Mi a teendő, ha a szüleid elárulnak egy kapcsolatodból?

Beleszeretett valakibe, akit a szülei nem helyeselnek? Nem számít, hogy tizenöt vagy ötven éves. A szülői elutasítás nagyon erős lehet részükről, és nagyon fájdalmas lehet az Ön számára. Mielőtt a diplomata vagy ami még rosszabb, az ellenfél szerepébe lépne, fontolja meg a következő tényeket.

Felmérje fel saját motivációit

Miért randevúzik ezzel a személlyel? Légy nagyon őszinte magaddal. Ha csak azért szereted az illetőt, mert az őrületbe kergeti a szüleidet, szakíts. Igazságtalan tőled, hogy egy teljesen idegen embert bántalmazsz, hogy a szüleid bőre alá kerüljön.

Vagy az adott személy státusza miatt van ez így? Megint mindegy, hogy általános iskolába jársz vagy nyugdíjba vonulsz. Ebben az esetben nemcsak partnerével, hanem saját magával szemben is igazságtalan. Kérdezd meg magadtól, megéri-e neked ez a kapcsolat? Ha a válasz nem, a probléma magától megoldódott.

Ez szerelem

A harmadik lehetőség az, hogy valóban őrülten szerelmes vagy. Gyakran beleszeretsz egy olyan emberbe, aki pont az ellentéte önmagadnak. Vagy egy bizonyos jellemvonás elbűvöl benne. Mindenesetre, bár tökéletesen megérti, miért éppen ezzel a személlyel randizik, kapcsolata furcsának tűnhet a környezetében élők számára. Lehet, hogy a szüleid modernek, toleránsak és jótékonykodnak, de ha gyermekükről van szó, minden, ami a normán és az elvárásokon kívül esik, veszélyes lehet. Gondolj bele és ne ítéld el a szüleidet. De ugyanakkor tegyen meg mindent, hogy megvédje szerelmét az ő tagadásaiktól.

Mit kifogásolnak a szülei?

Tegyen meg mindent, hogy megértse szülei kifogásait. Ne ugorj ki azonnal a dobozból. Miután meg tudja határozni, hogy miért nem értenek egyet a kapcsolatával, érvényes érvei lesznek. A "szeretem őt / szeretem őt!", "Csak öreg vagy és nem értesz engem" és hasonlók véletlenszerű kiáltásai nem vezetnek sehova. Lehet, hogy az ellenvetések egy része értelmetlen, de ha másokat tárgyilagosan nézünk, lehet, hogy van bennük igazság. Nézze meg az idő múlásával, és nézze meg, hogy tudatlanságból cselekszenek-e, vagy látnak valamit, amit te nem.

Figyelj

A szülőknek egy kicsit is igaza lehet. nagyon nehéz, trükkös. És nem csak azért, mert szerelmes vagy. Amúgy ne feledd, hogy a szüleid az esetek 99%-ában úgy viselkednek, ahogy ők. Miért van ez így? Mert szeretnek téged. Lehet, hogy személy szerint rossz irányba veszik, de a motivációjuk továbbra is a szeretet. Tehát tisztán társadalmi és erkölcsi szempontból értékelje az indítékaikat.

A szülők tévednek, amikor…

Ha félelmük előítéleten alapul, vagy ha meggyőznek arról, hogy egy nem szokványos kapcsolat valahogy szociálisan fogyatékossá tenni, állj ki magadért. Ne tántorítson el szűklátókörűségük. De soha ne légy kegyetlen. Motivációjuk pusztán a nevelésből fakadhat. Hiszen ők teljesen más értékek idején nőttek fel!

A szülőknek igazuk van, amikor...

