Mítoszok a házasságról

Mindegyikünk tökéletes házasságot kíván. Ideális esetben az élet végéig. Azt hiszed, a tied soha nem fog szétesni? Hiszen szeretitek egymást, és házassági fogadalmat tettetek! De még több mítosz kering a házasságról, mint a „csupán” párkapcsolatról. Mely mítoszok ezek?

A szerelem mindent legyőz

Igen, ma a szerelem az alap. Mindenki meg akarja tapasztalni a szerelmet. De még a szerelem sem képes mindenre. Mindenki belekódolt bizonyos modelleket a származási családjából, és ezen felül saját elképzeléseit a kapcsolatról. Leggyakrabban különféle élettapasztalatok alapján állítják össze. Ideális, ha partnerként minden fontos ötletedet megosztod egymással a kapcsolat elején. Bizonyos elvárásokat azonban csak akkor ismer meg, ha válsághelyzet áll elő. Beszélgessetek egymással, dolgozzatok a kapcsolaton. És soha ne vegyen semmit természetesnek. A puszta szerelem nem fogja legyőzni minden problémádat és bánatodat.

Mindenben egyenlően osztozunk

Nem, nem akarjuk újra bevezetni azt a modellt, ahol a feleség gondoskodik mindenről otthon és a férj segítségének csúcsa, hogy segít a kedvesének mosogatni este. A pusztuláshoz vezető út aggodalommal teli mérése annak, amit az egyik tett, és a másik hogyan fogja pótolni. Ha úgy tűnik, egyikőtök többet tesz a kapcsolatban és a háztartásban, mint a másik, beszéljen róla, és határozzon meg világos szabályokat, amelyeket mindkettőtöknek be kell tartania.

Teljes őszinteség

A kapcsolatokban gyakran népszerűsítik azt az elképzelést, hogy "mindenkinek megvannak a titkai", míg a házastársak gyakran teljes őszinteséget feltételeznek a kapcsolatban. De ha már több éve együtt éltek, miért kellene valami gyökeresen megváltozni egy házassági fogadalommal? Biztosan nem hazudsz az adósságaidról vagy az egészségedről. Lehet hazudni a banalitásokról. Például arról, hogy mennyibe kerül új pénztárcája vagy autója. Azt is "hibáztathatja", hogy milyen bájos munkatársa van jelenleg, vagy milyen dögös az új titkárnője. Ez olyan információ, amelyet a partnerének nem kell teljes részletességgel ismernie.

A házastársak boldoggá teszik egymást

Igen, az, hogy az egyik oldalon kapcsolatban élsz, azt feltételezi, hogy boldoggá teszed a másikat . És fordítva. Van azonban egy nagy DE is. A boldogság érzése önmagadból fakad. Ezek összefoglalják a hobbijaidat, hogyan élvezed a munkádat, de azt is, hogyan jössz ki a partnereddel. Mindehhez hozzáadódik, hogy élvezi az egyedüllétet, vagy azt, hogy milyen idő van kint. Még a legjobb házasság is két különböző emberből áll. Tehát ne hárítsa csak át a felelősséget a boldogság érzéséért a partnerére.


Hasonló cikkek

Hogy boldogulsz a kapcsolatodban? Elégedett vagy, vagy úgy érzed, hogy ez nem az igazi? Tudod, hogy a megfelelővel (a megfelelővel) élsz együtt, és maximálisan élvezed az életet, vagy kételkedsz abban, hogy keress jobbat?

Szerelmes vagy, ez működik neked... de nagyon távol vagytok egymástól. Ráadásul a bezárások és egyéb intézkedések idején az együttlét még nehezebb. Keresi a módját, hogy újra boldog legyen egy távkapcsolatban? A cikkből megtudhatja, mit tehet.

Szeretnél egy élettársat? Ezután folyamatosan dolgoznia kell a kapcsolatán. Ha követed tanácsainkat, biztosan meg tudod csinálni!

Egy teljesen ártatlan utazásról jöttél vissza, és a párod szinte kitört a féltékenységtől? Annak ellenére, hogy az érzés férfiaknál és nőknél ugyanaz, gyakran teljesen más okok miatt jön létre. Férfiakat kérdeztünk, mire a legjobban féltékenyek a barátnőikben. Mi volt a leggyakoribb ok?

Sajnos a kapcsolatokban szakítások is szerepelnek. Bár szinte mindenki egy életre szóló szerelemről álmodik, keveseknek sikerül. Ha a dolgok köztetek nem olyanok, mint régen, és ha csak küszködik a kapcsolatban, akkor ezek a fájdalmas szavak: "Válunk" következzenek. De hogyan kell elmondani és minimalizálni a fájdalmas következményeket? Tanácsot adunk!

Egy nő szívébe belelátni néha elég nagy kihívás. Hiszen a nők csak arról beszélnek, amiről beszélni akarnak. Szeretnéd végre tudni, hogy a nők mit találnak szexinek a férfiakban? Olvass, és megtudod!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.