Élet egy nárcisztikussal

Egy olyan partnerrel élsz együtt, aki folyamatosan arról beszél, hogy minden tekintetben tökéletes? Egy reménytelenül önelégült emberrel? Olyan emberrel, aki állandó dicséretet és csodálatot vár tőled? Mire kell figyelni egy ilyen kapcsolatban?

Honnan lehet felismerni, hogy partnere nárcisztikus?

Ha teljesen biztosra akar menni, tegyen fel magának néhány kérdést. A párodat jobban érdekli önmaga, mint te? Elhanyagolták az érzéseidet? Főleg a személyéről beszél? Úgy érzed, az egész világ körülötte forog? Muszáj hízelkedned neki, hogy boldoggá tedd? Ha ezekre a kérdésekre IGEN a válaszod, akkor nagy valószínűséggel egy nárcisztikus viselkedészavarban szenvedő személlyel élsz együtt (ún. önszeretetben szenvedő személy).

A szerelem nagyon gyorsan jön.

A nők általában az ilyen partnerekkel való ismerkedés kezdeti szakaszában teljesen elbűvöltek. A nárcisz gyakran kellemes. Mindig ápoltak, jól felépítettek és önbizalmat árasztanak. A nők gyakran úgy érzik, hogy megtalálták a tökéletes partnert, akit a többi nő irigyelni fog. Egy ilyen kapcsolat kezdete általában nagyon szép.

Még gyorsabban kijózanodni egy ilyen kapcsolatból

A nők azonban hamar rájönnek, hogy egy nárcisztikussal egyáltalán nem könnyű az élet . Miért? Mert a nárcisztikusok olyan emberek, akik mindig önmagukat helyezik az első helyre, téged pedig a második helyre. Képtelenek az igazi érett szerelemre. Ha együtt akarsz élni vele, az sok engedményt fog jelenteni számodra.

A nárciszták utálják a kritikát

Partnered gyakori csodálatot vár tőled. A kritikát nagyon nehéz lesz elviselni. Figyelmen kívül hagyja őt, és úgy tesz, mintha nem hallana. Ha nem csak pozitív dolgokat hall tőled, akkor az lesz a benyomása, hogy nem értékeled az egyediségét, és elkezd keresni egy másik társat, aki megadja neki, amire szüksége van. Vagy olyan embernek fog tekinteni, aki irigyeli a tökéletességét. Ez a nárcisztikusoknál is lehetséges.

Mindig ők a legokosabbak

A nárcisztikus viselkedésű partnerrel lehetetlen nagyon értelmesen beszélni. Mindig mindenből a legokosabbként próbál kijönni. Éppen ellenkezőleg, olyan helyzetbe hoz, amelyben bolondnak fogja érezni magát. A nárciszták nagyon jók az emberek manipulálásában. Ha probléma van köztetek, higgyétek el, hogy mindig te leszel a felelős a hibáért, és csakis te. Függetlenül attól, hogy ki okozta a problémát. A nárcisztikus nem ismerheti be a hibáját. Azonban nagyon jól tudja, hogyan hibáztasson rád, és hogyan kerülj ki egy problémás helyzetből tiszta lappal.

A nárcisztikusok nem tudják, hogyan mutassák ki érzéseiket

Nem is tudják, hogyan beszéljenek róluk. Nem törődnek a tieddel sem. Tökéletes világban akarnak élni, olyan kivételes emberekkel körülvéve, mint ők. A nárcisztikusok legtöbbször csak a saját szükségleteik kielégítésével foglalkoznak, nem a tieiddel.

Nárcisztikussal élni

Ha azonban fontos számodra a nárcisztikussal való együttélés, meg kell tanulnod hogy együtt éljen a betegségével . De rá kell jönnöd, hogy nem tud majd figyelmet és támogatást adni neked.


Hasonló cikkek

A hosszú távú kapcsolatok gyakran megrekednek egy ördögi körben. A partnerek inkább testvérként élnek egymás mellett, mint szeretőkként. A szenvedély és az érdeklődés elvesztése még azokkal is előfordulhat, akik még csak egy hónapja járnak együtt. A legelején kezdje azokkal az apró dolgokkal, amelyek garantálják a hosszú távú boldog kapcsolatot. Milyen apróságokra gondolunk?

Tisztességes karrierjük van, sok barátjuk van, nem szűkölködik a hobbijuk. Szépek, okosak, sikeresek. Mégis boldogtalanok. Kiről beszélünk? Beszéljen a sikeres nőkről, akiknek semmi hiánya. Csak egy dolog hiányzik belőlük. Szeretet. Miért van a sikeres nőknek olyan gyakran gondja élettárs keresésével?

Egyébként az édesanyád vagy a barátaid elmagyarázták neked, hogy milyen pasik ők garantáltan, és mire kell vigyáznod? Sajnos (vagy inkább szerencsére) ezen információk nagy része egyáltalán nem igaz. De a probléma az, hogy a nők hisznek ezekben a mítoszokban, és soha nem esnek megkérdőjelezni ezeket a "garantált igazságokat". Milyen hazugságokat mondasz magadnak gyakran a férfiakról?

Hamarosan közeledik a szilveszter, és számos buli jön vele. Valószínűleg te és házi kedvenced is részt veszel. A sok részeg alkohol és a társaságban uralkodó laza hangulat megteszi a dolgát. Leggyakrabban ilyen alkalmakkor csal. Tudjuk, hogyan fedezzük fel a hűtlenséget, mielőtt szerelmednek eszébe jutna!

Kezd el csókolózni, de a párod eltávolodott tőled? Megemelkedik a pulzusa és izgatottnak érzi magát, míg a partnere nem? Valami elromlott? Lehet, hogy nem vagy jó csókos. Hogyan lehet felismerni, hogy az elvonás hátterében a csókolózás hiánya vagy egyéb probléma áll?

A kapcsolata már nem úgy működik, mint az elején? Valahogy újraéleszteni kell? Nézze meg a négy jelet, amelyek azt jelzik, hogy kapcsolatának azonnali változásra van szüksége.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.