Mítoszok a partnerségről

Amikor kapcsolata nem éppen a legkielégítőbb, gyakran mindenhol bölcs tanácsokat keres. Nem akarod elveszíteni a szerelmedet, de nem akarod elveszíteni azt az energiát, időt és pénzt sem, amit a kapcsolatba fektettél. Sajnos az interneten található információk néha meglehetősen félrevezetőek. Akkor se csüggedj, ha elveszettnek minősítik a kapcsolatodat. Melyek a leggyakoribb kapcsolati mítoszok az interneten?

Mítosz: Vannak közös érdeklődési körök

A közös érdeklődések ugyanúgy működnek, mint bármi más egy kapcsolatban. Megbonthatják vagy megszakíthatják a kapcsolatot. Attól, hogy együtt mentek kirándulni, vagy mindketten régi pénzérméket gyűjtenek, még nem jelenti azt, hogy kijönnél egymással. És a közös hobbidnak egyáltalán nem kell a sportnak lennie. Amelyben a verseny leggyakrabban nyilvánul meg. Közös érdeklődés esetén vitatkozhat a koncepcióról, ezek során megjelenhet egy "tengeralattjáró", vagy fokozatosan elveszik az összes többi beszélgetési téma. A közös hobbi során csak a munkáról vagy a közös élményekről beszélni pedig egyszerűen unalmas.

Mítosz: A hűtlenség a szakítás leggyakoribb oka

Ezt a mítoszt főként nagyanyáink és nagyapáink támogatják. . Olyan időkben nőttek fel, amikor talán a hűtlenség volt az egyetlen oka a válásnak, ugyanakkor nem voltak teljesen szociálisan rokkantak. A hűtlenség azonban inkább következménye, mint oka egy boldogtalan kapcsolatnak, így a szakításnak. Csak a hűtlen csalók csalják meg párjukat "ok nélkül". A hűtlen partnereket néha eltántorítja a barátság ígérete, a bizalmaskodás lehetősége vagy az összetartozás érzése. Maga a szex ekkor másodlagos szerepet játszik.

Mítosz: Az elégedett partnerek nem vitatkoznak

99%-unk szerint a veszekedés valamilyen kudarc jele. Egyértelmű jelzésnek tekintjük, hogy minden ésszerű vita elfogyott, és megszűnt a megértés a partnerek között. Ám a kutatások rendszeresen ennek az ellenkezőjét mutatják – a boldog párok bevallják, hogy időről időre szinte „csontig” veszekednek. De ez kitisztítja köztük a levegőt, és további motivációt kapnak a problémák megoldására, és nem csak elhaladni mellettük. A harc nem kudarc. Tanuld meg úgy tekinteni, mint egy jelentéktelen érzelemkitörést, vagy mint egy impulzust "Tehát most kimerültek vagyunk, végre objektíven láthatjuk a problémát és megoldhatjuk."

Mítosz: a rossz szokások és a neurózisok tönkreteszik a kapcsolatokat

Ez a mítosz az egyik legveszélyesebb. Alapvetően azt mondják, ha "problémája" van, esélye sincs egy normális kapcsolatra. Vagy azt, hogy szegény nőként "meg kell javítani". Alternatív megoldásként, ha egyszer "megjavítja" a megfelelőjét, boldog lesz, amíg meg nem hal. Valójában ezek olyan jellemvonások vagy sebezhetőségek, amelyeket nem lehet "gyógyítani". Csak légy tapintatos, és ne hozz fel kényes témákat nyilvánosan, még fegyverként sem.


Hasonló cikkek

Amikor randevúzni kezdesz, azt hiszed, hogy a szerelem csak köztetek van. Amikor férjhez megy, ugyanazt gondolja. De vajon igaz? Sajnos nincs. A pároddal együtt a családját is elviszed. És többé nem kell beleszeretnünk. Hogyan éld túl párod családját anélkül, hogy tönkretennéd a házasságodat?

Van számos beteljesületlen álma? Szeretnél valami izgalmasat megtapasztalni, de még mindig nincs kedve hozzá? Egész életedben másra gondolsz, nem magadra? Nem azt csinálod, amit szeretnél, mert a párod nem élvezi? Nem akarsz munkahelyet váltani, mert sajnálod a főnöködet? Nem szívesen végez bizonyos tevékenységeket csak azért, mert fél attól, amit a körülötted lévők mondanak? Akkor nagy hibát követsz el.

Úgy érzi, hogy valami nem stimmel a kapcsolatában? Gondolod, hogy a párodnak viszonya van? Gondolod, hogy hirtelen furcsán viselkedik? Tanácsot adunk, hogyan tudhatja meg egyszerűen és majdnem 100%-osan, hogy szerelmének van valaki más is rajtad kívül.

Egy olyan időszakban, amikor a házasságok fele válófélben van, érthető egyes párok vonakodása a házasságkötéstől. De az esküvő nem csak egy darab papír, amely hivatalosan egy másik személyhez köt. Például tudományosan bizonyított, hogy a házas nők és a házas férfiak tovább élnek. Ez azonban csak az egyik ok. Hallgassa meg, miért érdemes elkezdenie gyűrűket keresni.

Egyetlen kapcsolat sem ideális. Minden partnerség állandó munkát igényel. Ha kisebb válság van, próbálja meg leküzdeni. Ha a válságok megismétlődnek, gondoljátok át, hogy jó párjatok vagytok-e egymásnak. Hogyan ne oldjunk meg soha egy partnerválságot? És milyen helyzetekkel egyáltalán nem szabad foglalkozni?

Az őszinteség nagyon fontos egy kapcsolatban. Enélkül nem tudna olyan szilárd alapokra épülő kapcsolatot építeni, amely még egy partnerválság idején sem omlik meg. De még mindig van néhány dolog, amit mindig meg kell tartanod magadban. Melyek azok?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.