A sikeres kapcsolatok váratlan titkai

Ritka gyöngyszemet kell kinyernie rengeteg koszból és agyagból. És ez pontosan így van a kapcsolatokban. Meg kell találni az egyetlen szerelmet! De te magad teremtesz elégedett kapcsolatot. Ne felejtsd el. Nem ingatag szerencse. Szeretnéd megismerni a sikeres párok titkait? Pszichológusok kutatták a boldog kapcsolatok közös vonásait, és felfedezték ezeket a meglepő tényeket!

Együtt isznak alkoholt

Akár hiszi, akár nem, azok a párok, akik rendszeresen isznak együtt, sokkal boldogabbak, mint az önmegtartóztatók. Természetesen itt nem arról van szó, hogy naponta portyázunk a kocsmákban, vagy literenként igyunk erős alkoholt. Eddig még a tudósoknak sem sikerült kideríteni, hogy ez maga az alkohol, vagy csak a hozzá kapcsolódó rituálé. De gyakorolhatod mindkettőt, nem? Ahelyett, hogy egyedül menne el egy sörre vagy egy pohár borra a barátaival, menjetek együtt. Látni fogod, hogy ez neked csak hasznodra válik.

Az átlagos és magasabb fizetésű párok boldogabbak

Ne ess depresszióba, persze vannak kivételek. De a párok túlnyomó többsége valóban boldogabb, ha nem kell minden fillért megtakarítani. A pszichológusok úgy vélik, hogy a legvalószínűbb ok az emberek jóléte és biztonságérzete. Ráadásul, amikor nem függtek kölcsönösen egymás fizetésétől, nem is olyan egyszerű "tengeralattjárót" létrehozni a kapcsolatban. Mert a szakítás nem vezet túl az adósságon, vagy még a hajléktalanságon sem.

A „kérem” és a „köszönöm” szavakat használják

Szerinted ez teljesen egyértelmű? Nyilvánvalóan nem. Még a legboldogabb párok is rámutattak, hogy néha emlékeztetniük kell magukat erre a szokásra. Öt év együttélés után, amikor a párod reggelit készít neked, a „köszönöm” könnyen feledésbe merül. Ugyanígy valószínűleg nem köszöni meg a már harmadszorra javított csapot. Valahogy természetesnek veszi a javítást, nem? Értékeld az apró dolgokat is. Egy nagy boldog kapcsolat formájában vissza fog térni hozzád.

Jobb, ha elhalasztod az esküvőt

A statisztika könyörtelen. Azoknak a pároknak, akik a házasság előtt három vagy több éve ismerik egymást, csaknem harmadával több esélyük van arra, hogy együtt maradjanak. Igen, ha tizenöt éve vagytok együtt, de még mindig semmi, akkor egyszerűen nem házasodtok össze. De ne házasodj meg három év előtt. Az első szerelem két évig tart. Rózsa színű szemüveg, rossz szokások elnézése és így tovább. Ezután van egy plusz éved, hogy megtudd, szeretnél-e együtt maradni a legerősebb kémia után is.

Időt szakítanak egymásra

Szeretnéd látni egymást öt perccel indulás előtt munkába, majd havonta egyszer egy fél napot hétvégén? Szóval valószínűleg nem jössz ki jól, igaz? Egy olyan világban, ahol a pénz többnyire nem kérdés, jobban észreveszünk más értékes árukat. És itt az ideje. Ha átadja valakinek a magáét, az még értékesebb ajándék, mint egy vadonatúj Versace karóra vagy ruha. A boldog párok rendszeresen töltenek együtt időt. A tanács tehát egyszerű – menjetek el együtt randevúzni, amilyen gyakran csak lehet.


Hasonló cikkek

Nem tud hosszú távú kapcsolatot kialakítani? Még mindig nem találta meg a megfelelőt vagy a megfelelőt? Két emberrel együtt élni kimerítő lehet. Ha azonban megszabadulsz az alábbi rossz szokásoktól, hirtelen minden megváltozhat.

Úgy érzi, hogy partnere figyelmen kívül hagy, vagy akár teljesen figyelmen kívül hagyja? Nem számít, mit csinálsz, mindig rossz? Mindenben alá kell vetned magad a párodnak? Ha ezekre a kérdésekre többször is igennel válaszolt, gondolja át, hogy érdemes-e egyáltalán ilyen partnerrel együtt élni.

Néhány dolgot egyszerűen nem közölnek. Miért? Mert ezek közül sok kettőtök intim együttélésére vonatkozik, és ezt az információt tartsd meg magadnak. Nem akarunk titeket a világ elleni összeesküvőkké alakítani. De tényleg, jobb, ha néhány részletet megtart magának. Melyikre gondolunk?

A férfiak gyakran hűtlenek feleségükhöz/partnerükhöz. Többnyire otthon van valami probléma, vagy valami hiányzik a feleségükkel való kapcsolatukból. Miért olyan vonzóak a szeretők és a hozzá kapcsolódó hűtlenség a férfiak számára?

Boldog lehetsz egy kapcsolatban még több évtizedes együttélés után is? Igen tudsz. Csak tudnod kell, hogyan bánj egymással a partnereddel. Mely tényezők befolyásolják leginkább a boldogságot egy kapcsolatban? Olvassa el és megtudja.

Már a kezdetektől fogva érezted, hogy megérted egymást, közösek az érdeklődési köröd és a jövővel kapcsolatos elképzeléseid, és még a szex is a helyes dolog! A logikus lépés az volt, hogy egy fedél alá költözünk. De amióta együtt éltek, a kapcsolatotok nem olyan, mint régen. így van? Mi a teendő vele?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.