A randevúzás jobb vagy rosszabb, mint a hagyományos randevúzás?

A párok csaknem fele online találkozik. Számodra is előnyös az online társkereső?

Az internet ma olyan gyakori, mint a reggeli kávé. Ezért nem meglepő, hogy a munka és a szórakozás mellett élettársakat is keresni kezdtünk rajta. Röviden, a digitális korszak rengeteg lehetőséget kínál egymás megismerésére. Nézzük meg együtt sajátosságait, előnyeit és hátrányait.

Az internetes társkereső oldalak messze nem az egyetlen módja annak, hogy találkozzunk a potenciális partnerekkel. Az interneten találkozó párok fele a Facebookot, a Tumblr-t vagy más oldalakat említi az első találkozás helyeként a társkereső oldalak mellett.

Az internet fejlődése ezt teljesen magától értetődően hozta. Végül is az online társkereső oldalak nagyjából lemásolják azokat a mintákat, amelyeket a való életben követünk. A partnerek hasonló problémákkal küzdenek, továbbra is ellenőrizzük, hogy kivel megyünk randevúzni, és azonos szempontok alapján értékeljük partnereinket. Csak az első lépések különböznek egy kicsit egymástól.

Kogníció

A való életben minden érzékszervével értékeli környezetét. Hogy néz ki valaki, hogyan viselkedik, mit mond, még azt is, hogy milyen szagú. A tudósok már régóta bebizonyították, hogy bár ezt nem vesszük észre, nagyon sokat a szaglásunk alapján választjuk ki a párunkat. Egyszerűen fogalmazva, vagy felröppen a szikra, vagy nem.

Az online társkeresésben racionálisabbak vagyunk. "Csak" az írott szó és egy fénykép áll rendelkezésünkre. Első pillantásra nehezebben találkozunk valakivel, akitől elgyengül a térdünk. De ismét egyszerűbb észrevenni a csalókat, mielőtt a bőröd alá kerülnének.

Tudod, mibe keveredsz az online randevúzással

A randevúzás sokkal gyorsabb a randevúzások terén, és nem csak a modern környezetnek köszönhetően. A profilon található információk révén hamarosan az az érzése támad, hogy ismeri a másik személyt. Bizonyos mértékig az. Tudod-e a munkáját, hobbijait, van-e gyereke, vagy hány. A profilból az érdeklődési köröket, hobbikat is megtudhatod... Azt is azonnal megtudhatod, mennyire intelligens az illető. Csak néhány írott mondat, és könnyen készíthet képet.

Annak az érzésnek köszönhetően, hogy már egy kicsit ismeritek egymást, kevésbé lehettek óvatosak a személyes találkozáskor. Ezért mindig, bármi legyen is az első randevú, mindig nyilvánosan tervezze meg az első randevút.

Élő randevúnál, ha nem az utcán a számosztásról van szó, akkor először a másikat figyelheti meg. Látja, hogyan viselkedik a nyilvánosság előtt, és ahogy fentebb említettük, minden érzékszervével észleli őt.

Első randevú

Az első randevú természetesen eltérő attól függően, hogy online vagy offline találkoztál. Régebben az első randin a hobbiról kérdezősködtek, esetleg néhány kérdésről a munkával kapcsolatban. Általánosságban elmondható, hogy megismertetek egymást, és kiderült, hogy nem csak megjelenésben, hanem karakterben is jó pár vagytok-e.
A társkereső oldalon található profilnak köszönhetően már ismeritek a fő jellemzőit. megfelelője. Az online találkozás utáni első találkozás tehát pusztán arról szól, hogy megtudd, vajon megakad-e egymás szeme, és a közmondásos szikra felpattan-e köztetek. Amint látja, a digitális kor csak megfordította a sorrendet.

Gyakoribbak a hazudozók az online világban?

