Szerelem egy életen át, vagy milyen fázisokon megy keresztül egy párkapcsolat

Minden partnerség kezdete csodálatos. Szerelem, szerelem és még egyszer szerelem. A szerelem az egyetlen dolog, amivel a szerelmesek élnek a kapcsolat elején. De ahogy növekszik a pároddal eltöltött évek száma, a kapcsolatodban elhalványul a szerelem. Tehát, ha boldog akar lenni a partnerével, meg kell értenie, hogy kapcsolata milyen szakaszokon megy keresztül.

Első szerelem

Biztos vagyok benne, hogy mindannyian ismerik az első szerelmet. Egész nap a szerelmedre gondolsz, e-maileket írsz, szerelmes SMS-eket küldesz, felhívod egymást. Minden szabad lehetőséggel látjátok egymást, nagyon várjátok egymást. Egyszerűen a legteljesebb mértékben élvezed a kapcsolatodat. A kapcsolatod tele van szerelemmel, szenvedéllyel, szexszel. Még mindig rózsaszín szemüvegen keresztül látja partnerét. Semmit nem bánsz vele, figyelmen kívül hagyod vagy megtalálod a hibát, amit találsz benne. A szerelem ilyen időszaka különösen a randevúzódás kezdetétől számított 1,5-2 éven belüli kapcsolatokra jellemző. A szerelemnek ebben a szakaszában előforduló nagy buktató, hogy túlságosan idealizálja partnerét. Ha valami nem tetszik benne, szólj hozzá. Ne hagyd figyelmen kívül azokat a problémákat, amelyek triviálisnak tűnnek, vagy amelyekkel nem akarsz foglalkozni csak azért, mert attól félsz, hogy kedvesed mérges lesz rád. Ha valami nem stimmel a kapcsolatodban, keress közös megoldást. Ellenkező esetben a jövőben meg fogja bánni!

Közös otthon építése

A kezdeti szerelembe esés fázis után jön az a szakasz, amelyben leginkább le kell telepedni. Nem az azonnali családalapításról kell szólnia, hanem arról, hogy a pároddal akarsz együtt élni. Ez attól függ, hogy mindketten együtt akartok-e élni, vagy inkább csak az egyiketek vágya. Abban az esetben, ha arra kényszeríted a másikat, hogy együtt éljen, és olyan mondatokkal fenyegeti, mint: "Vagy együtt élünk, vagy szakítunk", nehéz helyzetbe kerülhet. Soha ne kényszeríts senkit az együttélésre. Nem tenne jót. Az együttélés viszonylag fontos lépés az életben, és megijeszthet néhány partnert. Ha valamelyikőtök aggódik az együttélés miatt, próbálja meg megkérdezni, hogy mitől fél. Próbáld meg elmagyarázni neki, hogy ez semmi, és nem fizetsz semmit a vizsgáért. Vagyis a bérleti díjon kívül, amit fizetnie kell. Meglátod, talán egy kicsit tovább fog lépni a kapcsolatod. Hiszen az együttélés számos lehetőséget kínál arra, hogy jobban megismerjük egymást. Ezenkívül korlátozások nélkül élvezheti a szexet. Hiszen nem kell odafigyelni senkire, nem kell attól tartani, hogy valaki megzavarja stb.. Ez az időszak általában a kapcsolat 1,5 évétől 3 évig tart. És csak rajtad múlik, hogyan élvezed.

Kijánlat, esküvő

Az együttélés harmadik és negyedik éve általában egy ajánlatot vagy a házasságkötési döntést eredményez. A kezdeti zúzás kicsit gyengébb, mint a kapcsolatod kezdeti szakaszában, de másrészt már tudod, hogy nagyon szereted az illetőt, és szeretnél együtt lenni. Ha ebben a párkapcsolati szakaszban is megnyugodtál a szerelmeddel, nem élsz át semmilyen válságos időszakot, általában már tudod, hogy számíthatsz a szerelmedre. Bíztok egymásban, és tudja, mit várhat el a másiktól. Ebben az időszakban a legtöbb partnernek szüksége van arra, hogy időt szenteljen másának, de önmagának is. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki azt csinálhat, amit akar, és akivel akar, hanem azt, hogy hirtelen azt tapasztalja, hogy nem csak a kapcsolatára kell összpontosítania, hanem a hobbijaira és az igényeire is. A bizalom nagyon fontos a kapcsolat ezen szakaszában. Valószínűleg találkozni fog azzal a ténnyel, hogy az egyik partner féltékeny lesz a másikra. Hiszen ha minden szabadidejét együtt töltitek, és hirtelen valamelyikőtök elmegy a barátaival egy rendezvényre, vagy elmegy egy egész hétvégére szórakozni, vagy rendszeresen elmegy sportolni, akkor az egy nagy próbatétel mindkettőtöknek. A féltékenység csúnya tulajdonság. Néha tönkretehet egy kapcsolatot, néha szikrát adhat.

