Hamis mítoszok a partnerkapcsolatokról

A nagymamád azt is mondta neked, hogy nem tudod megtartani a férfit meleg vacsora nélkül, vagy hogy egy nő számára az a legfontosabb, hogy rendszeresen hallja, mennyire szereted? És szerinted ez kivétel nélkül érvényes? Nem! Sok mítosz kering a kapcsolatokról, amelyek csak azért igazak, mert az emberek még mindig hisznek bennük. Négy tévhitet mutatunk be, amelyeket jobb, ha kitörölsz a tökéletes kapcsolat bevált képleteiből!

"Az elvált szülők gyermekei is elváltak."

Be. egyrészt logikusnak tűnik. A családunktól mintákat és szokásokat veszünk át, amelyeket aztán átültetünk saját életünkbe. Vagyis még a negatívakat is, például a válást. Ám a viszonylag friss kutatások bebizonyították, hogy csak egy bizonyos viselkedésmódot vesz el példaképként, és egy esetleges félelmet attól, hogy bármilyen más kapcsolatba kezdjen. Pontosan azért, mert már fél a válástól. A szüleid válása nem jelenti automatikusan azt, hogy te is el fogsz válni!

"Soha ne szórakozz egyedül, csinálj mindent együtt."

Tanács, amely paradox módon sokaknak ártott párok. A közös tevékenységek erősítik a kapcsolatokat. Igen ám, de ha egy pillanatra sem szánod magad, előbb-utóbb érezni fogod a tengeralattjáró betegség hatásait. Minél eltérőbbek az Ön érdekei, annál hamarabb következik be ez a helyzet. Szóval van valami, amit mindig együtt kell csinálni? Igen, például vacsorázni. A közös étkezés jobban elmélyíti a kapcsolatokat, mint az összes többi tevékenység együttvéve. Tehát csináld azt, amit élvezel. És rendszeresen járnak együtt éttermekbe.

"Egy kapcsolat nem maradhat fenn szex nélkül."

Az intimitás természetesen fontos része egy kapcsolatnak. De mi van akkor, ha már régóta nem szeretkezel, vagy havonta egyszer elég szex? Ennek ellenére ez nem jelenti azt, hogy a kapcsolatod valahogy rosszabb lenne, vagy hogy a pusztulás felé tart. Az intimitáshoz lelki jólét, idő és persze ízlés kell. Ha ezek közül valamelyik hiányzik, dolgoznod kell a megoldáson. Főleg, ha állandóan stresszes vagy túl fáradt. De ezek a tényezők más problémához kapcsolódnak, mint maga a kapcsolat. A szextől való idegenkedés ennek a következménye.

"Egy pasinak megvannak a szükségletei."

Igen, vannak. Mint egy nő. De a "szükségletek" nem menthetők, ha megcsaltad a másikat, vagy ha kritizálnak a hobbid miatt. Bár az egyetemes bocsánatkérés mindenre alkalmazható, ez nem jelenti azt, hogy igaz. Ne menekülj a problémák elől egy kapcsolatban, mondván, hogy a másiknak "vannak szükségletei". A problémákat mindig együtt oldják meg!


Hasonló cikkek

Minden nap lehetőségünk van sok új dolgot megtanulni. Lehetőségünk van arra is, hogy egy sor érdekes emberrel találkozzunk. Az pedig, hogy az adott helyzetből mit veszünk ki, rajtunk múlik. Azok, akik egész életükben negatívan gondolkodnak, valószínűleg soha nem lesznek boldogok. Aki a rosszban is talál valami jót, az biztosan meg fogja tapasztalni az igazi boldogságot. Programozd be az életed egy pozitív hullámra!

A bizalom az egyik legfontosabb dolog egy kapcsolatban, és elvesztése súlyos csapás. Vannak azonban módszerek az újbóli helyreállításra. Akárhogy is, mindkettőtöknek el kell fogadnia a tényt, hogy a kapcsolat soha többé nem lesz a régi. Mint minden más fejlesztés után. Akár pozitív, akár negatív. Hogyan kezdjünk el újra hinni egymásban?

Ma a modern technológia több mint segít a hűtlenség észlelésében. Tankönyvek, mobil térképes alkalmazások, számlakivonatok. Másrészt ezt még a nem hívők is belátják, így még a technikára sem lehet mindig "támaszkodni". De a hűtlenség mindig olyan finom jelekben nyilvánul meg, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagyunk, vagy figyelmen kívül hagyunk, mint lényegteleneket. Mik a jelek? Nézze meg.

Úgy érzi, hogy ha a korábbi kapcsolatokból származó gyerekek nem tennék tönkre jelenlegi kapcsolatát, akkor az élete partnerként hibátlan lenne? Mit kell vele csinálni? A korábbi kapcsolatokból származó gyerekek mindig problémát jelentenek, vagy lehet velük szép és harmonikus kapcsolatot kialakítani?

Akkor mindenki otthon van bezárva, valószínűleg nem megy sok romantikus sétára. De akár otthon is robbanhatsz a romantikától, vagy felejthetetlen élményt készíthetsz párodnak. Készítettünk néhány tippet az Ön számára.

A harmincadik év után az urak fokozatosan "megnyugszanak". Negyven után már semmit sem kell bizonyítaniuk, ötven után pedig általában a libidójuk csökkenését észlelik. A férfiak néha attól tartanak, hogy elveszítik „férfiasságukat”. Hogy fizikailag már nem bírod? Kezd aggódni?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.