Diszfunkcionális partnerség

A partnerségek nagyon fontos szerepet játszanak az életben. Az, hogy a kapcsolatok hogyan működnek vagy nem, az élet más területein is tükröződik, mint az emberi psziché. A nem működő kapcsolat negatív hatással van egészségére, munkájára, és kihat a pénzügyeire is. Miért maradnak az emberek olyan gyakran rosszul működő kapcsolatokban? Melyik kapcsolatból jobb azonnal elhagyni?

Ha tudod, hogy van melletted egy személy, akivel megoszthatod örömeidet és gondjaidat, akivel sírhatsz és nevethetsz, akkor egy működő kapcsolat. Ha azt is tudod, hogy pároddal mindent elbírsz, amit a sors sodor, akkor nyertél.

Ha valakivel élsz együtt, akivel nem tapasztalod meg a fent említett dolgokat, akkor gondolkodnod kell a kapcsolatodról. Nem minden pár olyan szerencsés, hogy boldogan éljen, míg meg nem halnak. Akiknek nem úgy működik, ahogy kellene, annak két lehetősége van. Egy rosszul működő kapcsolatban maradni, és szenvedni, mert nem vagytok boldogok a közös életben, vagy szakítani és új szerelmet keresni. De a pároddal való szakítás sosem kellemes dolog. Egy szakítás mindig fáj. Hol többet, hol kevesebbet.

Mi még az, ami miatt az emberek rossz kapcsolatban maradnak?

Gyerekek, szülők, közös barátok

Az egyik leggyakoribb ok, amiért az emberek félnek kilépni egy nem működő kapcsolatból, az az, hogy van valami, ami a partneréhez köt. Legyen szó gyermekeidről, szüleidről, akik azt várják tőled, hogy legyőzd a közös válságot, és továbbra is együtt élj, vagy a közös barátaidról. Sokan éppen azért félnek kilépni egy kapcsolatból, mert attól tartanak, hogy a szakítással megsértik szeretteiket. Inkább élnek kielégületlen életet, minthogy csalódást okozzanak másoknak.

Javak, anyagi biztonság

Az emberek gyakran maradnak elégedetlen kapcsolatban az együttélés során szerzett javaik miatt. Az emberek gyakran nem akarnak különválni vagy elválni egy közös családi ház vagy lakás, autó miatt, vagy mert a pár nagyon jól ellátja őket anyagilag. Nem tudják elképzelni, hogy el kell hagyniuk a mostani kényelmet, majd a saját lábukra kell állniuk.

Félelem a magánytól

A félelem sok felhasználót megakadályoz abban, hogy kilépjen egy rosszul működő kapcsolatból. . A félelem attól, hogy több évnyi kapcsolat után egyedül maradsz, hogy nem fogsz találkozni senkivel, akivel kijössz, aki szeret téged. A magánytól való félelem olykor olyan nagy, hogy az emberek szívesebben maradnak olyan kapcsolatban, amely évek óta nem működik, szexuális, ha nincsenek közös érdeklődési köröd, vagy teljesen más okok miatt nem működik a kapcsolatod, érdemes megfontolni, hogy ilyen együttélés-e még megéri.


Hasonló cikkek

Csodálatos kapcsolatod volt? Minden működött? De aztán jöttek a gyerekek, és nem volt időd magadra? Elhidegült, és gyakran azon kapja magát, hogy azon töpreng, hogy még mindig házas és szerelmesek vagytok, vagy csak szülők? Hogyan lehet leküzdeni a klasszikus forgatókönyvet, és maradni a növekvő családdal, különösen a partnerekkel?

Te is ismered azt az érzést, amikor nem vagy biztos benne, hogy a kapcsolatod tartós lesz? Féltékeny vagy a szerelmedre? Nem hiszel magadnak? Aggódsz a kapcsolat vége miatt? Összehasonlítod mindazokkal, akik csak pislognak a szerelmed körül? Ha ezekre a kérdésekre IGEN a válaszod, akkor itt az ideje, hogy megszabadulj a kapcsolati bizonytalanságoktól.

Nem biztos benne, hogy a barátja megbékélt-e a múltjával? Gyanítja, hogy még mindig érez érzelmeit a volt barátnője iránt? Ha igaz, akkor könnyen megtudod! Összpontosítson az alábbiakban említett három pontra. Így megtudhatja, hogy párjának vannak-e még érzelmei az exe iránt.

Volt már szakított? Mégis úgy döntöttél, hogy újra összejössz? Akkor figyelj! Nem lesz könnyű helyreállítani egy kapcsolatot, miután az már véget ért. De ha mindketten dolgoztok rajta, van remény a javulásra. Mit kell tenni, hogy új kapcsolatot építs ki egy volt barátoddal?

Bizonyára minden nő gondolt erre valamikor. Szerelemből vagy észből jobb házasodni? Ma már hála Istennek a nőket nem kényszerítik elrendezett házasságra. Ezzel szemben a válások száma évről évre nő. Mi a jobb? Feltörtük!

Minden hosszú távú kapcsolat időnként nehéz időszakokon megy keresztül. Hiszen semmi sem mindig rózsás, szép és romantikus. Egy ilyen kapcsolat megváltoztatja Önt és partnerét. Aki ettől fél, az megszökik a kapcsolatból. Tehát hogyan teheted meg, hogy születőben lévő szerelmed örökre (vagy legalábbis hosszú távra) szép maradjon? Olvassa el néhány meglepő dolgot, amelyeket senki sem mond el előre.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.