Családon belüli erőszak – és hogyan folytatódik / ér véget?

A családon belüli erőszak áldozatai nem választanak zaklatót partnernek. A képzett manipulátorok először magukhoz csalják áldozatukat, és csak ezután kezdődik az, amit mindenki "családon belüli erőszaknak" képzel. Még az utolsó szakasz sem támadással kezdődik. Na és mi a helyzet a családon belüli erőszakkal?

Az a veszély, ha azt mondod: „Ez a saját érdekedben van”.

Csak a románc véget ér, és csak akkor kezdenek felszínre kerülni az apró részletek. Hirtelen ráébredsz, hogy a ruhatárad nem egészen passzol az ízlésedhez. Olyan képek lógnak otthon, amelyeket biztosan nem választottál volna magadnak. A kedvenc söröd pedig hiányzik a hűtőből, és igazi vaj helyett közönséges margarin van.

"De drágám..."

A fentieket racionálisan megmagyarázhatod. A ruhák segítettek presztízst szerezni a főnöknél, a festmények passzoltak a lakáshoz és az új menü garantáltan egészségesebb lesz, mint az előző. De mindezek a változások a partneredtől származtak, nem tőled. És ha tiltakozni próbálsz, egy csókkal hallgattat el a legjobban, és egy ilyen sorral: „Nem szeretnéd felvenni azokat a régi ruhákat, ugye? Ez egyáltalán nem áll jól neked, és sokkal jobban nézel ki ebben.”

Hibás és tagadás

Sajnos, amikor az első vita következik, amikor a bántalmazó végül felfedi a lapjait, már késő. Nem igazán ismersz senki mást, csak a hasonmását. Gyenge tiltakozási próbálkozásait azzal a válasszal fogadja, hogy hálátlan. További panaszok, hogy a "szerelmed" elszakadhat érted, miközben te mindent puszta hálátlansággal viszonzol. Tudod, hogy igazuk van. Azok az első hónapok valóban az elsőt tartóssá tették számodra. Elkezded hibáztatni magad, amiért igazán hálátlan vagy, ahogy a partnered mondja rólad. És akkor csak egy lépés elég az utolsó lépéshez. Egy pofon.

Saját önbizalmad megrendülése

De addigra már annyira manipulált vagy, hogy a hirtelen és teljes változásuk teljesen elriaszt. Aztán az erőszaktevőnek csak be kell rohannia egy bocsánatkéréssel és édes beszéddel teli szájjal, hogy meggyőzze magát arról, hogy ez csak egy epizód. Sajnos ezek az epizódok kezdik meghatározni a jövőbeli közös életeteket.

A változás te vagy

A családon belüli erőszak lassan és finoman fejlődik ki. Mindig emlékezz, ez nem a te hibád! Az erőszaktevők leggyakrabban áldozatuk szégyenére fogadnak. Nem is akarják beismerni, hogy hibáztak, és hogy a tökéletes szerelem nem ilyen. Ráadásul "rárakták" azt a néhány pofont. A férfiak természetesen még inkább, mint a nők. Gyűjtsd össze az erődet és cselekedj. Védd magad a családon belüli erőszak ellen! Ne félj beszélni róla! Egy ilyen kapcsolat soha nem vezet sehova.Hasonló cikkek

A férfi keres, a nő pedig megteremti az otthon melegét. Amerikai tudósok friss tanulmánya szerint ez az állítás valóban beigazolódott. Ha egy nő boldog és elégedett, többet törődik veled. Ennek köszönhetően természetesen Ön is elégedettebb. Szeretne többet tudni erről a témáról? Akkor olvasson tovább.

A második házasságnak megvannak a sajátosságai. Több olyan beszélgetés is van köztük, amelyeket soha többé nem fog folytatni.

Valószínűleg minden pár az első randevúval foglalkozik a legtöbbet. Mit vegyek fel, mit fogunk csinálni, hol ülünk, miről fogunk beszélgetni? Minden második randevú ilyenkor egy kicsit méltánytalanul elhanyagolt. Mintha kevésbé lenne fontos, mint az első! De ne felejtsd el, hogy az első randevún benyomást keltesz, kapcsolatot építesz másokra! Kifogyott az ötletekből? Tekintse meg tippjeinket, hogyan töltsön le egy felejthetetlen randevút!

Elköltöztél a szüleidtől, és úgy döntöttél, hogy élvezed a szingli életet és az üres lakást? Vagy viszont végre összeköltöztetek a párotokkal, hogy együtt éljetek és nem dicsekedhettek azzal, hogy mindenre ketten vagytok? Mindkét életnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ráadásul mindenki mást szeret. Hogy vagy?

Az ideális változat az, amikor két ember azért van együtt, mert szeretik egymást. Ha azonban hiányzik a szenvedély a kapcsolatodból, ne ess kétségbe. Még a pusztán észen alapuló szenvedély nélküli partnerség is remekül működhet. De melyik kapcsolatban boldogabbak az emberek? Értelemből vagy szerelemből fog tovább tartani egy kapcsolat? Nézzük meg együtt e változatok előnyeit és hátrányait.

A legújabb kutatások szerint a nők gyakrabban nyújtanak be válókeresetet. Többek között azért is, mert a családi jólétről alkotott véleményük alapvetően eltér a férfiakétól. Hogyan látják a férfiak és a nők a családot? Felsoroltuk a legnagyobb különbségeket.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.