A randevúzás jobb vagy rosszabb, mint a hagyományos randevúzás?

A párok csaknem fele online találkozik. Számodra is előnyös az online társkereső?

Az internet ma olyan gyakori, mint a reggeli kávé. Ezért nem meglepő, hogy a munka és a szórakozás mellett élettársakat is keresni kezdtünk rajta. Röviden, a digitális korszak rengeteg lehetőséget kínál egymás megismerésére. Nézzük meg együtt sajátosságait, előnyeit és hátrányait.

Az internetes társkereső oldalak messze nem az egyetlen módja annak, hogy találkozzunk a potenciális partnerekkel. Az interneten találkozó párok fele a Facebookot, a Tumblr-t vagy más oldalakat említi az első találkozás helyeként a társkereső oldalak mellett.

Az internet fejlődése ezt teljesen magától értetődően hozta. Végül is az online társkereső oldalak nagyjából lemásolják azokat a mintákat, amelyeket a való életben követünk. A partnerek hasonló problémákkal küzdenek, továbbra is ellenőrizzük, hogy kivel megyünk randevúzni, és azonos szempontok alapján értékeljük partnereinket. Csak az első lépések különböznek egy kicsit egymástól.

Kogníció

A való életben minden érzékszervével értékeli környezetét. Hogy néz ki valaki, hogyan viselkedik, mit mond, még azt is, hogy milyen szagú. A tudósok már régóta bebizonyították, hogy bár ezt nem vesszük észre, nagyon sokat a szaglásunk alapján választjuk ki a párunkat. Egyszerűen fogalmazva, vagy felröppen a szikra, vagy nem.

Az online társkeresésben racionálisabbak vagyunk. "Csak" az írott szó és egy fénykép áll rendelkezésünkre. Első pillantásra nehezebben találkozunk valakivel, akitől elgyengül a térdünk. De ismét egyszerűbb észrevenni a csalókat, mielőtt a bőröd alá kerülnének.

Tudod, mibe keveredsz az online randevúzással

A randevúzás sokkal gyorsabb a randevúzások terén, és nem csak a modern környezetnek köszönhetően. A profilon található információk révén hamarosan az az érzése támad, hogy ismeri a másik személyt. Bizonyos mértékig az. Tudod-e a munkáját, hobbijait, van-e gyereke, vagy hány. A profilból az érdeklődési köröket, hobbikat is megtudhatod... Azt is azonnal megtudhatod, mennyire intelligens az illető. Csak néhány írott mondat, és könnyen készíthet képet.

Annak az érzésnek köszönhetően, hogy már egy kicsit ismeritek egymást, kevésbé lehettek óvatosak a személyes találkozáskor. Ezért mindig, bármi legyen is az első randevú, mindig nyilvánosan tervezze meg az első randevút.

Élő randevúnál, ha nem az utcán a számosztásról van szó, akkor először a másikat figyelheti meg. Látja, hogyan viselkedik a nyilvánosság előtt, és ahogy fentebb említettük, minden érzékszervével észleli őt.

Első randevú

Az első randevú természetesen eltérő attól függően, hogy online vagy offline találkoztál. Régebben az első randin a hobbiról kérdezősködtek, esetleg néhány kérdésről a munkával kapcsolatban. Általánosságban elmondható, hogy megismertetek egymást, és kiderült, hogy nem csak megjelenésben, hanem karakterben is jó pár vagytok-e.
A társkereső oldalon található profilnak köszönhetően már ismeritek a fő jellemzőit. megfelelője. Az online találkozás utáni első találkozás tehát pusztán arról szól, hogy megtudd, vajon megakad-e egymás szeme, és a közmondásos szikra felpattan-e köztetek. Amint látja, a digitális kor csak megfordította a sorrendet.

Gyakoribbak a hazudozók az online világban?

Sokan még mindig aggódnak amiatt, hogy az emberek mindenről hazudnak a társkereső oldalakon. A tanulmányok azonban azt mutatják, hogy a hazugság a magasságra és súlyra korlátozódik, és esetenként az életkorra is – a nők és a férfiak is öt éven belül vannak. De ne keress rossz szándékot, ugyanezek a tanulmányok egyértelműen azt is mondták, hogy a magasabb normál testsúlyúak és ideális esetben a fiatalok több választ kapnak. Akár tetszik, akár nem, egy kis hazugság logikus válasz.

A való világban azonban találkozni fogsz hazugságokkal, bár itt inkább az érdeklődési körünk, a munkánk mélységéről van szó, és arról, hogy messzebb jártunk Horvátországnál. Az igazi hazugságokat csak később fedezik fel (ha egyáltalán), ezért úgy tűnik, hogy az emberek gyakrabban hazudnak a társkereső oldalakon. De a valóság más, ugyanazt hazudják online és offline. Ne csüggedj az első kudarcoktól.

Te döntöd el, hogy online vagy például barátod barátjával találkozik-e. Ideális a két módszer kombinálása. Mint kiderült, az online társkeresés megváltoztatta az egész folyamatot. Talán inkább javítottak rajta – a tanulmányok azt mutatják, hogy a társkereső oldalak kapcsolatai általában jobb minőségűek és változatosabbak. A partnerek boldogabbak, és nagyobb valószínűséggel ragaszkodnak hozzá. Tehát ne habozzon, és hozzon létre saját profilt.
Hasonló cikkek

Hova menjünk az első randevún?

Azon gondolkodik, hova menjen az első randevún? Milyen helyet válasszunk, hogy ne legyen unalmasan hétköznapi, de ne riassza el párját túlzott extravaganciával? Tippeket hozunk egy "könnyű" első randevúhoz, amely meglep egyszerűségével és egyben eredetiségével. Akár randevúzni!

Hová az első randira?

Gondolkozol azon, hová menj az első randira? Milyen helyet válassz,hogy ne legyen unalmas, de másrészt hogy ne ijedjen meg a túlzottan extravagáns helytől.Adunk egy pár tippet egy "igénytelen" első randira, amely meglep  egyszerűségével és ugyanakkor eredetiségével. Gyerünk ismerkedni!

Az online társkereső rabja vagy?

Az online társkereső oldalak népszerűsége lassan utoléri a Facebook és a hasonló média népszerűségét. Lehet függővé válni nekik? Igen tudsz! És nagyon könnyen.

Készítse el a tökéletes profilt

Az online társkereső minden évben felkapott és egyre népszerűbb. A társkereső oldalakon viszonylag könnyű ideális partnert találni. Szeretnél fiókot létrehozni ezek valamelyikén, és még mindig tétovázik, hogyan is hozza létre pontosan a profilját? Tanácsot adunk.

A flörtölés iskolája tapasztalatlanoknak

Találkoztál már egy csodálatos férfival, de nem mertél flörtölni vele? Minden nap találkozik jóképű férfival munkába menet, de az a benyomása, hogy még nem vette észre a létezését? Mi van ezzel? Hadd tudjon rólad! Mutatunk 4 tippet, hogyan nyűgözd le az illetőt.

Tervezz meg egy hibátlan első randevút

Hosszú keresés után sikerült megtalálnia a megfelelőt? Több hete-hónapok óta csak levélből és telefonálásból ismeritek egymást? Szeretnétek élőben látni egymást? Félsz az első közös randitól, mert nem tudod hova és hogyan hívj meg egy nőt? Tekintse meg tippjeinket, amelyek segítenek megtervezni első randevúját.

Legújabb cikkek

PF 2024

Sok egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk az új évben. Az ELITE Date csapata

PF 2023

Az új évben jó egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk. ELITE Date csapat

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.