Kritika, amely tönkreteheti kapcsolatát

Egy egészséges kapcsolatban a partnerek olyan dolgokról beszélnek, amelyekkel foglalkozni kell. Nem tesznek keresztbe nekik. Ez azt jelenti, hogy néha egy kellemetlen igazságot kell elmondaniuk egymásnak. De van különbség, ha csak kritizál, vagy higgadtan, esetleg megoldási javaslattal közli. A bántó kritika becsmérlése nagyon könnyen tönkreteheti a legjobb együttműködést is.

Ön kritikus?

A kritika általában kis adagokban kezdődik. Ha a kritizált személy elfogadja, a kritikus fokozatosan megkeményedik, mígnem szinte mindent hibáztat. A kritikus emberek gyakran azzal is érvelnek, hogy a másik személy nem hagyja, hogy bármit is elmondjanak, vagy a múltban pozitívan fogadták a kritikát. Sajnos itt érvényes a híres mondás, hogy "olyan sokáig tart egy vizeskancsót cipelni...". A sajnálkozás intenzitása fokozatosan növekszik, és a velük szembeni ellenállás is. A kritizált személy elkezdi állandóan ellenőrzöttnek érezni magát, és várja azt a pillanatot, amikor a partnere szidni fogja, hogy újabb hibát követett el.

Mi a destruktív kritika?

A pusztító kritika valójában csak megaláztatás. Partneredet hibáztatod a jelleméért, azért, mert egy esős napon utazást tervez, vagy egyszerűen lebecsülöd őt, mint embert. Észre sem kell vennie. Röviden: Ön csak a hiányosságokat számolja ki, és nem is javasol semmilyen megoldást. Ha olyan dolgokért hibáztatod a partneredet, amelyek felett nincs befolyása, ördögi körbe kerülsz.

Semmit sem szabad túlzásba vinni

Ha valamelyik partner gyakrabban kritizál, hamarabb ill. később a másik kezdi megalázottnak érezni magát. Nem a pszichológusok az egyedüliek, akik rámutatnak arra, hogy az úgynevezett dominancia kinyilvánítása romboló hatással van egy kapcsolatra. Az emberek természetesen védekeznek, és a kritika után az együttműködés helyett a dac jön. A bírált egyszerűen megtagadja az érvek elfogadását, függetlenül attól, hogy azok mennyire igazak. A helyes kritika nem kényszerít, hanem teret hagy. A kritikus maga dönti el, hogy elfogadja-e a kritikát vagy sem.

A destruktív kritika nem jelenhet meg egy harmonikus kapcsolatban. Keress megoldást a problémákra, ne alázd meg párodat a hibáinak felsorolásával. Koncentrálj arra, hogy min lehet javítani. Egyszerűen nem tudod irányítani azt, amit nem lehet irányítani. Mindenki követhet el hibát az életben. De ne ragadj le rajta!


Hasonló cikkek

A partnerségek nagyon bonyolultak. Egy hosszú távú kapcsolatban gyakran előfordul, hogy legalább az egyik partner nincs teljesen elégedett a kapcsolattal. Általában hiányzik valami – minőségi szex, elegendő támogatás vagy érzelmi háttér. Nehézségeit kompenzálnia kell valamivel. Mit? Talán azzal, hogy hűtlen.

Majdnem mindenre vonatkozik a "más régió, más modor" mondás. Még a házasságra is. Az a feltételezés, hogy mindenki csak a szeretetre és a bizalomra gondol, sajnos nem vált be. Mi tehát a boldog házasság sikerének alapja külföldön?

Az urak jellemzően infantilisak, és kevés férfi tér el ettől az állítástól. A hölgyeknek ezután sokat kell tenniük, hogy megértsék őket. A partner főzési készsége és csillapíthatatlan szexuális vágya közel sem olyan fontos, mint azt gyakran gondolod! Szeretné tudni a férfiak titkos kívánságait? Olyan kapcsolatra vágyik, amelyet néha még ők maguk sem tudnak megnevezni? Szóval itt vannak.

Egyetlen párkapcsolat vagy házasság sem teljesen hibátlan. Minden kapcsolatban időről időre megrándul, és viharba fordul. Akkor már csak rajtad múlik, hogy hogyan közelíted meg a problémát, és milyen gyorsan térsz vissza a veszekedésekből a békés, partner életbe. Mit kell tehát tenni vagy mit nem tenni egy kapcsolatban/házasságban ahhoz, hogy hosszú távon elégedettek legyünk?

Már tudja, hogy a kommunikáció kulcsfontosságú a pár életében. Hogy minden nap beszélsz? Figyelem! Nem elég csak beszélni, valóban beszélni kell. Kívánságaid és ötleteid megosztása erősíti köztetek a kapcsolatot. De könnyű belecsúszni a kellemetlen rossz szokásokba, amelyeket általában gyermekkora óta hordoz. Melyek azok?

Nem hiába mondják, hogy az egyik ember szabadsága ott ér véget, ahol a másiké kezdődik. Ez vonatkozik a kapcsolatokra is. Mindannyiunknak megvan a saját terünk és saját határaink, amelyeken túl senkinek sem szabad tágítania. Egy ideig engedményeket tehetsz, de ha a párod rendszeresen korlátoz, hidd el, az tönkreteszi a kapcsolatodat. Ezért ne félj felállítani bizonyos határokat a kapcsolatban, amelyeket a párod nem tud átlépni. Mindkettőtöknek előnyös lesz. Nézz meg három egyszerű lépést a boldog kapcsolat eléréséhez.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.