A túlzott kritika nem tesz jót egy kapcsolatnak

A folyamatos kritika méregként hat egy kapcsolatra. Fokozatosan erodálja a pozitív érzelmeket, a köztetek fennálló kapcsolatot, végül a kapcsolat egyszerűen szétesik.

Sok válás hátterében túlzott kritika áll. Nem könnyű együtt élni valakivel, aki folyamatosan rámutat minden apró hibájára, kritizálja az ízlését, és elmondja, milyen rossz vagy. Az állandó kritika nem építő jellegű, ellenkezőleg, csak tönkreteszi a kapcsolatot. Sajnos a legtöbb ember nem veszi észre, ha túlzásba viszi a „jó szándékú tanácsait”.

Keressen olyan mutatókat, amelyek megmutatják, ha túlságosan kritikus vagy:

    < li> Hajlamos vagy perfekcionista lenni. Mindennek tökéletesen tökéletesnek kell lennie, különben hibának vagy kudarcnak tekinti. Önmagaddal és másokkal egyaránt.
  1. Nézed, mit nem tett meg a kedvesed. És gyakorlatilag észre sem veszed az elkészült dolgokat. A lakás rendbe van szedve, a gyerekek kimosva, a házi feladatuk meg van írva, a párodnak este is tökéletesen meg van csinálva a haja, a ruhája. De a vacsora kihűlt, így az este helyrehozhatatlanul tönkremegy számodra. Tökéletes állapotban van a lakása, minden működik, a fizetés időben megtörténik, a gyerekek engedelmesek, a szüleid tökéletesen elégedetten távoztak a látogatásról. De a párodnak gyűrött ingje és nem passzolt nyakkendője volt, így az egész látogatás és az este nem érte meg véleményed szerint. Nem törődsz azzal, hogy minden más tökéletes volt és az, csak észreveszed azt az egy dolgot, ami kudarcot vallott (vagy nem történt meg).
  2. Gyakran vágysz arra, hogy megjegyzéseket fűzz mások megjelenéséhez, viselkedéséhez, otthonához. és a választási lehetőségek.
  3. A legkisebb gondot sem okoz a hibák megtalálása, általában sok időbe telik, amíg észreveszed a jó dolgokat. Vagy nem hiszel nekik, amíg nem igazolod őket.
  4. Szeretteid rendszeresen elmondják, hogy túl kritikus vagy.


Ha felismerted, legalább két pontban önmagad, nagyon valószínű, hogy túl sokat kritizálod szeretteidet. Lehet, hogy a legjobb szándékaid vannak, de végül mindenkinek térre van szüksége, hogy tanuljon a hibáiból. Lehet, hogy valaki nem is tekinti hibának azokat a dolgokat, amelyeket kritizálsz. És lehet, hogy igazuk van!

Amikor gyakran kritizálsz egy kapcsolatban, csak a hibákra koncentrálsz, és teljesen hiányoznak azok a szép dolgok, amiért együtt vagytok. Ezenkívül általában közvetlenül a másik személy jellemére irányulnak, nem pedig egy konkrét viselkedési modellre. Koncentrálj a szép pillanatokra. Értékeld a jó dolgokat, amiket a kedvesedért tesz. Az apró hibák minden emberben benne vannak. Ráadásul levet adnak az embernek – tökéletesnek lenni unalmas. Bátorítsa és támogassa kedvesét. Csodákat tesz a kapcsolatoddal.


Hasonló cikkek

A nők és a férfiak gyakran nem értik meg egymást. Ennek rovására partneri nézeteltérések lépnek fel, néha túl drámaian. Az egyik nem érti a másikat, és mindketten kitartanak a véleményük mellett. Megmondjuk, miért.

Sok embernek vannak kapcsolati problémái. Nem találnak senkit. Nincs senki, akiben bízhatna, akiben szerethetné, és aki mellett biztonságban érezhetné magát. Leggyakrabban azért, mert valaki a múltban cserbenhagyta, most pedig fél, hogy újra bízik. De nem találhatod meg az élet szerelmét anélkül, hogy nem bízol az emberekben. Mit tegyünk, hogy megküzdjünk a múlttal, és újra működni tudjunk a kapcsolatokban?

Minden nap lehetőségünk van sok új dolgot megtanulni. Lehetőségünk van arra is, hogy egy sor érdekes emberrel találkozzunk. Az pedig, hogy az adott helyzetből mit veszünk ki, rajtunk múlik. Azok, akik egész életükben negatívan gondolkodnak, valószínűleg soha nem lesznek boldogok. Aki a rosszban is talál valami jót, az biztosan meg fogja tapasztalni az igazi boldogságot. Programozd be az életed egy pozitív hullámra!

Régóta nem volt példa arra, hogy a férjek sült pecsenyével tömjék magukat, míg a másik fél csak egy egészséges zöldségsalátát falat. Mindkét nem fogy! Diétákat keresnek, csökkentik a gyorsételeket, elmennek edzeni. Nem ritka, hogy egy pár vegetáriánus vagy nyers étrendet követ. De ha csak egy fogy, az bizonyos esetekben negatívan befolyásolhatja kapcsolatát. Önt is fenyegeti?

Művészet tudni, hogyan kell szeretni valakit. nem hiszed? Valakit szeretni nem csak a kapcsolaton, hanem önmagadon is állandó munkát igényel. Sokan még mindig összekeverik a szerelmet azzal, hogy feláldozzák magukat a másikért. De ha teljesen alárendeled magad valakinek, azzal ártasz a kapcsolatodnak. Fedezze fel velünk a szeretet igazi művészetét.

Van esélye a kapcsolatának? Szinte minden pár szeretné tudni a választ erre a kérdésre. Töltsd ki a következő mini kvízt, és 85%-ig biztos lehetsz abban, hogy életed szerelmével vagy-e.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.