Partnerfüggőség vagy féltékenység?

Érdekelni a másik ember iránt, félni, ha váratlanul sokáig marad valahol... Mindez teljesen normális. Megvédi kapcsolatát és párját. Szavak használata nélkül is megnyugtatjátok egymást, hogy érdekel. De honnan tudod, hogy nem haladsz-e a morbid féltékenység felé? Vagy akár a másiktól való függőség? A választ ebben a cikkben találja meg.

A féltékenység enyhe formája előnyös

Amikor a féltékenységet említik, legtöbben rossz emberi tulajdonságnak minősítik. De az egészséges mennyiségű féltékenység a kapcsolat része. Arra kényszerít, hogy továbbra is próbálkozzon a partneréért, vigyázzon a saját megjelenésére, vagy esetleg a közös háztartásra. Vannak, akik szándékosan is használják. Itt azonban mindkettő „megállapodásán” múlik.

Morbid féltékenység

Problémává válik, ha az egyik partner nem tud uralkodni beteges féltékenységén. A morbid féltékenység klasszikus megnyilvánulása a bizalmatlanság vagy az állandó leskelődés. Ez akár e-mailek elolvasásáig is eljuthat, vagy akár partnere figyeléséig is. A kórosan féltékeny emberek csak a saját félelmük által engedik irányítani magukat. Nem keresnek bizonyítékot a hűtlenség megcáfolására. Megerősítést akarnak arról, hogy partnerük valóban megcsalja őket.

Érzelmi függőség

Még a kóros féltékenységnél is rosszabb, de a partnertől való függés az is lehet. A szenvedélybeteg úgy érzi, hogy nem tud társa nélkül élni. Ennek megtartása érdekében gyakran érzelmi zsaroláshoz vagy fenyegetéshez folyamodik. Érzelmileg leköti a partnert. Míg a féltékeny személyt viszonylag könnyen észlelheti, a függőt általában csak akkor fedezik fel, ha szinte lehetetlen kilépni a kapcsolatból.

Ne hagyja, hogy hazudjon

Ha gyanítja, hogy partnere a fentiek valamelyikében szenved, beszéljen egymással. Tényszerűen, kedvesen és fölösleges vádaskodás nélkül. Magyarázd el, hogy a viselkedése zavar téged. És kérdezd meg, mi készteti őket erre. Talán rá fog jönni, hogy ez csak egy korábbi félreértés, vagy félreértelmezi a reakciójukat. Ha elmagyarázod magadnak a helyzetet, egy sor lehetséges jövőbeli problémától kímélheted meg magad.


Hasonló cikkek

A nők természetüknél fogva összetett lények. Vannak dolgok, amelyeket soha nem mondhat el nekik, még ha nem is gondolja rosszul. Tanácsot adunk neked, mely mondatokat ne mondd ki a barátnőd előtt, különben nem éled meg a reggelt.

Szeretnél boldog házasságban élni? Gyakran nem könnyű létrehozni, nem is beszélve a karbantartásáról. De lehetséges! Tanácsot adunk, hogyan érhetsz el boldog házasságot.

A házasság időnként nagyon törékeny. Sok pár saját viselkedésével rombolja le. Tudja meg, milyen dolgok tehetik lassan tönkre az egykor szerelmes emberek kapcsolatát.

Feszült a kapcsolata? Nagyon kevés elég ahhoz, hogy vitát keltsen? Vagy éppen ellenkezőleg, nagyon elégedett vagy vele? A kapcsolatban uralkodó légkör jelentős hatással van arra, hogy összességében mennyire elégedett. Vannak, akik jól viselik az állandó feszültséget, de a legtöbben inkább szerető és támogató környezetben élnénk. Hogyan lehet elérni? Olvass, és megtudod!

Érdekel, hogy a férfiak mit szeretnek leginkább a nőkben, és mi vonzza őket? Elmondjuk a leglényegesebb dolgokat, amelyek mágnesként hatnak a férfiakra. Olvassa el a cikket, és használja fel saját előnyére.

Bár a munkája jól fizet, és régóta van saját lakása, ez még mindig nem jelenti azt, hogy mindketten készen állnak egy komoly partnerkapcsolatra. Egyre távolabb kerül az az idő, amikor a gyerekek önállóvá válnak, és magukra hagyják magukat. De egy kapcsolatban több van, mint a vásárlás és a főzés ismerete. Honnan tudhatod, hogy szerelmed eléggé megérett-e egy komoly kapcsolathoz?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.