A gyerekvállalás nem jelenti a kapcsolat, az élet, a szórakozás végét...

Minden barátodnak van már gyereke, de neked nincs? Tényleg elégedett vagy? Mindketten szeretnétek gyereket, de van-e olyan enyhe félelem, hogy a gyermek születése után már nem élvezitek az élet szépségeit? Szerinted a gyermek születése egy kapcsolat végét jelenti? Félrevezetjük Önt!

Rosszra számítva

A potenciális anyák gyakran attól félnek, hogy a szülés után minden gondoskodás rájuk hárul. A férj többé-kevésbé tovább éli az életét, amíg az övék véget ér. Az apukák viszont attól félnek, hogy párjuk csak a gyerek után érdeklődik, és megfeledkezik róluk. Egy 2013-ban készült felmérés szerint azonban a megkérdezettek több mint fele nyilatkozott úgy, hogy párkapcsolata javult a gyermek születésével. Rendezd meg te is!

Beszélj, tervezz...

Jóval azelőtt, hogy ténylegesen világra hoznád a babát, beszélni kell a lehetőségről. Még a "balesetek" is boldog és harmonikus véget érhetnek. Az elégedett családok gyakrabban vannak azok között, akik megtervezték utódaik érkezését. A baba születése nagy változás mindkettőtök számára, és a kapcsolatotok számára is. Tehát előre tisztázzátok, mi fog változni mindkettőtök számára, és egyetértetek-e a jövővel kapcsolatban.

Egészséges kapcsolat = boldog család

Bár gyakran mondják, hogy a gyermek a lényeg egy kapcsolat biztosan nem megoldás a problémáidra. Egy baba egy időre újra összehozhat benneteket, de a nem működő kapcsolat az nem működő kapcsolat, és a gyermek nem tudja megmenteni. Ha egy gyereket ilyen kapcsolatba visznek, az mindenkinek fájna. A boldog párok alig várják gyermeküket, készülnek rá, és pontosan tudják, mibe kezdenek. Ha csak azért vállalsz babát, hogy megerősítsd a kapcsolatodat, az pont az ellenkezőjét eredményezi. Végleg megtöröd.

Ketten vagytok

A gazdag családokban a szülőknek volt dadája, a szegényeknél nagynénik, nagymamák, szomszédok és gyakran az egész falu. Miről beszélünk? Beszélj a segítségről. Egy gyermek teljesen új dinamikát és sok változást hoz a kapcsolatba. Mindkettőtöknek szüksége van arra, hogy nehézségek nélkül megbirkózzon velük. Kettőnek kell lenned, hogy szülj. Tehát magától értetődik, hogy legalább ketten ott kell lenniük az oktatásban is. Az egymást segítő partnerek soha nem panaszkodnak a kapcsolat megromlása miatt.

Még mindig aggódik? Ne aggódj. Kisgyerekkel is engedi magát rendezvényekre. Továbbra is kirándulhatsz, a nyaralásra alapvetően nincs korlátozás. Élvezheti az életet, mint korábban. Csak többet kell gondolkodnod, tervezned és már nem csak magaddal kell foglalkoznod, hanem azzal is, hogy a kis kedvesed mindent megtesz veled.


Hasonló cikkek

Nem várta már, hogy hazajöjjön a párjához? Ehelyett csak arra gondolt, hogy még mindig gyorsan ki kell vasalnia az ingeket, vagy fel kell akasztania a polcokat. Attól féltél, hogy nem lesz újra fülledt a ház, és nem leszel megint hibás? Ha már megvan az eszed, akkor már rég kiszálltál egy ilyen kapcsolatból. De a szakításod ezzel nem ér véget. Még sok munka vár rád. Újra meg kell tanulnod értékelni magad!

A barátod szakított veled? Fájdalmas élmény volt számodra? Ha igen, akkor tanácsot adunk, hogyan felejtheti el volt partnerét. Ez a legjobb módja annak, hogy a lehető leghamarabb megszabaduljon a szakítás fájdalmától.

Bár szeretitek egymást, és meglehetősen jól működnek, valami hiányzik a kapcsolatodból. Vagy fordítva, mindened megvan, de nem vagytok elégedettek egymással. A környezeted meggyőzi, milyen szerencsés vagy. Ön azonban nem osztja a véleményüket. Felírtuk neked azokat a mutatókat, amelyek alapján tudni fogod, hogy ez nem "igaz szerelem".

Eleged van az igényes gyermekfelügyeletből? Alig talál egy pillanatot magának? Akkor lassíts! Kérd meg barátaidat vagy szüleidet, hogy vigyázzanak egy ideig nyugtalan démonaidra. Élvezze a szabadidejét együtt. Adunk néhány tippet, hogyan és hol éljetek át egy közös randevúzást.

A humort használó partnereknek van jövőjük. Azt kérdezed miért? Mert az, hogy együtt tudjunk jóízűen nevetni, néha sokkal több, mint szenvedélyes szerelem. De nincs olyan humor, mint a humor. A humorral egyrészt javíthatod a kapcsolatodat, másrészt árthat neki. Csak rajtad múlik, hogy milyen humort fogsz használni a kapcsolatodban.

Bizonyára ismered azt az érzést, amikor korlátlanul szereted a párodat, és bármit hajlandó vagy megtenni érte. Minden szabadidejét csak vele akarja tölteni. Együtt tervezitek a jövőt. Alapvetően minden a szerelmed körül forog. Másrészt viszont azt is érzed, hogy jobban szereted a párodat, mint ő téged. Hogyan néznek ki az ilyen egyenlőtlen kapcsolatok, és mennyi esélyük van a „túlélésre”?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.