Diszfunkcionális partnerség

A partnerségek nagyon fontos szerepet játszanak az életben. Az, hogy a kapcsolatok hogyan működnek vagy nem, az élet más területein is tükröződik, mint az emberi psziché. A nem működő kapcsolat negatív hatással van egészségére, munkájára, és kihat a pénzügyeire is. Miért maradnak az emberek olyan gyakran rosszul működő kapcsolatokban? Melyik kapcsolatból jobb azonnal elhagyni?

Ha tudod, hogy van melletted egy személy, akivel megoszthatod örömeidet és gondjaidat, akivel sírhatsz és nevethetsz, akkor egy működő kapcsolat. Ha azt is tudod, hogy pároddal mindent elbírsz, amit a sors sodor, akkor nyertél.

Ha valakivel élsz együtt, akivel nem tapasztalod meg a fent említett dolgokat, akkor gondolkodnod kell a kapcsolatodról. Nem minden pár olyan szerencsés, hogy boldogan éljen, míg meg nem halnak. Akiknek nem úgy működik, ahogy kellene, annak két lehetősége van. Egy rosszul működő kapcsolatban maradni, és szenvedni, mert nem vagytok boldogok a közös életben, vagy szakítani és új szerelmet keresni. De a pároddal való szakítás sosem kellemes dolog. Egy szakítás mindig fáj. Hol többet, hol kevesebbet.

Mi még az, ami miatt az emberek rossz kapcsolatban maradnak?

Gyerekek, szülők, közös barátok

Az egyik leggyakoribb ok, amiért az emberek félnek kilépni egy nem működő kapcsolatból, az az, hogy van valami, ami a partneréhez köt. Legyen szó gyermekeidről, szüleidről, akik azt várják tőled, hogy legyőzd a közös válságot, és továbbra is együtt élj, vagy a közös barátaidról. Sokan éppen azért félnek kilépni egy kapcsolatból, mert attól tartanak, hogy a szakítással megsértik szeretteiket. Inkább élnek kielégületlen életet, minthogy csalódást okozzanak másoknak.

Javak, anyagi biztonság

Az emberek gyakran maradnak elégedetlen kapcsolatban az együttélés során szerzett javaik miatt. Az emberek gyakran nem akarnak különválni vagy elválni egy közös családi ház vagy lakás, autó miatt, vagy mert a pár nagyon jól ellátja őket anyagilag. Nem tudják elképzelni, hogy el kell hagyniuk a mostani kényelmet, majd a saját lábukra kell állniuk.

Félelem a magánytól

A félelem sok felhasználót megakadályoz abban, hogy kilépjen egy rosszul működő kapcsolatból. . A félelem attól, hogy több évnyi kapcsolat után egyedül maradsz, hogy nem fogsz találkozni senkivel, akivel kijössz, aki szeret téged. A magánytól való félelem olykor olyan nagy, hogy az emberek szívesebben maradnak olyan kapcsolatban, amely évek óta nem működik, szexuális, ha nincsenek közös érdeklődési köröd, vagy teljesen más okok miatt nem működik a kapcsolatod, érdemes megfontolni, hogy ilyen együttélés-e még megéri.


Hasonló cikkek

A szakítás mindenki számára nehéz. Van néhány dolog, amit soha nem szabad megtenned, ha gyorsan és egészségesen szeretnél felépülni a szakítás után.

Elmondja kedvesének a tiszta igazságot, vagy időnként módosítja az igazságot? Vannak nők, akik el sem tudják képzelni, hogy a partnerük arcába hazudjanak. Más nők gyakran használják a módosított igazságot. És hogy vagy? Minden körülmények között jobban szereti az igazságot, vagy úgy gondolja, hogy jobb, ha kissé megváltoztatja az igazságot, és bizonyos esetekben hazudik?

Bizonyára régóta tudja, hogy a kommunikáció minden partnerség alapvető építőköve. De mi a teendő, ha az egyik partner nem akar, vagy nem tud kommunikálni? Mit tegyél, ha nem tudsz vagy nem akarsz beszélni semmiről? És hogyan lehet megoldani, ha az egyik partner állandóan beszél?

Túlzott elvárások. Két szóban lehetne összefoglalni, miért csalódunk néha mások tettei és viselkedése miatt. Lehet, hogy egyáltalán nem veszik észre. Valószínűbb, hogy azon tűnődnek, miért haragszol rájuk megint. Főleg a párkapcsolatokban ez sok vita kiváltó oka. Vártál valamit, de a párod nem teljesítette. Vedd észre, hogy mások nem tudnak olvasni a gondolataidban. Tehát mit ne várj el automatikusan másoktól?

Mindannyian szeretnénk boldog pillanatokat átélni, és boldog és békés életre vágyunk. Mindenki lehet boldog. De hogyan lehet ezt elérni? Elárulunk három kulcsot, amelyek kinyitják a boldog élet kapuját.

Szeretné tudni, hogy a nők és a férfiak hogyan választják meg partnereiket? Érthető, hogy minden nemnek kicsit eltérően vannak meghatározva a prioritásai. Elmondjuk, hogyan választják ki a férfiak és a nők partnereiket.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.