A boldog kapcsolat alapelvei

Hogy boldogulsz a kapcsolatodban? Elégedett vagy, vagy úgy érzed, hogy ez nem az igazi? Tudod-e, hogy a megfelelővel (a megfelelővel) élsz, és maximálisan élvezed az életet, vagy kételkedsz abban, hogy keress jobbat?V egy párkapcsolat esetén duplán igaz a "mindenki szerencsét hoz" mondás. Ha tudod, hogy egy rosszul működő kapcsolatban élsz, és valamiért mégis benne maradsz, akkor nem jársz jól. Vessünk egy pillantást bizonyos törvényszerűségekre, amelyek megbízhatóan meghatározzák az Ön elégedettségét (elégedetlenségét) egy párkapcsolatban.

Közös jellemzők, érdeklődési körök, vélemények

Minden kapcsolatban fontos, hogy azok együtt járnak, illetőleg csak olyanok éltek, akikben van valami közös. Nem hiába mondják, hogy "varjú ül a varjú mellett, egyenlő egyenlőt keres". De azt gondolhatta, hogy gyakran írnak arról, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Igen, bizonyos mértékig ez is igaz. A különböző tulajdonságokkal rendelkező emberek tökéletesen kiegészíthetik egymást. Ha azonban azt akarják, hogy szerelmüknek perspektívája legyen, akkor közös nézetekkel, érdeklődési körökkel vagy bármi mással kell rendelkezniük, ami összeköti őket. Két teljesen különböző személy soha nem értené meg egymást.

Bízz

A partnereknek is bízniuk kell egymásban. Egyetlen kapcsolat sem működhet kölcsönös bizalom nélkül. Ha nem bízna önmagában, kapcsolatát félelmek, bizonytalanság, gyanakvás, féltékenység kezdené fenyegetni. És ilyen kapcsolatban élni tényleg nagyon rossz.

Szeress, és szeretni fognak

Ha azt akarod, hogy szeressenek, szeretned kell. Így működik a cselekvés és a reakció törvénye. Egy kapcsolatban mindig azt kapod, amit adsz. Vagy legalábbis annak kellene lennie. Ha szereted a párodat, bánj vele kedvesen, tiszteld, támogasd, akkor ő is bánjon veled. Ha úgy érzed, hogy egy kapcsolatban csak adsz és nem kapsz semmit, akkor nyilvánvalóan nem élsz egyenrangú párkapcsolatban, és itt az ideje, hogy fontolóra vegye a különválást (válást).

Fizikai közelség

Minden működő kapcsolat alapja a fent említetteken kívül is a testi közelség. Itt bármilyen módon megmutathatja kedvesét. Csókolózás, simogatás, ölelés, kézfogás, szerelem stb. Azonban ne feledje, hogy a szex nem az egyetlen módja annak, hogy bizonyítsa szerelmét. Egy kapcsolatban soha nem szabad elfelejtened a többi dolgot, aminek a szerelmed előtt kell lennie. Már egy egyszerű csók vagy simogatás is megfelelő légkört teremthet egy kapcsolatban.

Egy kedves szó

A működő kapcsolat nem csak a testi érintkezést foglalja magában, hanem mindkettőjük lelki jólétét partnerek. Tehát mindig értékelje a szavait. Ne próbáld a hangulatingadozásaiddal feleslegesen terrorizálni kedvesedet. Ne átkozd egymást, ne haragudj egymásra, ne sértegesd egymást. Még csak ne is mondj olyan dolgokat, amiket a jövőben megbánhatsz. Soha nem vonhatod vissza, amit mondasz. És hidd el, hogy egyetlen hülye mondat megsértheti a szerelmedet egy életre. Válassz pozitív szavakat a negatív szavak helyett. Dicsekedjetek, támogassátok egymást, mutassátok ki a szereteteteket. Látni fogja, hogy azonnal jobban érzi magát.

Szabadság

Ne gondolja tévesen, hogy amikor együtt él valakivel, az a tiéd. Egyrészt igen, másrészt nem. Mindenkinek szabadságra van szüksége az élethez. Legyen szó szólásszabadságról, saját véleménynyilvánításról, döntési szabadságról, tere a hobbijainak és érdeklődési körének. Ne próbálj magadhoz kötni senkit. Ha ezt megteszed, partnerednek az a benyomása lesz, hogy csapdába esett veled, és elmenekül előled. Senki sem akar rabként élni egy kapcsolatban. Ne feledje.


Hasonló cikkek

Eleged van a "hallgass, beszélj, tiszteld egymást" tanácsokból? Mindezt már régóta csinálod. De néha még jobban szeretnél a felesége kedvében járni. Vagy mutasd meg neki egy kicsit másképp, hogy szereted. Több nem jut eszedbe? Négy tanácsot adunk, amelyeket lépésről lépésre kipróbálhatsz!

Folyamatosan dolgoznod kell a partnerkapcsolaton. Ha a partnerek mindhalálig együtt akarnak maradni, folyamatosan gazdagítaniuk kell valamivel. Például apró dolgokkal, amelyek jobbá teszik a párod napját. Nem jut eszedbe, milyen apróságok legyenek ezek? Tanácsot adunk!

Néhány dolgot egyszerűen nem közölnek. Miért? Mert ezek közül sok kettőtök intim együttélésére vonatkozik, és ezt az információt tartsd meg magadnak. Nem akarunk titeket a világ elleni összeesküvőkké alakítani. De tényleg, jobb, ha néhány részletet megtart magának. Melyikre gondolunk?

Ketyeg a biológiai órája, de éppen akkor, amikor a karrierje virágzik? Nem tudja, hogy családot vagy munkát válasszon? Egyáltalán nem könnyű a két lehetőség közül választani. Adunk néhány tanácsot, amelyek segíthetnek a döntésben.

Feszült a kapcsolata? Nagyon kevés elég ahhoz, hogy vitát keltsen? Vagy éppen ellenkezőleg, nagyon elégedett vagy vele? A kapcsolatban uralkodó légkör jelentős hatással van arra, hogy összességében mennyire elégedett. Vannak, akik jól viselik az állandó feszültséget, de a legtöbben inkább szerető és támogató környezetben élnénk. Hogyan lehet elérni? Olvass, és megtudod!

Nemrég írtunk arról, hogy a férfiak mit nem várhatnak el partnereiktől. De mi a helyzet az urakkal? Mit követelnek meg néha tőlük társaik, és mit soha nem teljesítenek? Vagy a puszta lehetetlenség miatt, vagy azért, mert soha nem vennék át a szívükön. Mik ezek a "dolgok"?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.