Családon belüli erőszak – és hogyan folytatódik / ér véget?

A családon belüli erőszak áldozatai nem választanak zaklatót partnernek. A képzett manipulátorok először magukhoz csalják áldozatukat, és csak ezután kezdődik az, amit mindenki "családon belüli erőszaknak" képzel. Még az utolsó szakasz sem támadással kezdődik. Na és mi a helyzet a családon belüli erőszakkal?

Az a veszély, ha azt mondod: „Ez a saját érdekedben van”.

Csak a románc véget ér, és csak akkor kezdenek felszínre kerülni az apró részletek. Hirtelen ráébredsz, hogy a ruhatárad nem egészen passzol az ízlésedhez. Olyan képek lógnak otthon, amelyeket biztosan nem választottál volna magadnak. A kedvenc söröd pedig hiányzik a hűtőből, és igazi vaj helyett közönséges margarin van.

"De drágám..."

A fentieket racionálisan megmagyarázhatod. A ruhák segítettek presztízst szerezni a főnöknél, a festmények passzoltak a lakáshoz és az új menü garantáltan egészségesebb lesz, mint az előző. De mindezek a változások a partneredtől származtak, nem tőled. És ha tiltakozni próbálsz, egy csókkal hallgattat el a legjobban, és egy ilyen sorral: „Nem szeretnéd felvenni azokat a régi ruhákat, ugye? Ez egyáltalán nem áll jól neked, és sokkal jobban nézel ki ebben.”

Hibás és tagadás

Sajnos, amikor az első vita következik, amikor a bántalmazó végül felfedi a lapjait, már késő. Nem igazán ismersz senki mást, csak a hasonmását. Gyenge tiltakozási próbálkozásait azzal a válasszal fogadja, hogy hálátlan. További panaszok, hogy a "szerelmed" elszakadhat érted, miközben te mindent puszta hálátlansággal viszonzol. Tudod, hogy igazuk van. Azok az első hónapok valóban az elsőt tartóssá tették számodra. Elkezded hibáztatni magad, amiért igazán hálátlan vagy, ahogy a partnered mondja rólad. És akkor csak egy lépés elég az utolsó lépéshez. Egy pofon.

Saját önbizalmad megrendülése

De addigra már annyira manipulált vagy, hogy a hirtelen és teljes változásuk teljesen elriaszt. Aztán az erőszaktevőnek csak be kell rohannia egy bocsánatkéréssel és édes beszéddel teli szájjal, hogy meggyőzze magát arról, hogy ez csak egy epizód. Sajnos ezek az epizódok kezdik meghatározni a jövőbeli közös életeteket.

A változás te vagy

A családon belüli erőszak lassan és finoman fejlődik ki. Mindig emlékezz, ez nem a te hibád! Az erőszaktevők leggyakrabban áldozatuk szégyenére fogadnak. Nem is akarják beismerni, hogy hibáztak, és hogy a tökéletes szerelem nem ilyen. Ráadásul "rárakták" azt a néhány pofont. A férfiak természetesen még inkább, mint a nők. Gyűjtsd össze az erődet és cselekedj. Védd magad a családon belüli erőszak ellen! Ne félj beszélni róla! Egy ilyen kapcsolat soha nem vezet sehova.Hasonló cikkek

Lehet, hogy már régóta együtt vagytok, és beleestetek egy kapcsolati rutinba. Vagy talán csak nehéz időszakon megy keresztül. Viták, félreértések, feszültség köztetek. De hogyan lehet visszahozni azt a csodálatos érzést, amikor együtt indultatok? Egészen egyszerűen! Mindössze a következő 5 lépést kell tennie.

Az élet egy manipulátorral meglehetősen nehéz lehet. Főleg, ha a manipulátor zsarnokká változik. Addigra azonban már szilárdan a markában tart téged. A manipulátorok észrevétlenül kezdenek, és fokozatosan beburkolnak a hálójukba. Amikor felébredsz, rendkívül nehéz kiszabadulni a csapdából. Hogyan lehet észlelni egy manipulátort, mielőtt a szabadság utolsó ajtaja becsapódik?

Úgy tűnhet, hogy a „szeretlek” kapcsolat a legszebb vallomás, amelyet egy nő egy férfi szájából hallhat. De ez nem mindig van így. Egyes férfiak ugyanazon a hangon mondják ezt a mondatot partnerüknek, mint amikor közölték vele, hogy kenyeret vettek. Ilyenkor a fent említett vallomás értelmét veszti. Milyen egyéb mondatokat/kifejezéseket értékelnek a nők?

A kor előrehaladása egyre új kihívásokat hoz, és ez alól a kapcsolatok területe sem kivétel. A főként a teljesítményre és az egyéniségre orientált korszakban egyre gyakrabban panaszkodnak a partnerek az elidegenedésre. Ez a kapcsolat bármely szakaszában megtörténhet, és számos oka lehet. Még ha úgy tűnik, hogy mindened megvan, ígéretes karriered és szerető családod, akkor is magányosnak érezheted magad.

Mindegyikünk tökéletes házasságot kíván. Ideális esetben az élet végéig. Azt hiszed, a tied soha nem fog szétesni? Hiszen szeretitek egymást, és házassági fogadalmat tettetek! De még több mítosz kering a házasságról, mint a „csupán” párkapcsolatról. Mely mítoszok ezek?

Maga a boldogság meghatározása gyakorlatilag lehetetlen. Mindenkinek mást jelent. Valaki békés együttélésre vágyik, másik a párkapcsolatban a szórakozást, egy másik kalandot keres. Hogy mit keres, az az Ön szükségleteitől, elvárásaitól, szükségleteitől és vágyaitól függ. És bármikor változhatnak. Tehát használja a következő öt kulcsot, hogy feltárja az utat egy boldogabb, teljesebb kapcsolat felé.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.