Honnan tudod, hogy egy manipulátorral élsz együtt?

Honnan tudod, hogy egy olyan személlyel élsz, aki irányítani akar téged? Egy olyan személlyel, aki miatt elveszíted önmagad? Honnan tudhatod, hogy partnered manipulátor, aki csak arra használ, hogy kielégítse igényeit?A manipulátorok sokféle taktikát alkalmazhatnak, hogy elérjék, amit akarnak. Leggyakrabban ezek klasszikus fenyegetések. A manipuláció azonban lehet teljesen erőszakmentes is, és lehet, hogy nem is tudsz róla. És éppen egy ilyen verzió lehet a legveszélyesebb. Nehéz ellenállni valaminek, ha nem is tudod, hogy a párod is valami hasonlóval próbálkozik.

Hogy néznek ki a leggyakoribb manipulációs technikák?

Itt döntök!

Tehát biztosan felismeri ezt a manipulációs technikát. A manipulátor a legkülönfélébb módokon igyekszik megmutatni neked, hogy ki az úr a közös háztartásodban. Lehet kiabálás, káromkodás, fenyegetés, tiltás, parancsoló, bármi, ami ráveszi, hogy azt tegye, amit az illető akar. Az ilyen viselkedés célja, hogy rávegyen a manipulátorra. A fent említett megnyilvánulások gyakran összefüggésbe hozhatók erőszakkal, vagy testi vagy lelki bántalmazással.

Ne hagyj el, nem bírom!

Ez a fajta manipuláció többnyire nők használják. Ez a zsarolás egy bizonyos formája, amikor a nők úgy befolyásolják partnerük viselkedését, hogy elmondják neki egészségi állapotuk megromlását, holott nincs bennük semmi komoly. A nők gyakran azzal is fenyegetőznek, hogy kárt okoznak maguknak, ha a kapcsolat nem úgy alakul, ahogy kellene. A manipulátorok tudatni akarják partnerükkel, hogy nem nélkülözhetik őket, és ha elhagyják, vagy abbahagyják a szeretetüket, megőrülnek, vagy „meghalnak a szívfájdalomtól”. A manipulátorok élvezik, ha szegénynek érzik magukat, és azt akarják, hogy sajnálják, csodálják, szeressék. És bármi áron.

Mindig csak veled vagyok!

Nem megyek sehova. Miattad lemondok minden eseményt. Még mindig csak veled vagyok Már nem voltam a barátaimmal, nem is emlékszem. Életem legszebb éveit neked áldoztam fel. Veled akarom tölteni az estét, akkor miért mész el? ....... Ilyen kérdések és megjegyzések egész sorát lehet hallani. A manipulátor nagyon kedvesen bánik veled. Minden ideális együttélésnek tűnik. Idővel rá fogsz jönni, hogy gyakran hibáztat, amiért nem vagy együtt a nap 24 órájában, és élvezed a barátaiddal töltött időt. Úgy érzed, tartozol neki valamivel, amiért ilyen sokáig veled volt. De itt nem a szerelemről mint olyanról van szó, hanem arról, hogy a manipulátor csak magának akar téged. Hatalmas a vágy, hogy birtokolj!

Ne csinálj semmit, én mindent megteszek!

Tökéletes kapcsolatnak tűnik számodra? A párod mindent megtesz helyetted, és neked nem kell tenned semmit? Érzed, hogy korlátlanul szeret téged, és kéket hordna az égből? Így nézhet ki első pillantásra. De még ilyen helyzetben is lehet manipuláció. Idővel elveszíti szabadságát, hobbijait, barátait. Teljesen el leszel zárva a külvilágtól. A párod nem enged el sehova. Ő mindent megtesz érted. Nincs vele semmi baj, de hidd el, nem sokáig fogod élvezni az ilyen életet. Párod viselkedésével erősen korlátozni fog, és azt tapasztalod, hogy újra vágysz a szabadságodra!


Hasonló cikkek

Nem hiába mondják, hogy az egyik ember szabadsága ott ér véget, ahol a másiké kezdődik. Ez vonatkozik a kapcsolatokra is. Mindannyiunknak megvan a saját terünk és saját határaink, amelyeken túl senkinek sem szabad tágítania. Egy ideig engedményeket tehetsz, de ha a párod rendszeresen korlátoz, hidd el, az tönkreteszi a kapcsolatodat. Ezért ne félj felállítani bizonyos határokat a kapcsolatban, amelyeket a párod nem tud átlépni. Mindkettőtöknek előnyös lesz. Nézz meg három egyszerű lépést a boldog kapcsolat eléréséhez.

Talán minden nő tapasztalt már legalább egyszer életében hűtlenséget. Olyan terhelő üzeneteket vagy akár bugyit talált, amely nem az Öné? És most? Döntöttél arról, hogy megbocsátasz-e a partnerednek vagy sem? Egyik lehetőség sem jó. Szakítani annak ellenére, hogy még mindig szereted? Vagy marad, és akkor talán megbánja? Tanácsot adunk, hogyan birkózz meg a hűtlenséggel.

A szerelembe esni csodálatos időszak. Sokak szerint az egész partnerség legszebb része. Sajnos ez az állapot egy idő után mindig elmúlik. Ez természetes, és nem kell félni tőle. Gyakran azonban a kapcsolatok pontosan abban a pillanatban szakadnak meg, amikor a legnagyobb szerelem elhagy. Hogyan lehet ezt követően is kezelni a kapcsolatot?

Sokat tanulunk a szüleinktől. Az első lépésektől a pénzkezelésig. Sajnos a legfontosabb néhány családban kicsit megingat. Szeretet. Nem tudjuk, hogyan mutassuk meg párunknak, hogyan viselkedjünk vita után, mit tegyünk, ha segítségre van szüksége. Hogyan lehetséges? A szülők egyáltalán nem beszélnek a szeretetről gyermekeikkel, és következetesen kizárják őket bármilyen helyzet megoldásából. Mi az eredménye annak, hogy a szüleid soha nem beszéltek neked a párkapcsolatról?

Mindenkinek megvan a saját feje és a prioritásai a kapcsolat szempontjából. Ezért a legjobb kapcsolat időnként válságba kerül, vagy legalábbis vitába kerül. Ezeket a pillanatokat azonban minimálisra csökkentheti! Állapodjanak meg az együttélés "irányelvében".

Mindegyikünk szeretné, ha szerelme örökké tartana. Sajnos szomorú tény, hogy a házasságok több mint fele nem tartós. Te is köztük vagy? Sokat írtak már a különválásról és a válásról, és ezek leküzdéséről. De mi a helyzet a dolgok gyakorlati oldalával?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.