Hogyan kerüljük el az értelmetlen vitákat

Az időnkénti éles véleménycsere egyszerűen egy kapcsolat része. Jobb, ha időnként jól veszekedni, mint lábujjhegyen megkerülni a problémát, és hagyni, hogy az igazi megfulladást okozzon a kapcsolatban. Egy darabban vitatkozni még rosszabb. Hogyan lehet megakadályozni az örök vitákat és megőrizni a békét a kapcsolatban?

Csalódott várakozások

A vitákat leggyakrabban a csalódott várakozások okozzák. A hölgyek azt feltételezik, hogy a férfi pontosan tudja, mikor kell nekik csokrot vinni. A férfiak viszont azt mondják, hogy a barátnőik összebújnak, ha szeretkeznek, és békén hagyják őket, ha csak pihenni szeretnének. De ez a legnagyobb hiba. Beszélj, beszélj és beszélj. Ha valami nem tetszik, valami másra vágyik, mint amilyen, vagy elvár valamit, akkor mondja ki.

Feltételezéseket tesz

Maradjunk egy pillanatra a kommunikációnál. Ha a partner mondott valamit, dolgozzon pontosan azzal, amit mondott. Pl.: "A főnök sok munkát adott nekem" azt jelenti, hogy sok munkája van. Nem mintha túlórázna, mert nem akar otthon lenni veled. Ha nem világos számodra, hogy a párod mit értett az általa mondott mondaton, kérdezd meg. A feltételezések félreértésekhez vezetnek. A félreértés pedig minden bizonnyal vitához vezet.

Munkahelyi problémák

Azt mondják, hogy a férfiak válthatnak otthon és munkahely között, míg a nők hazahozzák a munkájukat. De önök is, uraim, hatással vannak. A munkahelyi problémák gyakran okozzák a rossz hangulatot, amelyet hazacipel. Ilyenkor hajlamos vagy a legkönnyebb "áldozaton" kiszedni. A partnereden. Sokkal jobb ilyen napokon azonnal elmondani a szeretődnek, hogy nehéz napod volt, és megkérni, hogy hagyjon békén.

Mondd meg, ha valami fáj.

Ő vagy mondott valamit, mi bántott igazán? Vagy mi nem igaz egyáltalán? Ebben az esetben teljesen igaz, hogy őszinteséggel mész a legmesszebbre. Számolj tízig, hogy megnyugodj. És azonnal mondd meg szerelmednek: "Ez nagyon megérintett." "Egyáltalán nincs igazad, mert..." Lehetséges, hogy ebből a konkrét esetből vita lesz. De most határozottan jobb, mint elfojtani magadban, és csak abban a pillanatban húzni ki, amikor – népnyelven szólva – a korom megüti.


Hasonló cikkek

Ez nem lehet olyan egyszerű, mint ahogy a címben írjuk? Ez igaz, de miért nem lépünk egy kicsit szembe az esélyekkel? Több száz pár, akik több mint 30 éve vannak együtt, kapcsolatukban öt közös jellemző van. Szeretné tudni, hogy melyek?

Az önzés meglehetősen gyakran megjelenik a kapcsolatokban. A probléma az, hogy nehéz beismerni. Valószínűleg nem is tud róla, de nagyon valószínű, hogy viselkedésével meglehetősen kellemetlenné teszi partnere életét. Olvass el néhány bizonyítékot, amelyek megmondják, hogy szerelmednek biztosan nem lesz könnyű élete veled.

Száz ember, száz íz. Mindannyian ismerjük a szárnyas közmondást, de kevesen emlékeznek rá. Sajnos gyakran előfordul, hogy az egyet nem értés legkisebb kifejezését is támadásnak tekintik. És azonnal vita alakul ki. Megesik veled, hogy sokszor inkább beleegyezel valami kellemetlenbe, csak hogy béke legyen otthon? Vagy képes vagy csontig küzdeni, hogy megvédd a nézőpontodat?

Mindegyik kapcsolata megromlik egy bizonyos idő elteltével? Még ha te magad sem tudod, lehet, hogy elköveted azt a hibát, amely tönkreteszi az összes kapcsolatodat. És nem csak neked. Néhány tapasztalt viselkedési minta a mindennapi életben is problémákat okozhat. Egy véget nem érő spirálba veted magad, ahol egy csodálatos románc fullasztó kapcsolattá fejlődik. Milyen viselkedési mintákat kerüli szívesebben?

Ha a partnered nem mondja el minden nap, hogy mennyire szeret, az nem jelenti azt, hogy nem kedvel téged. Ne ess kétségbe! Jobb, ha észreveszi, hogyan bánik veled a partnered. Akkor tisztában leszel az érzéseivel.

Kapcsolatod kezdetén a másik párod elbűvölő, határozott, magabiztos volt, és biztonságérzetet adott? Idővel kiderült, hogy a partnered inkább főnökös, mint meggyőző? Sajnos, mielőtt észrevenné, máris egy olyan kapcsolat csapdájába esett, amelyből nincs menekvés. Illik neked és a párodnak? Egy despota vergésében élsz?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.