Partnerségi szakasz

Mint minden más a világon, a partnerség is folyamatosan fejlődik. Bár szívesebben maradnánk a szerelemnek abban a csodálatos időszakában, ez nem lehetséges. Szerencsére a pszichológusoknak már sikerült feltárniuk, hogyan követik egymást a párkapcsolat egyes fázisai. Azt is kitalálták, merre és hogyan kell továbblépni a hosszú távú kapcsolat fenntartása érdekében.

1. fázis – szerelembe esés

A szerelembe esést általában a kapcsolat legszebb szakaszának tekintik. A párod akkoriban tökéletes, te magad is tele vagy energiával és boldogsággal. Minden új, minden először az Ön számára. Másrészt előfordulhat, hogy elnyomja saját vágyait, elhalaszthatja a fontos dolgokat, például a határidőket a munkahelyén, vagy figyelmen kívül hagyhatja kedvese súlyos hibáit. E negatívumok ellenére fülig szerelmes vagy a szerelmedbe.

2. fázis – mindent látsz

A második fázis meglehetősen kritikus, és a legtöbb kapcsolat nem képes ellenállni ennek. A szerelemből fakadó kémia fokozatosan elpárolog a testedből, és az agy hirtelen minden figyelmen kívül hagyott tudását rád halmozza. Egyszerűen fogalmazva, hirtelen meglátja az összes hibáját, amely a megfelelője lehet. Ahogyan gondoskodik az otthonáról, ahogy beszél, mik a szokásai, hogyan viselkedik bizonyos helyzetekben. Most egyszerre látja őket. Szeretné leküzdeni ezt a szakaszt? Koncentrálj arra, ami összeköt benneteket párként. Beszélj azokról a dolgokról, amelyek zavarnak, és ne felejtsd el elmondani, miért. Ne hagyd, hogy a negativitás hulláma elöntse magát, ne rendezd a nézeteltéréseket „a pillanat hevében”. Összpontosítson a közös vonásokra és arra, amit szeretitek egymásban.

3. fázis – kritikus idő

Ha túljutottál minden váratlan kezdetén, ami a partnerednél nem stimmel, akkor átlépsz a pihenő fázisba. Itt építed fel egy igazán hosszú távú kapcsolat alapjait, ne becsüld le! Elfogadod a hibáidat, és ünnepeled a jó tulajdonságaidat. Egyszerűen fogalmazva, azt tanítjátok magatoknak, hogy mindketten csak emberek vagytok. De ebben a nyugodt lélekben eljuthat az apátia pontjáig. Nem akarod megoldani a hibákat, problémákat, a pozitívumok rendben vannak, de nem igazán törődsz velük. Ezért kritikus ez a fázis, válaszúton állsz - vagy érzelmeidben a felszínről a lelked mélyére lépsz, és lerakod egy hosszú távú kapcsolat alapjait, vagy nem dolgozol rajta és a kapcsolaton. kimerül.

4. fázis - pánik

Ez a fázis természetesen előfordul, akárcsak az előzőek. Egy ideje együtt vagytok, és valójában boldogok vagytok. De mi van, ha hirtelen pánikba esik? Tényleg ő az? Mi van, ha valaki jobban hiányzik? Életem végéig ezzel a személlyel maradjak? Hirtelen egy kritikus szemével kezded nézni kapcsolatodat, és a második fázis összes hibája eszedbe jut. Ne hozzon elhamarkodott döntéseket. Ez a szakasz tele van érzelmekkel, és inkább pragmatikusnak kell lenned. Tedd próbára saját érzéseidet, senki sem állít meg. De ne felejtsd el, hogy messze jársz a kapcsolat fejlődésében. A felszíni zúzás már átalakult! Keresés mélyen. Ha szeretet van, maradj.

5. fázis – elégedettség

Annyi év után jön, amikor végtelenül szerettétek egymást, és néha egymás idegeire mentetek. Ha idáig eljutott, gratulálok. Több mint 80% esélyed van arra, hogy életed végéig együtt maradsz. Felismertétek egymás jó és rossz tulajdonságait, és továbbra is együtt akartok maradni. Megtapasztaltad a hullámvölgyeket, és soha nem gondoltál arra, hogy elszökj. Te így érzed? Elégedettséget értél el az életben. Ne ragadj le, egész életedben egy kapcsolaton kell dolgoznod. De ha idáig eljutottál, nem leszel elterelve. Az ötödik szakasz nem az unalomról vagy a sztereotípiáról szól. Megtanultátok értékelni önmagatokat és egymást, és a szeretetetek az a kötelék, amely összeköt benneteket a távolságtól függetlenül. Élvezze.


Hasonló cikkek

Elmondja kedvesének a tiszta igazságot, vagy időnként módosítja az igazságot? Vannak nők, akik el sem tudják képzelni, hogy a partnerük arcába hazudjanak. Más nők gyakran használják a módosított igazságot. És hogy vagy? Minden körülmények között jobban szereti az igazságot, vagy úgy gondolja, hogy jobb, ha kissé megváltoztatja az igazságot, és bizonyos esetekben hazudik?

Sosem jöttél ki jól a veled egyidős férfiakkal? Inkább az érett férfiakhoz vonzódtál, akik már szereztek némi tapasztalatot? Férfiak, akik nem hajszolnak vakon minden újat? Ma szerencsére nem minden nőt, akinek idősebb partnere van, aranyásónak bélyegeznek. Mindazonáltal egy jóval idősebb férfival való kapcsolat bizonyos nehézségekkel jár. Tekintse meg a kiemeléseket.

A világon nem találsz tökéletes partnert. De néhány úriember közel kerülhet a tökéletes férfihoz. Te is az lehetsz, de tudnod kell, hogyan kell csinálni. Megmondjuk, milyen legyen a tökéletes partner.

Néhány pár a szakítás után is barátok maradnak. Az ilyen párok azonban nagyon ritkák. Leginkább a csak szenvedélyen alapuló korábbi kapcsolatokra utalnak, vagy azokra, akik a szexen kívül mindenben kijöttek egymással. Minden más esetben számtalan oka van az összes korábbi kapcsolat megszakításának. Olvasson a legsúlyosabbakról.

A partnerségek nagyon bonyolultak. Egy hosszú távú kapcsolatban gyakran előfordul, hogy legalább az egyik partner nincs teljesen elégedett a kapcsolattal. Általában hiányzik valami – minőségi szex, elegendő támogatás vagy érzelmi háttér. Nehézségeit kompenzálnia kell valamivel. Mit? Talán azzal, hogy hűtlen.

Úgy érzi, hogy a legtöbb gyönyörű nő körülötte vagy házas, vagy teljesen használhatatlan egy kapcsolat szempontjából? Elmagyarázzuk neked, hogy néhány gyönyörű lány miért nem képes komoly kapcsolatban élni.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.