5 veszélyes mítosz a szerelemről

Annyira beszélnek a szerelemről, hogy fogalmunk sincs, mi igaz és mi nem. A barátok közötti pletykáktól a romantikus filmeken át az elvált rokonok cinikus elítéléséig. Melyek a legveszélyesebbek? Melyik pusztíthat el?

1. Ha együtt kell lennünk, nem veszünk el

A romantikus történetekben a hősök újra és újra találkoznak, amíg újra össze nem találkoznak. Vagy egy váratlan eseményen keresztül kapcsolódnak össze, amikor hirtelen egymásra kell támaszkodniuk. És ebből kivirágzik a szerelem. Sajnos az élet nem így működik. Ha találkozol valakivel, és azonnal kihagy a szíved, azonnal menj el hozzá. Valószínűleg nem fog kapni második esélyt.

2. Csak néhány beállítás, és együtt leszünk.

„Ha elsőre nem sikerült, az rendben van. Csak kicserélem a ruhatáromat, borotválkozom vagy leveszem a szemüvegem.” Milyen egyszerű, igaz? De semmi, mint az amerikai középiskolás filmek vagy az Ugly Betty. Az első benyomás kitörölhetetlen. És még ha egy csúnya kiskacsából hattyú lesz is, valószínűleg nem fog többé érdeklődni az adott személy iránt.

3. Az ügyetlenség aranyos

Különösen az utóbbi években vált az ügyetlenség varázslattá. Egy nő nem hordhat sarkú cipőt, mert folyton elesik benne. Az ember felszögez egy polcot, de közben kalapáccsal mind a tíz ujját összetöri, és az első próbálkozás után a fejére esik az eredmény. De a párjuk aranyosnak találja. A botlás után többször is talpra állítják párjukat, szeretettel bánnak párjukkal. Az életben azonban az ilyen helyzetek előbb-utóbb bosszantani kezdenek.

4. Tudja-e, hogy vágyom rá, még akkor is, ha „nem”-et mondok.

Neveltetése vagy konvenciója arra kényszerít, hogy megtagadja, még akkor is, ha legszívesebben a partnere nyakába borulna? Ne mondj nemet, és tedd meg. Az emberek nem tudnak olvasni a gondolatokban. És ha egyszer vagy akár kétszer elmondod nekik, nem? Arra a következtetésre jutnak, hogy te nem éred meg őket, és nem üldöznek téged.

5. Minden az esküvőhöz vezet és abban csúcsosodik ki

Ma szerencsére már csúfoljuk az "És boldogan éltek, míg meg nem haltak". Lehet, hogy éltek, de sok munkába, a problémák leküzdésére és a próbálkozások abbahagyására volt szükség. A házasság nem önmentő. Valójában azt mondhatnánk, hogy az igazi kihívás csak utána kezdődik.


Hasonló cikkek

Minden nőnek megvannak a saját kedvencei, ha a tökéletes férfiról van szó. Az egyik a magas férfiakat részesíti előnyben, a másik a vele pontosan megegyező méretű partnert, az egyik a hosszú hajat szereti, a másik a kopasz. De mindegyik között van néhány olyan tulajdonság, amelyet minden nő keres a párjában. Vannak uraim?

Nem fogunk hazudni egymásnak, a kapcsolat a kompromisszumokról szól. Ha boldogan és boldogan akarsz együtt élni, akkor tudnod kell néha visszalépni. Nem számít, hogy "egyszer én, máskor te" típusú kompromisszumot követsz, vagy mindig a középutat keresed. De néha nagyon nehéz, és küszöbön áll a vita. Mindketten tudjátok, hogy amikor veszekedtek, nincs megoldás. Hogyan ne veszekedjünk és találjunk helyette kompromisszumot?

Gondolkozol azon, hogy együtt élj a pároddal? Hogy ez jó vagy rossz ötlet, azt csak akkor fogod megtudni, ha elkezdesz együtt élni. Vannak azonban olyan tények, amelyek legalább megmondhatják, hogy jó úton haladtok-e az együttélés felé, vagy sem. Olvasson tovább, hogy megtudja, mit!

A férfi keres, a nő pedig megteremti az otthon melegét. Amerikai tudósok friss tanulmánya szerint ez az állítás valóban beigazolódott. Ha egy nő boldog és elégedett, többet törődik veled. Ennek köszönhetően természetesen Ön is elégedettebb. Szeretne többet tudni erről a témáról? Akkor olvasson tovább.

Minden jól működő kapcsolat alapja nem csak az, hogy szeretitek egymást, mint partnereket, hanem az, hogy mindannyian saját magatokat (önmagatokat) kedveljétek. Ha kedveled magad és van elég önbizalmad, sokkal jobban fog működni a kapcsolatod, mintha alábecsülnéd magad. Miért van ez így? Hogy állsz az önbizalmaddal?

A kapcsolatok bizonyos evolúción mennek keresztül. Lehetnek jobbak, lehetnek rosszabbak, tapasztalnak csúcsokat és mélypontokat. Ha dolgozol a kapcsolatodon, az idővel valóban életre szóló szerelemmé nőhet ki. De néha, akár akarjuk, akár nem, elérik természetes végüket. Nincs ezzel semmi baj. De amikor egy ilyen "átmeneti" kapcsolatban maradsz, egyre boldogtalanabb leszel. Tudjuk, hogyan lehet megkülönböztetni egy átmeneti kapcsolatot a puszta partnerségi válságtól. Te is tudod?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.