Diszfunkcionális partnerség

A partnerségek nagyon fontos szerepet játszanak az életben. Az, hogy a kapcsolatok hogyan működnek vagy nem, az élet más területein is tükröződik, mint az emberi psziché. A nem működő kapcsolat negatív hatással van egészségére, munkájára, és kihat a pénzügyeire is. Miért maradnak az emberek olyan gyakran rosszul működő kapcsolatokban? Melyik kapcsolatból jobb azonnal elhagyni?

Ha tudod, hogy van melletted egy személy, akivel megoszthatod örömeidet és gondjaidat, akivel sírhatsz és nevethetsz, akkor egy működő kapcsolat. Ha azt is tudod, hogy pároddal mindent elbírsz, amit a sors sodor, akkor nyertél.

Ha valakivel élsz együtt, akivel nem tapasztalod meg a fent említett dolgokat, akkor gondolkodnod kell a kapcsolatodról. Nem minden pár olyan szerencsés, hogy boldogan éljen, míg meg nem halnak. Akiknek nem úgy működik, ahogy kellene, annak két lehetősége van. Egy rosszul működő kapcsolatban maradni, és szenvedni, mert nem vagytok boldogok a közös életben, vagy szakítani és új szerelmet keresni. De a pároddal való szakítás sosem kellemes dolog. Egy szakítás mindig fáj. Hol többet, hol kevesebbet.

Mi még az, ami miatt az emberek rossz kapcsolatban maradnak?

Gyerekek, szülők, közös barátok

Az egyik leggyakoribb ok, amiért az emberek félnek kilépni egy nem működő kapcsolatból, az az, hogy van valami, ami a partneréhez köt. Legyen szó gyermekeidről, szüleidről, akik azt várják tőled, hogy legyőzd a közös válságot, és továbbra is együtt élj, vagy a közös barátaidról. Sokan éppen azért félnek kilépni egy kapcsolatból, mert attól tartanak, hogy a szakítással megsértik szeretteiket. Inkább élnek kielégületlen életet, minthogy csalódást okozzanak másoknak.

Javak, anyagi biztonság

Az emberek gyakran maradnak elégedetlen kapcsolatban az együttélés során szerzett javaik miatt. Az emberek gyakran nem akarnak különválni vagy elválni egy közös családi ház vagy lakás, autó miatt, vagy mert a pár nagyon jól ellátja őket anyagilag. Nem tudják elképzelni, hogy el kell hagyniuk a mostani kényelmet, majd a saját lábukra kell állniuk.

Félelem a magánytól

A félelem sok felhasználót megakadályoz abban, hogy kilépjen egy rosszul működő kapcsolatból. . A félelem attól, hogy több évnyi kapcsolat után egyedül maradsz, hogy nem fogsz találkozni senkivel, akivel kijössz, aki szeret téged. A magánytól való félelem olykor olyan nagy, hogy az emberek szívesebben maradnak olyan kapcsolatban, amely évek óta nem működik, szexuális, ha nincsenek közös érdeklődési köröd, vagy teljesen más okok miatt nem működik a kapcsolatod, érdemes megfontolni, hogy ilyen együttélés-e még megéri.


Hasonló cikkek

Mindenki ismer legalább egy olyan párt, amelyik tökéletesnek tűnik. Ki ne szeretne ilyesmit átélni? Sok éven át együtt élni és folyamatosan szeretni egymást, mint a kapcsolat elején? Sajnos nincs garantált és univerzális útmutató a boldog kapcsolathoz. De ezeknek a boldog pároknak van néhány titkos összetevője, amelyekben a kapcsolatuk boldogsága rejlik. Te is szeretnéd megismerni őket?

Az életben szeretünk álmodozni, és különféle módokat keresünk annak megkönnyítésére. Hogyan gazdagodj meg gyorsan, hogyan találd meg álmaid párját, hogyan élj pontosan az álmaid szerint. Sajnos semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Az életben a legtöbb dologért meg kell küzdenünk. Mi az az 5 nagyon kellemetlen igazság a kapcsolatokról, amelyek ellen néha foggal-körömmel küzdünk?

Sokan szenvedünk az elhagyástól való félelemtől. Az eredmény az a félelem, hogy partnere elhagy, vagy csalódást okoz, és egyedül marad az életben. Ennek köszönhetően teljesen elkerülheti a romantikus kapcsolatokat. És ez tévedés. Nézze meg közelebbről, hogy Ön is szenved-e ettől a félelemtől, és hogyan győzheti le azt.

A szakítás általában derült égből villámcsapásként jön. Kevesen várnak rá. Ennek ellenére bizonyos jelek mindig megelőzik őt. Ha észreveszed őket, akkor is megmentheted a kapcsolatot. Sajnos a legtöbben a munkahelyi stressznek vagy a jelenlegi válságnak tulajdonítják ezeket. Honnan tudhatod, hogy párod valóban szakítani akar veled, és hogyan előzheted meg?

Viszonylag gyakran szakítanak a párok, pedig folyamatosan szeretik egymást. Talán Ön is emlékszik a nyaralási szerelmeire, amelyek nem tartottak sokáig a nyár vége után. A valósággal való ütközés néha túl kemény. Miért történik ez, és mik a leggyakoribb okai egy ilyen válságnak? Olvasson tovább, hogy megtudja!

Bizonyára mindannyian megismerték a hűtlenséget. Akár a megcsalt, akár a csaló szerepében. Valljuk be, nem valami kellemes dolog megtudni, hogy szerelme megcsal. Most azonban vessünk egy pillantást arra, hogy mi a helyzet a hűséggel egy kapcsolatban.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.