A leggyakoribb problémák egy kapcsolatban

Minden partnerség bizonyosan átment valamilyen válságon. Egyes kapcsolatokban azonban napirenden vannak a viták, válságok, máshol viszont csak ritka a vita. Általában minden pár más-más gonddal foglalkozik. Egyes problémák azonban gyakrabban jelennek meg a kapcsolatokban, mint mások. Tehát mit tekintenek a viták leggyakoribb kiváltójának egy kapcsolatban?

Elégtelen vagy semmilyen kommunikáció

Ha nem kommunikálsz, nem tudhatod, mi az új, mi az zavarja a partnerét, vagy mi a baj veled öröm. Nem ismered a hétvégi terveket, nem tudod, mit akar vagy vár a párod. És ilyen helyzetben csak egy dolog történhet - egy csendes háztartás. A csendes háztartás nem tesz jót. Az emberek idegesek, ingerlékenyek és elégedetlenek a kapcsolattal. Egy kapcsolatban besűrűsödik a légkör, és előbb-utóbb bekövetkezik a "robbanás". És mi lesz ezután? Egy újabb kellemetlen időszak, amikor nem fogtok beszélni egymással, vagy éppen ellenkezőleg, veszekedtek. Ugyanakkor ennyi kevés is elég lenne. Beszélj, beszélj és még egyszer beszélj. Mondd el párodnak, hogy mit érzel, mi tenne boldoggá, vagy fordítva, ami mindig megbízhatóan idegesít. Így sok csalódás elkerülhető.

A modern technológia előnyben részesítése a személyes kapcsolattartással szemben

Az elégtelen személyes kommunikáció azzal is összefügg, hogy az emberek idejük nagy részét mobiltelefonjukkal, táblagépükkel töltik , laptopok vagy számítógépek, ahelyett, hogy este leülnének egy kicsit szerelmükkel, és elbeszélgetnének egy kicsit egy pohár bor mellett. Próbálj megállapodni néhány szabályban. A telefonokat és a számítógépeket csak egy bizonyos óráig használja, majd tegye le vagy kapcsolja ki teljesen, és töltse egyedül az este hátralévő részét. A hétvégén az lenne a helyénvaló, ha leteszétek a telefont, vagy teljesen számítógépeznétek, és együtt menjetek el egy kellemes kirándulásra. Ha több időt töltesz együtt, sokkal közelebb kerülsz egymáshoz. És ez az, amiről egy kapcsolat szól!

Pénzügyi problémák

A pénz volt, van és mindig is lesz oka annak, hogy a párkapcsolatban élő partnerek vitába szálljanak. Miért? Mert minden partnernek más a viszonya a pénzhez. Valakinek megfúrják a térdét egy koronáért, míg mások pénzt dobnak ki a teljes haszontalanságért. Valaki tudja, hogyan kell pénzt keresni, és szeret dolgozni, míg mások jobban szeretik, ha partnere támogatja. Vannak, akik csak abból élnek, amit keresnek, mások adósságból élnek. Ami a pénzügyeket illeti, itt szükséges, hogy a partnerek megértsék egymást ebben a kérdésben. Fel kellene írni, hogy mi minden tartozik a közös költségvetésbe, és meg kell állapodni, hogy ki milyen összeggel járul hozzá. Ha van közös számlád, tudnod kell, hogy mit vásárolhatsz belőle, hogy párod ne bánja, vagy éppen ellenkezőleg, milyen befektetésekkel kell konzultálnod szerelmeddel. Ha egyetértesz a pontos szabályokkal és mindkettőt tiszteletben tartod, akkor egyszer s mindenkorra meg kell oldanod a pénzügyi válságot.

Sex

A két partner eltérő szexuális szükségletei is nagyon gyakori konfliktusok a kapcsolatban.. Főleg, ha az egyik partner szinte egyáltalán nem törődik a szerelemmel, a másik pedig minden nap szexet követel. Az egyik partner örökké stresszes, mert nem szexel, a másik éppen ellenkezőleg, mert párja esténként bizonyosan követelni fog tőle némi intimitást. Próbáld meg elmagyarázni, miért nincs kedved a szexhez, és próbáld meg közösen megszüntetni a probléma okát. Beszéljen érzéseiről és igényeiről. Mondd el magadnak, hogy mit szeretsz a szerelemben, és mit nem. Próbálj olyan kompromisszumot találni, amely mindkettőtöknek megfelel. Ha nem szereted ezt vagy azt a szexuális gyakorlatot, próbálj ki egy másikat. A szexuális fantáziának nincsenek határai, és rajtad múlik, hogy hajlandó vagy-e valami újat kipróbálni az ágyban, vagy továbbra is ellenállsz a szexnek a partnereddel. Ilyen esetben megtörténhet, hogy a párod talál helyetted szeretőt/szeretőtársat. És ezt biztosan nem akarod!


Hasonló cikkek

Amikor a bájról és a manipulációról beszélünk, gyakran csak nagyon vékony a határvonal közöttük. A legtöbb pszichopata és szociopata első pillantásra erősen elbűvölő volt. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindenki, akinek vonzó személyisége, manipulatív természetű.

Ez a pszichológiai elmélet sok mindent megmagyarázhat arról, hogyan alakítunk ki és kezelünk kapcsolatokat. Miért vonzódunk bizonyos emberekhez, miért sikerül vagy nem sikerül a kapcsolataink, és miért jelennek meg újra és újra hasonló problémaminták a kapcsolatainkban.

A működő kapcsolatot fenntartani senkinek sem könnyű. Mindegyiknek vannak bizonyos követelményei. Milyen? Tudja meg, mit várnak el a férfiak a partnerüktől!

Rutinná vált a kapcsolata? Hogyan lehet megváltoztatni? Sajnos manapság a hűtlenség a leggyakoribb újraélesztése egy hosszú távú kapcsolatnak. Valóban megéri elcserélni egy hosszú távú kapcsolatot az ágyi szórakozásért egy vonzó valakivel? Mielőtt úgy döntene, hogy megcsalja párját, olvassa el, miért nem éri meg a hűtlenség.

Úgy érzi, hogy egyáltalán nem boldogul? Hogy viszel magaddal valamit a múltból, ami akadályoz a mozgásban? Próbálj meg egyszer s mindenkorra megszabadulni aggodalmaidtól és sérelmeidtől. Szabaduljon meg a múlttól, és lépjen egy új és sokkal jobb jövő felé!

Szeretik egymást, megértitek egymást, de valamiért folyton veszekedtek? Vagy maximum négy évet kibír egy kapcsolatban? Talán az egyik tényező a felelős ezért, amivel nagyanyáink egyáltalán nem foglalkoztak! Szerencsére tudjuk, hogy melyek ezek a problémák, és hogyan lehet kikerülni őket. Olvass tovább!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.