Hamis mítoszok a partnerkapcsolatokról

A nagymamád azt is mondta neked, hogy nem tudod megtartani a férfit meleg vacsora nélkül, vagy hogy egy nő számára az a legfontosabb, hogy rendszeresen hallja, mennyire szereted? És szerinted ez kivétel nélkül érvényes? Nem! Sok mítosz kering a kapcsolatokról, amelyek csak azért igazak, mert az emberek még mindig hisznek bennük. Négy tévhitet mutatunk be, amelyeket jobb, ha kitörölsz a tökéletes kapcsolat bevált képleteiből!

"Az elvált szülők gyermekei is elváltak."

Be. egyrészt logikusnak tűnik. A családunktól mintákat és szokásokat veszünk át, amelyeket aztán átültetünk saját életünkbe. Vagyis még a negatívakat is, például a válást. Ám a viszonylag friss kutatások bebizonyították, hogy csak egy bizonyos viselkedésmódot vesz el példaképként, és egy esetleges félelmet attól, hogy bármilyen más kapcsolatba kezdjen. Pontosan azért, mert már fél a válástól. A szüleid válása nem jelenti automatikusan azt, hogy te is el fogsz válni!

"Soha ne szórakozz egyedül, csinálj mindent együtt."

Tanács, amely paradox módon sokaknak ártott párok. A közös tevékenységek erősítik a kapcsolatokat. Igen ám, de ha egy pillanatra sem szánod magad, előbb-utóbb érezni fogod a tengeralattjáró betegség hatásait. Minél eltérőbbek az Ön érdekei, annál hamarabb következik be ez a helyzet. Szóval van valami, amit mindig együtt kell csinálni? Igen, például vacsorázni. A közös étkezés jobban elmélyíti a kapcsolatokat, mint az összes többi tevékenység együttvéve. Tehát csináld azt, amit élvezel. És rendszeresen járnak együtt éttermekbe.

"Egy kapcsolat nem maradhat fenn szex nélkül."

Az intimitás természetesen fontos része egy kapcsolatnak. De mi van akkor, ha már régóta nem szeretkezel, vagy havonta egyszer elég szex? Ennek ellenére ez nem jelenti azt, hogy a kapcsolatod valahogy rosszabb lenne, vagy hogy a pusztulás felé tart. Az intimitáshoz lelki jólét, idő és persze ízlés kell. Ha ezek közül valamelyik hiányzik, dolgoznod kell a megoldáson. Főleg, ha állandóan stresszes vagy túl fáradt. De ezek a tényezők más problémához kapcsolódnak, mint maga a kapcsolat. A szextől való idegenkedés ennek a következménye.

"Egy pasinak megvannak a szükségletei."

Igen, vannak. Mint egy nő. De a "szükségletek" nem menthetők, ha megcsaltad a másikat, vagy ha kritizálnak a hobbid miatt. Bár az egyetemes bocsánatkérés mindenre alkalmazható, ez nem jelenti azt, hogy igaz. Ne menekülj a problémák elől egy kapcsolatban, mondván, hogy a másiknak "vannak szükségletei". A problémákat mindig együtt oldják meg!


Hasonló cikkek

Ritka gyöngyszemet kell kinyernie rengeteg koszból és agyagból. És ez pontosan így van a kapcsolatokban. Meg kell találni az egyetlen szerelmet! De te magad teremtesz elégedett kapcsolatot. Ne felejtsd el. Nem ingatag szerencse. Szeretnéd megismerni a sikeres párok titkait? Pszichológusok kutatták a boldog kapcsolatok gyakori jeleit, és felfedezték ezeket a meglepő tényeket!

A kapcsolatok bizonyos evolúción mennek keresztül. Lehetnek jobbak, lehetnek rosszabbak, tapasztalnak csúcsokat és mélypontokat. Ha dolgozol a kapcsolatodon, az idővel valóban életre szóló szerelemmé nőhet ki. De néha, akár akarjuk, akár nem, elérik természetes végüket. Nincs ezzel semmi baj. De amikor egy ilyen "átmeneti" kapcsolatban maradsz, egyre boldogtalanabb leszel. Tudjuk, hogyan lehet megkülönböztetni egy átmeneti kapcsolatot a puszta partnerségi válságtól. Te is tudod?

A férfiak gyakran hűtlenek feleségükhöz/partnerükhöz. Többnyire otthon van valami probléma, vagy valami hiányzik a feleségükkel való kapcsolatukból. Miért olyan vonzóak a szeretők és a hozzá kapcsolódó hűtlenség a férfiak számára?

Néha meglehetősen nehéz kitalálni, hogy ti ketten valóban egy pár vagytok-e. Tartani fog? Nem csak átmeneti varázslat? Abbahagyhatod az aggódást. Olvasd el a következő jeleket, és derítsd ki, hogy PÁR vagy-e. Nem kell minden pontot teljesítenie. De ha legalább háromban találod magad, a szerelmed nagy valószínűséggel kitart.

Egy közös estét tervez a párjával? Szeretnéd, ha az együtt töltött pillanatok nyugodtak lennének? Kellemes esték születnek az elégedett partnerrel eltöltött egyedi pillanatoknak köszönhetően. Tanácsot adunk, hogyan alakíts ki egy nagyszerű estét kettesben.

A hűtlenség életünk normális része. Szinte minden második házaspárt érint. Egyes nők határozott lépéseket tesznek, és szakítanak párjukkal. Mások még egy esélyt adnak emberüknek. De vannak olyan nők is, akik némán figyelik párjuk hűtlenségét. Azt kérdezed, hogy miért?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.