A randevúzás jobb vagy rosszabb, mint a hagyományos randevúzás?

A párok csaknem fele online találkozik. Számodra is előnyös az online társkereső?

Az internet ma olyan gyakori, mint a reggeli kávé. Ezért nem meglepő, hogy a munka és a szórakozás mellett élettársakat is keresni kezdtünk rajta. Röviden, a digitális korszak rengeteg lehetőséget kínál egymás megismerésére. Nézzük meg együtt sajátosságait, előnyeit és hátrányait.

Az internetes társkereső oldalak messze nem az egyetlen módja annak, hogy találkozzunk a potenciális partnerekkel. Az interneten találkozó párok fele a Facebookot, a Tumblr-t vagy más oldalakat említi az első találkozás helyeként a társkereső oldalak mellett.

Az internet fejlődése ezt teljesen magától értetődően hozta. Végül is az online társkereső oldalak nagyjából lemásolják azokat a mintákat, amelyeket a való életben követünk. A partnerek hasonló problémákkal küzdenek, továbbra is ellenőrizzük, hogy kivel megyünk randevúzni, és azonos szempontok alapján értékeljük partnereinket. Csak az első lépések különböznek egy kicsit egymástól.

Kogníció

A való életben minden érzékszervével értékeli környezetét. Hogy néz ki valaki, hogyan viselkedik, mit mond, még azt is, hogy milyen szagú. A tudósok már régóta bebizonyították, hogy bár ezt nem vesszük észre, nagyon sokat a szaglásunk alapján választjuk ki a párunkat. Egyszerűen fogalmazva, vagy felröppen a szikra, vagy nem.

Az online társkeresésben racionálisabbak vagyunk. "Csak" az írott szó és egy fénykép áll rendelkezésünkre. Első pillantásra nehezebben találkozunk valakivel, akitől elgyengül a térdünk. De ismét egyszerűbb észrevenni a csalókat, mielőtt a bőröd alá kerülnének.

Tudod, mibe keveredsz az online randevúzással

A randevúzás sokkal gyorsabb a randevúzások terén, és nem csak a modern környezetnek köszönhetően. A profilon található információk révén hamarosan az az érzése támad, hogy ismeri a másik személyt. Bizonyos mértékig az. Tudod-e a munkáját, hobbijait, van-e gyereke, vagy hány. A profilból az érdeklődési köröket, hobbikat is megtudhatod... Azt is azonnal megtudhatod, mennyire intelligens az illető. Csak néhány írott mondat, és könnyen készíthet képet.

Annak az érzésnek köszönhetően, hogy már egy kicsit ismeritek egymást, kevésbé lehettek óvatosak a személyes találkozáskor. Ezért mindig, bármi legyen is az első randevú, mindig nyilvánosan tervezze meg az első randevút.

Élő randevúnál, ha nem az utcán a számosztásról van szó, akkor először a másikat figyelheti meg. Látja, hogyan viselkedik a nyilvánosság előtt, és ahogy fentebb említettük, minden érzékszervével észleli őt.

Első randevú

Az első randevú természetesen eltérő attól függően, hogy online vagy offline találkoztál. Régebben az első randin a hobbiról kérdezősködtek, esetleg néhány kérdésről a munkával kapcsolatban. Általánosságban elmondható, hogy megismertetek egymást, és kiderült, hogy nem csak megjelenésben, hanem karakterben is jó pár vagytok-e.
A társkereső oldalon található profilnak köszönhetően már ismeritek a fő jellemzőit. megfelelője. Az online találkozás utáni első találkozás tehát pusztán arról szól, hogy megtudd, vajon megakad-e egymás szeme, és a közmondásos szikra felpattan-e köztetek. Amint látja, a digitális kor csak megfordította a sorrendet.

Gyakoribbak a hazudozók az online világban?

Sokan még mindig aggódnak amiatt, hogy az emberek mindenről hazudnak a társkereső oldalakon. A tanulmányok azonban azt mutatják, hogy a hazugság a magasságra és súlyra korlátozódik, és esetenként az életkorra is – a nők és a férfiak is öt éven belül vannak. De ne keress rossz szándékot, ugyanezek a tanulmányok egyértelműen azt is mondták, hogy a magasabb normál testsúlyúak és ideális esetben a fiatalok több választ kapnak. Akár tetszik, akár nem, egy kis hazugság logikus válasz.

