Hogyan kezeljük az elutasítást?

Bizonyára sokszor találkozik majd az elutasítással az életében. Ez nem csak egy kapcsolatban való elutasítás kell, hogy legyen, hanem a barátaiddal, családoddal, munkáddal vagy bármi mással kapcsolatos elutasítás is. De hogyan lehet megbirkózni egy váratlan elutasítással? Mit tehetsz, hogy ez a csalódás ne okozzon ellenszenvet a hasonló élményeknek? Hogyan lehet a legjobbat kihozni az elutasításból?

Ki utasított el?

Ha az elutasítást most csak a partnerkapcsolatokra alkalmazzuk, akkor rá kell jönnünk, hogy milyen elutasításról van szó. Legyen szó elutasításról egy számodra fontos személytől, akit évek óta ismersz, vagy egy olyan személytől, akivel egyszer randevúztál. Ha olyan személy volt, akit alig ismer, ne légy szomorú. Vedd úgy, hogy a szóban forgó személy alapvetően nem ismerte Önt, és csak az első benyomás és néhány mondat alapján cselekedett, amelyeket a találkozó során sikerült váltania. Ha elutasított valaki, akit évek óta ismer, soha nem tudhatja, hogy valódi elutasítás volt-e, vagy ideiglenes elutasítás, mert még nem akar elköteleződni. Az elutasításnak számos oka lehet. Tehát soha semmi sem olyan egyértelmű, mint gondolnád.

Miért történt az elutasítás?

Kezeld az elutasítást élettapasztalatként, és olyasvalamiként, ami az emberekkel rendszeresen megtörténik. Ne próbálja kitalálni, ki volt a hibás. Ha hosszú órákat tölt a beszélgetés minden részletének újrajátszásával, és azon töpreng, hogy mit csinált rosszul, akkor senkinek sem segít. Mert ha azt gondolod, hogy azért utasítottak el, mert a probléma benned van, akkor még nagyobb depresszióba eshetsz, mint amilyen vagy. És ez negatív hatással lehet a pszichére. Főleg, ha nem hiszel magadban túlságosan, és "újabb rúgást" kapsz az élettől. Az ilyen helyzetek még jobban rontják önbizalmát, és hasonló helyzetekben elveszíthetik bátorságukat. Akár Ön az elutasítás oka, akár a partner oldalán van a probléma, ne oldja meg. Vedd úgy, hogy az élet nem csak a jót, hanem a rosszat is hozza, és hogy képesnek kell lenned megbirkózni a rosszal.

Hogyan lehet megbirkózni az elutasítással?

Ha azok közé tartozol, akik nem csinálnak semmit az elutasításból, könnyebb dolgod van az életben. Ha Ön ennek az ellenkezője, és minden elutasítást veszteségnek vesz az életében, itt az ideje, hogy kezdjen vele valamit. Azt kérdezed mit? Rendszeres edzéssel megbirkózhatsz az elutasítással. Győzd le az elutasítástól való félelmedet. Tanuld meg, hogyan szólítsd meg azokat, akiket kedvelsz. De fokozatosan tedd. Először is kezdd azzal a klasszikus udvariassággal, hogy megszólítasz valakit, aki közönséges, vagyis aki nem vonzódik hozzád teljesen. Ne próbálja a hívást randevúzni, ha nincs hozzá kedve. A következő fázisban próbáljon meg közeledni a kérdéses személyhez, és kezdjen vele beszélgetést. Ha ezt megteheti, nem fog többé félni az elutasítástól, és azt fogja tapasztalni, hogy egy idegen közeledése többé nem okoz problémát, jó úton halad. A következő lépés az lesz, hogy közeledj és kommunikálj azzal a személlyel, akit igazán szeretnél megismerni. Fontos, hogy időnkénti kudarc esetén se add fel.

Próbálj minden rosszban valami pozitívat találni. Ha valaki elutasít, mondd magadnak: „Kár érted. El akartam hozni neked a kéket az égből, de ha nem akarod, elviszem valaki másnak.” Ennek ellenére megküzd az elutasítással.


Hasonló cikkek

A pénzügyek az egyik legnagyobb kihívást jelentő dolog, amellyel egy kapcsolatban meg kell küzdened. Lesz közös fiókotok, vagy mindegyiknek lesz saját fiókja? Kinek a pénzéből vásárol háztartási cikkeket? Milyen drága? Ezek és sok más kapcsolódó kérdés megmérgezheti a legjobb partnerséget. Hogyan lehet megoldani a kapcsolat gyakorlati oldalát úgy, hogy az ne zavarja a romantikus oldalát?

Eleged van a "hallgass, beszélj, tiszteld egymást" tanácsokból? Mindezt már régóta csinálod. De néha még jobban szeretnél a felesége kedvében járni. Vagy mutasd meg neki egy kicsit másképp, hogy szereted. Több nem jut eszedbe? Négy tanácsot adunk, amelyeket lépésről lépésre kipróbálhatsz!

Minden nőnek megvannak a saját kedvencei, ha a tökéletes férfiról van szó. Az egyik a magas férfiakat részesíti előnyben, a másik a vele pontosan megegyező méretű partnert, az egyik a hosszú hajat szereti, a másik a kopasz. De mindegyik között van néhány olyan tulajdonság, amelyet minden nő keres a párjában. Vannak uraim?

A Milenának számos előnye van. Új, tapasztalatlan, határozottan szerető, és garantáltan soha nem tagadja meg a szexet. És ami a legfontosabb, a férfi bármikor elhagyhatja a jelenlétét. Így lehetetlennek tűnik legyőzni őt. De elkerülhetetlenül eljön az idő, amikor valami több akar lenni, mint a „második” a sorrendben. És itt van a tökéletes lehetőség, hogy visszaszerezze az emberét.

Amikor a „bántalmazás” szót kimondják, a legtöbben egy nőt képzelnek el monoklival a szeme alatt és egy kolerikus vadállattal. De több módja is van annak, hogy férfiak és nők kínozzák egymást. Az utóbbi időben főleg a fizikai bántalmazás volt a trend. A finomabb formák ilyenkor feledésbe merülnek. Könnyebb leverni őket. Bár kegyetlenek, és nincs ilyen feltűnő tartós hatásuk, sajnos teljesen "legálisak". Milyen módon bántalmazzák leggyakrabban a nők a férfiakat?

A hosszú távú kapcsolat fenntartása a legtöbbünk számára igencsak meló. Munkakapcsolatot csak úgy tudsz fenntartani, ha nem hiányoznak belőle a szükséges dolgok. Kíváncsi vagy, mik ezek? Olvasson tovább, hogy megtudja!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.