Igazatuk van (vagy lehet), ha az alapján cselekszenek, kevésbé kézzelfogható okok. Lehet, hogy tudnak valamit a kedvencéről, amit te nem. Nyomasztó híreket hallottak. Saját, hasonló típusú emberrel szerzett tapasztalataik alapján cselekszenek. Legyen okosabb, még akkor is, ha folyamatosan azt mondják, mennyit változott. Az iskolai osztályzatai vagy a munkahelyi eredményei romlanak, elszakítja magát régi barátaitól, abbahagyta a hobbijait? Elkezdett dohányozni, inni, megkérdőjelezhető elemekkel asszociálni? Ezek mind komoly aggodalmak. Ismét kérdezd meg magadtól, hogy megéri-e neked egy ilyen kapcsolat.


Hasonló cikkek

6 mondat, amivel NE kezdj beszélgetést egy társkereső oldalon

Az első megközelítés egy internetes társkereső oldalon ugyanolyan nehéz, mint a való életben. Még ha olyan környezetben is tartózkodik, ahol mindenki nagyon szeretne találkozni veled, akkor is át kell gondolnod, mit írsz. Mindig lehet írni valamit, de valami eredetit nehezebb kitalálni. Nézd meg, mi az, ami garantáltan soha nem fog hírnevet szerezni.

Nyűgözz le az első randin

Szeretnéd elbűvölni párodat az első randin? Szeretné, hogy az élet győztesének tartsák az első találkozástól kezdve? A mai rohanó világban, ahol senki sem foglalkozik sokáig semmivel, nagyszerű első benyomást kell hagyni. Ha sikerül, kiváló kiindulási pozícióba kerülsz. Ha nem, akkor valószínűleg nem látjátok többé egymást. Szóval, hogyan nyűgözd le partneredet?

Internetes vadászmezők: 5 tipp, amivel felkeltheti a legtöbb figyelmet

Régóta részt vesz egy internetes társkereső oldalon, de még mindig nem jár sikerrel? Vagy éppen ellenkezőleg, nincs kedve folyamatosan keresni valakit, és azt szeretné, ha a felhasználók inkább Önt kezdenék megszólítani, mint Önt? Van 5 tippünk, mit tegyünk és mit ne.

Hogyan lehet lenyűgözni a férfiakat?

Nem minden nő képes ugyanannyira lenyűgözni a férfiakat, és így elnyerni a tetszésüket. Vannak nők, akik azonnal zsákba tudnak hozni egy férfit, másoknak nagy problémáik vannak a randevúzással. Miért? Talán azért, mert nem ismerik a megfelelő "csomagolási" technikát. Vessen egy pillantást tippjeinkre, és hirtelen könnyebbé válik számodra a randevúzás.

Szerezd meg az anyját

Azt mondják, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. De pontosabb lenne azt mondani, hogy az anyján keresztül vezet. Nem csak az anyukáknál, az anya nagy szerepet játszik a férfi életében. Akár tetszik, akár nem, hozzá fog hasonlítani. Miért ne biztosíthatna jó pozíciót már a kapcsolat elejétől? Ráadásul nyugodt leszel, ha anyósod lesz az anyósod!

A szerelemhez vezető út néha nehézkes

Ha jelenleg olyan helyzetben vagy, amikor új élettársat keresel, be kell látnod, hogy egyáltalán nem könnyű olyan személyt találni, akivel kijöhetsz. Nem egyéjszakás kalandra gondolunk. Biztosan számtalan ilyennel találkozna egy este. Egy életre szóló partnert jelentünk. Egy partner, akivel élete hátralévő részét le akarja tölteni. És kicsit nehezebb megtalálni, mint szexpartnert.

Legújabb cikkek

PF 2023

Az új évben jó egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk. ELITE Date csapat

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.

Hogyan nyűgözz le egy bárban, egy diszkóban vagy egy társasági eseményen

Azt tervezi, hogy elmegy szórakozni este? De hiányzik a párod, akivel kimennél? Szeretnél valakit lenyűgözni az adott eseményen? Adunk néhány tippet, aminek köszönhetően biztosan nem leszel egyedül aznap este.