A túlzott kritika nem tesz jót egy kapcsolatnak

A folyamatos kritika méregként hat egy kapcsolatra. Fokozatosan erodálja a pozitív érzelmeket, a köztetek fennálló kapcsolatot, végül a kapcsolat egyszerűen szétesik.

Sok válás hátterében túlzott kritika áll. Nem könnyű együtt élni valakivel, aki folyamatosan rámutat minden apró hibájára, kritizálja az ízlését, és elmondja, milyen rossz vagy. Az állandó kritika nem építő jellegű, ellenkezőleg, csak tönkreteszi a kapcsolatot. Sajnos a legtöbb ember nem veszi észre, ha túlzásba viszi a „jó szándékú tanácsait”.

Keressen olyan mutatókat, amelyek megmutatják, ha túlságosan kritikus vagy:

    < li> Hajlamos vagy perfekcionista lenni. Mindennek tökéletesen tökéletesnek kell lennie, különben hibának vagy kudarcnak tekinti. Önmagaddal és másokkal egyaránt.
  1. Nézed, mit nem tett meg a kedvesed. És gyakorlatilag észre sem veszed az elkészült dolgokat. A lakás rendbe van szedve, a gyerekek kimosva, a házi feladatuk meg van írva, a párodnak este is tökéletesen meg van csinálva a haja, a ruhája. De a vacsora kihűlt, így az este helyrehozhatatlanul tönkremegy számodra. Tökéletes állapotban van a lakása, minden működik, a fizetés időben megtörténik, a gyerekek engedelmesek, a szüleid tökéletesen elégedetten távoztak a látogatásról. De a párodnak gyűrött ingje és nem passzolt nyakkendője volt, így az egész látogatás és az este nem érte meg véleményed szerint. Nem törődsz azzal, hogy minden más tökéletes volt és az, csak észreveszed azt az egy dolgot, ami kudarcot vallott (vagy nem történt meg).
  2. Gyakran vágysz arra, hogy megjegyzéseket fűzz mások megjelenéséhez, viselkedéséhez, otthonához. és a választási lehetőségek.
  3. A legkisebb gondot sem okoz a hibák megtalálása, általában sok időbe telik, amíg észreveszed a jó dolgokat. Vagy nem hiszel nekik, amíg nem igazolod őket.
  4. Szeretteid rendszeresen elmondják, hogy túl kritikus vagy.


Ha felismerted, legalább két pontban önmagad, nagyon valószínű, hogy túl sokat kritizálod szeretteidet. Lehet, hogy a legjobb szándékaid vannak, de végül mindenkinek térre van szüksége, hogy tanuljon a hibáiból. Lehet, hogy valaki nem is tekinti hibának azokat a dolgokat, amelyeket kritizálsz. És lehet, hogy igazuk van!

Amikor gyakran kritizálsz egy kapcsolatban, csak a hibákra koncentrálsz, és teljesen hiányoznak azok a szép dolgok, amiért együtt vagytok. Ezenkívül általában közvetlenül a másik személy jellemére irányulnak, nem pedig egy konkrét viselkedési modellre. Koncentrálj a szép pillanatokra. Értékeld a jó dolgokat, amiket a kedvesedért tesz. Az apró hibák minden emberben benne vannak. Ráadásul levet adnak az embernek – tökéletesnek lenni unalmas. Bátorítsa és támogassa kedvesét. Csodákat tesz a kapcsolatoddal.


Hasonló cikkek

Úgy tűnhet, hogy a „szeretlek” kapcsolat a legszebb vallomás, amelyet egy nő egy férfi szájából hallhat. De ez nem mindig van így. Egyes férfiak ugyanazon a hangon mondják ezt a mondatot partnerüknek, mint amikor közölték vele, hogy kenyeret vettek. Ilyenkor a fent említett vallomás értelmét veszti. Milyen egyéb mondatokat/kifejezéseket értékelnek a nők?

Semmi sem mentő meg, és ha sokáig bántja a kapcsolatát, a legnagyobb bocsánatkérés sem menti meg. De könnyen elkerülheti a mindennapi apró halálos találatokat. Hogyan? Alakítsák ki maguk között a következő szokásokat. Nem fogod megbánni!

Minden nőnek megvannak a saját kedvencei, ha a tökéletes férfiról van szó. Az egyik a magas férfiakat részesíti előnyben, a másik a vele pontosan megegyező méretű partnert, az egyik a hosszú hajat szereti, a másik a kopasz. De mindegyik között van néhány olyan tulajdonság, amelyet minden nő keres a párjában. Vannak uraim?

Az ellentétek vonzzák egymást, és ez kétszeresen igaz egy külföldire. Nyalábként éli meg a szerelmet, és tervezi a közös jövőt? Ha igazán együtt akarsz élni egy idegennel, akkor őszintén válaszolj 4 egyszerűnek tűnő kérdésre.

Túlélte már könnyekkel és haraggal teli szakítást? Nem tudod túltenni magad az exeden? A legtöbb ember élete során legalább egyszer átéli ezeket a durva pillanatokat. Tanácsot adunk Önnek, hogyan felejtse el a múltat, és hogyan nézzen szembe az új jövővel.

Szerelembe esni gyönyörű dolog. Néha azonban rózsaszín szemüveget tesz a szemünk elé, és nem látjuk azt, amit semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Felismeri, hogy partnere nem tisztel, nem tart egyenrangúnak, vagy egyszerűen csak kihasznál? Vannak jelek, amelyek elárulják ezt. Olvassa el, mit.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.