Sokan még mindig aggódnak amiatt, hogy az emberek mindenről hazudnak a társkereső oldalakon. A tanulmányok azonban azt mutatják, hogy a hazugság a magasságra és súlyra korlátozódik, és esetenként az életkorra is – a nők és a férfiak is öt éven belül vannak. De ne keress rossz szándékot, ugyanezek a tanulmányok egyértelműen azt is mondták, hogy a magasabb normál testsúlyúak és ideális esetben a fiatalok több választ kapnak. Akár tetszik, akár nem, egy kis hazugság logikus válasz.

A való világban azonban találkozni fogsz hazugságokkal, bár itt inkább az érdeklődési körünk, a munkánk mélységéről van szó, és arról, hogy messzebb jártunk Horvátországnál. Az igazi hazugságokat csak később fedezik fel (ha egyáltalán), ezért úgy tűnik, hogy az emberek gyakrabban hazudnak a társkereső oldalakon. De a valóság más, ugyanazt hazudják online és offline. Ne csüggedj az első kudarcoktól.

Te döntöd el, hogy online vagy például barátod barátjával találkozik-e. Ideális a két módszer kombinálása. Mint kiderült, az online társkeresés megváltoztatta az egész folyamatot. Talán inkább javítottak rajta – a tanulmányok azt mutatják, hogy a társkereső oldalak kapcsolatai általában jobb minőségűek és változatosabbak. A partnerek boldogabbak, és nagyobb valószínűséggel ragaszkodnak hozzá. Tehát ne habozzon, és hozzon létre saját profilt.
Hasonló cikkek

Tedd fel magadnak ezt a 6 kérdést, amikor nem tudsz dönteni két (vagy több) partner között

Az internetes randevúzások korában gyakori, hogy több férfival vagy nővel találkozunk egyszerre. De mit tegyél, ha döntened kell, de nem tudod, hogyan? Mi van, ha két vagy több partnert szeretsz? Tedd fel magadnak ezt a 6 kérdést, amelyek segítenek a döntésben.

Az internetes társkeresés szabályai

A klasszikus nyomtatott hirdetéseken keresztüli randevúzás már nem „BE”. Az online társkeresés napjaink jelenségévé vált. Szinte mindenki létrehozhat profilt egy társkereső oldalon. Az internet életünk elengedhetetlen részévé vált. Még azok is, akik soha nem dolgoztak számítógéppel, már megtanulták a számítógép alapjait. Az új „randevúzási szabályok” bizonyos mértékig az idők változásához kapcsolódnak. Szabályok, amelyeket be kell tartania a társkereső oldalakon, hogy elkerülje a csalóval való randevúzást.

Az első sorsdöntő másodpercek egy kapcsolat számára

Az első benyomás fontosságáról mindenhol olvashat. De ritkán tanulod meg, hogy az igazi első benyomás csak körülbelül tizenöt másodperc alatt alakul ki. Mert ilyen kevés is elég ahhoz, hogy eldöntsük, akarjuk-e a másikkal együtt alakítani a jövőt vagy sem. Tehát mi játssza a legfontosabb szerepet?

Akarsz randizni? Változtasd meg a gondolkodásodat!

A legkedvesebb ember magabiztos, megbízható, enyhén vonzó és szórakoztató. Csak ilyen akarsz lenni? Régóta szeretnél randizni, de senki sem akar veled járni? Még mindig nem tudja, hogyan nézzen magabiztosnak?

A Lidé.cz randevú decemberben ér véget

A Lidé.cz társkereső oldal 23 évnyi működés után 2020. december 14-én megszűnik. Ennek több oka is van.

Hogyan töltsük ki a felhasználói profilt a társkereső oldalon

A profil létrehozása, amely mindenkit vonz, valójában viszonylag egyszerű. De Te nem akarsz mindenkit vonzani. Csak egy személyt, az igazit!

Legújabb cikkek

PF 2023

Az új évben jó egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk. ELITE Date csapat

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.

Hogyan nyűgözz le egy bárban, egy diszkóban vagy egy társasági eseményen

Azt tervezi, hogy elmegy szórakozni este? De hiányzik a párod, akivel kimennél? Szeretnél valakit lenyűgözni az adott eseményen? Adunk néhány tippet, aminek köszönhetően biztosan nem leszel egyedül aznap este.