Mítoszok a házasságról

Mindegyikünk tökéletes házasságot kíván. Ideális esetben az élet végéig. Azt hiszed, a tied soha nem fog szétesni? Hiszen szeretitek egymást, és házassági fogadalmat tettetek! De még több mítosz kering a házasságról, mint a „csupán” párkapcsolatról. Mely mítoszok ezek?

A szerelem mindent legyőz

Igen, ma a szerelem az alap. Mindenki meg akarja tapasztalni a szerelmet. De még a szerelem sem képes mindenre. Mindenki belekódolt bizonyos modelleket a származási családjából, és ezen felül saját elképzeléseit a kapcsolatról. Leggyakrabban különféle élettapasztalatok alapján állítják össze. Ideális, ha partnerként minden fontos ötletedet megosztod egymással a kapcsolat elején. Bizonyos elvárásokat azonban csak akkor ismer meg, ha válsághelyzet áll elő. Beszélgessetek egymással, dolgozzatok a kapcsolaton. És soha ne vegyen semmit természetesnek. A puszta szerelem nem fogja legyőzni minden problémádat és bánatodat.

Mindenben egyenlően osztozunk

Nem, nem akarjuk újra bevezetni azt a modellt, ahol a feleség gondoskodik mindenről otthon és a férj segítségének csúcsa, hogy segít a kedvesének mosogatni este. A pusztuláshoz vezető út aggodalommal teli mérése annak, amit az egyik tett, és a másik hogyan fogja pótolni. Ha úgy tűnik, egyikőtök többet tesz a kapcsolatban és a háztartásban, mint a másik, beszéljen róla, és határozzon meg világos szabályokat, amelyeket mindkettőtöknek be kell tartania.

Teljes őszinteség

A kapcsolatokban gyakran népszerűsítik azt az elképzelést, hogy "mindenkinek megvannak a titkai", míg a házastársak gyakran teljes őszinteséget feltételeznek a kapcsolatban. De ha már több éve együtt éltek, miért kellene valami gyökeresen megváltozni egy házassági fogadalommal? Biztosan nem hazudsz az adósságaidról vagy az egészségedről. Lehet hazudni a banalitásokról. Például arról, hogy mennyibe kerül új pénztárcája vagy autója. Azt is "hibáztathatja", hogy milyen bájos munkatársa van jelenleg, vagy milyen dögös az új titkárnője. Ez olyan információ, amelyet a partnerének nem kell teljes részletességgel ismernie.

A házastársak boldoggá teszik egymást

Igen, az, hogy az egyik oldalon kapcsolatban élsz, azt feltételezi, hogy boldoggá teszed a másikat . És fordítva. Van azonban egy nagy DE is. A boldogság érzése önmagadból fakad. Ezek összefoglalják a hobbijaidat, hogyan élvezed a munkádat, de azt is, hogyan jössz ki a partnereddel. Mindehhez hozzáadódik, hogy élvezi az egyedüllétet, vagy azt, hogy milyen idő van kint. Még a legjobb házasság is két különböző emberből áll. Tehát ne hárítsa csak át a felelősséget a boldogság érzéséért a partnerére.


Hasonló cikkek

Cholerik szinte bármit tud keverni. De a legtoleránsabb és legszelídebb partnert is ki lehet provokálni egy mondattal. Akár nő, akár férfi, soha ne mondd ezt a kedvesednek. Vagyis ha nem tudatosan keresel érvet.

Amikor a világ leggazdagabb embere, az Amazon alapítója és vezérigazgatója, Jeff Bezos bejelentette, hogy válófélben van, azonnal megindult a találgatások lavina, hogyan osztják fel 137 milliárd dolláros vagyonát. A szakértők a történelem legdrágábbjának nevezték Jeff és felesége, MacKenzie válását. Ez vezeti az eddigi legdrágább válások listáját.

Randiznak, vagy tényleg csak jó barátok vagytok? Mindannyian feltettünk már ilyen kérdést életében legalább egyszer. És ennek nem feltétlenül az ő fiatalkorukban kellett történnie, amikor mindenki egyformán babrált a kapcsolatokban. Még ma is egyfajta légüres térben ragadhattál te és egy hozzád közel álló személy, amikor nem vagytok barátok, és egyáltalán nem randiztok. Tekintse meg, hogyan teljesít, és ennek megfelelően tegye meg a következő lépéseket.

A csók az egyik legintimebb fizikai érintés. A csókok könnyen megmondhatják, hogy egy személy mit érez a partnere iránt. Nézd meg, mit mond rólad a csók.

Válasz: nem volt! Sokan hajlamosak mindig visszanézni, és azon töprengeni, hogy jobb lett volna-e a helyzet, ha... Mi van, ha nem váltam el? Mi van, ha nem megyek szülési szabadságra? …. Minél idősebbek vagyunk, annál gyakrabban kérdőjelezzük meg saját döntéseinket. Miért van ez így, és hogyan lehet megszabadulni ettől a gonosztól?

Minden kapcsolat folyamatosan fejlődik. Úgy érzed, hogy nem értitek egymást úgy, mint régen? Mi van, ha a partnere úgynevezett érzelmi hűtlenségbe esne? Mit jelent? Hogy nem fizikailag vonzódik hozzád, hanem gondolkodásában mindig mással van. Szerencsére könnyen felkeltheti partnere érdeklődését és javíthatja kapcsolatát. Hogyan lehet felismerni az ilyen érzelmi hűtlenséget?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.