A vegyes élet előnyei és hátrányai

Tetszik egymásnak. Hasonló az érdeklődési köröd, együtt jártok kultúrára, együtt mentek nyaralni. Ha akarod, akár együtt is töltheted az éjszakát. Nem lenne furcsa, ha nem élnél külön. Ha mindketten saját otthonukban élnek, gondoskodnak a saját háztartásukról, és csak akkor látogatják meg egymást, ha mindketten akarják, akkor vegyes életet éltek.

Ki él leggyakrabban vegyes életet?< /h2>

Ha azt gondolja, hogy csak fiatalok, akik már nem tudják, mit tegyenek, akkor téved. A vegyes élet minden korosztály körében népszerű. Nemcsak a fiatalok élnek külön, hanem nyugdíjas korú élettársak is. Az idősek sokszor azért élnek így, mert már kialakítottak bizonyos szokásaikat, és nem akarnak idős korukra alkalmazkodni új párjukhoz. Szeretnek kimenni párjukkal kávézni, sétálni a parkban, együtt kirándulni, de ilyenkor mindenki szívesen visszatér a saját otthonába. Ugyanez igaz a fiatalabb generációkra is. A házastársi élet meglehetősen népszerű itt.

Melyek a különélés fő előnyei és hátrányai?

A vegyes élet előnyei

A társasági élet fő előnye az, hogy magadra tudsz koncentrálni. Van elég időd minden hobbidra. Senki nem korlátoz semmilyen módon. Senki sem mondja, hogy tölts több időt vele. Senki nem tiltja vagy parancsolja, hogy tegyen semmit. Te vagy a saját főnököd. Azt csinálsz, amit akarsz. Senki sem kérdezi meg, hogy hova mész megint, mikor érsz vissza, miért nem jöttél haza éjjel. Csak a te dolgod, hogy hogyan éled a saját életed!

A vegyes élettársi kapcsolat másik előnye, hogy te és a párod csak akkor látják egymást, ha mindketten látni akarjátok egymást. Ha nincs kedvetek egymáshoz, egyszerűen nem találkoztok aznap. Ezzel elkerülhetjük a felesleges vitákat. Ha nem vagytok együtt minden nap, értékesebbek vagytok. Minél jobban várjátok egymást, és annál jobban élvezitek az együtt töltött pillanatokat. Élettársi kapcsolatban a párkapcsolatod nem halványul el olyan gyorsan, mint amikor minden szabadidőd együtt töltöd. És amikor azt tapasztalod, hogy a párod kezd az idegeidre menni, egyszerűen elköszönsz, és visszatérsz egymás otthonába.

A párkapcsolati életnek van még egy nagy előnye. És ez az, hogy Ön egy független egység. Pénzt kereshet saját lakhatásra, étkezésre, szórakozásra. Nincs szükséged arra, hogy valaki segítsen anyagilag. Nem számíthatsz senkire semmiben, és mindent magad intézhetsz. És ez nagyon fontos az élethez.

A vegyes élet hátrányai

Bár a fentiekből úgy tűnhet, hogy a vegyes élet egy teljes idill, nem az. Még a vegyes együttélésnek is vannak árnyoldalai. A legnagyobb hátrányok közé tartozik, hogy két bérleti díjat kell fizetni. Ez pedig a mai lakásárak mellett viszonylag "drága dolog". Ha együtt élnétek, lenne havi pár ezret tartalékotok, és sokkal értelmesebben tudnátok használni. Hiszen szerelmed másként fog viselkedni egy olyan helyzetben, amikor hetente néhány órát látjátok egymást, és másként, ha tartósan együtt éltek. Nem tudod, hogy a párod hogyan viselkedik, ha stresszes, ha aggódik, ha szomorú... Mert általában nem látjátok egymást ilyen helyzetekben.kétség és féltékenység. Ha külön élsz, biztos azon gondolkozol, hogy mit csinál a párod, amikor nem vagytok együtt, hol és kivel tölti a szabadidejét, hol alszik ma éjjel? A párkapcsolatban fennálló bizalmatlanság pedig eléggé megzavarhatja az együttélést.

A vegyes együttélés nem mindenkinek való. Nem mindenki tudja elfogadni azt a tényt, hogy szerelmével nem fog egy háztartásban élni. Hogy ez a fajta partnerség megfelel-e Önnek/nem felel meg, próbára kell tennie magát.


Hasonló cikkek

Eleged van az igényes gyermekfelügyeletből? Alig talál egy pillanatot magának? Akkor lassíts! Kérd meg barátaidat vagy szüleidet, hogy vigyázzanak egy ideig nyugtalan démonaidra. Élvezze a szabadidejét együtt. Adunk néhány tippet, hogyan és hol éljetek át egy közös randevúzást.

Egyébként elképzelted az életed, hogy ha találkozol valakivel, aki megéri, akkor letelepedsz vele, közös lakást kapsz, majd szülsz? Nem minden a tervek szerint alakul? Már mindened megvan, de még mindig hiányzik a gyerek? Hosszú évek óta próbál teherbe esni, és hirtelen azt mondja az orvos, hogy nagy valószínűséggel csoda lesz a terhessége, vagy a legrosszabb esetben egyáltalán nem lehet gyereke? Mit kell tenni ilyen helyzetben? Hogyan kezeljük?
Nem tud teherbe esni?

A házassága úgy süllyed, mint a Titanic? Cselekedj, mielőtt túl késő lenne. Tudjuk, hogyan állítsuk vissza eredeti állapotába. Olvassa el figyelmesen!

Egyetlen kapcsolat sem ideális. Minden partnerség állandó munkát igényel. Ha kisebb válság van, próbálja meg leküzdeni. Ha a válságok megismétlődnek, gondoljátok át, hogy jó párjatok vagytok-e egymásnak. Hogyan ne oldjunk meg soha egy partnerválságot? És milyen helyzetekkel egyáltalán nem szabad foglalkozni?

A párkapcsolati problémák egyidősek, mint maguk a kapcsolatok. És nem csak a férfi-nő párokban, hanem ott is, ahol két úr vagy két hölgy él együtt. Emberként különbözőek vagyunk, így minden kapcsolatnak megvannak a maga problémái. De amiben a kapcsolati tanácsadók egyetértenek, az az alábbiakban felsorolt hibák. A férfiak pedig elkövetik ezeket a hibákat.

Nem könnyű megtalálni a megfelelőt vagy a megfelelőt az életúthoz, még ha többször is ígéretesnek tűnt? Vagy inkább attól tart, hogy már régen találkozott vele, de elszalasztotta az egyedülálló lehetőséget? Ne aggódj! Megmondjuk, hogyan lehet felismerni az igaz szerelmet!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.