Családon belüli erőszak – és hogyan folytatódik / ér véget?

A családon belüli erőszak áldozatai nem választanak zaklatót partnernek. A képzett manipulátorok először magukhoz csalják áldozatukat, és csak ezután kezdődik az, amit mindenki "családon belüli erőszaknak" képzel. Még az utolsó szakasz sem támadással kezdődik. Na és mi a helyzet a családon belüli erőszakkal?

Az a veszély, ha azt mondod: „Ez a saját érdekedben van”.

Csak a románc véget ér, és csak akkor kezdenek felszínre kerülni az apró részletek. Hirtelen ráébredsz, hogy a ruhatárad nem egészen passzol az ízlésedhez. Olyan képek lógnak otthon, amelyeket biztosan nem választottál volna magadnak. A kedvenc söröd pedig hiányzik a hűtőből, és igazi vaj helyett közönséges margarin van.

"De drágám..."

A fentieket racionálisan megmagyarázhatod. A ruhák segítettek presztízst szerezni a főnöknél, a festmények passzoltak a lakáshoz és az új menü garantáltan egészségesebb lesz, mint az előző. De mindezek a változások a partneredtől származtak, nem tőled. És ha tiltakozni próbálsz, egy csókkal hallgattat el a legjobban, és egy ilyen sorral: „Nem szeretnéd felvenni azokat a régi ruhákat, ugye? Ez egyáltalán nem áll jól neked, és sokkal jobban nézel ki ebben.”

Hibás és tagadás

Sajnos, amikor az első vita következik, amikor a bántalmazó végül felfedi a lapjait, már késő. Nem igazán ismersz senki mást, csak a hasonmását. Gyenge tiltakozási próbálkozásait azzal a válasszal fogadja, hogy hálátlan. További panaszok, hogy a "szerelmed" elszakadhat érted, miközben te mindent puszta hálátlansággal viszonzol. Tudod, hogy igazuk van. Azok az első hónapok valóban az elsőt tartóssá tették számodra. Elkezded hibáztatni magad, amiért igazán hálátlan vagy, ahogy a partnered mondja rólad. És akkor csak egy lépés elég az utolsó lépéshez. Egy pofon.

Saját önbizalmad megrendülése

De addigra már annyira manipulált vagy, hogy a hirtelen és teljes változásuk teljesen elriaszt. Aztán az erőszaktevőnek csak be kell rohannia egy bocsánatkéréssel és édes beszéddel teli szájjal, hogy meggyőzze magát arról, hogy ez csak egy epizód. Sajnos ezek az epizódok kezdik meghatározni a jövőbeli közös életeteket.

A változás te vagy

A családon belüli erőszak lassan és finoman fejlődik ki. Mindig emlékezz, ez nem a te hibád! Az erőszaktevők leggyakrabban áldozatuk szégyenére fogadnak. Nem is akarják beismerni, hogy hibáztak, és hogy a tökéletes szerelem nem ilyen. Ráadásul "rárakták" azt a néhány pofont. A férfiak természetesen még inkább, mint a nők. Gyűjtsd össze az erődet és cselekedj. Védd magad a családon belüli erőszak ellen! Ne félj beszélni róla! Egy ilyen kapcsolat soha nem vezet sehova.Hasonló cikkek

Éveknyi kapcsolat után általában már nem ír szerelmi szövegeket, hogy dolgozzon. Elvesztitek egymás iránti érdeklődését, és valójában nagyon boldogok vagytok, ha egyikőtök üzleti útra vagy egy hétvégére megy szüleitekhez. Miért kezded így hanyagolni a kapcsolatodat? Tudjuk, hogyan lépjünk ki belőle!

Mi akadályoz meg leggyakrabban abban, hogy megtalálja és megtartsa a szerelmet az életében? Meglepő módon ezért te és a félelmed beengedheted a szerelmet az életedbe.

A férfiaknak is megvannak a napjaik, és nem akarnak beszélni a partnereikkel. Ilyen helyzetekben inkább csendben maradnak. Soha nem csinálják ok nélkül. Olvassa el, mi készteti őket leggyakrabban arra, hogy megtagadják a nőkkel való kommunikációt.

Randiznak, vagy tényleg csak jó barátok vagytok? Mindannyian feltettünk már ilyen kérdést életében legalább egyszer. És ennek nem feltétlenül az ő fiatalkorukban kellett történnie, amikor mindenki egyformán babrált a kapcsolatokban. Még ma is egyfajta légüres térben ragadhattál te és egy hozzád közel álló személy, amikor nem vagytok barátok, és egyáltalán nem randiztok. Tekintse meg, hogyan teljesít, és ennek megfelelően tegye meg a következő lépéseket.

Az, ahogyan kezet fogsz, néha többet mond el a kapcsolatodról, mint a megjelenés, a hozzáállás vagy akár a szerelem! Részben valószínűleg azért, mert senki nem tulajdonít ekkora jelentőséget a kézfogásnak. Ennek köszönhetően természetesen viselkedünk, és így sajátos fogás fakad az érzéseink mélységéből. Szeretnéd tudni, hogy áll a kapcsolatod? Gyere és nézd meg.

A kapcsolatban való boldogság

Boldog lehet-e egy párkapcsolat, még több éves együttélés után is? Igen, boldog. Csak tudnod kell, hogyan kezeld. Milyen tényezők befolyásolják a kapcsolatok boldogságát? Olvass és tanulj.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.