Családon belüli erőszak – és hogyan folytatódik / ér véget?

A családon belüli erőszak áldozatai nem választanak zaklatót partnernek. A képzett manipulátorok először magukhoz csalják áldozatukat, és csak ezután kezdődik az, amit mindenki "családon belüli erőszaknak" képzel. Még az utolsó szakasz sem támadással kezdődik. Na és mi a helyzet a családon belüli erőszakkal?

Az a veszély, ha azt mondod: „Ez a saját érdekedben van”.

Csak a románc véget ér, és csak akkor kezdenek felszínre kerülni az apró részletek. Hirtelen ráébredsz, hogy a ruhatárad nem egészen passzol az ízlésedhez. Olyan képek lógnak otthon, amelyeket biztosan nem választottál volna magadnak. A kedvenc söröd pedig hiányzik a hűtőből, és igazi vaj helyett közönséges margarin van.

"De drágám..."

A fentieket racionálisan megmagyarázhatod. A ruhák segítettek presztízst szerezni a főnöknél, a festmények passzoltak a lakáshoz és az új menü garantáltan egészségesebb lesz, mint az előző. De mindezek a változások a partneredtől származtak, nem tőled. És ha tiltakozni próbálsz, egy csókkal hallgattat el a legjobban, és egy ilyen sorral: „Nem szeretnéd felvenni azokat a régi ruhákat, ugye? Ez egyáltalán nem áll jól neked, és sokkal jobban nézel ki ebben.”

Hibás és tagadás

Sajnos, amikor az első vita következik, amikor a bántalmazó végül felfedi a lapjait, már késő. Nem igazán ismersz senki mást, csak a hasonmását. Gyenge tiltakozási próbálkozásait azzal a válasszal fogadja, hogy hálátlan. További panaszok, hogy a "szerelmed" elszakadhat érted, miközben te mindent puszta hálátlansággal viszonzol. Tudod, hogy igazuk van. Azok az első hónapok valóban az elsőt tartóssá tették számodra. Elkezded hibáztatni magad, amiért igazán hálátlan vagy, ahogy a partnered mondja rólad. És akkor csak egy lépés elég az utolsó lépéshez. Egy pofon.

Saját önbizalmad megrendülése

De addigra már annyira manipulált vagy, hogy a hirtelen és teljes változásuk teljesen elriaszt. Aztán az erőszaktevőnek csak be kell rohannia egy bocsánatkéréssel és édes beszéddel teli szájjal, hogy meggyőzze magát arról, hogy ez csak egy epizód. Sajnos ezek az epizódok kezdik meghatározni a jövőbeli közös életeteket.

A változás te vagy

A családon belüli erőszak lassan és finoman fejlődik ki. Mindig emlékezz, ez nem a te hibád! Az erőszaktevők leggyakrabban áldozatuk szégyenére fogadnak. Nem is akarják beismerni, hogy hibáztak, és hogy a tökéletes szerelem nem ilyen. Ráadásul "rárakták" azt a néhány pofont. A férfiak természetesen még inkább, mint a nők. Gyűjtsd össze az erődet és cselekedj. Védd magad a családon belüli erőszak ellen! Ne félj beszélni róla! Egy ilyen kapcsolat soha nem vezet sehova.Hasonló cikkek

Egy nő szívébe belelátni néha elég nagy kihívás. Hiszen a nők csak arról beszélnek, amiről beszélni akarnak. Szeretnéd végre tudni, hogy a nők mit találnak szexinek a férfiakban? Olvass, és megtudod!

Szeretne valamivel megörvendeztetni a másik fontos személyét? Készítsen partnerének egy nagyszerű reggelit az ágyban. Nem érzi magát mesterszakácsnak? Nem számít. Tanácsot adunk, hogyan készíts gyorsan és viszonylag egyszerű reggeliket, amelyek garantáltan boldoggá teszik szerelmedet.

Az, hogy a férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról származnak, sajnos teljesen igaz mondás. Sajnos sokszor úgy tűnik. Szeretitek egymást, de néha szó szerint harcoltok, mint a lovak? Vagy éppen ellenkezőleg, senkivel sem bírod sokáig a kapcsolatot? De miért van ez így? Felírtunk neked néhány esetet, amit a férfiak nem tudnak elviselni, ha a nők viselkedéséről van szó.

Mivel az elvált párok száma folyamatosan növekszik, nem szokatlan, hogy beleszeret valakibe, akinek korábbi kapcsolatából (házasságából) van egy vagy több gyermeke. Hogyan lehet közelebb kerülni "idegen" gyerekekhez? Könnyű, vagy a párod gyerekei pokollá tehetik az életedet?

Örülsz a kapcsolatodban, de hirtelen vitáid támadnak? A kedvesed elhagyott? Talán még most is úgy érzed, hogy valami nem stimmel, és a kapcsolatod kezd recsegni! Négy hibát ismerünk, ami miatt mindig ágat vágsz magad alatt.

Sosem jöttél ki jól a veled egyidős férfiakkal? Inkább az érett férfiakhoz vonzódtál, akik már szereztek némi tapasztalatot? Férfiak, akik nem hajszolnak vakon minden újat? Ma szerencsére nem minden nőt, akinek idősebb partnere van, aranyásónak bélyegeznek. Mindazonáltal egy jóval idősebb férfival való kapcsolat bizonyos nehézségekkel jár. Tekintse meg a kiemeléseket.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.