Partnerségi szakasz

Mint minden más a világon, a partnerség is folyamatosan fejlődik. Bár szívesebben maradnánk a szerelemnek abban a csodálatos időszakában, ez nem lehetséges. Szerencsére a pszichológusoknak már sikerült feltárniuk, hogyan követik egymást a párkapcsolat egyes fázisai. Azt is kitalálták, merre és hogyan kell továbblépni a hosszú távú kapcsolat fenntartása érdekében.

1. fázis – szerelembe esés

A szerelembe esést általában a kapcsolat legszebb szakaszának tekintik. A párod akkoriban tökéletes, te magad is tele vagy energiával és boldogsággal. Minden új, minden először az Ön számára. Másrészt előfordulhat, hogy elnyomja saját vágyait, elhalaszthatja a fontos dolgokat, például a határidőket a munkahelyén, vagy figyelmen kívül hagyhatja kedvese súlyos hibáit. E negatívumok ellenére fülig szerelmes vagy a szerelmedbe.

2. fázis – mindent látsz

A második fázis meglehetősen kritikus, és a legtöbb kapcsolat nem képes ellenállni ennek. A szerelemből fakadó kémia fokozatosan elpárolog a testedből, és az agy hirtelen minden figyelmen kívül hagyott tudását rád halmozza. Egyszerűen fogalmazva, hirtelen meglátja az összes hibáját, amely a megfelelője lehet. Ahogyan gondoskodik az otthonáról, ahogy beszél, mik a szokásai, hogyan viselkedik bizonyos helyzetekben. Most egyszerre látja őket. Szeretné leküzdeni ezt a szakaszt? Koncentrálj arra, ami összeköt benneteket párként. Beszélj azokról a dolgokról, amelyek zavarnak, és ne felejtsd el elmondani, miért. Ne hagyd, hogy a negativitás hulláma elöntse magát, ne rendezd a nézeteltéréseket „a pillanat hevében”. Összpontosítson a közös vonásokra és arra, amit szeretitek egymásban.

3. fázis – kritikus idő

Ha túljutottál minden váratlan kezdetén, ami a partnerednél nem stimmel, akkor átlépsz a pihenő fázisba. Itt építed fel egy igazán hosszú távú kapcsolat alapjait, ne becsüld le! Elfogadod a hibáidat, és ünnepeled a jó tulajdonságaidat. Egyszerűen fogalmazva, azt tanítjátok magatoknak, hogy mindketten csak emberek vagytok. De ebben a nyugodt lélekben eljuthat az apátia pontjáig. Nem akarod megoldani a hibákat, problémákat, a pozitívumok rendben vannak, de nem igazán törődsz velük. Ezért kritikus ez a fázis, válaszúton állsz - vagy érzelmeidben a felszínről a lelked mélyére lépsz, és lerakod egy hosszú távú kapcsolat alapjait, vagy nem dolgozol rajta és a kapcsolaton. kimerül.

4. fázis - pánik

Ez a fázis természetesen előfordul, akárcsak az előzőek. Egy ideje együtt vagytok, és valójában boldogok vagytok. De mi van, ha hirtelen pánikba esik? Tényleg ő az? Mi van, ha valaki jobban hiányzik? Életem végéig ezzel a személlyel maradjak? Hirtelen egy kritikus szemével kezded nézni kapcsolatodat, és a második fázis összes hibája eszedbe jut. Ne hozzon elhamarkodott döntéseket. Ez a szakasz tele van érzelmekkel, és inkább pragmatikusnak kell lenned. Tedd próbára saját érzéseidet, senki sem állít meg. De ne felejtsd el, hogy messze jársz a kapcsolat fejlődésében. A felszíni zúzás már átalakult! Keresés mélyen. Ha szeretet van, maradj.

5. fázis – elégedettség

Annyi év után jön, amikor végtelenül szerettétek egymást, és néha egymás idegeire mentetek. Ha idáig eljutott, gratulálok. Több mint 80% esélyed van arra, hogy életed végéig együtt maradsz. Felismertétek egymás jó és rossz tulajdonságait, és továbbra is együtt akartok maradni. Megtapasztaltad a hullámvölgyeket, és soha nem gondoltál arra, hogy elszökj. Te így érzed? Elégedettséget értél el az életben. Ne ragadj le, egész életedben egy kapcsolaton kell dolgoznod. De ha idáig eljutottál, nem leszel elterelve. Az ötödik szakasz nem az unalomról vagy a sztereotípiáról szól. Megtanultátok értékelni önmagatokat és egymást, és a szeretetetek az a kötelék, amely összeköt benneteket a távolságtól függetlenül. Élvezze.


Hasonló cikkek

Valakinek van hozzá orra, valakinek aktívan oda kell figyelnie. Ráadásul ami az egyiket zavarja vagy idegesíti, azt a másik egyáltalán nem veszi észre. És így könnyen megtörténhet, hogy a kapcsolatod rossz oldalra kerül. Ha időben közbelép, nagyon könnyen megjavítható. Ehhez azonban először észre kell vennie a figyelmeztető jeleket. Fogalma sincs, mik ezek? Mi igen! Nézze meg őket.

Jó néhány éve együtt élsz a pároddal? Úgy érzed, hogy a szerelem kezdett eltűnni a kapcsolatodból? Már nem vagy olyan szerelmes, mint a kapcsolat elején? Ezután tekintse meg tippjeinket. Lehet, hogy ismét fülig szerelmes leszel a párodba.

Együtt élni anélkül, hogy összeházasodnának? Ez furcsának tűnik számodra? Semmi szokatlan manapság. De a kutyakönyv élete nem mindenkinek való. A felsőfokú végzettségűek és a nagyobb városokból érkezők általában ilyen döntést hoznak, bár a többi között nincs kivétel. És gyakran racionális döntés áll a háttérben. Ez a te eseted is? Megéri?

Egyes kapcsolatokban ritkábban fordulnak elő konfliktusok, másokban a viták napirenden vannak. Mit tegyünk hát, hogy boldog és elégedett kapcsolatban éljünk veszekedések és felesleges bonyodalmak nélkül? Tekintse meg tippjeinket az egészséges partnerséghez!

A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról származnak... Biztosan mindenki ismeri ezt a kifejezést, igaz? Ön is úgy érzi néha, hogy egyszerűen egyáltalán nem érti a partnerét? Vagy ideges, és nyilvánvalóan arra vár, hogy bocsánatot kérj? De mi van, ha nem igazán tudod, mi történt? Öt olyan női mondatot hozunk nektek, amelyeket biztosan nem akartok hallani.

Csók, puszi, puszi, száj, puszi, puszi, puszi... Bárhogy is hívja puszi, mindegyikben van valami közös. Vonzalom kimutatása egy bizonyos személy iránt. Úgy érzed, hogy az egész világ forog veled, amikor csókolsz? Miért van ez így? Mi a különbség az egyes csóktípusok között? Hogyan látják a férfiak és a nők a csókot? Ezekre a kérdésekre választ kaphat a csókról és csókról szóló cikkünkben.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.