Kritika, amely tönkreteheti kapcsolatát

Egy egészséges kapcsolatban a partnerek olyan dolgokról beszélnek, amelyekkel foglalkozni kell. Nem tesznek keresztbe nekik. Ez azt jelenti, hogy néha egy kellemetlen igazságot kell elmondaniuk egymásnak. De van különbség, ha csak kritizál, vagy higgadtan, esetleg megoldási javaslattal közli. A bántó kritika becsmérlése nagyon könnyen tönkreteheti a legjobb együttműködést is.

Ön kritikus?

A kritika általában kis adagokban kezdődik. Ha a kritizált személy elfogadja, a kritikus fokozatosan megkeményedik, mígnem szinte mindent hibáztat. A kritikus emberek gyakran azzal is érvelnek, hogy a másik személy nem hagyja, hogy bármit is elmondjanak, vagy a múltban pozitívan fogadták a kritikát. Sajnos itt érvényes a híres mondás, hogy "olyan sokáig tart egy vizeskancsót cipelni...". A sajnálkozás intenzitása fokozatosan növekszik, és a velük szembeni ellenállás is. A kritizált személy elkezdi állandóan ellenőrzöttnek érezni magát, és várja azt a pillanatot, amikor a partnere szidni fogja, hogy újabb hibát követett el.

Mi a destruktív kritika?

A pusztító kritika valójában csak megaláztatás. Partneredet hibáztatod a jelleméért, azért, mert egy esős napon utazást tervez, vagy egyszerűen lebecsülöd őt, mint embert. Észre sem kell vennie. Röviden: Ön csak a hiányosságokat számolja ki, és nem is javasol semmilyen megoldást. Ha olyan dolgokért hibáztatod a partneredet, amelyek felett nincs befolyása, ördögi körbe kerülsz.

Semmit sem szabad túlzásba vinni

Ha valamelyik partner gyakrabban kritizál, hamarabb ill. később a másik kezdi megalázottnak érezni magát. Nem a pszichológusok az egyedüliek, akik rámutatnak arra, hogy az úgynevezett dominancia kinyilvánítása romboló hatással van egy kapcsolatra. Az emberek természetesen védekeznek, és a kritika után az együttműködés helyett a dac jön. A bírált egyszerűen megtagadja az érvek elfogadását, függetlenül attól, hogy azok mennyire igazak. A helyes kritika nem kényszerít, hanem teret hagy. A kritikus maga dönti el, hogy elfogadja-e a kritikát vagy sem.

A destruktív kritika nem jelenhet meg egy harmonikus kapcsolatban. Keress megoldást a problémákra, ne alázd meg párodat a hibáinak felsorolásával. Koncentrálj arra, hogy min lehet javítani. Egyszerűen nem tudod irányítani azt, amit nem lehet irányítani. Mindenki követhet el hibát az életben. De ne ragadj le rajta!


Hasonló cikkek

Nyomás alatt érzed magad, mert úgy érzed, találkoznod kell valakivel. A nagyszülők, a barátok és még a társadalom is állandóan a barátodról/barátnődről kérdeznek. De mi van akkor, ha nem lehet párkapcsolatod? Vagy nem is akarod? Tekintse meg a lehetséges okokat és tippeket, hogyan lehet kijutni ebből.

Sok rossz beszéd kering a házassági szerződés körül. Leginkább abban az értelemben, hogy a szóban forgó pár még azelőtt el akar válni, hogy kimondaná az igent. De nem igaz, hogy csak az akarja bezárni, aki gazdag és hűtlen. Valaki javasolta az aláírását? Olvassa el, mit tartalmaz egy ilyen szerződés.

A szerelem definíciója "a szeretet intenzív érzése". A pszichológusok szerint ez egy erős vágy egy másik személlyel való érzelmi kapcsolatra. A költők valami sokkal magasztosabbat mondanának. Mindannyiunk számára a szerelem mást jelent, és senki sem fog teljesen egyetérteni a másikkal. A veszély abban rejlik, hogy valaki egy gyönyörű szerelmi érzést megszállottsággal téveszt össze. Vagy a beteges féltékenység "szerelmét" mondják. Tudod, mit érzel most?

Örülsz a kapcsolatodban, de hirtelen vitáid támadnak? A kedvesed elhagyott? Talán még most is úgy érzed, hogy valami nem stimmel, és a kapcsolatod kezd recsegni! Négy hibát ismerünk, ami miatt mindig ágat vágsz magad alatt.

Volt egy szomorú szakítás, és még mindig nem tudod túltenni magad rajta? Talán azért, mert még mindig ragaszkodsz az exedhez. Ellenőrizze, hogy igaz-e vagy sem.

Időnként átesünk egy olyan időszakon, amikor egyáltalán nem nevetünk és rugdosunk magunk körül. A férfiakat leginkább a harmincas éveikben érintik a hangulatingadozások, míg a hölgyek harmincas éveik után szoktak hangulatosak lenni. Nyilvánvaló, hogy a kettő hangulatának egyesítése néha meglehetősen nehéz lehet. Ha az egyik pillanatban hűvös, a másikban dühös vagy, akkor tudjuk, hogyan tudjuk kordában tartani ezeket a hangulatokat!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.