Lépj túl egy fájdalmas szakításon

Egy szakításnak, különösen egy váratlannak vagy sok évnyi együttélés után, ugyanolyan ereje van, mint egy tanknak. És szó szerint. A test mindig ugyanúgy mutatja a fájdalmat. Nem számít, hogy lelki vagy testi fájdalomról van szó. Mindig érezni fogod. Egy szakítás még a legerősebb egyéniséget is megtörheti. Hogyan lehet kilábalni belőle?

Bízzon a barátainkban

Amikor boldogtalanok és bántottak vagyunk, hajlamosak vagyunk még mindig ugyanúgy viselkedni, mint a történelem előtti időkben. Úgy érezzük, behúzódunk egy sarokba és "nyaljuk a sebeinket". De az ember társas lény, ezért a társaságban érzi magát a legjobban. Figyelmeztesd barátaidat, és érezd jól magad! Ne csomagoljon be valakit közvetlenül a bárba. Menj el egy italra, nézz meg egy focimeccset egy kocsmában, vagy őrülj meg egy diszkóban, mint tinédzserként. Mindenekelőtt ne maradj egyedül a szomorúságoddal és a még friss emlékeiddel.

Ne tartsd vissza a könnyeidet

Csak akkor, ha egy kicsit kiütötted magad oké, hogy találj egy pillanatot magadnak és sírj egy jót. Ne becsüld alá. Régóta bebizonyosodott, hogy a szomorúság könnyeinek és a nevetés könnyeinek teljesen más a kémiai összetétele. A szomorúságkönnyek káros anyagokból állnak, amelyek a szívfájdalom érzésével kötik meg a testet. Ez nem a gyengeség jele, az emberi (és állati!) testek pontosan ilyen helyzetekre vannak felszerelve ezzel a mechanizmussal.

Dobj el minden fizikai emlékeztetőt

A fogkefétől az utolsóig ajándék – mindennek mennie kell. Nem segít, ha egy elfelejtett póló fölött ül, és kétségbeesik a múlton. Az emlékek mindig megmaradnak. De a szakítás utáni első szakaszokban fontos, hogy ne legyen olyan szem előtt, ami azonnal fájdalmat okozna. Távolítsa el azokat a dolgokat is, amelyeket a másik személynek vásárolt, szélsőséges esetben pedig nyúljon azokhoz a dolgokhoz, amelyek mindkettőtöknek voltak. Hogy borzasztóan drága? Kérd meg egy barátodat, hogy ideiglenesen rejtse el! Ne kínozd magad. Ha felépülsz, visszaveheted az igazán hasznos dolgokat. Vagy ajándékozd őket valakinek.

Csinálj valamit csak magadért

Mindenképpen ne töltsd hirtelen a szabadidőd egyedül otthon. Nemhogy az irodában. Vedd meg az új kerékpárt, amivel olyan régóta keresel, foglalj egy masszázst, menj el szaunába, cseréld ki a ruhatáradat... Rengeteg lehetőség van, és ezek teljes mértékben rajtad múlik. Talán helytelennek tűnik most egy extra nagy adag fagylaltot venni. De miért nem? A dolgok, amelyeket szeretsz, segítenek leküzdeni a fájdalmat, amit érzel. Emlékszel a könnyekre? Az ilyen kellemes dolgok endorfinokat váltanak ki, amelyek a leghatékonyabb gyógyszer a megtört szívre.


Hasonló cikkek

Ma már kevesen foglalkoznak vénlányokkal és öreglegényekkel. A mai idő más. Szinglinek lenni már nem olyan szégyen, mint régen. Sokan még egyedülálló életet is keresnek. Akkor miért szaporodnak manapság az úgynevezett „magányosok”?

Új kapcsolatot keresel? Vagy keresel valamit, ami segíthet a meglévő kapcsolatod kialakításában? Néha úgy tűnik, hogy teljesen elfelejtettük, hogyan lehet szeretetet kifejleszteni egy hétköznapi találkozásból. Vagy legalábbis a barátság. Ugyanakkor ez olyan egyszerű az iskolában vagy a munkahelyen! De ha törődünk valamivel, hajlamosak vagyunk bonyolítani a dolgokat. Sajátítsa el ezeket az egyszerű lépéseket, és soha többé ne hagyjon ki egy lehetőséget, hogy potenciális kapcsolatot építsen ki.

Ön és a párja viszonylag boldog pár? De kételkedsz-e valaha abban, hogy tényleg annyira szeret-e, mint te őt? Ha a partnered megteszi az alábbi apróságok valamelyikét, higgye el, hogy igazán kedvel téged.

Találkoztál már álmaid férfijával? Egy jóképű férfi érdekes munkával, anyagilag biztos, saját otthonával, és mindenekelőtt egyedülálló? Egy férfi, aki nem házas, nincs gyereke vagy egyéb kötelezettsége? Úgy hangzik, mint egy tündérmese, igaz? De ebben a pillanatban csak olyan kérdések jutnak eszedbe, mint például a miért. Miért van egyedül egy ilyen ember? Miért nincs párja? Mi a probléma? Nem fura?

Talán minden nő arról álmodozott fiatalkorában, hogy hercege fehér lovon ül, akivel örökkön-örökké boldog lesz. Azonban minden nőnek megvan a maga ötlete. Némelyikben igazi lóval fog sikerülni, máshol csak olyannal, amelyik valamelyik elég drága autó motorházteteje alatt bújik meg. De néhány dologban minden nő egyetért. Szeretné tudni, hogy melyek?

Egyre többen döntenek úgy, hogy egyedül élnek. Az úgynevezett A szingli élet korábban szinte elképzelhetetlen volt. Ma viszont egyre népszerűbb az egyedül vagy párban élés, ahol minden partnernek saját lakása van. Miért van egyre több hasonló pasziánsz? Gyere el és nézd meg velünk a szingli élet előnyeit és hátrányait.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.