Mítoszok a partnerségről

Amikor kapcsolata nem éppen a legkielégítőbb, gyakran mindenhol bölcs tanácsokat keres. Nem akarod elveszíteni a szerelmedet, de nem akarod elveszíteni azt az energiát, időt és pénzt sem, amit a kapcsolatba fektettél. Sajnos az interneten található információk néha meglehetősen félrevezetőek. Akkor se csüggedj, ha elveszettnek minősítik a kapcsolatodat. Melyek a leggyakoribb kapcsolati mítoszok az interneten?

Mítosz: Vannak közös érdeklődési körök

A közös érdeklődések ugyanúgy működnek, mint bármi más egy kapcsolatban. Megbonthatják vagy megszakíthatják a kapcsolatot. Attól, hogy együtt mentek kirándulni, vagy mindketten régi pénzérméket gyűjtenek, még nem jelenti azt, hogy kijönnél egymással. És a közös hobbidnak egyáltalán nem kell a sportnak lennie. Amelyben a verseny leggyakrabban nyilvánul meg. Közös érdeklődés esetén vitatkozhat a koncepcióról, ezek során megjelenhet egy "tengeralattjáró", vagy fokozatosan elveszik az összes többi beszélgetési téma. A közös hobbi során csak a munkáról vagy a közös élményekről beszélni pedig egyszerűen unalmas.

Mítosz: A hűtlenség a szakítás leggyakoribb oka

Ezt a mítoszt főként nagyanyáink és nagyapáink támogatják. . Olyan időkben nőttek fel, amikor talán a hűtlenség volt az egyetlen oka a válásnak, ugyanakkor nem voltak teljesen szociálisan rokkantak. A hűtlenség azonban inkább következménye, mint oka egy boldogtalan kapcsolatnak, így a szakításnak. Csak a hűtlen csalók csalják meg párjukat "ok nélkül". A hűtlen partnereket néha eltántorítja a barátság ígérete, a bizalmaskodás lehetősége vagy az összetartozás érzése. Maga a szex ekkor másodlagos szerepet játszik.

Mítosz: Az elégedett partnerek nem vitatkoznak

99%-unk szerint a veszekedés valamilyen kudarc jele. Egyértelmű jelzésnek tekintjük, hogy minden ésszerű vita elfogyott, és megszűnt a megértés a partnerek között. Ám a kutatások rendszeresen ennek az ellenkezőjét mutatják – a boldog párok bevallják, hogy időről időre szinte „csontig” veszekednek. De ez kitisztítja köztük a levegőt, és további motivációt kapnak a problémák megoldására, és nem csak elhaladni mellettük. A harc nem kudarc. Tanuld meg úgy tekinteni, mint egy jelentéktelen érzelemkitörést, vagy mint egy impulzust "Tehát most kimerültek vagyunk, végre objektíven láthatjuk a problémát és megoldhatjuk."

Mítosz: a rossz szokások és a neurózisok tönkreteszik a kapcsolatokat

Ez a mítosz az egyik legveszélyesebb. Alapvetően azt mondják, ha "problémája" van, esélye sincs egy normális kapcsolatra. Vagy azt, hogy szegény nőként "meg kell javítani". Alternatív megoldásként, ha egyszer "megjavítja" a megfelelőjét, boldog lesz, amíg meg nem hal. Valójában ezek olyan jellemvonások vagy sebezhetőségek, amelyeket nem lehet "gyógyítani". Csak légy tapintatos, és ne hozz fel kényes témákat nyilvánosan, még fegyverként sem.


Hasonló cikkek

Egy közös nyaralás lehet az első alkalom, amikor egy egész napot együtt töltenek. Szóval jó "tábornok", mielőtt összeköltöznél vagy akár férjhez mennél. Egy nyaralás megerősíthet a kapcsolatodban, vagy teljesen tönkreteheti azt.

Esküvőt tervez, és már lefesti egymást, milyen tökéletes lesz az új élete? Sajnos nem teljesen helytelen azt állítani, hogy a házasság a szakítások fő oka. Mindenki másképp képzeli el a házasság működését. A romantikus filmek és az esküvővel végződő tündérmesék hatására naiv elképzeléseink támadnak, hogy az életben minden megoldódik valahogy magától. De melyek a leggyakoribb hibák a házassággal kapcsolatban?

Eleged van abból, hogy minden alkalommal ugyanazt az évfordulót ünnepeld? Olvassa el tippjeinket, és élvezze együtt az ünneplést!

Amikor elkezdtél randevúzni, minden alkalommal, amikor találkoztál, meg akartad szerezni a másik örömét valamivel. Egy csokor vagy egy palack kedvenc borodból, amit együtt ittál, minden randevúd része volt. De idővel ezek a kis figyelmek elhalványulnak, és üres teret hagynak benned. Tehát milyen gesztusokat érdemes újra elfogadnod, hogy helyreállítsd boldog párkapcsolatodat?

A hűtlenség életünk normális része. Szinte minden második házaspárt érint. Egyes nők határozott lépéseket tesznek, és szakítanak párjukkal. Mások még egy esélyt adnak emberüknek. De vannak olyan nők is, akik némán figyelik párjuk hűtlenségét. Azt kérdezed, hogy miért?

A két ember közötti szerelem felemelő és sok örömet okoz. Ha azonban nem várod otthon a párodat, vagy állandóan rossz hangulatban vagy, előfordulhat, hogy egy rosszul működő kapcsolatban ragadsz. Ahelyett, hogy energizálna egy kapcsolatot, egy rosszul működő kapcsolat elszívja az energiát. És ez baj!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.