Partnerségi szakasz

Mint minden más a világon, a partnerség is folyamatosan fejlődik. Bár szívesebben maradnánk a szerelemnek abban a csodálatos időszakában, ez nem lehetséges. Szerencsére a pszichológusoknak már sikerült feltárniuk, hogyan követik egymást a párkapcsolat egyes fázisai. Azt is kitalálták, merre és hogyan kell továbblépni a hosszú távú kapcsolat fenntartása érdekében.

1. fázis – szerelembe esés

A szerelembe esést általában a kapcsolat legszebb szakaszának tekintik. A párod akkoriban tökéletes, te magad is tele vagy energiával és boldogsággal. Minden új, minden először az Ön számára. Másrészt előfordulhat, hogy elnyomja saját vágyait, elhalaszthatja a fontos dolgokat, például a határidőket a munkahelyén, vagy figyelmen kívül hagyhatja kedvese súlyos hibáit. E negatívumok ellenére fülig szerelmes vagy a szerelmedbe.

2. fázis – mindent látsz

A második fázis meglehetősen kritikus, és a legtöbb kapcsolat nem képes ellenállni ennek. A szerelemből fakadó kémia fokozatosan elpárolog a testedből, és az agy hirtelen minden figyelmen kívül hagyott tudását rád halmozza. Egyszerűen fogalmazva, hirtelen meglátja az összes hibáját, amely a megfelelője lehet. Ahogyan gondoskodik az otthonáról, ahogy beszél, mik a szokásai, hogyan viselkedik bizonyos helyzetekben. Most egyszerre látja őket. Szeretné leküzdeni ezt a szakaszt? Koncentrálj arra, ami összeköt benneteket párként. Beszélj azokról a dolgokról, amelyek zavarnak, és ne felejtsd el elmondani, miért. Ne hagyd, hogy a negativitás hulláma elöntse magát, ne rendezd a nézeteltéréseket „a pillanat hevében”. Összpontosítson a közös vonásokra és arra, amit szeretitek egymásban.

3. fázis – kritikus idő

Ha túljutottál minden váratlan kezdetén, ami a partnerednél nem stimmel, akkor átlépsz a pihenő fázisba. Itt építed fel egy igazán hosszú távú kapcsolat alapjait, ne becsüld le! Elfogadod a hibáidat, és ünnepeled a jó tulajdonságaidat. Egyszerűen fogalmazva, azt tanítjátok magatoknak, hogy mindketten csak emberek vagytok. De ebben a nyugodt lélekben eljuthat az apátia pontjáig. Nem akarod megoldani a hibákat, problémákat, a pozitívumok rendben vannak, de nem igazán törődsz velük. Ezért kritikus ez a fázis, válaszúton állsz - vagy érzelmeidben a felszínről a lelked mélyére lépsz, és lerakod egy hosszú távú kapcsolat alapjait, vagy nem dolgozol rajta és a kapcsolaton. kimerül.

4. fázis - pánik

Ez a fázis természetesen előfordul, akárcsak az előzőek. Egy ideje együtt vagytok, és valójában boldogok vagytok. De mi van, ha hirtelen pánikba esik? Tényleg ő az? Mi van, ha valaki jobban hiányzik? Életem végéig ezzel a személlyel maradjak? Hirtelen egy kritikus szemével kezded nézni kapcsolatodat, és a második fázis összes hibája eszedbe jut. Ne hozzon elhamarkodott döntéseket. Ez a szakasz tele van érzelmekkel, és inkább pragmatikusnak kell lenned. Tedd próbára saját érzéseidet, senki sem állít meg. De ne felejtsd el, hogy messze jársz a kapcsolat fejlődésében. A felszíni zúzás már átalakult! Keresés mélyen. Ha szeretet van, maradj.

5. fázis – elégedettség

Annyi év után jön, amikor végtelenül szerettétek egymást, és néha egymás idegeire mentetek. Ha idáig eljutott, gratulálok. Több mint 80% esélyed van arra, hogy életed végéig együtt maradsz. Felismertétek egymás jó és rossz tulajdonságait, és továbbra is együtt akartok maradni. Megtapasztaltad a hullámvölgyeket, és soha nem gondoltál arra, hogy elszökj. Te így érzed? Elégedettséget értél el az életben. Ne ragadj le, egész életedben egy kapcsolaton kell dolgoznod. De ha idáig eljutottál, nem leszel elterelve. Az ötödik szakasz nem az unalomról vagy a sztereotípiáról szól. Megtanultátok értékelni önmagatokat és egymást, és a szeretetetek az a kötelék, amely összeköt benneteket a távolságtól függetlenül. Élvezze.


Hasonló cikkek

Gondolkozol azon, hogy együtt élj a pároddal? Hogy ez jó vagy rossz ötlet, azt csak akkor fogod megtudni, ha elkezdesz együtt élni. Vannak azonban olyan tények, amelyek legalább megmondhatják, hogy jó úton haladtok-e az együttélés felé, vagy sem. Olvasson tovább, hogy megtudja, mit!

Amikor a „bántalmazás” szót kimondják, a legtöbben egy nőt képzelnek el monoklival a szeme alatt és egy kolerikus vadállattal. De több módja is van annak, hogy férfiak és nők kínozzák egymást. Az utóbbi időben főleg a fizikai bántalmazás volt a trend. A finomabb formák ilyenkor feledésbe merülnek. Könnyebb leverni őket. Bár kegyetlenek, és nincs ilyen feltűnő tartós hatásuk, sajnos teljesen "legálisak". Milyen módon bántalmazzák leggyakrabban a nők a férfiakat?

Sajnos a kapcsolatokban szakítások is szerepelnek. Bár szinte mindenki egy életre szóló szerelemről álmodik, keveseknek sikerül. Ha a dolgok köztetek nem olyanok, mint régen, és ha csak küszködik a kapcsolatban, akkor ezek a fájdalmas szavak: "Válunk" következzenek. De hogyan kell elmondani és minimalizálni a fájdalmas következményeket? Tanácsot adunk!

Úgy tűnhet, hogy a pároddal való kapcsolat most tökéletes rendben van. De vigyázz, lehet, hogy nem minden úgy van, ahogy gondolod. Ne véts hibát. Ha a kapcsolatod a barátnőddel hosszú idő után hirtelen virágzásnak indult, akkor valami nincs rendben. A titokzatosan szép együttélésért gyakran a hűtlenség a felelős. Ne ragadjon el az elégedettségtől, és óvakodjon a partnere hűtlenségétől.

Új kapcsolatra vágysz, de nem találsz élettársat? Összeállítottuk számodra a leggyakoribb okokat, amelyek miatt az emberek nem tudnak megnyílni az új szerelem felé. Próbáljon meg gondolkodni azon, hogy megtalálja-e a probléma okát valahol az otthonában!

Sokan úgy érzik, hogy újra és újra ugyanazt a partnert választják. Vagyis a rosszat. Gondolod, hogy bármi is legyen, mindig ugyanazzal az embertípussal fogsz végezni? Talán az a hibás, ahogy szakítottál az első partnereddel. Olvassa el, hogyan befolyásolhatja negatívan egy szakítás a jövőjét.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.