Hogyan hat a kapcsolat a testi egészségedre?

Kétségtelenül kellemes dolog megosztani valakivel az életét. Van kihez visszatérned, kivel megoszthatod örömeidet és bánataidat, kivel beszélhetsz. De magán a szerelemen kívül a kapcsolat az egészségedre is előnyös! Melyek a párkapcsolat legjelentősebb hatásai az egészségére?

Az egészséges kapcsolat csökkenti a betegségek kockázatát

Nemcsak a gyümölcsök és zöldségek tesznek jót egészségének. Ha sokáig élsz egészséges és harmonikus párkapcsolatban, akkor nemcsak a szociális betegségeket, de még az ilyen szívinfarktust is elkerülöd. A másik támogatásának köszönhetően kevésbé intenzíven éled meg a negatív stresszes helyzeteket.

A kapcsolat csillapítja, megszünteti a fájdalmat

Más tény, ami már többször beigazolódott! A fizikai fájdalom valójában az elmédbe áramló impulzusok sorozata. Ha a másik feledre gondolsz, amikor fájdalmad van, akkor más központokat is aktiválsz. Ez nem csak javítja a hangulatát, de szó szerint legyőzi a fájdalmat, és végül teljesen el is múlik.

A partner támogatja az egészséges szokások kialakítását

Nem arra a klisére gondolunk, amikor egy nő arra kényszeríti párját, hogy egészségesen étkezzen, vagy hogy egy férfi rendszeresen magával hurcolja párját az edzőterembe. A másik ember tetszésének vágya a legjobb motiváció arra, hogy ne legyél lusta és ne dolgozz állandóan magadon. És nem csak lelkileg, hanem fizikailag is. Sokkal könnyebb elkezdeni rendszeresen futni párban, mint egyedül.

Boldog érzést kelt

A mozgás endorfinokat bocsát ki a szervezetbe, amelyek felelősek a boldogságérzetért. Ezt mindenki tudja. De a szerelem és az élet megosztása hasonlóan működik! Ráadásul az elégedett embernek sokkal több energiája van, oka van arra, hogy reggel felkeljen, és mozogjon valahova. A szerelem és biológiai következményei növelik a jó közérzetet, beindítják az anyagcserét, esetleg küzdenek az érzés ellen, hogy az ember egyedül van a világban.

Tudja már, miért boldogok a szerelmesek? szép és sokáig él? Találd meg a szerelmedet is!


Hasonló cikkek

Az "Olaszország" uralkodik otthonában, vagy inkább egy csendes háztartás? Kiabál, nagy gesztusokat használ, és a másik csak hidegen figyel? Nem kell szándékosan provokálniuk. Mindannyian másként vitatkozunk személyiségtípusunktól függően. Ami az egyiknek világos, azt a másik egyáltalán nem érti. Hogyan vitatkozik egy magányos a társaságot szeretővel?

Egyetlen kapcsolat sem ideális. Minden partnerség állandó munkát igényel. Ha kisebb válság van, próbálja meg leküzdeni. Ha a válságok megismétlődnek, gondoljátok át, hogy jó párjatok vagytok-e egymásnak. Hogyan ne oldjunk meg soha egy partnerválságot? És milyen helyzetekkel egyáltalán nem szabad foglalkozni?

A férfiak mindig is vonzódtak a náluk több évvel fiatalabb nőkhöz. Kíváncsi vagy miért van ez? Elmondjuk, mi az igazi oka annak, hogy az idősebb férfiak miért repülnek fiatal hölgyekhez / nőkhöz.

Szeretnél megöregedni ezzel a férfival az oldalán? De nem félsz elsőként felhozni a témát: közös lakás, esküvő és gyerekek? Röviden: normális családi élet? Összeírtunk neked 5 jelet, amelyek alapján megállapíthatod, hogy a férfid le akar telepedni.

Mint az életben lenni szokott, kedvencünk legtöbb tulajdonságát imádjuk, de van valami, amit egyszerűen nem tudunk elviselni. Mitől akarnak a férfiak sikoltozni és hajtépni?

Szeretne valamivel megörvendeztetni a másik fontos személyét? Készítsen partnerének egy nagyszerű reggelit az ágyban. Nem érzi magát mesterszakácsnak? Nem számít. Tanácsot adunk, hogyan készíts gyorsan és viszonylag egyszerű reggeliket, amelyek garantáltan boldoggá teszik szerelmedet.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.