5 dolog, amit el kell kerülni vita után

A viták nem kerülhetők el semmilyen partnerségben. Néha vitának kell kitörnie köztetek. Ez "egészséges" és teljesen normális. Kitisztul majd a levegő köztetek, és utána lelkileg is jobban érzed majd magad. Valakit szidni egyszerűen kellemes dolognak adnak nekünk. De mit tegyünk, hogy az első vitánk ne az utolsó legyen? Mutatunk 5 dolgot, amit érdemes elkerülni egy vita után!

1. Ne hagyja nyitva a dolgokat

Ne bonyolódjon bele egy már eldöntött vitába. De ha valami mégis zavar, vagy a másik visszatér a problémához, ne menekülj. Még a leghosszabb vitának sem kellett mindent megoldania. És mindenféle okból. Nem konstruktív hibáztatásba csöppentél, csak a probléma következményeivel foglalkoztál, de az okaival nem, stb. Adj esélyt egymásnak, hogy újra beszéljenek róla. Hideg fejjel és még jobban.

2. Ne hibáztasd a másikat

Mindig ketten kell vitázni. Soha nem csak egyikőtök. Ezért nem tisztességes mindenért a másikat hibáztatni. Még akkor is, ha ő provokálta ki a vitát. Lehet, hogy csak rossz napjuk volt a munkahelyükön, lehet, hogy sokáig fáradtak, stb. Az egyik nagy ok a stressz. Derítse ki, hogy valójában miért merült fel a vita, és próbálja meg a jövőben ezeket az okokat minimálisra csökkenteni.

3. A szex szigorú megtagadása

Sok pár számára a szerelem kibékítése olyan, mint egy vény nélkül kapható gyógyszer. De vannak sokan mások is, akik nem tudják, hogyan kell vita után azonnal szeretkezni. Ha Ön is közéjük tartozik, diplomatikusan tagadja meg. Megérted, hogy a párod így érez, de nincs bensőséges hangulatod közvetlenül a vita után. Ha hosszú ideig kerüli a szexet, vagy kényelmetlenül érzi magát, partnere büntetésként fogja értelmezni.

4. "Ne finomkodj"

Mondott már olyan dolgokat, amelyeket most nagyon megbán? És mit éreznél, ha a partnered folyton rád dobná őket? Neked sem. Bármit is mondott a másik fél a vitában, felejtsd el. Ez hatással volt, és határozottan nem gondolták komolyan. Ha valóban meg kell beszélnie az érvet, tegye meg.

5. Felszívni

Mindenkinek szüksége van egy pillanatra, hogy levegőt vegyen, és magába szívja a helyzetet egy vita után. Van akinek 5 perc is elég, másoknak egy egész nap. Attól függ, mennyire volt komoly a vita. Mindenekelőtt mondd el a másiknak. Előre döntse el, hogy minden vita után külön estét rendel, és reggel újrakezdi. A másik személy figyelmen kívül hagyása a „megbékélés” után is azt a benyomást kelti, hogy folytatni akarjátok egymás büntetését.


Hasonló cikkek

Válás, szakítás és újra szakítás. Egy téma, amivel manapság szinte minden fordulóban találkozik. Az emberek folyamatosan szakítanak. És nem számít, hogy a szakítás téged vagy a barátaidat, kollégáit, kollégáit érinti. Mindenkinek meg kell küzdenie vele. Hogyan lehet tehát a lehető leggyorsabban túl lenni egy szakításon, hogy új, teljes értékű életet kezdhessen élni? Olvass, és megtudod!

Úgy érzi, hogy a legtöbb gyönyörű nő körülötte vagy házas, vagy teljesen használhatatlan egy kapcsolat szempontjából? Elmagyarázzuk neked, hogy néhány gyönyörű lány miért nem képes komoly kapcsolatban élni.

Úgy tűnhet, hogy a „szeretlek” kapcsolat a legszebb vallomás, amelyet egy nő egy férfi szájából hallhat. De ez nem mindig van így. Egyes férfiak ugyanazon a hangon mondják ezt a mondatot partnerüknek, mint amikor közölték vele, hogy kenyeret vettek. Ilyenkor a fent említett vallomás értelmét veszti. Milyen egyéb mondatokat/kifejezéseket értékelnek a nők?

Az, ahogyan kezet fogsz, néha többet mond el a kapcsolatodról, mint a megjelenés, a hozzáállás vagy akár a szerelem! Részben valószínűleg azért, mert senki nem tulajdonít ekkora jelentőséget a kézfogásnak. Ennek köszönhetően természetesen viselkedünk, és így sajátos fogás fakad az érzéseink mélységéből. Szeretnéd tudni, hogy áll a kapcsolatod? Gyere és nézd meg.

Bármilyen mélyre is szeretnénk tekinteni a történelembe, egy idősebb partnerrel való kapcsolat sem kivétel. Az utóbbi évek trendje a partnerek életkorának kiegyenlítése, és még az idősebb nő - fiatal férfi modell sem fog különösebben meglepni senkit. De mi az előnye, ha egy idősebb férfival randevúzunk?

Ön olyan házasságban él, amely hosszú ideje nem működik? Egy házasságban, amely már nem hoz boldogságot? Nem annyira a gyerekek vagy a vagyon miatt maradsz benne, hanem főleg azért, mert már rég beletörődtél ebbe a boldogtalan együttélésbe? Miért élsz ilyen életet? Megszokásból?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.