6 jel, hogy ideje véget vetni a kapcsolatnak és továbblépni

A szerelem gyönyörű és egyben titokzatos is. Néha viharban hagynak minket, máskor pedig egyszerűen elhalványulnak. Honnan tudhatod, hogy a kapcsolatodnak vége, anélkül, hogy észrevennéd? Hogyan lehet felismerni, hogy már nem hoz semmit senkinek, és ideje továbblépni az életben? Nézze meg a hat jelet, amelyek alapján biztosan megállapíthatja.

1. A múltban élsz, nem a jelenben

Folyamatosan emlékszel a szép időkre. Emlékszel, hogyan találkoztatok, az első romantikus randevúzatok, milyen volt, amikor azt mondta: "Szeretlek". Egy kapcsolat legszebb pillanataira emlékezni egészséges. Segíthet a válságok leküzdésében. De vigyázz, ne csak a múltban élj. Emlékszel minden nap, és ráadásul egyedül? A párod ugyanolyan elgondolkodtató, vagy megint elment valahova. A múlthoz való ragaszkodás nem visz előre. A jövő nélküli kapcsolat pedig semmi.

2. A kapcsolat több fájdalmat okoz, mint örömet

Biztos vagyok benne, hogy te magad is sok okot gondolsz arra, hogy ez miért ok a szakításra. De sokszor annyira belemerültünk a napi rutinba, hogy észre sem vesszük. A másik félnek nem kell fizikai sebek formájában fájdalmat okoznia. Gondold át magad: boldog vagy? Már alig várod, hogy hazamehess? Várod a reggelt, amikor pároddal találkozunk, a közös terveket, a nyaralást? Ha nem, akkor nem boldog a kapcsolatod. És ha elmebeteg vagy zsibbadt, a kapcsolat az ellenkezőjét teszi annak, mint kellene. Leütéseket kínál.

3. Folyamatosan előfordulnak olyan helyzetek, amelyek bosszantanak, még akkor is, ha már korábban felhoztad őket.

Ebbe beletartozhat bármi, a padlón lévő zoknitól és a mosdókagylóban lévő hajtól a becenevekig, amelyeket utálsz a késői hazaérkezésig. Nem számít, hogy konkrétan mi idegesít fel. Az a fontos, hogy ezt felhívtad a partneredre, ő pedig legfeljebb megvonja a vállát, és másnap megismétlődik.

4. A kapcsolat visszatart

Mindenki fejlődik. De a kapcsolatod akadályoz ebben? Ez nem karrier döntés. Ha a biztosítási szakma egy bizonyos, de unalmas helye helyett pékségben szeretne vállalkozást indítani, mindenképpen vegye figyelembe kollégája véleményét. De a probléma az, ha a kapcsolat megakadályozza, hogy emberré fejlődj. Sőt, ezt a nehézséget gyakran mindketten érzik: egyfajta felelősségtudat a másik iránt megakadályoz. De egy egészséges és működő kapcsolat soha nem akadályozhatja személyes fejlődését.

5. Még mindig arra vársz, hogy a dolgok jobbra forduljanak

Nem vagy boldog a kapcsolatodban. Azt hiszed, egy nap jobb lesz, igaz? Amikor mindketten jobb munkát találnak. Amikor végre megállapodsz a másik anyjával. Amikor jobban érzed magad. Amikor megszabadulsz a rossz szokásoktól. Amíg... Egyfajta légüres térben vagy, amikor nem történik semmi, semmi sem zavar igazán, de semmi sem hoz boldogságot. Ragaszkodsz a jövőhöz, mint valamihez, ahol jobb lesz, de napról napra világossá válik, hogy a ma még nem az.

6. Nincsenek ugyanazok az érzéseitek egymás iránt, mint az elején

Bárhogy is nézitek, már nem szeretitek egymást. Pillangók vannak a gyomrodban és bizsereg, nem várod különösebben a közös hétvégét, nem érzed szükségét a közös tevékenységek kitalálására. Csak megszokásból vagytok együtt. Miért? Mert így könnyebb.

Az összes tünetet vagy csak egyet tapasztal? Nem kudarc, ha megszabadulunk azoktól a dolgoktól, amelyek már nem működnek. Ideje továbblépni.


Hasonló cikkek

Már a kezdetektől fogva érezted, hogy megérted egymást, közösek az érdeklődési köröd és a jövővel kapcsolatos elképzeléseid, és még a szex is a helyes dolog! A logikus lépés az volt, hogy egy fedél alá költözünk. De amióta együtt éltek, a kapcsolatotok nem olyan, mint régen. így van? Mi a teendő vele?

Előfordult már Önnel a múltban, hogy egy közeli személy megbántott valamilyen módon? Te azok közé tartozol, akik még néhány évig bent tartják a haragot és a fájdalmat? Ha igen, akkor ez baj. Csak magadnak ártasz. Megtanítunk megbocsátani, még akkor is, ha ez egyáltalán nem könnyű.

Az igényeinek megfelelő lakás kiválasztása manapság általában nem jelent problémát. Valójában az egyetlen dolog, ami korlátozhat, az az anyagi helyzete. Sok pár azonban pontosan alábecsüli az ügy nem pénzügyi vonatkozásait. Nem számít, hogy csak az összeköltözésen gondolkodik, vagy évek óta együtt él. Jöjjön el és nézze meg velünk, hogy valójában mitől lesz egy otthon otthon.

A harmincadik év után az urak fokozatosan "megnyugszanak". Negyven után már semmit sem kell bizonyítaniuk, ötven után pedig általában a libidójuk csökkenését észlelik. A férfiak néha attól tartanak, hogy elveszítik „férfiasságukat”. Hogy fizikailag már nem bírod? Kezd aggódni?

Bár a nők szeretnek beszélgetni, bizonyos témákat inkább elkerülnek. Azt kérdezed, mire, azon kívül, hogy mennyit költött fodrászra, új ruhára vagy cipőre? Mit titkolnak még előtted kedves partnereid?

Mindennapi életében gyakrabban találkozik hisztériával? Az összes nőtársa viselkedett időnként hisztérikusan? Vagy csak túl érzékenyek voltak? Mindenkiben van valami, ami néha az őrületbe kergeti. Tudod, mik a leggyakoribb okai annak, hogy a nők hisztisek?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.