Lépj túl egy fájdalmas szakításon

Egy szakításnak, különösen egy váratlannak vagy sok évnyi együttélés után, ugyanolyan ereje van, mint egy tanknak. És szó szerint. A test mindig ugyanúgy mutatja a fájdalmat. Nem számít, hogy lelki vagy testi fájdalomról van szó. Mindig érezni fogod. Egy szakítás még a legerősebb egyéniséget is megtörheti. Hogyan lehet kilábalni belőle?

Bízzon a barátainkban

Amikor boldogtalanok és bántottak vagyunk, hajlamosak vagyunk még mindig ugyanúgy viselkedni, mint a történelem előtti időkben. Úgy érezzük, behúzódunk egy sarokba és "nyaljuk a sebeinket". De az ember társas lény, ezért a társaságban érzi magát a legjobban. Figyelmeztesd barátaidat, és érezd jól magad! Ne csomagoljon be valakit közvetlenül a bárba. Menj el egy italra, nézz meg egy focimeccset egy kocsmában, vagy őrülj meg egy diszkóban, mint tinédzserként. Mindenekelőtt ne maradj egyedül a szomorúságoddal és a még friss emlékeiddel.

Ne tartsd vissza a könnyeidet

Csak akkor, ha egy kicsit kiütötted magad oké, hogy találj egy pillanatot magadnak és sírj egy jót. Ne becsüld alá. Régóta bebizonyosodott, hogy a szomorúság könnyeinek és a nevetés könnyeinek teljesen más a kémiai összetétele. A szomorúságkönnyek káros anyagokból állnak, amelyek a szívfájdalom érzésével kötik meg a testet. Ez nem a gyengeség jele, az emberi (és állati!) testek pontosan ilyen helyzetekre vannak felszerelve ezzel a mechanizmussal.

Dobj el minden fizikai emlékeztetőt

A fogkefétől az utolsóig ajándék – mindennek mennie kell. Nem segít, ha egy elfelejtett póló fölött ül, és kétségbeesik a múlton. Az emlékek mindig megmaradnak. De a szakítás utáni első szakaszokban fontos, hogy ne legyen olyan szem előtt, ami azonnal fájdalmat okozna. Távolítsa el azokat a dolgokat is, amelyeket a másik személynek vásárolt, szélsőséges esetben pedig nyúljon azokhoz a dolgokhoz, amelyek mindkettőtöknek voltak. Hogy borzasztóan drága? Kérd meg egy barátodat, hogy ideiglenesen rejtse el! Ne kínozd magad. Ha felépülsz, visszaveheted az igazán hasznos dolgokat. Vagy ajándékozd őket valakinek.

Csinálj valamit csak magadért

Mindenképpen ne töltsd hirtelen a szabadidőd egyedül otthon. Nemhogy az irodában. Vedd meg az új kerékpárt, amivel olyan régóta keresel, foglalj egy masszázst, menj el szaunába, cseréld ki a ruhatáradat... Rengeteg lehetőség van, és ezek teljes mértékben rajtad múlik. Talán helytelennek tűnik most egy extra nagy adag fagylaltot venni. De miért nem? A dolgok, amelyeket szeretsz, segítenek leküzdeni a fájdalmat, amit érzel. Emlékszel a könnyekre? Az ilyen kellemes dolgok endorfinokat váltanak ki, amelyek a leghatékonyabb gyógyszer a megtört szívre.


Hasonló cikkek

Sajnos a viták éppúgy hozzátartoznak egy kapcsolathoz, mint a szerelem. A probléma akkor jelentkezik, amikor olyan válsággá nőnek ki, amelyet csak nehezen lehet leküzdeni. A következő 5 kérdés segít megtudni, hogyan áll a kapcsolata. Ha háromnál többször válaszol „Nem”, akkor ideje aktívan keresni a megoldást.

Néhány ember kiszámíthatatlan. Azt gondolhatja, hogy jól ismeri a partnerét, de lehet, hogy téved. Mi van, ha a barátod/barátnőd akkor akar szakítani veled, amikor a legkevésbé számítasz rá? Tudja meg, mielőtt túl késő lenne!

Úgy érzi, hogy valami nem stimmel a kapcsolatában? Gondolod, hogy a párodnak viszonya van? Gondolod, hogy hirtelen furcsán viselkedik? Tanácsot adunk, hogyan tudhatja meg egyszerűen és majdnem 100%-osan, hogy szerelmének van valaki más is rajtad kívül.

Úgy érzi, hogy már nem szereti annyira a partnerét, mint korábban? Lehet, hogy a szerelmed végleg elmúlt. Tanácsot adunk, hogyan tudhatja meg!

Egy közös nyaralás lehet az első alkalom, amikor egy egész napot együtt töltenek. Szóval jó "tábornok", mielőtt összeköltöznél vagy akár férjhez mennél. Egy nyaralás megerősíthet a kapcsolatodban, vagy teljesen tönkreteheti azt.

Ha azt mondod, hippik, mit képzelsz e kifejezés alatt? Valószínűleg ugyanaz, mint a legtöbben. Szerelem, béke, virágok a hajban, szabadság vagy szex és drogok. Lehetetlen pontosan meghatározni, hogy mi volt ennek a közösségnek a legjelentősebb jellemzője. Mindenki egyénileg érezte. Most azonban elsősorban a szerelemmel fogunk foglalkozni, ami több mint kötődik a randevúzáshoz és a kapcsolatokhoz.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.