Diszfunkcionális partnerség

A partnerségek nagyon fontos szerepet játszanak az életben. Az, hogy a kapcsolatok hogyan működnek vagy nem, az élet más területein is tükröződik, mint az emberi psziché. A nem működő kapcsolat negatív hatással van egészségére, munkájára, és kihat a pénzügyeire is. Miért maradnak az emberek olyan gyakran rosszul működő kapcsolatokban? Melyik kapcsolatból jobb azonnal elhagyni?

Ha tudod, hogy van melletted egy személy, akivel megoszthatod örömeidet és gondjaidat, akivel sírhatsz és nevethetsz, akkor egy működő kapcsolat. Ha azt is tudod, hogy pároddal mindent elbírsz, amit a sors sodor, akkor nyertél.

Ha valakivel élsz együtt, akivel nem tapasztalod meg a fent említett dolgokat, akkor gondolkodnod kell a kapcsolatodról. Nem minden pár olyan szerencsés, hogy boldogan éljen, míg meg nem halnak. Akiknek nem úgy működik, ahogy kellene, annak két lehetősége van. Egy rosszul működő kapcsolatban maradni, és szenvedni, mert nem vagytok boldogok a közös életben, vagy szakítani és új szerelmet keresni. De a pároddal való szakítás sosem kellemes dolog. Egy szakítás mindig fáj. Hol többet, hol kevesebbet.

Mi még az, ami miatt az emberek rossz kapcsolatban maradnak?

Gyerekek, szülők, közös barátok

Az egyik leggyakoribb ok, amiért az emberek félnek kilépni egy nem működő kapcsolatból, az az, hogy van valami, ami a partneréhez köt. Legyen szó gyermekeidről, szüleidről, akik azt várják tőled, hogy legyőzd a közös válságot, és továbbra is együtt élj, vagy a közös barátaidról. Sokan éppen azért félnek kilépni egy kapcsolatból, mert attól tartanak, hogy a szakítással megsértik szeretteiket. Inkább élnek kielégületlen életet, minthogy csalódást okozzanak másoknak.

Javak, anyagi biztonság

Az emberek gyakran maradnak elégedetlen kapcsolatban az együttélés során szerzett javaik miatt. Az emberek gyakran nem akarnak különválni vagy elválni egy közös családi ház vagy lakás, autó miatt, vagy mert a pár nagyon jól ellátja őket anyagilag. Nem tudják elképzelni, hogy el kell hagyniuk a mostani kényelmet, majd a saját lábukra kell állniuk.

Félelem a magánytól

A félelem sok felhasználót megakadályoz abban, hogy kilépjen egy rosszul működő kapcsolatból. . A félelem attól, hogy több évnyi kapcsolat után egyedül maradsz, hogy nem fogsz találkozni senkivel, akivel kijössz, aki szeret téged. A magánytól való félelem olykor olyan nagy, hogy az emberek szívesebben maradnak olyan kapcsolatban, amely évek óta nem működik, szexuális, ha nincsenek közös érdeklődési köröd, vagy teljesen más okok miatt nem működik a kapcsolatod, érdemes megfontolni, hogy ilyen együttélés-e még megéri.


Hasonló cikkek

A szerelem mindenható. Sok szerelmes kísértést érez, hogy gyakorlatilag mindent feláldozzon érte. Melyek a leggyakoribb hibák, amelyeket a partnerek elkövetnek? Olvass tovább. Tanácsot adunk, mit ne tegyél soha életed szerelméért!

A nem verbális kommunikáció néha még a normál kommunikációnál is fontosabb. Az ujjak összeszorítása, a spontán mosolygás, az izmok megfeszülése és egyéb gesztusok önkéntelen reakciók. Néhány gesztus azonban kifejezetten ellenszenves a férfiak számára. Milyen gesztusokat kerüljetek szívesebben, kedves hölgyeim?

Boldog lehetsz egy kapcsolatban még több évtizedes együttélés után is? Igen tudsz. Csak tudnod kell, hogyan bánj egymással a partnereddel. Mely tényezők befolyásolják leginkább a boldogságot egy kapcsolatban? Olvassa el és megtudja.

A munkakapcsolat fenntartása nagyon nehéz. Sajnos néha nem sikerül. Ebben az esetben jobb szakítani, és nem aggódni többé. Sok partner megváltozik a kapcsolat során, és olyan dolgokat kezd el, amelyek korábban idegenek voltak számára. De mi van akkor, ha viselkedésük hirtelen zavarni kezd? Miért érdemes szakítani a pároddal?

Minden nap nyolc vagy több órát töltünk a munkahelyünkön. És ha ilyen hosszú ideig ülünk valaki mellett, aki szimpatikus, optimista vagy vonzó, könnyen kialakulnak a kötelékek. A Cseh Köztársaság nem tiltja az ilyen kapcsolatokat. Azonban kérjük, tartsa be a következő szabályokat a munkahelyi románcoknál.

Fiatalon könnyű szerelmes lenni, új kapcsolatokat kialakítani és elhagyni őket. A húszas éveik elején járó fiatalok nem félnek szakítani valakivel, akivel ez már nem megy, és új szerelmet keresnek. A huszonötök sztrájkjával azonban egyre jobban aggódunk, hogy többé nem fogunk találkozni senkivel, aki érdekes lenne, és így továbbra is árnyas kapcsolatokban maradunk. Nem tudja elhagyni jelenlegi partnerét, és nem tudja miért? Mitől félsz a legjobban?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.