A vegyes élet előnyei és hátrányai

Tetszik egymásnak. Hasonló az érdeklődési köröd, együtt jártok kultúrára, együtt mentek nyaralni. Ha akarod, akár együtt is töltheted az éjszakát. Nem lenne furcsa, ha nem élnél külön. Ha mindketten saját otthonukban élnek, gondoskodnak a saját háztartásukról, és csak akkor látogatják meg egymást, ha mindketten akarják, akkor vegyes életet éltek.

Ki él leggyakrabban vegyes életet?< /h2>

Ha azt gondolja, hogy csak fiatalok, akik már nem tudják, mit tegyenek, akkor téved. A vegyes élet minden korosztály körében népszerű. Nemcsak a fiatalok élnek külön, hanem nyugdíjas korú élettársak is. Az idősek sokszor azért élnek így, mert már kialakítottak bizonyos szokásaikat, és nem akarnak idős korukra alkalmazkodni új párjukhoz. Szeretnek kimenni párjukkal kávézni, sétálni a parkban, együtt kirándulni, de ilyenkor mindenki szívesen visszatér a saját otthonába. Ugyanez igaz a fiatalabb generációkra is. A házastársi élet meglehetősen népszerű itt.

Melyek a különélés fő előnyei és hátrányai?

A vegyes élet előnyei

A társasági élet fő előnye az, hogy magadra tudsz koncentrálni. Van elég időd minden hobbidra. Senki nem korlátoz semmilyen módon. Senki sem mondja, hogy tölts több időt vele. Senki nem tiltja vagy parancsolja, hogy tegyen semmit. Te vagy a saját főnököd. Azt csinálsz, amit akarsz. Senki sem kérdezi meg, hogy hova mész megint, mikor érsz vissza, miért nem jöttél haza éjjel. Csak a te dolgod, hogy hogyan éled a saját életed!

A vegyes élettársi kapcsolat másik előnye, hogy te és a párod csak akkor látják egymást, ha mindketten látni akarjátok egymást. Ha nincs kedvetek egymáshoz, egyszerűen nem találkoztok aznap. Ezzel elkerülhetjük a felesleges vitákat. Ha nem vagytok együtt minden nap, értékesebbek vagytok. Minél jobban várjátok egymást, és annál jobban élvezitek az együtt töltött pillanatokat. Élettársi kapcsolatban a párkapcsolatod nem halványul el olyan gyorsan, mint amikor minden szabadidőd együtt töltöd. És amikor azt tapasztalod, hogy a párod kezd az idegeidre menni, egyszerűen elköszönsz, és visszatérsz egymás otthonába.

A párkapcsolati életnek van még egy nagy előnye. És ez az, hogy Ön egy független egység. Pénzt kereshet saját lakhatásra, étkezésre, szórakozásra. Nincs szükséged arra, hogy valaki segítsen anyagilag. Nem számíthatsz senkire semmiben, és mindent magad intézhetsz. És ez nagyon fontos az élethez.

A vegyes élet hátrányai

Bár a fentiekből úgy tűnhet, hogy a vegyes élet egy teljes idill, nem az. Még a vegyes együttélésnek is vannak árnyoldalai. A legnagyobb hátrányok közé tartozik, hogy két bérleti díjat kell fizetni. Ez pedig a mai lakásárak mellett viszonylag "drága dolog". Ha együtt élnétek, lenne havi pár ezret tartalékotok, és sokkal értelmesebben tudnátok használni. Hiszen szerelmed másként fog viselkedni egy olyan helyzetben, amikor hetente néhány órát látjátok egymást, és másként, ha tartósan együtt éltek. Nem tudod, hogy a párod hogyan viselkedik, ha stresszes, ha aggódik, ha szomorú... Mert általában nem látjátok egymást ilyen helyzetekben.kétség és féltékenység. Ha külön élsz, biztos azon gondolkozol, hogy mit csinál a párod, amikor nem vagytok együtt, hol és kivel tölti a szabadidejét, hol alszik ma éjjel? A párkapcsolatban fennálló bizalmatlanság pedig eléggé megzavarhatja az együttélést.

A vegyes együttélés nem mindenkinek való. Nem mindenki tudja elfogadni azt a tényt, hogy szerelmével nem fog egy háztartásban élni. Hogy ez a fajta partnerség megfelel-e Önnek/nem felel meg, próbára kell tennie magát.


Hasonló cikkek

Amikor a „bántalmazás” szót kimondják, a legtöbben egy nőt képzelnek el monoklival a szeme alatt és egy kolerikus vadállattal. De több módja is van annak, hogy férfiak és nők kínozzák egymást. Az utóbbi időben főleg a fizikai bántalmazás volt a trend. A finomabb formák ilyenkor feledésbe merülnek. Könnyebb leverni őket. Bár kegyetlenek, és nincs ilyen feltűnő tartós hatásuk, sajnos teljesen "legálisak". Milyen módon bántalmazzák leggyakrabban a nők a férfiakat?

Egy olyan partnerrel élsz, akiről mindenki azt mondja, hogy jó, kedves, megbízható, de nem vagy boldog a kapcsolatban? Úgy érzed nem tökéletes a kapcsolatod, pedig mindenki szereti a párodat? Gyakran aggódsz miatta, sírsz, és állandóan azt kérdezed magadtól, hogy mit kezdj egy ilyen kapcsolattal? Tanácsot adunk.

Cholerik szinte bármit tud keverni. De a legtoleránsabb és legszelídebb partnert is ki lehet provokálni egy mondattal. Akár nő, akár férfi, soha ne mondd ezt a kedvesednek. Vagyis ha nem tudatosan keresel érvet.

A partnere hűtlen volt Önhöz? Megtudtad, hogy a feleségednek szeretője van? De mi a teendő, ha még mindig szereted? Ha meg akarsz neki bocsátani, készülj fel, hogy nem lesz könnyű. A házasságtörés megbocsátásához nagy önmegtagadásra van szükség. Tanácsot adunk Önnek, hogyan kezelje ezt a kellemetlen helyzetet a lehető legjobban.

Elutasított valaki, akibe szerelmes volt? Ha igen, akkor biztosan tudja, mennyire fáj. Ezekkel a tippekkel sokkal könnyebben kezelheti az elutasítást.

Amikor randevúzni kezdesz, azt hiszed, hogy a szerelem csak köztetek van. Amikor férjhez megy, ugyanazt gondolja. De vajon igaz? Sajnos nincs. A pároddal együtt a családját is elviszed. És többé nem kell beleszeretnünk. Hogyan éld túl párod családját anélkül, hogy tönkretennéd a házasságodat?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.