A gyerekvállalás nem jelenti a kapcsolat, az élet, a szórakozás végét...

Minden barátodnak van már gyereke, de neked nincs? Tényleg elégedett vagy? Mindketten szeretnétek gyereket, de van-e olyan enyhe félelem, hogy a gyermek születése után már nem élvezitek az élet szépségeit? Szerinted a gyermek születése egy kapcsolat végét jelenti? Félrevezetjük Önt!

Rosszra számítva

A potenciális anyák gyakran attól félnek, hogy a szülés után minden gondoskodás rájuk hárul. A férj többé-kevésbé tovább éli az életét, amíg az övék véget ér. Az apukák viszont attól félnek, hogy párjuk csak a gyerek után érdeklődik, és megfeledkezik róluk. Egy 2013-ban készült felmérés szerint azonban a megkérdezettek több mint fele nyilatkozott úgy, hogy párkapcsolata javult a gyermek születésével. Rendezd meg te is!

Beszélj, tervezz...

Jóval azelőtt, hogy ténylegesen világra hoznád a babát, beszélni kell a lehetőségről. Még a "balesetek" is boldog és harmonikus véget érhetnek. Az elégedett családok gyakrabban vannak azok között, akik megtervezték utódaik érkezését. A baba születése nagy változás mindkettőtök számára, és a kapcsolatotok számára is. Tehát előre tisztázzátok, mi fog változni mindkettőtök számára, és egyetértetek-e a jövővel kapcsolatban.

Egészséges kapcsolat = boldog család

Bár gyakran mondják, hogy a gyermek a lényeg egy kapcsolat biztosan nem megoldás a problémáidra. Egy baba egy időre újra összehozhat benneteket, de a nem működő kapcsolat az nem működő kapcsolat, és a gyermek nem tudja megmenteni. Ha egy gyereket ilyen kapcsolatba visznek, az mindenkinek fájna. A boldog párok alig várják gyermeküket, készülnek rá, és pontosan tudják, mibe kezdenek. Ha csak azért vállalsz babát, hogy megerősítsd a kapcsolatodat, az pont az ellenkezőjét eredményezi. Végleg megtöröd.

Ketten vagytok

A gazdag családokban a szülőknek volt dadája, a szegényeknél nagynénik, nagymamák, szomszédok és gyakran az egész falu. Miről beszélünk? Beszélj a segítségről. Egy gyermek teljesen új dinamikát és sok változást hoz a kapcsolatba. Mindkettőtöknek szüksége van arra, hogy nehézségek nélkül megbirkózzon velük. Kettőnek kell lenned, hogy szülj. Tehát magától értetődik, hogy legalább ketten ott kell lenniük az oktatásban is. Az egymást segítő partnerek soha nem panaszkodnak a kapcsolat megromlása miatt.

Még mindig aggódik? Ne aggódj. Kisgyerekkel is engedi magát rendezvényekre. Továbbra is kirándulhatsz, a nyaralásra alapvetően nincs korlátozás. Élvezheti az életet, mint korábban. Csak többet kell gondolkodnod, tervezned és már nem csak magaddal kell foglalkoznod, hanem azzal is, hogy a kis kedvesed mindent megtesz veled.


Hasonló cikkek

A viták nem kerülhetők el semmilyen partnerségben. Néha vitának kell kitörnie köztetek. Ez "egészséges" és teljesen normális. Kitisztul majd a levegő köztetek, és utána lelkileg is jobban érzed majd magad. Valakit szidni egyszerűen kellemes dolognak adnak nekünk. De mit tegyünk, hogy az első vitánk ne az utolsó legyen? Mutatunk 5 dolgot, amit vita után kerülni kell!

Nagyanyáink és nagyapáink olyan kapcsolatban éltek/élnek, amely általában ötven évnél hosszabb. Manapság az emberek hálásak, hogy szerelmük legalább öt-tíz évig tart. Hogyan csinálják a nagyszülők? Van néhány tanácsunk, amit érdemes betartani, hogy a kapcsolatod is tartós legyen.

Találkoztál már álmaid férfijával? Egy jóképű férfi érdekes munkával, anyagilag biztos, saját otthonával, és mindenekelőtt egyedülálló? Egy férfi, aki nem házas, nincs gyereke vagy egyéb kötelezettsége? Úgy hangzik, mint egy tündérmese, igaz? De ebben a pillanatban csak olyan kérdések jutnak eszedbe, mint például a miért. Miért van egyedül egy ilyen ember? Miért nincs párja? Mi a probléma? Nem fura?

Annak ellenére, hogy Ön felnőtt, a családja egyértelművé teszi, hogy nem helyesli partnerét? Minden látogatáskor visszahúzódnak, és rendszeresen elmagyarázzák, hogy nem ő a megfelelő az Ön számára? A szemrehányásaik zavarnak, de nem fogsz lemondani a szerelemről. Szóval azon gondolkodik, hogyan változtassa meg családja véleményét?

Mit jelent valójában a párkapcsolati (házassági) háromszög? Hogyan kezeld azt a helyzetet, amelyben részese vagy? Olvass, és megtudod!

Néha meglehetősen nehéz kitalálni, hogy ti ketten valóban egy pár vagytok-e. Tartani fog? Nem csak átmeneti varázslat? Abbahagyhatod az aggódást. Olvasd el a következő jeleket, és derítsd ki, hogy PÁR vagy-e. Nem kell minden pontot teljesítenie. De ha legalább háromban találod magad, a szerelmed nagy valószínűséggel kitart.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.