Kritika, amely tönkreteheti kapcsolatát

Egy egészséges kapcsolatban a partnerek olyan dolgokról beszélnek, amelyekkel foglalkozni kell. Nem tesznek keresztbe nekik. Ez azt jelenti, hogy néha egy kellemetlen igazságot kell elmondaniuk egymásnak. De van különbség, ha csak kritizál, vagy higgadtan, esetleg megoldási javaslattal közli. A bántó kritika becsmérlése nagyon könnyen tönkreteheti a legjobb együttműködést is.

Ön kritikus?

A kritika általában kis adagokban kezdődik. Ha a kritizált személy elfogadja, a kritikus fokozatosan megkeményedik, mígnem szinte mindent hibáztat. A kritikus emberek gyakran azzal is érvelnek, hogy a másik személy nem hagyja, hogy bármit is elmondjanak, vagy a múltban pozitívan fogadták a kritikát. Sajnos itt érvényes a híres mondás, hogy "olyan sokáig tart egy vizeskancsót cipelni...". A sajnálkozás intenzitása fokozatosan növekszik, és a velük szembeni ellenállás is. A kritizált személy elkezdi állandóan ellenőrzöttnek érezni magát, és várja azt a pillanatot, amikor a partnere szidni fogja, hogy újabb hibát követett el.

Mi a destruktív kritika?

A pusztító kritika valójában csak megaláztatás. Partneredet hibáztatod a jelleméért, azért, mert egy esős napon utazást tervez, vagy egyszerűen lebecsülöd őt, mint embert. Észre sem kell vennie. Röviden: Ön csak a hiányosságokat számolja ki, és nem is javasol semmilyen megoldást. Ha olyan dolgokért hibáztatod a partneredet, amelyek felett nincs befolyása, ördögi körbe kerülsz.

Semmit sem szabad túlzásba vinni

Ha valamelyik partner gyakrabban kritizál, hamarabb ill. később a másik kezdi megalázottnak érezni magát. Nem a pszichológusok az egyedüliek, akik rámutatnak arra, hogy az úgynevezett dominancia kinyilvánítása romboló hatással van egy kapcsolatra. Az emberek természetesen védekeznek, és a kritika után az együttműködés helyett a dac jön. A bírált egyszerűen megtagadja az érvek elfogadását, függetlenül attól, hogy azok mennyire igazak. A helyes kritika nem kényszerít, hanem teret hagy. A kritikus maga dönti el, hogy elfogadja-e a kritikát vagy sem.

A destruktív kritika nem jelenhet meg egy harmonikus kapcsolatban. Keress megoldást a problémákra, ne alázd meg párodat a hibáinak felsorolásával. Koncentrálj arra, hogy min lehet javítani. Egyszerűen nem tudod irányítani azt, amit nem lehet irányítani. Mindenki követhet el hibát az életben. De ne ragadj le rajta!


Hasonló cikkek

Nevetés, szomorúság, sírás, lép... Tudod? Ön is gyakori hangulatingadozást tapasztal? Egy ideig jókedvű vagy, élvezed az életet, a legteljesebb mértékben élvezed, és hirtelen úgy tűnik, mintha megszűnne, és ellazult hangulatát szomorúság, harag és rosszindulat váltja fel? Hogyan viselkedj úgy, hogy a hangulatod ne irányítson, és ne befolyásolja életed partnerként?

Közeleg a Valentin-nap, és a levegő tele van szeretettel. Akár jegyes, akár nem, sok hízelgést hallasz, különösen ebben az időszakban. Sajnos a legtöbb embert váratlanul éri egy váratlan bók, és nem tudják, hogyan reagáljanak rá. Az elutasítás vagy az elutasítás viszont csalódást okoz annak, aki a bókot fizette. Tehát tanulja meg elfogadni a hízelgést.

A szex minden kapcsolat csúcspontja. Mielőtt azonban rátalálna, hosszú udvarlás és próbák várnak rá. A csók az egyik első olyan dolog, ami közeledik az intimitáshoz, amit partnereddel megtapasztalsz. Általában sokkal hosszabb időt töltesz csókolózással, mint magával a szexszel. Még mindig úgy gondolja, hogy a csók nem fontos? Akkor olvass tovább.

Néhány férfi inkább elszenvedi a nem működő párkapcsolatot, minthogy elváljon/elváljon partnerétől/feleségétől. Kíváncsi vagy, miért teszik ezt? Megmondjuk.

A válás az egyik legnagyobb kihívást jelentő élethelyzet, amelyet az ember egy kapcsolatban élhet át. A gyermekfelügyeleti jog, vagyonmegosztás és mindkettőtök jövőjének megoldása ügyében bírósághoz fordulni szintén nem sokat tesz a jó hangulathoz és a jó közérzethez. Hogyan kezeljük tehát az életbiztonság elvesztését és a szomorúság, az árulás vagy a gyűlölet érzését? Tanácsot adunk Önnek!

Sok rossz beszéd kering a házassági szerződés körül. Leginkább abban az értelemben, hogy a szóban forgó pár még azelőtt el akar válni, hogy kimondaná az igent. De nem igaz, hogy csak az akarja bezárni, aki gazdag és hűtlen. Valaki javasolta az aláírását? Olvassa el, mit tartalmaz egy ilyen szerződés.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.