Hogyan érveljünk konstruktívan?

Azt gondolhatja, hogy a vitákat kerülnie kell, mert kudarcot vall, és a gyakoribb eszmecsere csak tönkreteszi a kapcsolatát. De ennek az ellenkezője igaz. Egy konstruktív vita kitisztítja köztetek a levegőt, és újra előre léphet a kapcsolatban. A probléma az, hogy az emberek nem tudnak rendesen vitatkozni. Szeretné tudni, hogyan lehet konstruktív érvelést folytatni?

Legyen célja

Bármiről is vitatkozik, az okok általában nem relevánsak. A vita előbb-utóbb csak a hatalomért folytatott játék lesz. És ezt el kell kerülni. A hatalom demonstrációjában a győzelem a célod, nem a probléma megoldása. Az lesz a legjobb, ha előre tisztázza, mit szeretne elérni. A párod nem tisztítja a zokniját? Érveket hozzon fel, vitassa meg, tegyen javaslatot. Ha azt hibáztatod, hogy nyavalyás, te pedig válogatós, akkor a zokni úgysem veszik fel magukat a padlóról.

Ne esküdj

Emlékezz a legrosszabb érvedre. Káromkodások, feszült érzelmek és talán még valami tányér is röpködtek a levegőben az biztos. De ahhoz, hogy az érvelés építő jellegű legyen, nem szabad hagyni, hogy a légkör felemésztse magát. Soha ne ragadjon el a káromkodástól, csak a partnere fenyegetettnek érzi magát, és az első helyen végez. A hatalomért folytatott küzdelemben. Vitatkozz úgy, mint a felnőttek. Udvariasan és ésszel.

Nyíltan érvelj

A vita általában az utolsó. Tehát amikor vitatkozik, mindig pontosan mondja ki, amit gondol. Nem úgy, hogy a partneredet a megfelelő helyekre irányítod. Röviden: ne várja el tőlük, hogy kitaláljanak valamit. Ez csak további félreértésekhez vezetne a jövőben. Amikor vitatkozik, ne titkoljon el semmit, és mondja ki konkrétan, mi zavar az adott helyzetben.

Egyértelmű vége

Az aranyszabály a végén: mindig fejezze be a vitát . Még ha el is akar menni, először fejezze be a vitát, és utána járjon a saját utadon. Próbálj meg valamilyen kompromisszumot kötni. Ehhez kapcsolódik az a szabály is, hogy soha ne hozz fel olyan vitákat, amelyeket már egyszer megoldottál. Elkészültek, és semmi közük a jelenhez. Csak így vitatkozva lehet megoldani valamit.


Hasonló cikkek

Érezted valaha kényelmetlenül bizonyos emberek társaságában? Úgy érzed, hogy kényszerítenek valamire? Vagy hülyének és alsóbbrendűnek érzi magát, miután meglátogatta őket? Talán ez egy manipulátor! Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan ismerheti fel őt.

A második házasságnak megvannak a sajátosságai. Több olyan beszélgetés is van köztük, amelyeket soha többé nem fog folytatni.

Néhány pár a szakítás után is barátok maradnak. Az ilyen párok azonban nagyon ritkák. Leginkább a csak szenvedélyen alapuló korábbi kapcsolatokra utalnak, vagy azokra, akik a szexen kívül mindenben kijöttek egymással. Minden más esetben számtalan oka van az összes korábbi kapcsolat megszakításának. Olvasson a legsúlyosabbakról.

Minden partnerség bizonyosan átment valamilyen válságon. Egyes kapcsolatokban azonban napirenden vannak a viták, válságok, máshol viszont csak ritka a vita. Általában minden pár más-más gonddal foglalkozik. Egyes problémák azonban gyakrabban jelennek meg a kapcsolatokban, mint mások. Mit tekintenek tehát a viták leggyakoribb kiváltóinak egy kapcsolatban?

A megjelenésére vagy személyiségére összpontosító bók minden nő szívét melengeti. A partnereknek rendszeresen meg kell dicsérniük barátnőiket. A nők ilyenkor szeretve és elkényeztetve érzik magukat. Uraim, ha így bánnak a feleségükkel, akkor bizonyosan meg fog fizetni valami kedves módon. Kezdje a bókokkal ma, és semmiképpen ne fukarkodjon velük.

Elkezdett inni, talált-e szeretőt, vagy túl gyakran szokott kiabálni és káromkodni? Egyrészt eleged van belőle, másrészt viszont tudod, hogy még mindig szereted a másikat és nem akarod csak úgy a vízbe küldeni? Ebben az esetben ideje kimondani, hogy „elég”, és elkezdeni cselekedni. Ne aggódjon, ez egyszerű.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.