A vegyes élet előnyei és hátrányai

Tetszik egymásnak. Hasonló az érdeklődési köröd, együtt jártok kultúrára, együtt mentek nyaralni. Ha akarod, akár együtt is töltheted az éjszakát. Nem lenne furcsa, ha nem élnél külön. Ha mindketten saját otthonukban élnek, gondoskodnak a saját háztartásukról, és csak akkor látogatják meg egymást, ha mindketten akarják, akkor vegyes életet éltek.

Ki él leggyakrabban vegyes életet?< /h2>

Ha azt gondolja, hogy csak fiatalok, akik már nem tudják, mit tegyenek, akkor téved. A vegyes élet minden korosztály körében népszerű. Nemcsak a fiatalok élnek külön, hanem nyugdíjas korú élettársak is. Az idősek sokszor azért élnek így, mert már kialakítottak bizonyos szokásaikat, és nem akarnak idős korukra alkalmazkodni új párjukhoz. Szeretnek kimenni párjukkal kávézni, sétálni a parkban, együtt kirándulni, de ilyenkor mindenki szívesen visszatér a saját otthonába. Ugyanez igaz a fiatalabb generációkra is. A házastársi élet meglehetősen népszerű itt.

Melyek a különélés fő előnyei és hátrányai?

A vegyes élet előnyei

A társasági élet fő előnye az, hogy magadra tudsz koncentrálni. Van elég időd minden hobbidra. Senki nem korlátoz semmilyen módon. Senki sem mondja, hogy tölts több időt vele. Senki nem tiltja vagy parancsolja, hogy tegyen semmit. Te vagy a saját főnököd. Azt csinálsz, amit akarsz. Senki sem kérdezi meg, hogy hova mész megint, mikor érsz vissza, miért nem jöttél haza éjjel. Csak a te dolgod, hogy hogyan éled a saját életed!

A vegyes élettársi kapcsolat másik előnye, hogy te és a párod csak akkor látják egymást, ha mindketten látni akarjátok egymást. Ha nincs kedvetek egymáshoz, egyszerűen nem találkoztok aznap. Ezzel elkerülhetjük a felesleges vitákat. Ha nem vagytok együtt minden nap, értékesebbek vagytok. Minél jobban várjátok egymást, és annál jobban élvezitek az együtt töltött pillanatokat. Élettársi kapcsolatban a párkapcsolatod nem halványul el olyan gyorsan, mint amikor minden szabadidőd együtt töltöd. És amikor azt tapasztalod, hogy a párod kezd az idegeidre menni, egyszerűen elköszönsz, és visszatérsz egymás otthonába.

A párkapcsolati életnek van még egy nagy előnye. És ez az, hogy Ön egy független egység. Pénzt kereshet saját lakhatásra, étkezésre, szórakozásra. Nincs szükséged arra, hogy valaki segítsen anyagilag. Nem számíthatsz senkire semmiben, és mindent magad intézhetsz. És ez nagyon fontos az élethez.

A vegyes élet hátrányai

Bár a fentiekből úgy tűnhet, hogy a vegyes élet egy teljes idill, nem az. Még a vegyes együttélésnek is vannak árnyoldalai. A legnagyobb hátrányok közé tartozik, hogy két bérleti díjat kell fizetni. Ez pedig a mai lakásárak mellett viszonylag "drága dolog". Ha együtt élnétek, lenne havi pár ezret tartalékotok, és sokkal értelmesebben tudnátok használni. Hiszen szerelmed másként fog viselkedni egy olyan helyzetben, amikor hetente néhány órát látjátok egymást, és másként, ha tartósan együtt éltek. Nem tudod, hogy a párod hogyan viselkedik, ha stresszes, ha aggódik, ha szomorú... Mert általában nem látjátok egymást ilyen helyzetekben.kétség és féltékenység. Ha külön élsz, biztos azon gondolkozol, hogy mit csinál a párod, amikor nem vagytok együtt, hol és kivel tölti a szabadidejét, hol alszik ma éjjel? A párkapcsolatban fennálló bizalmatlanság pedig eléggé megzavarhatja az együttélést.

A vegyes együttélés nem mindenkinek való. Nem mindenki tudja elfogadni azt a tényt, hogy szerelmével nem fog egy háztartásban élni. Hogy ez a fajta partnerség megfelel-e Önnek/nem felel meg, próbára kell tennie magát.


Hasonló cikkek

Az a tény, hogy két olyan ember találkozik, akik 100%-ban megfelelnek egymásnak, meglehetősen ritka. Ha ilyen kapcsolat jön létre, az érintetteknek értékelniük kell kapcsolatukat. Ha azonban az érintettek harmóniája nem teljesen tökéletes, akkor folyamatosan dolgozni kell a kapcsolaton. És vagy sikerül, vagy szakítasz. Így megy ez az életben. Mely törvények befolyásolják leginkább a partnerkapcsolatokat?

Egy olyan partnerrel élsz együtt, aki folyamatosan arról beszél, hogy minden tekintetben tökéletes? Egy reménytelenül önelégült emberrel? Olyan emberrel, aki állandó dicséretet és csodálatot vár tőled? Mire kell figyelni egy ilyen kapcsolatban?

Túlzott elvárások. Két szóban lehetne összefoglalni, miért csalódunk néha mások tettei és viselkedése miatt. Lehet, hogy egyáltalán nem veszik észre. Valószínűbb, hogy azon tűnődnek, miért haragszol rájuk megint. Főleg a párkapcsolatokban ez sok vita kiváltó oka. Vártál valamit, de a párod nem teljesítette. Vedd észre, hogy mások nem tudnak olvasni a gondolataidban. Tehát mit ne várj el automatikusan másoktól?

A függő kapcsolat az, ahol a partnerek nem létezhetnek egymás nélkül. Szó szerint az identitásodat az egymáshoz fűződő kapcsolatodra és a másik fél viselkedésére alapozod. Ön is beleragadt egy hasonló körforgásba, ahol egyikőtök mindig több, mint a másik? Tedd fel magadnak a következő kérdéseket, és tudd meg.

Évente többször dönti el, hogy mit vesz férjének, fiának, apjának, nagybátyjának vagy más férfinak? Volt már olyan kétségbeesett, mert a legjobb ajándékokat nem lehet becsomagolni? Ráadásul mit vegyenek, ha már mindenük megvan, amire szükségük van? Ne ess kétségbe! Csak egy kis türelem kell hozzá, és biztosan kitalál valamit. Egy kis útmutatót hozunk, amely segít kiválasztani a legjobb ajándékot a férfinak.

Az uraknak egyszerű kívánságaik vannak. Nos, legalábbis időnként. Ha nőkről van szó, a legtöbben egyetértenek néhány dologban, amit "elvárnak" a nőktől. Miért szeret téged a kedvesed? Nézd!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.