Hogyan kerüljük el az értelmetlen vitákat

Az időnkénti éles véleménycsere egyszerűen egy kapcsolat része. Jobb, ha időnként jól veszekedni, mint lábujjhegyen megkerülni a problémát, és hagyni, hogy az igazi megfulladást okozzon a kapcsolatban. Egy darabban vitatkozni még rosszabb. Hogyan lehet megakadályozni az örök vitákat és megőrizni a békét a kapcsolatban?

Csalódott várakozások

A vitákat leggyakrabban a csalódott várakozások okozzák. A hölgyek azt feltételezik, hogy a férfi pontosan tudja, mikor kell nekik csokrot vinni. A férfiak viszont azt mondják, hogy a barátnőik összebújnak, ha szeretkeznek, és békén hagyják őket, ha csak pihenni szeretnének. De ez a legnagyobb hiba. Beszélj, beszélj és beszélj. Ha valami nem tetszik, valami másra vágyik, mint amilyen, vagy elvár valamit, akkor mondja ki.

Feltételezéseket tesz

Maradjunk egy pillanatra a kommunikációnál. Ha a partner mondott valamit, dolgozzon pontosan azzal, amit mondott. Pl.: "A főnök sok munkát adott nekem" azt jelenti, hogy sok munkája van. Nem mintha túlórázna, mert nem akar otthon lenni veled. Ha nem világos számodra, hogy a párod mit értett az általa mondott mondaton, kérdezd meg. A feltételezések félreértésekhez vezetnek. A félreértés pedig minden bizonnyal vitához vezet.

Munkahelyi problémák

Azt mondják, hogy a férfiak válthatnak otthon és munkahely között, míg a nők hazahozzák a munkájukat. De önök is, uraim, hatással vannak. A munkahelyi problémák gyakran okozzák a rossz hangulatot, amelyet hazacipel. Ilyenkor hajlamos vagy a legkönnyebb "áldozaton" kiszedni. A partnereden. Sokkal jobb ilyen napokon azonnal elmondani a szeretődnek, hogy nehéz napod volt, és megkérni, hogy hagyjon békén.

Mondd meg, ha valami fáj.

Ő vagy mondott valamit, mi bántott igazán? Vagy mi nem igaz egyáltalán? Ebben az esetben teljesen igaz, hogy őszinteséggel mész a legmesszebbre. Számolj tízig, hogy megnyugodj. És azonnal mondd meg szerelmednek: "Ez nagyon megérintett." "Egyáltalán nincs igazad, mert..." Lehetséges, hogy ebből a konkrét esetből vita lesz. De most határozottan jobb, mint elfojtani magadban, és csak abban a pillanatban húzni ki, amikor – népnyelven szólva – a korom megüti.


Hasonló cikkek

Sok ember kényelmetlenül érzi magát, amikor meg kell kérnie valakitől valamit. Bármi is legyen az – munkahelyi emelés, barátok segítségének kérése, vagy bármi más kapcsolatban. Négy egyszerű lépésben tanácsot adunk, hogyan mondd el, amit akarsz.

A szerelem mindenható. Sok szerelmes kísértést érez, hogy gyakorlatilag mindent feláldozzon érte. Melyek a leggyakoribb hibák, amelyeket a partnerek elkövetnek? Olvass tovább. Tanácsot adunk, mit ne tegyél soha életed szerelméért!

Hány női beszédszótár jelent meg, hogy az urak is megértsék! De mi a helyzet a nőkkel? Vallják be hölgyeim, néha ti sem értitek a párotokat. Számos tippet adunk, hogyan kommunikálj világosan a férfiakkal. És hogyan kerüljük el a leggyakoribb hibákat.

Az együttélés egy párban soha nem könnyű. Leginkább minden kapcsolatban találkozunk problémákkal. De mi van akkor, ha a barátod néhány hónapnyi randevú után elhagy? Lehet, hogy te követed el azokat a hibákat, amelyek bármelyik férfi kedvét elriasztják. Mit kell tehát elkerülni?

Webhelyünkről már tudja, mit várnak el a nők egy párkapcsolattól. De mit várnak az élettől két férfiban? A férfiak igényei ugyanazok, mint a nők, vagy teljesen mások? Olvassa el és megtudja.

Mindannyian különbözőek vagyunk, és valami más bosszant minket. Van azonban bennünk valami közös. Mindannyian emberek vagyunk. És bizonyos dolgok mindannyiunkat idegesítenek. Bizonyos kijelentéseket vagy követeléseket egyszerűen nem tolerálnak egy kapcsolatban. Melyek azok? Mi az, amit szívesebben soha ne mondanál ki a szádon?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.