A való világban azonban találkozni fogsz hazugságokkal, bár itt inkább az érdeklődési körünk, a munkánk mélységéről van szó, és arról, hogy messzebb jártunk Horvátországnál. Az igazi hazugságokat csak később fedezik fel (ha egyáltalán), ezért úgy tűnik, hogy az emberek gyakrabban hazudnak a társkereső oldalakon. De a valóság más, ugyanazt hazudják online és offline. Ne csüggedj az első kudarcoktól.

Te döntöd el, hogy online vagy például barátod barátjával találkozik-e. Ideális a két módszer kombinálása. Mint kiderült, az online társkeresés megváltoztatta az egész folyamatot. Talán inkább javítottak rajta – a tanulmányok azt mutatják, hogy a társkereső oldalak kapcsolatai általában jobb minőségűek és változatosabbak. A partnerek boldogabbak, és nagyobb valószínűséggel ragaszkodnak hozzá. Tehát ne habozzon, és hozzon létre saját profilt.
Hasonló cikkek

Tudja meg, hogy partnere komolyan gondolja Önt

Szerelmes lettél a párodba, akivel csak nemrég kezdtél el randevúzni? Nem biztos benne, hogy partnere ugyanolyan komolyan gondolja Önt, mint te őket? Segítünk kideríteni.

Hogyan lehet a legjobban ellenállni a női elutasításnak?

Sok férfi egy nő elutasítását hasonütéshez hasonlítja. Így nem meglepő, hogy el akarják kerülni ezt a helyzetet. Sajnos az elutasítás nagyon gyakori része életünknek. Ha megérti, miért történik ez, jobban reagálhat, és gyakran még a maga javára is fordíthatja a dolgokat. Tehát hogyan lehet ellenállni az elutasításnak?

Hogyan ismerkedjünk meg egy online társkereső oldalon?

Szeretnél találkozni valakivel? De nem az erősséged a nyilvános randevúzás? Akkor próbálj meg online ismerkedni! Ebben a cikkben öt fontos tippet találsz, amelyeket feltétlenül tudnod kell az online társkeresőről. Mind az öt dolog tanácsot ad Önnek, hogyan találkozzon sikeresen online.

Amit tudnod kell magadról, mielőtt IGEN-t mondasz

A házasság az élet egyik legfontosabb lépése. Ha házasságot szeretnél kötni valakivel, nagy valószínűséggel azt tervezed, hogy életed hátralévő részét együtt töltöd. Ehhez pedig tudnod kell néhány lényeges információt a párodról a házasságkötés előtt. Megmondjuk, mik ezek.

Tervezze meg előre a randevú menetét – neki

Mész hamarosan az első randevúra? Semmit ne hagyj a véletlenre. Tervezze meg előre menetét. Magabiztosabbnak fogja érezni magát. Áttekintéssel tanácsot adunk ennek a nehéz feladatnak a végrehajtásához.

Adsz még egy esélyt magadnak egy sikertelen első randevú után?

Megvolt az első randevúja, de nem érzi elégedettségét? Nem chateltél olyan jól, mint az interneten? Elvitt valahova, ahol unatkoztál? A fotó szerint egy gyönyörű nőre számítottál, de csak hétköznapi jött? Egy randevú sok különböző okból meghiúsulhat. Adsz még egy esélyt magadnak egy ilyen csalódás után, vagy jobb lesz, ha átköltözöl a házba?

Legújabb cikkek

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.

Hogyan nyűgözz le egy bárban, egy diszkóban vagy egy társasági eseményen

Azt tervezi, hogy elmegy szórakozni este? De hiányzik a párod, akivel kimennél? Szeretnél valakit lenyűgözni az adott eseményen? Adunk néhány tippet, aminek köszönhetően biztosan nem leszel egyedül aznap este.

Miről beszéljünk egy vakrandin

Kész az első randira? Csak üzenetekből vagy alkalmi hívásokból ismeri a partnerét? Nem láttad még élőben a párodat? Félsz attól, hogy a közmondásos kínos csend lesz a találkozón, és nem tudod, miről beszélj? Ne aggódj! Minden kezelhető. Ahogy mondani szokás, a szerencse a felkészülteknek kedvez. Éppen ezért készítettünk néhány tippet számodra, hogyan készülj fel egy ilyen vakrandira.