A vegyes élet előnyei és hátrányai

Tetszik egymásnak. Hasonló az érdeklődési köröd, együtt jártok kultúrára, együtt mentek nyaralni. Ha akarod, akár együtt is töltheted az éjszakát. Nem lenne furcsa, ha nem élnél külön. Ha mindketten saját otthonukban élnek, gondoskodnak a saját háztartásukról, és csak akkor látogatják meg egymást, ha mindketten akarják, akkor vegyes életet éltek.

Ki él leggyakrabban vegyes életet?< /h2>

Ha azt gondolja, hogy csak fiatalok, akik már nem tudják, mit tegyenek, akkor téved. A vegyes élet minden korosztály körében népszerű. Nemcsak a fiatalok élnek külön, hanem nyugdíjas korú élettársak is. Az idősek sokszor azért élnek így, mert már kialakítottak bizonyos szokásaikat, és nem akarnak idős korukra alkalmazkodni új párjukhoz. Szeretnek kimenni párjukkal kávézni, sétálni a parkban, együtt kirándulni, de ilyenkor mindenki szívesen visszatér a saját otthonába. Ugyanez igaz a fiatalabb generációkra is. A házastársi élet meglehetősen népszerű itt.

Melyek a különélés fő előnyei és hátrányai?

A vegyes élet előnyei

A társasági élet fő előnye az, hogy magadra tudsz koncentrálni. Van elég időd minden hobbidra. Senki nem korlátoz semmilyen módon. Senki sem mondja, hogy tölts több időt vele. Senki nem tiltja vagy parancsolja, hogy tegyen semmit. Te vagy a saját főnököd. Azt csinálsz, amit akarsz. Senki sem kérdezi meg, hogy hova mész megint, mikor érsz vissza, miért nem jöttél haza éjjel. Csak a te dolgod, hogy hogyan éled a saját életed!

A vegyes élettársi kapcsolat másik előnye, hogy te és a párod csak akkor látják egymást, ha mindketten látni akarjátok egymást. Ha nincs kedvetek egymáshoz, egyszerűen nem találkoztok aznap. Ezzel elkerülhetjük a felesleges vitákat. Ha nem vagytok együtt minden nap, értékesebbek vagytok. Minél jobban várjátok egymást, és annál jobban élvezitek az együtt töltött pillanatokat. Élettársi kapcsolatban a párkapcsolatod nem halványul el olyan gyorsan, mint amikor minden szabadidőd együtt töltöd. És amikor azt tapasztalod, hogy a párod kezd az idegeidre menni, egyszerűen elköszönsz, és visszatérsz egymás otthonába.

A párkapcsolati életnek van még egy nagy előnye. És ez az, hogy Ön egy független egység. Pénzt kereshet saját lakhatásra, étkezésre, szórakozásra. Nincs szükséged arra, hogy valaki segítsen anyagilag. Nem számíthatsz senkire semmiben, és mindent magad intézhetsz. És ez nagyon fontos az élethez.

A vegyes élet hátrányai

Bár a fentiekből úgy tűnhet, hogy a vegyes élet egy teljes idill, nem az. Még a vegyes együttélésnek is vannak árnyoldalai. A legnagyobb hátrányok közé tartozik, hogy két bérleti díjat kell fizetni. Ez pedig a mai lakásárak mellett viszonylag "drága dolog". Ha együtt élnétek, lenne havi pár ezret tartalékotok, és sokkal értelmesebben tudnátok használni. Hiszen szerelmed másként fog viselkedni egy olyan helyzetben, amikor hetente néhány órát látjátok egymást, és másként, ha tartósan együtt éltek. Nem tudod, hogy a párod hogyan viselkedik, ha stresszes, ha aggódik, ha szomorú... Mert általában nem látjátok egymást ilyen helyzetekben.kétség és féltékenység. Ha külön élsz, biztos azon gondolkozol, hogy mit csinál a párod, amikor nem vagytok együtt, hol és kivel tölti a szabadidejét, hol alszik ma éjjel? A párkapcsolatban fennálló bizalmatlanság pedig eléggé megzavarhatja az együttélést.

A vegyes együttélés nem mindenkinek való. Nem mindenki tudja elfogadni azt a tényt, hogy szerelmével nem fog egy háztartásban élni. Hogy ez a fajta partnerség megfelel-e Önnek/nem felel meg, próbára kell tennie magát.


Hasonló cikkek

Ma sok embernek nehézséget okoz komoly kapcsolatot találni. Vannak, akik megtalálják a kapcsolatot, de az pillanatok alatt szétesik. Miért nem bírnak ki egyes fiatalok egy évnél tovább együtt?

Szerencsére az urak gyakran eléggé igénytelenek az ajándékozás terén. De ha eleged van abból, hogy minden alkalommal meghívd vacsorára vagy moziba, van olyan ajándékötletünk, ami biztosan tetszeni fog neki.

Mivel az elvált párok száma folyamatosan növekszik, nem szokatlan, hogy beleszeret valakibe, akinek korábbi kapcsolatából (házasságából) van egy vagy több gyermeke. Hogyan lehet közelebb kerülni "idegen" gyerekekhez? Könnyű, vagy a párod gyerekei pokollá tehetik az életedet?

Mindegyik biztos szeretne lenni abban, hogy a másik számára a világot jelenti. Vagy legalábbis nagy a valószínűsége annak, hogy így lesz, vagy közeledik ehhez az eszményhez. Talán ötven százalék esélye is elég lenne ahhoz, hogy boldog legyen. De ez nem minden kapcsolatban van így. Te is kételkedsz néha abban, hogy a másik személy komolyan gondol-e téged? Mutatunk 5 jelet, amiből kiderül, hogy partnered nem érdeklődik irántad.

Mindenkinek vannak rossz szokásai, amelyektől nem tud és nem is akar megszabadulni. De ha a kapcsolatra vonatkoznak, elkezdhetik zavarni a partnert. Elmondjuk, milyen rossz szokások miatt küldhet vízre párod.

Már megint késő éjszakáig kell dolgoznia a partnerének? Édesanyjának van-e más betegsége, ezért szükséges a látogatása? Van a legjobb barátjának olyan problémája, amelyet azonnal meg kell oldani? Úgy érzed, hogy a szerelmed nem őszinte hozzád? Lehet, hogy ez csak egy hülye érzés, és nem történik semmi. Lehet, hogy megvan a megfelelő ösztönöd, de még mindig nem tudod, hogyan kezeld teljesen. Tanácsot adunk, hogyan lehet megkülönböztetni a hazug embert a becsületes embertől!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.