Mi a teendő, ha a szüleid elárulnak egy kapcsolatodból?

Beleszeretett valakibe, akit a szülei nem helyeselnek? Nem számít, hogy tizenöt vagy ötven éves. A szülői elutasítás nagyon erős lehet részükről, és nagyon fájdalmas lehet az Ön számára. Mielőtt a diplomata vagy ami még rosszabb, az ellenfél szerepébe lépne, fontolja meg a következő tényeket.

Felmérje fel saját motivációit

Miért randevúzik ezzel a személlyel? Légy nagyon őszinte magaddal. Ha csak azért szereted az illetőt, mert az őrületbe kergeti a szüleidet, szakíts. Igazságtalan tőled, hogy egy teljesen idegen embert bántalmazsz, hogy a szüleid bőre alá kerüljön.

Vagy az adott személy státusza miatt van ez így? Megint mindegy, hogy általános iskolába jársz vagy nyugdíjba vonulsz. Ebben az esetben nemcsak partnerével, hanem saját magával szemben is igazságtalan. Kérdezd meg magadtól, megéri-e neked ez a kapcsolat? Ha a válasz nem, a probléma magától megoldódott.

Ez szerelem

A harmadik lehetőség az, hogy valóban őrülten szerelmes vagy. Gyakran beleszeretsz egy olyan emberbe, aki pont az ellentéte önmagadnak. Vagy egy bizonyos jellemvonás elbűvöl benne. Mindenesetre, bár tökéletesen megérti, miért éppen ezzel a személlyel randizik, kapcsolata furcsának tűnhet a környezetében élők számára. Lehet, hogy a szüleid modernek, toleránsak és jótékonykodnak, de ha gyermekükről van szó, minden, ami a normán és az elvárásokon kívül esik, veszélyes lehet. Gondolj bele és ne ítéld el a szüleidet. De ugyanakkor tegyen meg mindent, hogy megvédje szerelmét az ő tagadásaiktól.

Mit kifogásolnak a szülei?

Tegyen meg mindent, hogy megértse szülei kifogásait. Ne ugorj ki azonnal a dobozból. Miután meg tudja határozni, hogy miért nem értenek egyet a kapcsolatával, érvényes érvei lesznek. A "szeretem őt / szeretem őt!", "Csak öreg vagy és nem értesz engem" és hasonlók véletlenszerű kiáltásai nem vezetnek sehova. Lehet, hogy az ellenvetések egy része értelmetlen, de ha másokat tárgyilagosan nézünk, lehet, hogy van bennük igazság. Nézze meg az idő múlásával, és nézze meg, hogy tudatlanságból cselekszenek-e, vagy látnak valamit, amit te nem.

Figyelj

A szülőknek egy kicsit is igaza lehet. nagyon nehéz, trükkös. És nem csak azért, mert szerelmes vagy. Amúgy ne feledd, hogy a szüleid az esetek 99%-ában úgy viselkednek, ahogy ők. Miért van ez így? Mert szeretnek téged. Lehet, hogy személy szerint rossz irányba veszik, de a motivációjuk továbbra is a szeretet. Tehát tisztán társadalmi és erkölcsi szempontból értékelje az indítékaikat.

A szülők tévednek, amikor…

Ha félelmük előítéleten alapul, vagy ha meggyőznek arról, hogy egy nem szokványos kapcsolat valahogy szociálisan fogyatékossá tenni, állj ki magadért. Ne tántorítson el szűklátókörűségük. De soha ne légy kegyetlen. Motivációjuk pusztán a nevelésből fakadhat. Hiszen ők teljesen más értékek idején nőttek fel!

A szülőknek igazuk van, amikor...

Igazatuk van (vagy lehet), ha az alapján cselekszenek, kevésbé kézzelfogható okok. Lehet, hogy tudnak valamit a kedvencéről, amit te nem. Nyomasztó híreket hallottak. Saját, hasonló típusú emberrel szerzett tapasztalataik alapján cselekszenek. Legyen okosabb, még akkor is, ha folyamatosan azt mondják, mennyit változott. Az iskolai osztályzatai vagy a munkahelyi eredményei romlanak, elszakítja magát régi barátaitól, abbahagyta a hobbijait? Elkezdett dohányozni, inni, megkérdőjelezhető elemekkel asszociálni? Ezek mind komoly aggodalmak. Ismét kérdezd meg magadtól, hogy megéri-e neked egy ilyen kapcsolat.


Hasonló cikkek

Van-e jogom szeretni, ha nem vagyok szép?

A mai szépségtrend azt diktálja, hogy legyél fiatal, karcsú és jóképű. A magazinok tele vannak tökéletes párokkal, és a televízió is. A reklámokban is csak vonzó emberek jelennek meg. Azt az érzést hagyja az emberekben, hogy csak "emberfelettiek" vannak a világon. Ez tévedés!

A flörtölés iskolája tapasztalatlanoknak

Találkoztál már egy csodálatos férfival, de nem mertél flörtölni vele? Minden nap találkozik jóképű férfival munkába menet, de az a benyomása, hogy még nem vette észre a létezését? Mi van ezzel? Hadd tudjon rólad! Mutatunk 4 tippet, hogyan nyűgözd le az illetőt.

Hol találkozhatok egy férfival egy életre?

Azt is szeretné tudni, hol találkozhat a megfelelő férfival egy életre? Eleged van a diszkókból, és nem bízol a bárból érkezett ismerőseidben? Nézz meg néhány tippet velünk, hol találkozhatsz élettársaddal.

Ne tedd ezt kapcsolatod első hónapjában!

Most kezdtél el randevúzni, és máris úgy tűnik, hogy a kapcsolatod nem lesz tartós? Lehet, hogy valamit rosszul csinálsz! A kapcsolat első lépései ugyanolyan fontosak, mint az egész első randevú. Erősíted az azonnali benyomást, és egyben befolyásolod, hogy kedvesed hogyan fog felfogni téged. Ha jól játszod, sokkal toleránsabb lesz a hibáiddal szemben. Tehát mik az alapvető szabályok a kapcsolat első hónapjában?

Hibák a csábításban

A csábítás és a flört művészetét mindannyian szeretnénk megtanulni. Sajnos nagyon kevesen sajátítják el ezt a művészetet. Néha még egy "profi" is felesleges hibákat követ el egy olyan személlyel, akit igazán érdekel. Szeretnéd elkerülni a leggyakoribb hibákat, és nem nézel hülyének csábítás közben? Akkor olvass!

Elutasítás – a világ vége vagy nagy lehetőség?

Remélte, hogy megnyeri új felfedezésének szívét, de ő elutasított? Elégedetlen vagy vele, vagy nem érdekel? Mit jelent számodra az elutasítás? Életed értelmének vége vagy egy lehetőség, hogy találkozz valakivel, aki jobb?