6 jel, hogy ideje véget vetni a kapcsolatnak és továbblépni

A szerelem gyönyörű és egyben titokzatos is. Néha viharban hagynak minket, máskor pedig egyszerűen elhalványulnak. Honnan tudhatod, hogy a kapcsolatodnak vége, anélkül, hogy észrevennéd? Hogyan lehet felismerni, hogy már nem hoz semmit senkinek, és ideje továbblépni az életben? Nézze meg a hat jelet, amelyek alapján biztosan megállapíthatja.

1. A múltban élsz, nem a jelenben

Folyamatosan emlékszel a szép időkre. Emlékszel, hogyan találkoztatok, az első romantikus randevúzatok, milyen volt, amikor azt mondta: "Szeretlek". Egy kapcsolat legszebb pillanataira emlékezni egészséges. Segíthet a válságok leküzdésében. De vigyázz, ne csak a múltban élj. Emlékszel minden nap, és ráadásul egyedül? A párod ugyanolyan elgondolkodtató, vagy megint elment valahova. A múlthoz való ragaszkodás nem visz előre. A jövő nélküli kapcsolat pedig semmi.

2. A kapcsolat több fájdalmat okoz, mint örömet

Biztos vagyok benne, hogy te magad is sok okot gondolsz arra, hogy ez miért ok a szakításra. De sokszor annyira belemerültünk a napi rutinba, hogy észre sem vesszük. A másik félnek nem kell fizikai sebek formájában fájdalmat okoznia. Gondold át magad: boldog vagy? Már alig várod, hogy hazamehess? Várod a reggelt, amikor pároddal találkozunk, a közös terveket, a nyaralást? Ha nem, akkor nem boldog a kapcsolatod. És ha elmebeteg vagy zsibbadt, a kapcsolat az ellenkezőjét teszi annak, mint kellene. Leütéseket kínál.

3. Folyamatosan előfordulnak olyan helyzetek, amelyek bosszantanak, még akkor is, ha már korábban felhoztad őket.

Ebbe beletartozhat bármi, a padlón lévő zoknitól és a mosdókagylóban lévő hajtól a becenevekig, amelyeket utálsz a késői hazaérkezésig. Nem számít, hogy konkrétan mi idegesít fel. Az a fontos, hogy ezt felhívtad a partneredre, ő pedig legfeljebb megvonja a vállát, és másnap megismétlődik.

4. A kapcsolat visszatart

Mindenki fejlődik. De a kapcsolatod akadályoz ebben? Ez nem karrier döntés. Ha a biztosítási szakma egy bizonyos, de unalmas helye helyett pékségben szeretne vállalkozást indítani, mindenképpen vegye figyelembe kollégája véleményét. De a probléma az, ha a kapcsolat megakadályozza, hogy emberré fejlődj. Sőt, ezt a nehézséget gyakran mindketten érzik: egyfajta felelősségtudat a másik iránt megakadályoz. De egy egészséges és működő kapcsolat soha nem akadályozhatja személyes fejlődését.

5. Még mindig arra vársz, hogy a dolgok jobbra forduljanak

Nem vagy boldog a kapcsolatodban. Azt hiszed, egy nap jobb lesz, igaz? Amikor mindketten jobb munkát találnak. Amikor végre megállapodsz a másik anyjával. Amikor jobban érzed magad. Amikor megszabadulsz a rossz szokásoktól. Amíg... Egyfajta légüres térben vagy, amikor nem történik semmi, semmi sem zavar igazán, de semmi sem hoz boldogságot. Ragaszkodsz a jövőhöz, mint valamihez, ahol jobb lesz, de napról napra világossá válik, hogy a ma még nem az.

6. Nincsenek ugyanazok az érzéseitek egymás iránt, mint az elején

Bárhogy is nézitek, már nem szeretitek egymást. Pillangók vannak a gyomrodban és bizsereg, nem várod különösebben a közös hétvégét, nem érzed szükségét a közös tevékenységek kitalálására. Csak megszokásból vagytok együtt. Miért? Mert így könnyebb.

Az összes tünetet vagy csak egyet tapasztal? Nem kudarc, ha megszabadulunk azoktól a dolgoktól, amelyek már nem működnek. Ideje továbblépni.


Hasonló cikkek

Számtalan útmutatást találhat az interneten arról, hogyan lehet boldog párkapcsolati életet élni. De minden tanács nem segít, amíg meg nem tanul egy dolgot. Ez pedig az, hogy szeresd magad. Megrázod a fejed, hogy ez önző és felesleges az életben? Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni!

Egy olyan partnerrel élsz, akiről mindenki azt mondja, hogy jó, kedves, megbízható, de nem vagy boldog a kapcsolatban? Úgy érzed nem tökéletes a kapcsolatod, pedig mindenki szereti a párodat? Gyakran aggódsz miatta, sírsz, és állandóan azt kérdezed magadtól, hogy mit kezdj egy ilyen kapcsolattal? Tanácsot adunk.

Szeretné magasabb szintre emelni kapcsolatát, és elkezdeni együtt élni? Alig várjátok, hogy minden nap elaludjatok egymás karjában és együtt reggelizzetek? Te is várod, hogy amikor hazaérsz a munkából, szeretett embered karjai várjanak rád? Ennek ellenére az együttélés megzavarhatja a kapcsolatot. Mit kell még figyelembe vennie, mielőtt megtenné ezt a lépést?

És itt van! Kezdődik a karácsonyi időszak. A karácsony állítólag a béke ünnepe mindenki számára, de ahogy megesik, a stressz és a vágy, hogy minden tökéletes legyen, általában ennek éppen az ellenkezőjét eredményezi. Hamarosan beszélünk erről? Bízzon bennünk, itt a tökéletes alkalom, hogy felkészüljünk egy igazán szép és békés karácsonyra. Legalábbis egy kapcsolatban. Olvasson egyszerű trükköket, hogy elkerülje a karácsonyi vitákat és a fülledtséget.

Az életben szeretünk álmodozni, és különféle módokat keresünk annak megkönnyítésére. Hogyan gazdagodj meg gyorsan, hogyan találd meg álmaid párját, hogyan élj pontosan az álmaid szerint. Sajnos semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Az életben a legtöbb dologért meg kell küzdenünk. Mi az az 5 nagyon kellemetlen igazság a kapcsolatokról, amelyek ellen néha foggal-körömmel küzdünk?

Sokunk álma egy szeretetteljes kapcsolat, amelyben biztonságban érzi magát. Ugyanakkor kevesen tudják, hogyan lehet ilyen kapcsolatot létrehozni. Mindenekelőtt kulcsfontosságú a közted és párod közötti légkör. Ennek köszönhetően könnyedén túljuthat az élet krízisén, mint például a munkahely elvesztése vagy a felnőtt gyermekek otthonról való távozása. Mit szólsz hozzá?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.