Családon belüli erőszak – és hogyan folytatódik / ér véget?

A családon belüli erőszak áldozatai nem választanak zaklatót partnernek. A képzett manipulátorok először magukhoz csalják áldozatukat, és csak ezután kezdődik az, amit mindenki "családon belüli erőszaknak" képzel. Még az utolsó szakasz sem támadással kezdődik. Na és mi a helyzet a családon belüli erőszakkal?

Az a veszély, ha azt mondod: „Ez a saját érdekedben van”.

Csak a románc véget ér, és csak akkor kezdenek felszínre kerülni az apró részletek. Hirtelen ráébredsz, hogy a ruhatárad nem egészen passzol az ízlésedhez. Olyan képek lógnak otthon, amelyeket biztosan nem választottál volna magadnak. A kedvenc söröd pedig hiányzik a hűtőből, és igazi vaj helyett közönséges margarin van.

"De drágám..."

A fentieket racionálisan megmagyarázhatod. A ruhák segítettek presztízst szerezni a főnöknél, a festmények passzoltak a lakáshoz és az új menü garantáltan egészségesebb lesz, mint az előző. De mindezek a változások a partneredtől származtak, nem tőled. És ha tiltakozni próbálsz, egy csókkal hallgattat el a legjobban, és egy ilyen sorral: „Nem szeretnéd felvenni azokat a régi ruhákat, ugye? Ez egyáltalán nem áll jól neked, és sokkal jobban nézel ki ebben.”

Hibás és tagadás

Sajnos, amikor az első vita következik, amikor a bántalmazó végül felfedi a lapjait, már késő. Nem igazán ismersz senki mást, csak a hasonmását. Gyenge tiltakozási próbálkozásait azzal a válasszal fogadja, hogy hálátlan. További panaszok, hogy a "szerelmed" elszakadhat érted, miközben te mindent puszta hálátlansággal viszonzol. Tudod, hogy igazuk van. Azok az első hónapok valóban az elsőt tartóssá tették számodra. Elkezded hibáztatni magad, amiért igazán hálátlan vagy, ahogy a partnered mondja rólad. És akkor csak egy lépés elég az utolsó lépéshez. Egy pofon.

Saját önbizalmad megrendülése

De addigra már annyira manipulált vagy, hogy a hirtelen és teljes változásuk teljesen elriaszt. Aztán az erőszaktevőnek csak be kell rohannia egy bocsánatkéréssel és édes beszéddel teli szájjal, hogy meggyőzze magát arról, hogy ez csak egy epizód. Sajnos ezek az epizódok kezdik meghatározni a jövőbeli közös életeteket.

A változás te vagy

A családon belüli erőszak lassan és finoman fejlődik ki. Mindig emlékezz, ez nem a te hibád! Az erőszaktevők leggyakrabban áldozatuk szégyenére fogadnak. Nem is akarják beismerni, hogy hibáztak, és hogy a tökéletes szerelem nem ilyen. Ráadásul "rárakták" azt a néhány pofont. A férfiak természetesen még inkább, mint a nők. Gyűjtsd össze az erődet és cselekedj. Védd magad a családon belüli erőszak ellen! Ne félj beszélni róla! Egy ilyen kapcsolat soha nem vezet sehova.Hasonló cikkek

Mint az életben lenni szokott, kedvencünk legtöbb tulajdonságát imádjuk, de van valami, amit egyszerűen nem tudunk elviselni. Mitől akarnak a férfiak sikoltozni és hajtépni?

Kültéri vagy beltéri randevúzási tippeket keres? Hogy sokkal nehezebb, amikor minden zárva van, és nem tudsz úgy randizni, mint régen? Mutatunk néhány randevúzási ötletet, amelyeknek biztosan tetszeni fog.

Ez nem lehet olyan egyszerű, mint ahogy a címben írjuk? Ez igaz, de miért nem lépünk egy kicsit szembe az esélyekkel? Több száz pár, akik több mint 30 éve vannak együtt, kapcsolatukban öt közös jellemző van. Szeretné tudni, hogy melyek?

Nemrég írtunk arról, hogy a férfiak mit nem várhatnak el partnereiktől. De mi a helyzet az urakkal? Mit követelnek meg néha tőlük társaik, és mit soha nem teljesítenek? Vagy a puszta lehetetlenség miatt, vagy azért, mert soha nem vennék át a szívükön. Mik ezek a "dolgok"?

Folyamatosan dolgoznod kell a partnerkapcsolaton. Ha a partnerek mindhalálig együtt akarnak maradni, folyamatosan gazdagítaniuk kell valamivel. Például apró dolgokkal, amelyek jobbá teszik a párod napját. Nem jut eszedbe, milyen apróságok legyenek ezek? Tanácsot adunk!

Az olyan dolgok esetében, mint például a hatodik emeletről való lezuhanás, egyértelmű számunkra, hogy a valóságban a hős nem élné túl. De vannak tények, amelyeket a filmek megtanítottak természetesnek venni, pedig a valóságban szinte lehetetlen megvalósítani. Mit várnak el gyakran a férfiak a nőktől, de nincs esélyük teljesíteni?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.