Hogyan lehet túllépni a váláson?

A válások a legtöbb esetben nagyon kegyetlenek. Egyes egyéneket ez a probléma a mélypontra dönthet. Te is közéjük tartozol? Tanácsot adunk Önnek, hogyan élje túl súlyos lelki sérülések nélkül a válást.

Pörgessen az önsajnálaton

A válás első sokkja után mindenkinek joga van érezni egy kicsit. sajnálom. De rövid idő után abba kell hagynia. Gondolj vissza arra, hogyan ment a kapcsolat közvetlenül a válás előtt. Kemény viták, hűtlenség vagy a kölcsönös megértéssel kapcsolatos problémák. Bármi is okozta a válását, az biztosan nem volt kellemes. Miért kellene tehát sajnáltatnod magad, ha rövid időn belül kikerülsz a legrosszabbból? Nem lenne jobb, ha megmutatná volt feleségének / volt férjének, hogy nem fuldoklik a depresszióba, hanem többször is szabad és tele vagy energiával?

Kicsinálj

Az egyén pszichéje a válás után gyakran tönkremegy. Ne aggódj, fokozatosan javulni fog, és magad is segíthetsz rajta. Van valami őrült kívánságod még tinédzser korodból? Stoppal nyaralni? Felszállni egy vonatra és leszállni egy ismeretlen helyen? Pénzt költeni egy haszontalan dologra? Rengeteg ötlet van a csavarodásra. Valósítsa meg őket. Jól fogsz szórakozni rajta, és egy időre elfelejted a problémáidat.

Beszélj valakivel

A válás nagy fájdalom. Gyakran segít, ha valaki beszél a problémáiról. Egyes esetekben a barátai segítenek, máskor érdemes szakpszichológust felkeresni. Néhányuk a válási problémákra specializálódott. Mondja el valakinek a problémáit, és ne felejtse el megemlíteni az érzéseit. Látni fogja, hogy megkönnyebbül.

Szexelni a szomorúságot

A szex általában a szomorúság és a depresszió gyógyírja. Olyan helyzetben, amikor az egyén egy viharos válás kellős közepén van, javasolt a gyakori szex. Könnyebben elfelejtheti volt házastársát. Vonj be egy idegent az intimitásodba. Ügyeljen azonban arra, hogy ne essen azonnal újra szerelembe, és ne essen bele egy újabb problémába.

Ne kezdjen új kapcsolatot

Nem a megfelelő választás a fájdalom leplezése válás új kapcsolatával. Először felépülnie kell, és újra normális kollégiumban kell élnie. Ha azonnal egy másik partner karjaiban ér véget, több gondot okozna, mint hasznot. Mi van, ha rosszat választ, és rövid időn belül szakít? Sokkal rosszabbul éreznéd magad, mintha abban a pillanatban egyedülálló lennél?


Hasonló cikkek

Teljes bizalom a párkapcsolatban, és az, hogy mindenről meg tudtok beszélni egymással, ez az a cél, amely felé irányuljon kapcsolata. Akkor nem lehet válság valami miatt, amiről mindketten ugyanazt gondolják. De még a "mindenről beszélni" is megvannak a határai. Bizonyos témákkal nagyon óvatosnak kell lenni. Azt kérdezed, hogy melyiket?

Egy éjszaka szakított veled? Hirtelen azt mondta neked, hogy ez neked nem megy? Eddig zökkenőmentesen működött a kapcsolatod? Hogy fogalmad sincs mi történt? Mit teszünk tudatlanul tönkre a partnerkapcsolatainkat? Olvassa el és megtudja.

Ha a házassága kezd sablonossá válni, az rossz. Minden kezd ugyanolyan unalmassá válni, és a szerelmed kezd eltűnni a kapcsolatodból. Tudja meg, hogy a házassága sztereotípiával fenyeget-e vagy sem.

Minden kapcsolat folyamatosan fejlődik. Úgy érzed, hogy nem értitek egymást úgy, mint régen? Mi van, ha a partnere úgynevezett érzelmi hűtlenségbe esne? Mit jelent? Hogy nem fizikailag vonzódik hozzád, hanem gondolkodásában mindig mással van. Szerencsére könnyen felkeltheti partnere érdeklődését és javíthatja kapcsolatát. Hogyan lehet felismerni az ilyen érzelmi hűtlenséget?

Sokan szenvedünk az elhagyástól való félelemtől. Az eredmény az a félelem, hogy partnere elhagy, vagy csalódást okoz, és egyedül marad az életben. Ennek köszönhetően teljesen elkerülheti a romantikus kapcsolatokat. És ez tévedés. Nézze meg közelebbről, hogy Ön is szenved-e ettől a félelemtől, és hogyan győzheti le azt.

A szakítás gyakran még a legmakacsabbakat is megrázza. Főleg, ha nem ők kezdeményezői a szakításnak. Neked sem kell kivételnek lenni. A legtöbb ember számára elképzelhetetlen egy új kapcsolat indítása közvetlenül a szakítás után. Tanácsot adunk a szakítás utáni gyors felépüléshez, hogy randevúzhasson valakivel.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.