak. Tartsa a kabátját az étteremben, vagy nyissa ki neki az ajtót. Légy úriember. Mutasd meg egymásnak, hogy szereted egymást. Szeresd önmagad. Egyszóval vigyázz a kapcsolatodra. A hagyományos kapcsolatok még a modern időkben is meglehetősen könnyen kitartanak.


Hasonló cikkek

E-mailek, szöveges üzenetek és személyes tárgyak ellenőrzése. Párt hűtlenséggel vádolni. Pontosan így néz ki a morbid féltékenység. Ha szenved tőle, mielőbb szabaduljon meg tőle. Könnyen tönkretehet egy viszonylag jól működő kapcsolatot. Tanácsot adunk, hogyan űzd ki a fejedből a morbid féltékenységet.

A viták egyszerűen az élet részét képezik, és ezért még a legtökéletesebb pár is, akit ismersz, időről időre vitába száll. Ha tudod, hogy semmi sem akadályozza meg vitádat, ne feledd, hogy nem illik vitatkozni a partnereddel, bárhol és bármikor, amikor csak eszedbe jut. Hiszen vannak helyzetek és helyek, amikor és ahol nem szabad vitatkozni.

Szeretnél kedveskedni a feleségednek? Szeretné meglepni őt valamivel, amitől izgatott lesz? Néhány tippet és trükköt adunk párjának ajándékba, amit biztosan nem fog megvetni.

Minden kapcsolat időnként válságon megy keresztül. Akár azt is mondhatnánk, hogy a válságok szükségesek egy működő kapcsolathoz. Csak akkor fogod fel, hogy milyen boldog vagy valójában! De mi van akkor, ha a viták és a nézeteltérések napirenden vannak? Vagy egyszerűen boldogtalannak érzed magad a kapcsolatodban? Nézze meg, ez csak egy újabb válság, vagy a kapcsolata már alig tartja össze.

A házasságot ősidők óta állandó szokásokkal rendelkező uniónak tekintették. De ahogy a társadalom fejlődik, a házasság fogalma is természetesen változik. Ami korábban elképzelhetetlen volt, az ma már egészen általános. A modern házasságnak már nem kell pontos szabályokat követnie. Mindenki úgy fogadhatja, ahogy jónak látja. És az egyik lehetőség az úgynevezett nyitott vagy szabad házasság. Mit lehet elképzelni e kifejezés alatt?

Van esélye a kapcsolatának? Szinte minden pár szeretné tudni a választ erre a kérdésre. Töltsd ki a következő mini kvízt, és 85%-ig biztos lehetsz abban, hogy életed szerelmével vagy-e.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.