A vegyes élet előnyei és hátrányai

Tetszik egymásnak. Hasonló az érdeklődési köröd, együtt jártok kultúrára, együtt mentek nyaralni. Ha akarod, akár együtt is töltheted az éjszakát. Nem lenne furcsa, ha nem élnél külön. Ha mindketten saját otthonukban élnek, gondoskodnak a saját háztartásukról, és csak akkor látogatják meg egymást, ha mindketten akarják, akkor vegyes életet éltek.

Ki él leggyakrabban vegyes életet?< /h2>

Ha azt gondolja, hogy csak fiatalok, akik már nem tudják, mit tegyenek, akkor téved. A vegyes élet minden korosztály körében népszerű. Nemcsak a fiatalok élnek külön, hanem nyugdíjas korú élettársak is. Az idősek sokszor azért élnek így, mert már kialakítottak bizonyos szokásaikat, és nem akarnak idős korukra alkalmazkodni új párjukhoz. Szeretnek kimenni párjukkal kávézni, sétálni a parkban, együtt kirándulni, de ilyenkor mindenki szívesen visszatér a saját otthonába. Ugyanez igaz a fiatalabb generációkra is. A házastársi élet meglehetősen népszerű itt.

Melyek a különélés fő előnyei és hátrányai?

A vegyes élet előnyei

A társasági élet fő előnye az, hogy magadra tudsz koncentrálni. Van elég időd minden hobbidra. Senki nem korlátoz semmilyen módon. Senki sem mondja, hogy tölts több időt vele. Senki nem tiltja vagy parancsolja, hogy tegyen semmit. Te vagy a saját főnököd. Azt csinálsz, amit akarsz. Senki sem kérdezi meg, hogy hova mész megint, mikor érsz vissza, miért nem jöttél haza éjjel. Csak a te dolgod, hogy hogyan éled a saját életed!

A vegyes élettársi kapcsolat másik előnye, hogy te és a párod csak akkor látják egymást, ha mindketten látni akarjátok egymást. Ha nincs kedvetek egymáshoz, egyszerűen nem találkoztok aznap. Ezzel elkerülhetjük a felesleges vitákat. Ha nem vagytok együtt minden nap, értékesebbek vagytok. Minél jobban várjátok egymást, és annál jobban élvezitek az együtt töltött pillanatokat. Élettársi kapcsolatban a párkapcsolatod nem halványul el olyan gyorsan, mint amikor minden szabadidőd együtt töltöd. És amikor azt tapasztalod, hogy a párod kezd az idegeidre menni, egyszerűen elköszönsz, és visszatérsz egymás otthonába.

A párkapcsolati életnek van még egy nagy előnye. És ez az, hogy Ön egy független egység. Pénzt kereshet saját lakhatásra, étkezésre, szórakozásra. Nincs szükséged arra, hogy valaki segítsen anyagilag. Nem számíthatsz senkire semmiben, és mindent magad intézhetsz. És ez nagyon fontos az élethez.

A vegyes élet hátrányai

Bár a fentiekből úgy tűnhet, hogy a vegyes élet egy teljes idill, nem az. Még a vegyes együttélésnek is vannak árnyoldalai. A legnagyobb hátrányok közé tartozik, hogy két bérleti díjat kell fizetni. Ez pedig a mai lakásárak mellett viszonylag "drága dolog". Ha együtt élnétek, lenne havi pár ezret tartalékotok, és sokkal értelmesebben tudnátok használni. Hiszen szerelmed másként fog viselkedni egy olyan helyzetben, amikor hetente néhány órát látjátok egymást, és másként, ha tartósan együtt éltek. Nem tudod, hogy a párod hogyan viselkedik, ha stresszes, ha aggódik, ha szomorú... Mert általában nem látjátok egymást ilyen helyzetekben.kétség és féltékenység. Ha külön élsz, biztos azon gondolkozol, hogy mit csinál a párod, amikor nem vagytok együtt, hol és kivel tölti a szabadidejét, hol alszik ma éjjel? A párkapcsolatban fennálló bizalmatlanság pedig eléggé megzavarhatja az együttélést.

A vegyes együttélés nem mindenkinek való. Nem mindenki tudja elfogadni azt a tényt, hogy szerelmével nem fog egy háztartásban élni. Hogy ez a fajta partnerség megfelel-e Önnek/nem felel meg, próbára kell tennie magát.


Hasonló cikkek

Úgy tűnik Önnek, hogy partnere az utóbbi időben meglehetősen manipulatívan viselkedik? Lehet, hogy egy érzelmi manipulátorral élsz együtt, csak még nem tudod. Viselkedésében több jelről is felismerhető. Olvasson róluk.

Régóta együtt vagytok, de néha úgy érzed, hogy párod úgy viselkedik, mint egy kisgyerek? Eddig mindig azt gondoltad, hogy ez valószínűleg csak egy álom, vagy hogy ez csak valami furcsa időszak. De mi van, ha nem? Nézze meg, hogyan lehet megkülönböztetni egy tinédzsert a felnőtt férfitól!

Annyi oka van a szakításnak, hogy szinte lehetetlen megszámolni őket. Nagytól kicsiig. Néha a "magasabb erők" is okolhatók, amit egyszerűen nem tudsz irányítani. Szerinted ez csak egy lépés vagy valami katasztrófa? Sajnálatos módon! Olyan dolgokat láthat, amelyekre nem számítana, hogy próbára tegye partnerségét.

Szeretné tudni, hogy partnere foglalkozott-e már a szakítással volt élettársával (volt élettársa volt élettársával)? Aggódsz amiatt, hogy nem akarnak-e újra együtt lenni a jövőben, vagy hogy mit éreznek egymás iránt? Hogyan állapítható meg, milyen ember a párod abból, ahogy egykori szerelméről beszél? Tartsa hámozva a fülét. A szavak elárulják őt!

A szerelembe esni csodálatos időszak. Sokak szerint az egész partnerség legszebb része. Sajnos ez az állapot egy idő után mindig elmúlik. Ez természetes, és nem kell félni tőle. Gyakran azonban a kapcsolatok pontosan abban a pillanatban szakadnak meg, amikor a legnagyobb szerelem elhagy. Hogyan lehet ezt követően is kezelni a kapcsolatot?

A kiegyensúlyozott egyének nemcsak a karrierjükben, hanem a kapcsolataikban is sikeresebbek. Megpróbál racionálisan gondolkodni. Nem adnak könnyen érzelmeiknek. Jól tud uralkodni magán. Ez megakadályozza a felesleges vitákat a kapcsolatban. Szimpatikus hatással vannak a körülöttük lévőkre, könnyen teremtenek kapcsolatokat. Jöjjön el és olvassa el, mit nem csinálnak alapvetően erős egyének, és tanuljanak belőle.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.