A sikeres kapcsolatok váratlan titkai

Ritka gyöngyszemet kell kinyernie rengeteg koszból és agyagból. És ez pontosan így van a kapcsolatokban. Meg kell találni az egyetlen szerelmet! De te magad teremtesz elégedett kapcsolatot. Ne felejtsd el. Nem ingatag szerencse. Szeretnéd megismerni a sikeres párok titkait? Pszichológusok kutatták a boldog kapcsolatok közös vonásait, és felfedezték ezeket a meglepő tényeket!

Együtt isznak alkoholt

Akár hiszi, akár nem, azok a párok, akik rendszeresen isznak együtt, sokkal boldogabbak, mint az önmegtartóztatók. Természetesen itt nem arról van szó, hogy naponta portyázunk a kocsmákban, vagy literenként igyunk erős alkoholt. Eddig még a tudósoknak sem sikerült kideríteni, hogy ez maga az alkohol, vagy csak a hozzá kapcsolódó rituálé. De gyakorolhatod mindkettőt, nem? Ahelyett, hogy egyedül menne el egy sörre vagy egy pohár borra a barátaival, menjetek együtt. Látni fogod, hogy ez neked csak hasznodra válik.

Az átlagos és magasabb fizetésű párok boldogabbak

Ne ess depresszióba, persze vannak kivételek. De a párok túlnyomó többsége valóban boldogabb, ha nem kell minden fillért megtakarítani. A pszichológusok úgy vélik, hogy a legvalószínűbb ok az emberek jóléte és biztonságérzete. Ráadásul, amikor nem függtek kölcsönösen egymás fizetésétől, nem is olyan egyszerű "tengeralattjárót" létrehozni a kapcsolatban. Mert a szakítás nem vezet túl az adósságon, vagy még a hajléktalanságon sem.

A „kérem” és a „köszönöm” szavakat használják

Szerinted ez teljesen egyértelmű? Nyilvánvalóan nem. Még a legboldogabb párok is rámutattak, hogy néha emlékeztetniük kell magukat erre a szokásra. Öt év együttélés után, amikor a párod reggelit készít neked, a „köszönöm” könnyen feledésbe merül. Ugyanígy valószínűleg nem köszöni meg a már harmadszorra javított csapot. Valahogy természetesnek veszi a javítást, nem? Értékeld az apró dolgokat is. Egy nagy boldog kapcsolat formájában vissza fog térni hozzád.

Jobb, ha elhalasztod az esküvőt

A statisztika könyörtelen. Azoknak a pároknak, akik a házasság előtt három vagy több éve ismerik egymást, csaknem harmadával több esélyük van arra, hogy együtt maradjanak. Igen, ha tizenöt éve vagytok együtt, de még mindig semmi, akkor egyszerűen nem házasodtok össze. De ne házasodj meg három év előtt. Az első szerelem két évig tart. Rózsa színű szemüveg, rossz szokások elnézése és így tovább. Ezután van egy plusz éved, hogy megtudd, szeretnél-e együtt maradni a legerősebb kémia után is.

Időt szakítanak egymásra

Szeretnéd látni egymást öt perccel indulás előtt munkába, majd havonta egyszer egy fél napot hétvégén? Szóval valószínűleg nem jössz ki jól, igaz? Egy olyan világban, ahol a pénz többnyire nem kérdés, jobban észreveszünk más értékes árukat. És itt az ideje. Ha átadja valakinek a magáét, az még értékesebb ajándék, mint egy vadonatúj Versace karóra vagy ruha. A boldog párok rendszeresen töltenek együtt időt. A tanács tehát egyszerű – menjetek el együtt randevúzni, amilyen gyakran csak lehet.


Hasonló cikkek

Egy életre szóló társat keresel? Szerinted mi legyen? Milyen tulajdonságoknak kell érvényesülniük benne? Vonzó, karakter vagy inkább anyagilag mennyire biztonságos? És mi a helyzet a nőkkel? Inkább az a nyer, amilyenek belülről, hogy intelligensek, társaságkedvelőek, vagy hogy néznek ki? Tehát általában hogyan választjuk meg partnereinket?

Nemrég írtunk arról, hogy a férfiak mit nem várhatnak el partnereiktől. De mi a helyzet az urakkal? Mit követelnek meg néha tőlük társaik, és mit soha nem teljesítenek? Vagy a puszta lehetetlenség miatt, vagy azért, mert soha nem vennék át a szívükön. Mik ezek a "dolgok"?

Mindenki követ el hibákat az életben. Nők és férfiak. Ők szerves részét képezik nekünk. És ezek az aranyos hibák és tökéletlenségek azok, amelyek miatt szeretjük egymást. De a férfiak olyan gyakran követnek el hibákat egy kapcsolatban, hogy már nem is tudnak róluk. Mit kell tehát kerülni, hogy a kapcsolat úgy működjön, ahogy kell?

A hosszú távú kapcsolat fenntartása melós. A pár minden igyekezete ellenére a kapcsolat megromolhat. Elmondjuk a leggyakoribb okokat, amelyek miatt ez így van.

Új párkapcsolatot kezdeni szép dolog, másrészt viszont semmi áron nem jó kapcsolatba lépni. Milyen esetekben jobb még egy ideig szingli maradni?

Próbálsz partnert találni egy állandó kapcsolathoz, de mindig találkozol valakivel, aki csak flörtölni vagy alkalmi szexet keres? Akkor valamit rosszul csinálsz, vagy még nem állsz készen egy komoly kapcsolatra.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.