Mi a teendő egy nagy küzdelem után?

A megfelelően kezelt vitákra szükség van egy egészséges kapcsolatban. De ugyanilyen fontos lehet a közvetlenül egy ilyen vita utáni időszak is.

Valószínűleg már sok technikát ismer, hogyan kell helyesen vitatkozni partnerével. Ne ragaszkodjon a hülyeségekhez, ne csússzon szitkozódva, összpontosítson az aktuális problémára. De keveseknek van fogalmuk arról, hogyan viselkedjenek a veszekedés befejezése után. Ugyanakkor sok múlik ezen az időszakon. Ez határozza meg, hogy a kapcsolatod milyen gyorsan tér vissza szeretetteljes pályára. Tehát nagyon figyelj erre az öt dologra.

Törölj el egy csendes háztartást

Néha gyorsan el akarsz felejteni mindent egy vita után, máskor pedig szükséged van egy pillanatra magadra, hogy minden rendeződjön úgymond lefelé. Minden alkalommal más. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a nők és a férfiak általában jelentősen eltérnek egymástól. A nőknek általában több időre van szükségük ahhoz, hogy a háztartásukban visszaálljanak a dolgok a normális kerékvágásba.

Ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel mindegyikőtöknek másfajta lehűtésre lesz szüksége. Ha csak saját magadra van szükséged erre az időre, szólj a párodnak. Ellenkező esetben hallgatását és kerülését büntetésként vagy annak bizonyítékaként értelmezik, hogy megsértődött. Számára a vita valójában még mindig tart, és a vitán korábban végzett munka nem éri el a kívánt hatást. Ez egyszerű. Csak mondd: „Szükségem van egy pillanatra, hogy feldolgozzam ezt most. Majd szólok, ha jól leszek, jó? Köszönöm.” Még egy ilyen egyszerű vonal is csodákra képes néha.

Ne utasítsa el a megbékélésre irányuló erőfeszítéseket

Vita után egy ideig még ingerült lehet. Éppen ezért ideális, ha megkéred kedvesedet, hogy adjon neked egy-két békés napot. De ha eljön hozzád a másik fél, ne utasítsd el. Ilyenkor határozottan könnyebb elfordulni, mondván, hogy még mindig nincs kedved. De az érvelés többek között az ilyen helyzetek elkerülését is szolgálta, nem? Egy hasznos lépés megnyugtatja a helyzetet, és gyorsabban visszatalál egymáshoz.

Soha ne mondd azt, hogy "nem így gondoltam"

Azt mondod, hogy nem így érti”, és lényegében ez eltöröl minden előrehaladást, amit a verekedés során elért. Mert azt hitted. Csodálatos, hogy azt szeretné, ha kedvence jobban érezné magát. Minden érvnek célja van, és az elmondottakat csak ki kellett mondani. Ha ezt a kedvesed mondja, válaszoljon: „Lehet, hogy nem így gondoltad, de ez most úgy-ahogy érzem magam. A jövőben kérlek, tedd és ne tedd az XYZ-t.”

Ne kerülje el a téma újbóli felvetését

Ideális esetben néhány perccel a vita után térjen vissza a kisállat, és mondd, hogy készen állsz minden olyan kérdésre vagy kommunikációra, amit még nem volt időd befejezni. Miután mindkettőtöknek volt néhány perce a dolgok átgondolására, talán valami más is megfordult a fejében. Ne ismételje meg a már elmondottakat. Csak új ötleteket közölj. Ellenkező esetben addig harapnak, amíg újra nem harcolsz. Ha kedvence pár nap után szeretne visszatérni a témához, akkor se kerülje el. Az elfordulással azt jelzi, hogy nem érdekli sem az erőfeszítéseik, sem önmaguk. Ráadásul most sokkal nagyobb esélyed van igazán higgadtan megoldani a problémát. Már „kiáltottad” a legnagyobb érzelmeket.

Ne hibáztasd magad a veszekedésért

A viták azt jelentik, hogy törődsz a kapcsolatoddal, és próbálod folyamatosan javítani. Ne hibáztasd magad a verekedésért.


Hasonló cikkek

Az ember a kényelem teremtménye, és természetesen kerül mindent, ami munkával jár neki. Egy új kapcsolat keresése határozottan bonyolult. Sajnos gyakran maradunk olyan kapcsolatokban, amelyeknek már nincs jövője. Neked is van ilyen kapcsolatod? Nem biztos a szerelemben? Olvassa el, milyen jelek egyértelműen szakításra utasítanak.

Néha egyszerűen úgy érzi, hogy a kapcsolata már nem olyan, mint volt. Lehet, hogy a kapcsolatodból a kezdetektől hiányzott ez a szenvedély és a pillangók a gyomrodban. Érzed a párodban, hogy ő is ugyanúgy érez, mint te, de nem akar szakítani? Ez csak egy pillanatnyi probléma, vagy egyszerűen nem tud kosarat adni? Nézd meg, hogy néz ki egy értéktelen kapcsolat, de egy férfi nem tudja befejezni!

Minden nő életében legalább egyszer vágyott arra, hogy tökéletes útmutatót kapjon egy férfihoz. De a férfiak általában nem szívesen árulják el, hogy pontosan mi is vonatkozik rájuk. De mi tudjuk, kedves hölgyeim! Olvassa el és megtudja.

Szeretné, ha a kapcsolata működne, és egyenrangú partnerként élne benne? Ezután jól kell ismernie a partnerét, és rendszeresen dolgoznia kell a kapcsolatán. Nem mindegy, hogy szerelmed elején jársz, vagy már pár éve együtt éltek. A partnerek kapcsolatában mindig van hova fejlődni.

Minden kapcsolat folyamatosan fejlődik. Úgy érzed, hogy nem értitek egymást úgy, mint régen? Mi van, ha a partnere úgynevezett érzelmi hűtlenségbe esne? Mit jelent? Hogy nem fizikailag vonzódik hozzád, hanem gondolkodásában mindig mással van. Szerencsére könnyen felkeltheti partnere érdeklődését és javíthatja kapcsolatát. Hogyan lehet felismerni az ilyen érzelmi hűtlenséget?

Van esélye a kapcsolatának? Szinte minden pár szeretné tudni a választ erre a kérdésre. Töltsd ki a következő mini kvízt, és 85%-ig biztos lehetsz abban, hogy életed szerelmével vagy-e.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.