Honnan tudod, hogy egy manipulátorral élsz együtt?

Honnan tudod, hogy egy olyan személlyel élsz, aki irányítani akar téged? Egy olyan személlyel, aki miatt elveszíted önmagad? Honnan tudhatod, hogy partnered manipulátor, aki csak arra használ, hogy kielégítse igényeit?A manipulátorok sokféle taktikát alkalmazhatnak, hogy elérjék, amit akarnak. Leggyakrabban ezek klasszikus fenyegetések. A manipuláció azonban lehet teljesen erőszakmentes is, és lehet, hogy nem is tudsz róla. És éppen egy ilyen verzió lehet a legveszélyesebb. Nehéz ellenállni valaminek, ha nem is tudod, hogy a párod is valami hasonlóval próbálkozik.

Hogy néznek ki a leggyakoribb manipulációs technikák?

Itt döntök!

Tehát biztosan felismeri ezt a manipulációs technikát. A manipulátor a legkülönfélébb módokon igyekszik megmutatni neked, hogy ki az úr a közös háztartásodban. Lehet kiabálás, káromkodás, fenyegetés, tiltás, parancsoló, bármi, ami ráveszi, hogy azt tegye, amit az illető akar. Az ilyen viselkedés célja, hogy rávegyen a manipulátorra. A fent említett megnyilvánulások gyakran összefüggésbe hozhatók erőszakkal, vagy testi vagy lelki bántalmazással.

Ne hagyj el, nem bírom!

Ez a fajta manipuláció többnyire nők használják. Ez a zsarolás egy bizonyos formája, amikor a nők úgy befolyásolják partnerük viselkedését, hogy elmondják neki egészségi állapotuk megromlását, holott nincs bennük semmi komoly. A nők gyakran azzal is fenyegetőznek, hogy kárt okoznak maguknak, ha a kapcsolat nem úgy alakul, ahogy kellene. A manipulátorok tudatni akarják partnerükkel, hogy nem nélkülözhetik őket, és ha elhagyják, vagy abbahagyják a szeretetüket, megőrülnek, vagy „meghalnak a szívfájdalomtól”. A manipulátorok élvezik, ha szegénynek érzik magukat, és azt akarják, hogy sajnálják, csodálják, szeressék. És bármi áron.

Mindig csak veled vagyok!

Nem megyek sehova. Miattad lemondok minden eseményt. Még mindig csak veled vagyok Már nem voltam a barátaimmal, nem is emlékszem. Életem legszebb éveit neked áldoztam fel. Veled akarom tölteni az estét, akkor miért mész el? ....... Ilyen kérdések és megjegyzések egész sorát lehet hallani. A manipulátor nagyon kedvesen bánik veled. Minden ideális együttélésnek tűnik. Idővel rá fogsz jönni, hogy gyakran hibáztat, amiért nem vagy együtt a nap 24 órájában, és élvezed a barátaiddal töltött időt. Úgy érzed, tartozol neki valamivel, amiért ilyen sokáig veled volt. De itt nem a szerelemről mint olyanról van szó, hanem arról, hogy a manipulátor csak magának akar téged. Hatalmas a vágy, hogy birtokolj!

Ne csinálj semmit, én mindent megteszek!

Tökéletes kapcsolatnak tűnik számodra? A párod mindent megtesz helyetted, és neked nem kell tenned semmit? Érzed, hogy korlátlanul szeret téged, és kéket hordna az égből? Így nézhet ki első pillantásra. De még ilyen helyzetben is lehet manipuláció. Idővel elveszíti szabadságát, hobbijait, barátait. Teljesen el leszel zárva a külvilágtól. A párod nem enged el sehova. Ő mindent megtesz érted. Nincs vele semmi baj, de hidd el, nem sokáig fogod élvezni az ilyen életet. Párod viselkedésével erősen korlátozni fog, és azt tapasztalod, hogy újra vágysz a szabadságodra!


Hasonló cikkek

A problémák megosztása segíthet más szemszögből látni őket. A hölgyek általában megbíznak a barátaikban. Sajnos az urak gyakran hallgatnak a problémáikról. Bár a legtöbb kapcsolati probléma gyakori, ezeknek is megvannak a maguk sajátosságai. Melyek a férfi szemszögéből a boldog házasság legnagyobb gyilkosai?

Éveknyi kapcsolat után általában már nem ír szerelmi szövegeket, hogy dolgozzon. Elvesztitek egymás iránti érdeklődését, és valójában nagyon boldogok vagytok, ha egyikőtök üzleti útra vagy egy hétvégére megy szüleitekhez. Miért kezded így hanyagolni a kapcsolatodat? Tudjuk, hogyan lépjünk ki belőle!

Ma már kevesen foglalkoznak vénlányokkal és öreglegényekkel. A mai idő más. Szinglinek lenni már nem olyan szégyen, mint régen. Sokan még egyedülálló életet is keresnek. Akkor miért szaporodnak manapság az úgynevezett „magányosok”?

A szerelmi kapcsolatnak nincsenek szabályai! Ez igaz, de amint összeköltözöl, a szerelmi életed mellett a szobatársak életét kezded élni. A szerelem ekkor kezd eltűnni mosatlan edények vagy a fürdőszobában szétszórt kifestőkönyvek formájában. Hogyan lehet küzdeni az ilyen kellemetlenségek ellen? Tanulj le az üzlet világából, és írj egy „szerződést”.

Semmi sem mentő meg, és ha sokáig bántja a kapcsolatát, a legnagyobb bocsánatkérés sem menti meg. De könnyen elkerülheti a mindennapi apró halálos találatokat. Hogyan? Alakítsák ki maguk között a következő szokásokat. Nem fogod megbánni!

Két ember kapcsolata nem mindig olyan, mint egy tündérmese. Időről időre dolgoznia kell rajta, hogy újra javítsa. Ezt többféle közös tevékenység segítségével teheti meg.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.