Családalapítás, karrierépítés

A párkapcsolat következő szakasza általában az az időszak, amikor a szerelmeddel öt-tíz év együttélés után egészen biztosan. Ezért van helyed arra, hogy nagyrészt magadra koncentrálj. Vannak, akik ebben a szakaszban úgy döntenek, hogy családot alapítanak, mások úgy döntenek, hogy tesznek valamit magukért, elkezdenek tanulni, utazni vagy karriert építeni. Csak rajtad múlik, hogy mik a prioritásaid, és hogyan közelíted meg az életed változásait. A változtatások együttes végrehajtása csak erősítheti kapcsolatát. Ám ha elkezded figyelmen kívül hagyni a párodat, és keményen törekszel a sajátodra, az negatív hatással lehet az együttélésre. Ha hirtelen be akarsz bizonyítani magadnak valamit, tedd úgy, hogy ne hagyd figyelmen kívül azt a személyt, akivel egy háztartásban élsz. Tájékoztassa őt vállalkozásáról, mit tervez. Adja meg partnerének a fontosság érzését, azt az érzést, hogy az új "projektjének" része. Csak ezután van esélye a kapcsolatodnak a következő kapcsolati fázisba lépni. Ellenkező esetben szükségtelen elidegenedés léphet fel.

Gyerekek elköltöznek otthonról

Más nagy változások a párkapcsolatokban akkor következnek be, amikor a gyermekei felnőttek, megtalálják saját társukat, elhagyják otthonukat, megkeresik a sajátjukat. saját lakás, családalapítás. Ebben a szakaszban már jó 20 éve éltek együtt. A kezdeti rajongás már rég kiveszett a kapcsolatból. Be kell fogadnod, hogy hirtelen nem csak a gyerekeid körül fog forogni a világod, hanem a párod és önmagad körül is. Próbáld meg ne hagyni, hogy a kapcsolatod ebben a szakaszban tönkremenjen. Próbálj meg magadra koncentrálni – magadra és a partneredre. Ez az időszak tökéletes alkalom az Ön számára. Hirtelen elég időd és pénzed van. Már nem kell szponzorálnia gyermekeit, függetlenek. Menjenek nyaralni, élvezzék egymást, végezzenek együtt különböző tevékenységeket, szerelmeskedjenek, aludjatok el egymás karjában. Élvezze azt a békét, amelyre ennyi éven át vártál.

Öregség

És ha kiálltad az élet minden kihívását, akkor jól állsz módja annak, hogy legyőzze az utolsót azt a fázist, amelyen a kapcsolata keresztül fog menni. Próbáld meg újraéleszteni a már elfeledett romantikát. Kiránduljon a természetbe, nézzen meg közös fotókat, térjen vissza olyan helyekre, ahol valami szépet tapasztaltatok együtt. Szeressétek egymást, és legyetek boldogok, hogy a szerelmetek mindaddig kitartott benneteket, amíg együtt voltatok. Élvezze öregkorát!


Hasonló cikkek

Az élet nem séta a parkban. Mindennapi feladatok, folyamatosan visszatérő kisebb-nagyobb bajok. Emellett mindannyian megtapasztalunk olyan időszakokat, amikor nem érezzük magunkat a legjobban. Klasszikus tavaszi fáradtság vagy őszi depresszió. Te is szenvedsz tőlük? Vagy már régóta küszködik egy kapcsolatban? Ne ess kétségbe! A kapcsolat javítása nem nehéz. Csak egy másik nézőpontra van szüksége az életről, és azonnal jobban fog menni. Tudjuk, hogyan kell!

A kapcsolatok néha labirintushoz hasonlítanak. Semmi sem egyszerű bennük, és soha nem tudhatod, hova visznek. Hogy ez egyeseknek bejön egy kapcsolatban? Megértettek néhány dolgot, amit egyesek elfelejtenek. Szeretné tudni, hogy az okos nők mit csinálnak másképp a kapcsolatokban? Nézze meg a cikkben.

Vágyod arra, hogy a kapcsolatod harmonikus legyen, és hogy tökéletesen élvezd a pároddal? Nem akarsz vitatkozni, megoldani semmilyen felesleges problémát, vagy bármit, ami veszélyeztetheti a kapcsolatodat? Ezután rendszeresen gondoskodnia kell a párkapcsolatáról. Csak így kerülheti el a potenciális válságot, amely előbb-utóbb minden kapcsolatot elér. Próbálj meg ihletet meríteni tippjeinkből, talán újra fellendül a kapcsolatod!

E két gyönyörű szó hallása minden kapcsolat egyik legszebb pillanata. Mindannyian szeretünk szeretve lenni. A szeretetet azonban nem lehet csak a "szeretlek" szavakkal kifejezni. Ismerünk más kifejezéseket is, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen munkakapcsolatból sem.

Azt hitted, hogy a párod mindent elmond? Ha igen, akkor tévedsz. A nők beszédesek lehetnek, de vannak dolgok, amelyekről nem akarnak beszélni a férfiukkal. Mik azok?

Nem hiába mondják, hogy az egyik ember szabadsága ott ér véget, ahol a másiké kezdődik. Ez vonatkozik a kapcsolatokra is. Mindannyiunknak megvan a saját terünk és saját határaink, amelyeken túl senkinek sem szabad tágítania. Egy ideig engedményeket tehetsz, de ha a párod rendszeresen korlátoz, hidd el, az tönkreteszi a kapcsolatodat. Ezért ne félj felállítani bizonyos határokat a kapcsolatban, amelyeket a párod nem tud átlépni. Mindkettőtöknek előnyös lesz. Nézz meg három egyszerű lépést a boldog kapcsolat eléréséhez.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.