Hogyan kerüljük el az értelmetlen vitákat

Az időnkénti éles véleménycsere egyszerűen egy kapcsolat része. Jobb, ha időnként jól veszekedni, mint lábujjhegyen megkerülni a problémát, és hagyni, hogy az igazi megfulladást okozzon a kapcsolatban. Egy darabban vitatkozni még rosszabb. Hogyan lehet megakadályozni az örök vitákat és megőrizni a békét a kapcsolatban?

Csalódott várakozások

A vitákat leggyakrabban a csalódott várakozások okozzák. A hölgyek azt feltételezik, hogy a férfi pontosan tudja, mikor kell nekik csokrot vinni. A férfiak viszont azt mondják, hogy a barátnőik összebújnak, ha szeretkeznek, és békén hagyják őket, ha csak pihenni szeretnének. De ez a legnagyobb hiba. Beszélj, beszélj és beszélj. Ha valami nem tetszik, valami másra vágyik, mint amilyen, vagy elvár valamit, akkor mondja ki.

Feltételezéseket tesz

Maradjunk egy pillanatra a kommunikációnál. Ha a partner mondott valamit, dolgozzon pontosan azzal, amit mondott. Pl.: "A főnök sok munkát adott nekem" azt jelenti, hogy sok munkája van. Nem mintha túlórázna, mert nem akar otthon lenni veled. Ha nem világos számodra, hogy a párod mit értett az általa mondott mondaton, kérdezd meg. A feltételezések félreértésekhez vezetnek. A félreértés pedig minden bizonnyal vitához vezet.

Munkahelyi problémák

Azt mondják, hogy a férfiak válthatnak otthon és munkahely között, míg a nők hazahozzák a munkájukat. De önök is, uraim, hatással vannak. A munkahelyi problémák gyakran okozzák a rossz hangulatot, amelyet hazacipel. Ilyenkor hajlamos vagy a legkönnyebb "áldozaton" kiszedni. A partnereden. Sokkal jobb ilyen napokon azonnal elmondani a szeretődnek, hogy nehéz napod volt, és megkérni, hogy hagyjon békén.

Mondd meg, ha valami fáj.

Ő vagy mondott valamit, mi bántott igazán? Vagy mi nem igaz egyáltalán? Ebben az esetben teljesen igaz, hogy őszinteséggel mész a legmesszebbre. Számolj tízig, hogy megnyugodj. És azonnal mondd meg szerelmednek: "Ez nagyon megérintett." "Egyáltalán nincs igazad, mert..." Lehetséges, hogy ebből a konkrét esetből vita lesz. De most határozottan jobb, mint elfojtani magadban, és csak abban a pillanatban húzni ki, amikor – népnyelven szólva – a korom megüti.


Hasonló cikkek

Ugye ez mostanában a hálószobában? Vagy csak szeretnéd meglepni párodat? Készíts neki egy finom vacsorát! Sok élelmiszer természetes afrodiziákumként működik. Nem kell azonnal drága kaviárt venni. Még a cseh konyhánkban is az afrodiziákumok egész sorát találja. Olvass tovább, és készülj az izgalmas pillanatokra!

Nem szabad egy nőt a koráról kérdezni, és nem szabad kritizálnia a súlyát. Ezt mindenki tudja. De még az uraknak is megvannak a maguk érzékeny helyei, amelyeket nagyon óvatosan kell megközelíteni. Bár próbálják titkolni, még a férfiakat is bánthatja egy érzéketlen szó. Miről van szó?

Érdekelni a másik ember iránt, félni, ha váratlanul sokáig marad valahol... Mindez teljesen normális. Megvédi kapcsolatát és párját. Szavak használata nélkül is megnyugtatjátok egymást, hogy érdekel. De honnan tudod, hogy nem haladsz-e a morbid féltékenység felé? Vagy akár a másiktól való függőség? A választ ebben a cikkben találja.

Gondolsz már gyereken? Nem biztos benne, hogy a párod jó apa lesz? Tanácsot adunk, hogyan ismerje fel!

Egy ideje együtt vagytok, és hiányzik az első néhány hét izgalma és bizonytalansága? Sajnos a szerelem maximum 2 évig tart, utána a szenvedélyes érzések állandó és kevésbé intenzívekké válnak. Ezt már mindannyian tudjuk, és tapasztalatból tudjuk. De mit tegyünk, ha a kapcsolat az ellenkező irányba megy, pedig még mindig szeretitek egymást? Próbálja ki a következő módszereket. Talán mégis sikerül felélesztenie egy haldokló kapcsolatát!

Mindannyian határozottan harmonikus kapcsolatot szeretnének, felesleges viták nélkül. Ha nem akarod, hogy a kapcsolatod válságba kerüljön, akkor teljes mértékben kézben kell tartanod azt. Mit kell tehát tenni, hogy minden úgy működjön, ahogy kell?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.