Mi az, ami tönkreteszi a kapcsolatot, és hogyan előzheti meg?

Szeretik egymást, megértitek egymást, de valamiért folyton veszekedtek? Vagy maximum négy évet kibír egy kapcsolatban? Talán az egyik tényező a felelős ezért, amivel nagyanyáink egyáltalán nem foglalkoztak! Szerencsére tudjuk, hogy melyek ezek a problémák, és hogyan lehet kikerülni őket. Olvasson tovább!

Képtelenség a kompromisszumra

Ha megszokja a megállapított szabályokat, nehéz elengedni őket. De mit tegyél, ha valamit tenned kell, és egyáltalán nem akarod megtenni, mert már más terveid vannak? A másokhoz való alkalmazkodástól való ódzkodás gyakran az első ék, amely megharapja az addigi szilárd párkapcsolatotokat.

"Nem akarok lekötni"

Egy kapcsolatban te megosztani szinte mindent. Nemcsak a napjaid lefolyását kommunikálod, hanem a vágyaidat és kívánságaidat is. Valaki szereti az ilyen nyitottságot és bizalmat egy kapcsolatban, valakit megijeszt. Különösen megijeszti azokat, akiknek fel kellene adniuk szabadságuk egy részét. De nincs más út egy kapcsolatban. Egy kapcsolatban a másikra is rá kell nézni, és érdeklődni kell a kívánságai, igényei iránt. És itt újabb nagy probléma merülhet fel. Sokan a szabadság elvesztését a kompromisszumokkal társítják.

Hamarosan feladod

Egy kapcsolat befektetést igényel. Idő, anyagi és érzelmi. És a legtöbb ember éppen ezt az érzelmet kerüli. Amíg minden gördülékenyen megy, addig minden rendben. De amint megjelenik az első felhő, már arra gondolsz, hogy valószínűleg nem vagytok jó párosok egymásnak? De minden kapcsolat válságon megy keresztül. Ne menekülj az első felmerülő probléma elől. Foglalkozz vele!

Félelem a nyilvánosságra hozataltól

A „mindig megosztás” világában mindent megtudunk magunkról a világgal. Abból, hogy mit ebédeltél, mitől lettél boldog/bosszantott, hova mész nyaralni.... Úgy tűnik, mindenki sokkal nyitottabb, mint korábban, de ennek az ellenkezője igaz. Előfordulhat, hogy a közösségi hálózatokon kialakult képünk egyáltalán nem felel meg a valóságnak. Könnyedén megalkothatja azt a képet, amelyet bemutatni szeretne. Az állapotok írása nagyon egyszerű. Úgy írod le őket, ahogy szeretnéd. De ez nem olyan egyszerű egy kapcsolatban. Bízzon magában, és ne bújjon hamis kép mögé! Éld a valódi életedet, ne úgy, ahogy a nyilvánosság előtt bemutatod magad!


Hasonló cikkek

Már a kezdetektől fogva érezted, hogy megérted egymást, közösek az érdeklődési köröd és a jövővel kapcsolatos elképzeléseid, és még a szex is a helyes dolog! A logikus lépés az volt, hogy egy fedél alá költözünk. De amióta együtt éltek, a kapcsolatotok nem olyan, mint régen. így van? Mi a teendő vele?

Úgy érzi, hogy partnere figyelmen kívül hagy, vagy akár teljesen figyelmen kívül hagyja? Nem számít, mit csinálsz, mindig rossz? Mindenben alá kell vetned magad a párodnak? Ha ezekre a kérdésekre többször is igennel válaszolt, gondolja át, hogy érdemes-e egyáltalán ilyen partnerrel együtt élni.

A férfiaknak is megvannak a napjaik, és nem akarnak beszélni a partnereikkel. Ilyen helyzetekben inkább csendben maradnak. Soha nem csinálják ok nélkül. Olvassa el, mi készteti őket leggyakrabban arra, hogy megtagadják a nőkkel való kommunikációt.

Ha boldogok vagyunk, tisztábban látjuk a dolgokat, könnyebben gondolkodunk, több ötletünk van, és nem utolsósorban toleránsabbak vagyunk másokkal szemben. Ami időről időre a legfontosabb tulajdonság a kapcsolatokban. A Pennsylvaniai Egyetem pszichológuspárja olyan módszereket publikált, és egyben bizonyítékokat is tett arra, hogy a pozitivitás hogyan javíthatja a partnerkapcsolatokat. Közülük a legfontosabbakat mutatjuk be.

Rájött, hogy partnerének/férjének szeretője van? Nem tud mit kezdeni vele? Össze kell pakolnia a csomagját, és megkérni, hogy távozzon? Kiabálni, sírni, hibáztatni kell? Vagy neked is kell keresned valakit és viszonozni a hűtlenséget? Melyik megoldás a legjobb? Hagyja, hogy aki megcsal, hagyja el, vagy bocsásson meg neki, és kezdjen új életet együtt?

Egyébként az édesanyád vagy a barátaid elmagyarázták neked, hogy milyen pasik ők garantáltan, és mire kell vigyáznod? Sajnos (vagy inkább szerencsére) ezen információk nagy része egyáltalán nem igaz. De a probléma az, hogy a nők hisznek ezekben a mítoszokban, és soha nem esnek megkérdőjelezni ezeket a "garantált igazságokat". Milyen hazugságokat mondasz magadnak gyakran a férfiakról?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.