Ne adj meg mindent a párodnak!

Azt mondják, teljesen őszintének kell lenni egy kapcsolatban, mindent elmondani kell egymásnak, és mindent meg kell osztani együtt? Bízni is kell egymásban. A Cambridge-i Egyetem tudósai azonban nemrégiben előálltak egy tanulmánysal, amely cáfolja az előbb említetteket. Ezek szerint maximum 90%-ot érdemes a párodnak szentelni. Hogyan működik a gyakorlatban?

Megosztás, nem egyesülés

A partnerség valójában a megosztásról szól. Ideális esetben azonos életszemlélettel kell rendelkeznie, és azonos véleményen kell lennie arról, hogy hol fog élni, lesz-e gyermeke, hány évesen stb. Próbáljon megérteni partnerét. Ne csak a szemeddel nézd a dolgokat, hanem az ő szemével is. Ne add fel.

Miért tarts meg valamit a sajátodból?

Két lélek fúziója remek téma a romantikus könyvekben. A valóságban azonban ez egy kicsit másképp működik. A meséd nem ér véget az esküvővel. Ez csak a kezdet. Két különböző emberként lépsz be a kapcsolatba. Tehát ti ketten is maradjatok. A tökéletes összeolvadás csak frusztrációhoz vezet. Ha ismeritek egymás gondolatait, és órákkal előre kitaláljátok, mi fog történni, akkor egyikőtök sem hoz semmi újat a kapcsolatban.

Mit ne osszon meg párjával

Őrizze meg magánéletének legalább egy kis részét. Rajtad múlik, hogy mi lesz. Hobbi, új barátaid, vagy a közös lakás minden fiókjának elfoglalása, amihez csak neked van kulcsod. Ugyanígy soha ne engedd, hogy egy számodra idegen gondolatba taszítsd magad. A színes zoknitól a harmadik gyermek születéséig.

Mindkettő betartja a szabályt

Humorosnak tűnhet, hogy párként be kell tartania a furcsa szabályt. Ugyanezen az elven működik az összes többivel. Ha csak egyikőtök tiszteli ezt, előbb-utóbb viták jönnek. Magát fogja hibáztatni az elzárkózásért, vagy éppen ellenkezőleg, az igény, hogy valóban mindent megosszon.


Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.