Lépj túl egy fájdalmas szakításon

Egy szakításnak, különösen egy váratlannak vagy sok évnyi együttélés után, ugyanolyan ereje van, mint egy tanknak. És szó szerint. A test mindig ugyanúgy mutatja a fájdalmat. Nem számít, hogy lelki vagy testi fájdalomról van szó. Mindig érezni fogod. Egy szakítás még a legerősebb egyéniséget is megtörheti. Hogyan lehet kilábalni belőle?

Bízzon a barátainkban

Amikor boldogtalanok és bántottak vagyunk, hajlamosak vagyunk még mindig ugyanúgy viselkedni, mint a történelem előtti időkben. Úgy érezzük, behúzódunk egy sarokba és "nyaljuk a sebeinket". De az ember társas lény, ezért a társaságban érzi magát a legjobban. Figyelmeztesd barátaidat, és érezd jól magad! Ne csomagoljon be valakit közvetlenül a bárba. Menj el egy italra, nézz meg egy focimeccset egy kocsmában, vagy őrülj meg egy diszkóban, mint tinédzserként. Mindenekelőtt ne maradj egyedül a szomorúságoddal és a még friss emlékeiddel.

Ne tartsd vissza a könnyeidet

Csak akkor, ha egy kicsit kiütötted magad oké, hogy találj egy pillanatot magadnak és sírj egy jót. Ne becsüld alá. Régóta bebizonyosodott, hogy a szomorúság könnyeinek és a nevetés könnyeinek teljesen más a kémiai összetétele. A szomorúságkönnyek káros anyagokból állnak, amelyek a szívfájdalom érzésével kötik meg a testet. Ez nem a gyengeség jele, az emberi (és állati!) testek pontosan ilyen helyzetekre vannak felszerelve ezzel a mechanizmussal.

Dobj el minden fizikai emlékeztetőt

A fogkefétől az utolsóig ajándék – mindennek mennie kell. Nem segít, ha egy elfelejtett póló fölött ül, és kétségbeesik a múlton. Az emlékek mindig megmaradnak. De a szakítás utáni első szakaszokban fontos, hogy ne legyen olyan szem előtt, ami azonnal fájdalmat okozna. Távolítsa el azokat a dolgokat is, amelyeket a másik személynek vásárolt, szélsőséges esetben pedig nyúljon azokhoz a dolgokhoz, amelyek mindkettőtöknek voltak. Hogy borzasztóan drága? Kérd meg egy barátodat, hogy ideiglenesen rejtse el! Ne kínozd magad. Ha felépülsz, visszaveheted az igazán hasznos dolgokat. Vagy ajándékozd őket valakinek.

Csinálj valamit csak magadért

Mindenképpen ne töltsd hirtelen a szabadidőd egyedül otthon. Nemhogy az irodában. Vedd meg az új kerékpárt, amivel olyan régóta keresel, foglalj egy masszázst, menj el szaunába, cseréld ki a ruhatáradat... Rengeteg lehetőség van, és ezek teljes mértékben rajtad múlik. Talán helytelennek tűnik most egy extra nagy adag fagylaltot venni. De miért nem? A dolgok, amelyeket szeretsz, segítenek leküzdeni a fájdalmat, amit érzel. Emlékszel a könnyekre? Az ilyen kellemes dolgok endorfinokat váltanak ki, amelyek a leghatékonyabb gyógyszer a megtört szívre.


Hasonló cikkek

Együtt élni anélkül, hogy összeházasodnának? Ez furcsának tűnik számodra? Semmi szokatlan manapság. De a kutyakönyv élete nem mindenkinek való. A felsőfokú végzettségűek és a nagyobb városokból érkezők általában ilyen döntést hoznak, bár a többi között nincs kivétel. És gyakran racionális döntés áll a háttérben. Ez a te eseted is? Megéri?

Minden kapcsolat egyedi. Ennek ellenére a szakértők és laikusok világszerte nyomon követtek bizonyos viselkedési mintákat a kapcsolatokban, amelyek gyakrabban működnek, mint mások. Te is ismered őket? Nézze meg, milyen típusú kapcsolat tart majd egy életen át.

Ma már nem furcsa beleszeretni egy külföldibe, vagy akár feleségül venni. A legtöbb olyan pár, amelyben az egyik partner cseh, amerikaiak, oroszok, japánok és meglepő módon spanyolok közül kerül ki. Külföldön házasodunk össze. Milyen váratlan buktatók adódhatnak, ha másik országból talál partnert?

Néhány férfi inkább elszenvedi a nem működő párkapcsolatot, minthogy elváljon/elváljon partnerétől/feleségétől. Kíváncsi vagy, miért teszik ezt? Megmondjuk.

A szerelmi kapcsolatnak nincsenek szabályai! Ez igaz, de amint összeköltözöl, a szerelmi életed mellett a szobatársak életét kezded élni. A szerelem ekkor kezd eltűnni mosatlan edények vagy a fürdőszobában szétszórt kifestőkönyvek formájában. Hogyan lehet küzdeni az ilyen kellemetlenségek ellen? Tanulj le az üzlet világából, és írj egy „szerződést”.

Szerinted csak a férfiak élnek át egy középkorú válságot? Hiba! Egyes nők is úgy érzik, hogy elfogy a vonatuk, és gyorsan utol kell érniük. Tanácsot adunk, hogyan ismerheti fel, hogy a felesége ebben az állapotban van.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.