Hogyan kezeljük az elutasítást?

Bizonyára sokszor találkozik majd az elutasítással az életében. Ez nem csak egy kapcsolatban való elutasítás kell, hogy legyen, hanem a barátaiddal, családoddal, munkáddal vagy bármi mással kapcsolatos elutasítás is. De hogyan lehet megbirkózni egy váratlan elutasítással? Mit tehetsz, hogy ez a csalódás ne okozzon ellenszenvet a hasonló élményeknek? Hogyan lehet a legjobbat kihozni az elutasításból?

Ki utasított el?

Ha az elutasítást most csak a partnerkapcsolatokra alkalmazzuk, akkor rá kell jönnünk, hogy milyen elutasításról van szó. Legyen szó elutasításról egy számodra fontos személytől, akit évek óta ismersz, vagy egy olyan személytől, akivel egyszer randevúztál. Ha olyan személy volt, akit alig ismer, ne légy szomorú. Vedd úgy, hogy a szóban forgó személy alapvetően nem ismerte Önt, és csak az első benyomás és néhány mondat alapján cselekedett, amelyeket a találkozó során sikerült váltania. Ha elutasított valaki, akit évek óta ismer, soha nem tudhatja, hogy valódi elutasítás volt-e, vagy ideiglenes elutasítás, mert még nem akar elköteleződni. Az elutasításnak számos oka lehet. Tehát soha semmi sem olyan egyértelmű, mint gondolnád.

Miért történt az elutasítás?

Kezeld az elutasítást élettapasztalatként, és olyasvalamiként, ami az emberekkel rendszeresen megtörténik. Ne próbálja kitalálni, ki volt a hibás. Ha hosszú órákat tölt a beszélgetés minden részletének újrajátszásával, és azon töpreng, hogy mit csinált rosszul, akkor senkinek sem segít. Mert ha azt gondolod, hogy azért utasítottak el, mert a probléma benned van, akkor még nagyobb depresszióba eshetsz, mint amilyen vagy. És ez negatív hatással lehet a pszichére. Főleg, ha nem hiszel magadban túlságosan, és "újabb rúgást" kapsz az élettől. Az ilyen helyzetek még jobban rontják önbizalmát, és hasonló helyzetekben elveszíthetik bátorságukat. Akár Ön az elutasítás oka, akár a partner oldalán van a probléma, ne oldja meg. Vedd úgy, hogy az élet nem csak a jót, hanem a rosszat is hozza, és hogy képesnek kell lenned megbirkózni a rosszal.

Hogyan lehet megbirkózni az elutasítással?

Ha azok közé tartozol, akik nem csinálnak semmit az elutasításból, könnyebb dolgod van az életben. Ha Ön ennek az ellenkezője, és minden elutasítást veszteségnek vesz az életében, itt az ideje, hogy kezdjen vele valamit. Azt kérdezed mit? Rendszeres edzéssel megbirkózhatsz az elutasítással. Győzd le az elutasítástól való félelmedet. Tanuld meg, hogyan szólítsd meg azokat, akiket kedvelsz. De fokozatosan tedd. Először is kezdd azzal a klasszikus udvariassággal, hogy megszólítasz valakit, aki közönséges, vagyis aki nem vonzódik hozzád teljesen. Ne próbálja a hívást randevúzni, ha nincs hozzá kedve. A következő fázisban próbáljon meg közeledni a kérdéses személyhez, és kezdjen vele beszélgetést. Ha ezt megteheti, nem fog többé félni az elutasítástól, és azt fogja tapasztalni, hogy egy idegen közeledése többé nem okoz problémát, jó úton halad. A következő lépés az lesz, hogy közeledj és kommunikálj azzal a személlyel, akit igazán szeretnél megismerni. Fontos, hogy időnkénti kudarc esetén se add fel.

Próbálj minden rosszban valami pozitívat találni. Ha valaki elutasít, mondd magadnak: „Kár érted. El akartam hozni neked a kéket az égből, de ha nem akarod, elviszem valaki másnak.” Ennek ellenére megküzd az elutasítással.


Hasonló cikkek

Egy teljesen ártatlan utazásról jöttél vissza, és a párod szinte kitört a féltékenységtől? Annak ellenére, hogy az érzés férfiaknál és nőknél ugyanaz, gyakran teljesen más okok miatt jön létre. Férfiakat kérdeztünk, mire a legjobban féltékenyek a barátnőikben. Mi volt a leggyakoribb ok?

Talán sajnos ezt már tudod. Kezdetben a házasságod olyan volt, mint valami tündérmese. Szerettétek egymást, együtt beszéltetek meg mindenről, együtt aludtatok el és ébredtetek. Most már gyakorlatilag csak reggelinél vagy este fogmosás közben látjátok egymást. Az a benyomásod, hogy csak egymás mellett éltek és nem együtt? Szeretnéd valahogy megmenteni a házasságodat, de nem tudod, hogy ez még lehetséges-e?

A nők gyakran ingerlékenyek, állandóan változtatják a hangulatot és mindent túlreagálnak? A hisztéria már régen kikerült az orvosi könyvekből, mint betegség. Ennek ellenére sok nőt hisztérikusnak bélyegeznek. De mi történik, ha egy "hisztériás roham" hatalmába kerít egy srácot?

Legalább egyszer tapasztaltad. Egy komolyan szép nő ártatlanul mondta el neked, milyen nagyszerű barát vagy. De nem akarsz barátok lenni. Ha beleszerettél ebbe a nőbe, egy ilyen "vallomás" fájdalmat okozhat. De minden rossz valamire jó. Szóval hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy nővel való barátságból?

A szakítások nagyon fájdalmasak. De mindenki máshogy éli meg őket. Játszhatsz keményen, vagy sírhatsz napokig. Azonban ki kell gyógyulnia belőle. Természetesen senkit sem kell emlékeztetnünk erre. Hogyan lehet a lehető leghatékonyabban kilépni a szakításból? Tanácsot adunk.

Csodálatos embert ismertél meg. Eltaláltad, személyes szinten és az ágyban is. Nos, azt hiszed. De lehet, hogy a kedvesnek nem ugyanaz a véleménye. Honnan tudod, hogy a kapcsolatod nem lesz tartós? Kerülje el a keserű csalódást, és tegye alá kapcsolatát megfigyelésnek. Honnan tudod, hogy a közös jövő csak légvárak?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.