5 veszélyes mítosz a szerelemről

Annyira beszélnek a szerelemről, hogy fogalmunk sincs, mi igaz és mi nem. A barátok közötti pletykáktól a romantikus filmeken át az elvált rokonok cinikus elítéléséig. Melyek a legveszélyesebbek? Melyik pusztíthat el?

1. Ha együtt kell lennünk, nem veszünk el

A romantikus történetekben a hősök újra és újra találkoznak, amíg újra össze nem találkoznak. Vagy egy váratlan eseményen keresztül kapcsolódnak össze, amikor hirtelen egymásra kell támaszkodniuk. És ebből kivirágzik a szerelem. Sajnos az élet nem így működik. Ha találkozol valakivel, és azonnal kihagy a szíved, azonnal menj el hozzá. Valószínűleg nem fog kapni második esélyt.

2. Csak néhány beállítás, és együtt leszünk.

„Ha elsőre nem sikerült, az rendben van. Csak kicserélem a ruhatáromat, borotválkozom vagy leveszem a szemüvegem.” Milyen egyszerű, igaz? De semmi, mint az amerikai középiskolás filmek vagy az Ugly Betty. Az első benyomás kitörölhetetlen. És még ha egy csúnya kiskacsából hattyú lesz is, valószínűleg nem fog többé érdeklődni az adott személy iránt.

3. Az ügyetlenség aranyos

Különösen az utóbbi években vált az ügyetlenség varázslattá. Egy nő nem hordhat sarkú cipőt, mert folyton elesik benne. Az ember felszögez egy polcot, de közben kalapáccsal mind a tíz ujját összetöri, és az első próbálkozás után a fejére esik az eredmény. De a párjuk aranyosnak találja. A botlás után többször is talpra állítják párjukat, szeretettel bánnak párjukkal. Az életben azonban az ilyen helyzetek előbb-utóbb bosszantani kezdenek.

4. Tudja-e, hogy vágyom rá, még akkor is, ha „nem”-et mondok.

Neveltetése vagy konvenciója arra kényszerít, hogy megtagadja, még akkor is, ha legszívesebben a partnere nyakába borulna? Ne mondj nemet, és tedd meg. Az emberek nem tudnak olvasni a gondolatokban. És ha egyszer vagy akár kétszer elmondod nekik, nem? Arra a következtetésre jutnak, hogy te nem éred meg őket, és nem üldöznek téged.

5. Minden az esküvőhöz vezet és abban csúcsosodik ki

Ma szerencsére már csúfoljuk az "És boldogan éltek, míg meg nem haltak". Lehet, hogy éltek, de sok munkába, a problémák leküzdésére és a próbálkozások abbahagyására volt szükség. A házasság nem önmentő. Valójában azt mondhatnánk, hogy az igazi kihívás csak utána kezdődik.


Hasonló cikkek

Milyen az élet egy felelőtlen partnerrel? Egy partner, aki nem tudja, hogyan kell pénzt keresni vagy kezelni? Olyan partnerrel, aki felesleges adósságot vállal fel? Olyan partnerrel, akire soha semmiben nem lehet számítani? Meg lehet változtatni egy ilyen embert? Mi a helyzet egy ilyen kapcsolattal?

Kapcsolatod kezdetén a másik párod elbűvölő, határozott, magabiztos volt, és biztonságérzetet adott? Idővel kiderült, hogy a partnered inkább főnökös, mint meggyőző? Sajnos, mielőtt észrevenné, máris egy olyan kapcsolat csapdájába esett, amelyből nincs menekvés. Illik neked és a párodnak? Egy despota vergésében élsz?

Az a benyomásod, hogy csak akkor kapsz nőt, ha elég kövér fiókod van, vagy az ékesszólásodnak köszönhetően? Vagy még jobb, ha mindkettő megvan? Nézzük meg, hogy a gazdagok vagy a vicces férfiak könnyebben mennek-e.

A harmincadik év után az urak fokozatosan "megnyugszanak". Negyven után már semmit sem kell bizonyítaniuk, ötven után pedig általában a libidójuk csökkenését észlelik. A férfiak néha attól tartanak, hogy elveszítik „férfiasságukat”. Hogy fizikailag már nem bírod? Kezd aggódni?

Nevetés, szomorúság, sírás, lép... Tudod? Ön is gyakori hangulatingadozást tapasztal? Egy ideig jókedvű vagy, élvezed az életet, a legteljesebb mértékben élvezed, és hirtelen úgy tűnik, mintha megszűnne, és ellazult hangulatát szomorúság, harag és rosszindulat váltja fel? Hogyan viselkedj úgy, hogy a hangulatod ne irányítson, és ne befolyásolja életed partnerként?

Mindannyian tudjuk, hogy a minőségi partnerkommunikáció minden jól működő kapcsolat alapja. Hogyan nézzen ki a megfelelő kommunikáció, hogy elkerüljük a felesleges nézeteltéréseket, vitákat, félreértéseket, és egyben partnerünk pontosan tudja, mit vár el tőle? Csak bizonyos kommunikációs szabályok betartásával. Hiszen közületek kevesen olyan tisztánlátók, akik pontosan tudják, mit akar a másik. Ha világossá teszed párod számára, hogy mit vársz el tőle, mit szeretsz és mit nem, sokkal elégedettebb lesz az életed.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.