Kritika, amely tönkreteheti kapcsolatát

Egy egészséges kapcsolatban a partnerek olyan dolgokról beszélnek, amelyekkel foglalkozni kell. Nem tesznek keresztbe nekik. Ez azt jelenti, hogy néha egy kellemetlen igazságot kell elmondaniuk egymásnak. De van különbség, ha csak kritizál, vagy higgadtan, esetleg megoldási javaslattal közli. A bántó kritika becsmérlése nagyon könnyen tönkreteheti a legjobb együttműködést is.

Ön kritikus?

A kritika általában kis adagokban kezdődik. Ha a kritizált személy elfogadja, a kritikus fokozatosan megkeményedik, mígnem szinte mindent hibáztat. A kritikus emberek gyakran azzal is érvelnek, hogy a másik személy nem hagyja, hogy bármit is elmondjanak, vagy a múltban pozitívan fogadták a kritikát. Sajnos itt érvényes a híres mondás, hogy "olyan sokáig tart egy vizeskancsót cipelni...". A sajnálkozás intenzitása fokozatosan növekszik, és a velük szembeni ellenállás is. A kritizált személy elkezdi állandóan ellenőrzöttnek érezni magát, és várja azt a pillanatot, amikor a partnere szidni fogja, hogy újabb hibát követett el.

Mi a destruktív kritika?

A pusztító kritika valójában csak megaláztatás. Partneredet hibáztatod a jelleméért, azért, mert egy esős napon utazást tervez, vagy egyszerűen lebecsülöd őt, mint embert. Észre sem kell vennie. Röviden: Ön csak a hiányosságokat számolja ki, és nem is javasol semmilyen megoldást. Ha olyan dolgokért hibáztatod a partneredet, amelyek felett nincs befolyása, ördögi körbe kerülsz.

Semmit sem szabad túlzásba vinni

Ha valamelyik partner gyakrabban kritizál, hamarabb ill. később a másik kezdi megalázottnak érezni magát. Nem a pszichológusok az egyedüliek, akik rámutatnak arra, hogy az úgynevezett dominancia kinyilvánítása romboló hatással van egy kapcsolatra. Az emberek természetesen védekeznek, és a kritika után az együttműködés helyett a dac jön. A bírált egyszerűen megtagadja az érvek elfogadását, függetlenül attól, hogy azok mennyire igazak. A helyes kritika nem kényszerít, hanem teret hagy. A kritikus maga dönti el, hogy elfogadja-e a kritikát vagy sem.

A destruktív kritika nem jelenhet meg egy harmonikus kapcsolatban. Keress megoldást a problémákra, ne alázd meg párodat a hibáinak felsorolásával. Koncentrálj arra, hogy min lehet javítani. Egyszerűen nem tudod irányítani azt, amit nem lehet irányítani. Mindenki követhet el hibát az életben. De ne ragadj le rajta!


Hasonló cikkek

Biztos vagyok benne, hogy mindannyian nagyon jól ismerik. Minden kapcsolat elején nagy szerelmet tapasztalsz. Minden tökéletesnek tűnik számodra. Azt hiszed, semmi sem fenyegetheti a szerelmedet. De aztán eljön az idő, amikor leveszed a rózsaszín szemüvegedet, és rájössz, hogy sok minden zavar a partnereddel kapcsolatban. És mi jön ezután? Partnerségi válság. Hogyan lehet megoldani? Küzdj a szerelmedért, vagy menj el és keresd máshol?

Hamarosan közeledik a szilveszter, és számos buli jön vele. Valószínűleg te és házi kedvenced is részt veszel. A sok részeg alkohol és a társaságban uralkodó laza hangulat megteszi a dolgát. Leggyakrabban ilyen alkalmakkor csal. Tudjuk, hogyan fedezzük fel a hűtlenséget, mielőtt szerelmednek eszébe jutna!

Szeretnél egy élettársat? Ezután folyamatosan dolgoznia kell a kapcsolatán. Ha követed tanácsainkat, biztosan meg tudod csinálni!

A házassági fogadalom tartalmazza a „jóban vagy rosszban” részt. De nem kell azonnal megházasodnod a "rossz" miatt, hogy próbára tegye a kapcsolat erejét. Vannak helyzetek, amelyek segítenek ebben, még mielőtt a házasság mellett döntenél. Mi az igazi stressztesztje minden partnerségnek?

Elutasított valaki, akibe szerelmes volt? Akkor biztosan tudod, hogy nagyon fáj. Minden elutasítás fáj, és mindig meg kell küzdeni vele.

Gyakran hallja azt a panaszt, hogy nem érti a másikat? Nem hiába mondják, hogy a férfiak a Marsról, a nők pedig a Vénuszról származnak. A másik megértése sokszor sokkal nehezebb, mint amilyennek látszik. Néha az a benyomásod, hogy egyáltalán nem érted a partneredet? Készítettünk néhány tippet a másik ember jobb megértéséhez.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.