A magabiztos partnereknek könnyebb az életük

Minden jól működő kapcsolat alapja nem csak az, hogy szeretitek egymást, mint partnereket, hanem az, hogy mindannyian saját magatokat (önmagatokat) kedveljétek. Ha kedveled magad és van elég önbizalmad, sokkal jobban fog működni a kapcsolatod, mintha alábecsülnéd magad. Miért van ez így? Hogy állsz az önbizalmaddal?

Az egészséges önbizalom nagyon fontos az élethez

Az egészséges önbizalom a siker alapja nem csak egy párkapcsolatban, hanem másokkal kapcsolatban is, a munkahelyen stb. Egyéni értékének felismerése nélkül nem válhat magabiztossá.

Az önbecsülés szintjét a szülők, testvérek, barátok, partnerek befolyásolják ...

A felnőttkori önbecsülést már a gyermekkorod is befolyásolja. Az alacsony önbecsülés leginkább azoknak a szülőknek a gyerekei, akik megalázták őket, ráébresztve, hogy nem tudnak mit tenni, nem elég jók ahhoz, hogy valamit elérjenek az életben, illetve azoknak a szülőknek a gyerekei, akik utódaikat hibáztatták azért, hogy tönkretegyenek mindent, amit megpróbáltak. . A szülőkkel, testvérekkel szembeni bizalmatlanság, a barátok gúnyolódása vagy zaklatása negatívan befolyásolhatja a kisgyermekek jövőbeli életét.

Hasonlóan, ha olyan élettárssal találkozol, aki az együttélésed során szemrehányást tesz neked, hogy nem vagy. kellően vonzó, tudatni fogja veled , hogy nem vagy elég jó neki, hogy nulla vagy stb. nem sokat tesz hozzá az önbecsülésedhez.

Az önbecsülése dolgozunk rajta

Ha felismeri magát a fenti példákban, ne aggódjon. Hagyja, hogy dolgozzanak rajta. De meg kell próbálnod legyőzni a félelmedet! Félelem bármitől. Félelem attól, hogy valamit nem fog tudni megtenni, félelem a kudarctól. Félelem az elutasítástól, félelem a kritikától, félelem az emberek előtti fellépéstől. Látni fogod, hogy ha sikerül leküzdened a félelmedet, ami korlátoz téged, összeszeded elveszett bátorságodat, és legközelebb tudni fogod, hogy a félelmeid feleslegesek. Fokozatosan határozzon meg új és új célokat. Kezdj el hinni magadban! Látni fogod, hogy minden múló góllal egy kicsit jobban érzed majd magad, és lassan, de biztosan kezded megtalálni elveszett önbizalmadat.

Az önbizalom nagymértékben kihat a párkapcsolatodra is< /h2>

A megnövekedett önbizalmadat nem csak te ismered fel, hanem a körülötted lévők is. Nagymértékben pozitív hatással lesz a párkapcsolatára is. Az önbizalommal rendelkező emberek nemcsak önmagukat kedvelik, hanem partnereiket is. A magabiztos emberek kapcsolata a kölcsönös elszámoláson, egymás megértésén és tiszteletén alapul. A magabiztos emberek vonzóbbak társaik számára. Ráadásul viták, vádak, szemrehányások, gyanakvások nem olyan gyakran fordulnak elő. Próbálj tehát először magadon dolgozni, ez biztosan kifizetődik nem csak a magánéletedben, hanem a munkádban is!


Hasonló cikkek

Az urak néha olyan titokzatosak, hogy sírni is tud az ember. Csendben vannak, nem csinálnak semmit, csak leolvasható a szemükből a jól ismert rosszallás. Vagy inkább bosszúság? Szeretnéd tudni, hogy a férfiakat mi vonzza a legjobban a másik felé? A cikkből megtudhatja.

Mindketten úgy érzitek, hogy már régóta szenvedtek a párkapcsolatotokban? Nem tudja, hogy van-e értelme folytatni ezt a partnerséget? Tudja meg, hogy a kapcsolata véget ért-e, vagy van-e még esélye megmenteni.

Honnan tudod, hogy egy olyan személlyel élsz, aki irányítani akar téged? Egy olyan személlyel, aki miatt elveszíted önmagad? Honnan tudhatod, hogy partnered manipulátor, aki csak arra használ, hogy kielégítse igényeit?

A nők és a férfiak gyakran nem értik meg egymást. Ennek rovására partneri nézeteltérések lépnek fel, néha túl drámaian. Az egyik nem érti a másikat, és mindketten kitartanak a véleményük mellett. Megmondjuk, miért.

Mindegyik kapcsolata megromlik egy bizonyos idő elteltével? Még ha te magad sem tudod, lehet, hogy elköveted azt a hibát, amely tönkreteszi az összes kapcsolatodat. És nem csak neked. Néhány tapasztalt viselkedési minta a mindennapi életben is problémákat okozhat. Egy véget nem érő spirálba veted magad, ahol egy csodálatos románc fullasztó kapcsolattá fejlődik. Milyen viselkedési mintákat kerüli szívesebben?

A boldog partnerélethez minden tanács megismétli az alfát és az omegát: vagyis a kommunikációt. De mi van akkor, ha olyan állapotban van, amikor egyszerűen nem tud beszélni? Mert bármit mondasz, a párod azonnal támadásnak értékeli? A legjobb szándék ekkor vitába torkollik. Ebben az esetben a kommunikáció nem igazán segít.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.