Mítoszok a partnerségről

Amikor kapcsolata nem éppen a legkielégítőbb, gyakran mindenhol bölcs tanácsokat keres. Nem akarod elveszíteni a szerelmedet, de nem akarod elveszíteni azt az energiát, időt és pénzt sem, amit a kapcsolatba fektettél. Sajnos az interneten található információk néha meglehetősen félrevezetőek. Akkor se csüggedj, ha elveszettnek minősítik a kapcsolatodat. Melyek a leggyakoribb kapcsolati mítoszok az interneten?

Mítosz: Vannak közös érdeklődési körök

A közös érdeklődések ugyanúgy működnek, mint bármi más egy kapcsolatban. Megbonthatják vagy megszakíthatják a kapcsolatot. Attól, hogy együtt mentek kirándulni, vagy mindketten régi pénzérméket gyűjtenek, még nem jelenti azt, hogy kijönnél egymással. És a közös hobbidnak egyáltalán nem kell a sportnak lennie. Amelyben a verseny leggyakrabban nyilvánul meg. Közös érdeklődés esetén vitatkozhat a koncepcióról, ezek során megjelenhet egy "tengeralattjáró", vagy fokozatosan elveszik az összes többi beszélgetési téma. A közös hobbi során csak a munkáról vagy a közös élményekről beszélni pedig egyszerűen unalmas.

Mítosz: A hűtlenség a szakítás leggyakoribb oka

Ezt a mítoszt főként nagyanyáink és nagyapáink támogatják. . Olyan időkben nőttek fel, amikor talán a hűtlenség volt az egyetlen oka a válásnak, ugyanakkor nem voltak teljesen szociálisan rokkantak. A hűtlenség azonban inkább következménye, mint oka egy boldogtalan kapcsolatnak, így a szakításnak. Csak a hűtlen csalók csalják meg párjukat "ok nélkül". A hűtlen partnereket néha eltántorítja a barátság ígérete, a bizalmaskodás lehetősége vagy az összetartozás érzése. Maga a szex ekkor másodlagos szerepet játszik.

Mítosz: Az elégedett partnerek nem vitatkoznak

99%-unk szerint a veszekedés valamilyen kudarc jele. Egyértelmű jelzésnek tekintjük, hogy minden ésszerű vita elfogyott, és megszűnt a megértés a partnerek között. Ám a kutatások rendszeresen ennek az ellenkezőjét mutatják – a boldog párok bevallják, hogy időről időre szinte „csontig” veszekednek. De ez kitisztítja köztük a levegőt, és további motivációt kapnak a problémák megoldására, és nem csak elhaladni mellettük. A harc nem kudarc. Tanuld meg úgy tekinteni, mint egy jelentéktelen érzelemkitörést, vagy mint egy impulzust "Tehát most kimerültek vagyunk, végre objektíven láthatjuk a problémát és megoldhatjuk."

Mítosz: a rossz szokások és a neurózisok tönkreteszik a kapcsolatokat

Ez a mítosz az egyik legveszélyesebb. Alapvetően azt mondják, ha "problémája" van, esélye sincs egy normális kapcsolatra. Vagy azt, hogy szegény nőként "meg kell javítani". Alternatív megoldásként, ha egyszer "megjavítja" a megfelelőjét, boldog lesz, amíg meg nem hal. Valójában ezek olyan jellemvonások vagy sebezhetőségek, amelyeket nem lehet "gyógyítani". Csak légy tapintatos, és ne hozz fel kényes témákat nyilvánosan, még fegyverként sem.


Hasonló cikkek

Teljes bizalom a párkapcsolatban, és az, hogy mindenről meg tudtok beszélni egymással, ez az a cél, amely felé irányuljon kapcsolata. Akkor nem lehet válság valami miatt, amiről mindketten ugyanazt gondolják. De még a "mindenről beszélni" is megvannak a határai. Bizonyos témákkal nagyon óvatosnak kell lenni. Azt kérdezed, hogy melyiket?

Minden párkapcsolat kezdete általában rózsás és romantikus. De aztán eljön egy pillanat, amikor a dolgok elkezdenek csikorogni köztetek. Mindannyian követünk el olyan hibákat, amelyek tönkretehetik a kapcsolatot. Nézze meg az öt leggyakoribb hibát, és kerülje el őket!

Találkoztok, randevúztok, próbálkoztok. Még néhány szinte tökéletes hasonmással is találkoztál. De mindig hiányzott valami. A szikra, a szenvedély…. Vagy egyszerűen ez az egy tökéletlenség túl nagy volt ahhoz, hogy elfogadd. Mi a baj, hogy már nem tudsz szerelmes lenni? A cikkből megtudhatja.

Amikor a „bántalmazás” szót kimondják, a legtöbben egy nőt képzelnek el monoklival a szeme alatt és egy kolerikus vadállattal. De több módja is van annak, hogy férfiak és nők kínozzák egymást. Az utóbbi időben főleg a fizikai bántalmazás volt a trend. A finomabb formák ilyenkor feledésbe merülnek. Könnyebb leverni őket. Bár kegyetlenek, és nincs ilyen feltűnő tartós hatásuk, sajnos teljesen "legálisak". Milyen módon bántalmazzák leggyakrabban a nők a férfiakat?

Lehet, hogy már régóta együtt vagytok, és beleestetek egy kapcsolati rutinba. Vagy talán csak nehéz időszakon megy keresztül. Viták, félreértések, feszültség köztetek. De hogyan lehet visszahozni azt a csodálatos érzést, amikor együtt indultatok? Egészen egyszerűen! Mindössze a következő 5 lépést kell tennie.

A nők és a férfiak különböző okokból hűtlenek. A férfiak néha pusztán szórakozásból vagy szexuális igényből, a nők gyakrabban hűtlenek egy nem működő kapcsolat miatt. A jó hír az, hogy ezt meglehetősen egyszerűen és időben megjavíthatja. Még mielőtt a szerelmed tényleg találna valakit. Tanácsot adunk, hogyan kell ezt csinálni!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.