A leggyakoribb problémák egy kapcsolatban

Minden partnerség bizonyosan átment valamilyen válságon. Egyes kapcsolatokban azonban napirenden vannak a viták, válságok, máshol viszont csak ritka a vita. Általában minden pár más-más gonddal foglalkozik. Egyes problémák azonban gyakrabban jelennek meg a kapcsolatokban, mint mások. Tehát mit tekintenek a viták leggyakoribb kiváltójának egy kapcsolatban?

Elégtelen vagy semmilyen kommunikáció

Ha nem kommunikálsz, nem tudhatod, mi az új, mi az zavarja a partnerét, vagy mi a baj veled öröm. Nem ismered a hétvégi terveket, nem tudod, mit akar vagy vár a párod. És ilyen helyzetben csak egy dolog történhet - egy csendes háztartás. A csendes háztartás nem tesz jót. Az emberek idegesek, ingerlékenyek és elégedetlenek a kapcsolattal. Egy kapcsolatban besűrűsödik a légkör, és előbb-utóbb bekövetkezik a "robbanás". És mi lesz ezután? Egy újabb kellemetlen időszak, amikor nem fogtok beszélni egymással, vagy éppen ellenkezőleg, veszekedtek. Ugyanakkor ennyi kevés is elég lenne. Beszélj, beszélj és még egyszer beszélj. Mondd el párodnak, hogy mit érzel, mi tenne boldoggá, vagy fordítva, ami mindig megbízhatóan idegesít. Így sok csalódás elkerülhető.

A modern technológia előnyben részesítése a személyes kapcsolattartással szemben

Az elégtelen személyes kommunikáció azzal is összefügg, hogy az emberek idejük nagy részét mobiltelefonjukkal, táblagépükkel töltik , laptopok vagy számítógépek, ahelyett, hogy este leülnének egy kicsit szerelmükkel, és elbeszélgetnének egy kicsit egy pohár bor mellett. Próbálj megállapodni néhány szabályban. A telefonokat és a számítógépeket csak egy bizonyos óráig használja, majd tegye le vagy kapcsolja ki teljesen, és töltse egyedül az este hátralévő részét. A hétvégén az lenne a helyénvaló, ha leteszétek a telefont, vagy teljesen számítógépeznétek, és együtt menjetek el egy kellemes kirándulásra. Ha több időt töltesz együtt, sokkal közelebb kerülsz egymáshoz. És ez az, amiről egy kapcsolat szól!

Pénzügyi problémák

A pénz volt, van és mindig is lesz oka annak, hogy a párkapcsolatban élő partnerek vitába szálljanak. Miért? Mert minden partnernek más a viszonya a pénzhez. Valakinek megfúrják a térdét egy koronáért, míg mások pénzt dobnak ki a teljes haszontalanságért. Valaki tudja, hogyan kell pénzt keresni, és szeret dolgozni, míg mások jobban szeretik, ha partnere támogatja. Vannak, akik csak abból élnek, amit keresnek, mások adósságból élnek. Ami a pénzügyeket illeti, itt szükséges, hogy a partnerek megértsék egymást ebben a kérdésben. Fel kellene írni, hogy mi minden tartozik a közös költségvetésbe, és meg kell állapodni, hogy ki milyen összeggel járul hozzá. Ha van közös számlád, tudnod kell, hogy mit vásárolhatsz belőle, hogy párod ne bánja, vagy éppen ellenkezőleg, milyen befektetésekkel kell konzultálnod szerelmeddel. Ha egyetértesz a pontos szabályokkal és mindkettőt tiszteletben tartod, akkor egyszer s mindenkorra meg kell oldanod a pénzügyi válságot.

Sex

A két partner eltérő szexuális szükségletei is nagyon gyakori konfliktusok a kapcsolatban.. Főleg, ha az egyik partner szinte egyáltalán nem törődik a szerelemmel, a másik pedig minden nap szexet követel. Az egyik partner örökké stresszes, mert nem szexel, a másik éppen ellenkezőleg, mert párja esténként bizonyosan követelni fog tőle némi intimitást. Próbáld meg elmagyarázni, miért nincs kedved a szexhez, és próbáld meg közösen megszüntetni a probléma okát. Beszéljen érzéseiről és igényeiről. Mondd el magadnak, hogy mit szeretsz a szerelemben, és mit nem. Próbálj olyan kompromisszumot találni, amely mindkettőtöknek megfelel. Ha nem szereted ezt vagy azt a szexuális gyakorlatot, próbálj ki egy másikat. A szexuális fantáziának nincsenek határai, és rajtad múlik, hogy hajlandó vagy-e valami újat kipróbálni az ágyban, vagy továbbra is ellenállsz a szexnek a partnereddel. Ilyen esetben megtörténhet, hogy a párod talál helyetted szeretőt/szeretőtársat. És ezt biztosan nem akarod!


Hasonló cikkek

Minden barátodnak van már gyereke, de neked nincs? Tényleg elégedett vagy? Mindketten szeretnétek gyereket, de van-e olyan enyhe félelem, hogy a gyermek születése után már nem élvezitek az élet szépségeit? Szerinted a gyermek születése egy kapcsolat végét jelenti? Kihozzuk az oma

ból

Ketyeg a biológiai órája, de éppen akkor, amikor a karrierje virágzik? Nem tudja, hogy családot vagy munkát válasszon? Egyáltalán nem könnyű a két lehetőség közül választani. Adunk néhány tanácsot, amelyek segíthetnek a döntésben.

A javaslat az egyik legszebb esemény mindenki életében, legyen az férfi és nő is. Mielőtt azonban valóban kimondaná az IGEN-t az oltár előtt, és aláírásokkal erősítené meg egyesülését, tudnia kell néhány alapvető dolgot. Azt kérdezed, hogy melyiket?

A hosszú távú kapcsolat fenntartása a legtöbbünk számára igencsak meló. Munkakapcsolatot csak úgy tudsz fenntartani, ha nem hiányoznak belőle a szükséges dolgok. Kíváncsi vagy, mik ezek? Olvasson tovább, hogy megtudja!

Mindennapi életében gyakrabban találkozik hisztériával? Az összes nőtársa viselkedett időnként hisztérikusan? Vagy csak túl érzékenyek voltak? Mindenkiben van valami, ami néha az őrületbe kergeti. Tudod, mik a leggyakoribb okai annak, hogy a nők hisztisek?

Egyre többen döntenek úgy, hogy egyedül élnek. Az úgynevezett A szingli élet korábban szinte elképzelhetetlen volt. Ma viszont egyre népszerűbb az egyedül vagy párban élés, ahol minden partnernek saját lakása van. Miért van egyre több hasonló pasziánsz? Gyere el és nézd meg velünk a szingli élet előnyeit és hátrányait.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.