Modern élet: a család új modellje

A legtöbbször észrevétlenül jön. Ennek oka sokszor az az érzés, hogy máskor is el tudtok tölteni együtt időt, így elengeditek magatokat ide-oda kirándulni a barátokkal, a főnököd rábeszél a hétvégi munkára, vagy te magad tervezel valamit. Ráadásul egyszerűen modern. Azt kérdezed mit? Ne hagyd, hogy a családod „visszatartson”.

A mozgalmas élet alattomossága

Folyamatosan szaporodnak azok a családok, amelyek nem töltenek időt családként. Annyira a mindennapi életre koncentrálnak, hogy alig jut idejük közös filmnézésre. Hogyan lehet ellátni a gyerekeket, miből kell kifizetni a számlákat, hogy szeretne egy jobb kávéfőzőt? Mit szólnál egy kellemes nyári vakációhoz a tenger mellett? Ez sokkal fontosabb számodra abban a pillanatban. De ezek a pillanatok egyre hosszabbak. A hét végighaladása még kezelhető. De amint megvan a saját programod, akár hétvégére is, egy elkerülhetetlen katasztrófa vár rád.

Gyönyörű! Vagy nem?

Kívülről nézve nincs okod panaszra. Egyikőtök sem. Működik a kapcsolatod – nem veszekszel, nincs szükséged pénzre (többnyire), és élvezheted az együtt töltött értékes időt. A karácsony vagy a nyári szünet nagyszerű. De a nyugalom inkább a „halott”, mint a békés és kellemes. Kifogytál a témákból, amelyekről beszélhetsz. Elveszíti a nyomát, hogy mi érdekli kedvesét. És ha már ismeritek, akkor egyáltalán nem értitek egymást. Emlékezhetsz arra, hogyan találkoztál. De nincs semmi a közelmúltból. Még mindig szerethetitek egymást, de egy nap elborzadva fedezitek fel, hogy akibe beleszerettél, az csak egy szellem. Valaki fekszik melletted az ágyban, akit már nem igazán ismersz.

"Valami nincs rendben, de mi van?"

Még együtt is, hirtelen magányosnak érzed magad. egyedül tőled. Amikor megpróbálsz beszélgetni, egyikőtök sem tudja, mit mondjon. „Remekek vagyunk, kedveljük egymást, de valami hiányzik.” „Én is így érzek. De mi az? Később ez igazán nagy változást igényel, és nem mindenki meri ezt megtenni. A közös témák és érdeklődési körök elvesztése után az intimitás következik. Még a ritkán együtt töltött szabadidőben sincs kedve semmihez fizikailag.

Tulajdonképpen kivel élek együtt?

Sok modern család él ugyanabban a háztartásban, de nem együtt. Mindenki a saját tengelyén utazik, és csak egy éjszakai WC-kirándulás során találkozik másokkal. Béke uralkodik otthon, és bizonyos értelemben a jólét. Csak a tinédzsereket lehet zavarni, nincs mi ellen lázadni. Nincs olyan nyilvánvaló problémája, amelyre rámutathatna és elkezdhetné a megoldást.

Van Ön is hasonló helyzetben? Magányosnak érzi magát annak ellenére, hogy gyönyörű családja van, és boldog a munkahelyén? Ennek eredményeként hiányzik az „otthon”, a családdal való találkozás étkezés közben, a hétvégék együtt töltöttsége. Viccek, amelyeket csak a hozzád legközelebb állók értenek, az azonnali érzés, hogy kedvence nem érzi jól magát stb.

Most döntened kell

A kérdés nagyon egyszerű: megéri-e neked? Az anyagi jólét megéri egyedül elaludni és munkába járni, miközben kedvese még alszik? A magány érzését érdemes tudni, hogy egyszerre vagy független és modern? Megéri az otthoni "béke", hogy gyakrabban látja kollégáit, mint kedvesét? Ha nemmel válaszol, akkor itt az ideje, hogy ne hagyja, hogy a helyzet a maga sorsára jusson. Magyarázd el helyzetedet kedvesednek, nagyon valószínű, hogy egyetért veled. Ha például azzal a szavakkal "lengettek le", hogy túlzásba viszi, kezdje el a családi vagy párkapcsolati hétvégék tervezését egy hónappal korábban. Ne csüggedj, és próbálj aktívan találni időt, amit együtt tölthettek.

Hosszú könyökök

A legnagyobb probléma azonban továbbra is az a tény, hogy egy ilyen helyzet egy gondolkodásmód. Nem mintha bármit is elsősorban rosszul csinálsz a kapcsolatban. Megéri a kapcsolatod a kemény munkát? Szóval szállj bele.


Hasonló cikkek

Úgy érzi, hogy egyáltalán nem boldogul? Hogy viszel magaddal valamit a múltból, ami akadályoz a mozgásban? Próbálj meg egyszer s mindenkorra megszabadulni aggodalmaidtól és sérelmeidtől. Szabaduljon meg a múlttól, és lépjen egy új és sokkal jobb jövő felé!

A folyamatos kritika méregként hat egy kapcsolatra. Fokozatosan felemészti a pozitív érzelmeket, a köztetek lévő kapcsolatot, és végül a kapcsolat egyszerűen szétesik.

Elutasított valaki, akibe szerelmes volt? Akkor biztosan tudod, hogy nagyon fáj. Minden elutasítás fáj, és mindig meg kell küzdeni vele.

Hány női beszédszótár jelent meg, hogy az urak is megértsék! De mi a helyzet a nőkkel? Vallják be hölgyeim, néha ti sem értitek a párotokat. Számos tippet adunk, hogyan kommunikálj világosan a férfiakkal. És hogyan kerüljük el a leggyakoribb hibákat.

Minden partnerség kezdete csodálatos. Szerelem, szerelem és még egyszer szerelem. A szerelem az egyetlen dolog, amivel a szerelmesek élnek a kapcsolat elején. De ahogy növekszik a pároddal eltöltött évek száma, a kapcsolatodban elhalványul a szerelem. Ezért, ha boldog akar lenni a partnerével, meg kell értenie, milyen szakaszokon megy keresztül a kapcsolata.

Olyan társkereső oldalt keresel, ahol életre szóló társat találhatsz? Eleged van az örökös flörtölésből, amiből végül semmi lesz? Ha elcsábított a könnyű online randevúzás lehetősége, és még nem sikerült találkoznia, akkor egy kicsit csalódott lehet. Még a választott társkereső oldal sem segített megtalálni a megfelelő partnert egy komoly kapcsolathoz? Egyáltalán a jobb oldalon áll?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.