Hogyan kezelhető a munka, a kapcsolat, a család, a háztartás és az öngondoskodás?

Tökéletes alkalmazottnak vagy vállalkozónak, tökéletes partnernek és szeretőnek, szerető anyának, példamutató háziasszonynak lenni, és ráadásul a saját életét élni, nem igazán könnyű. Csak néhány nőnek sikerül tökéletesnek lennie a fent említett területeken. Mit tehet tehát, hogy elérje célját, és még mindig ne őrüljön meg az egésztől?Késő este lefeküdhet, és reggel teljes sötétben ébredhet . Dolgozhatsz a „nem látok a nem látom”-tól, és még mindig nem tudod az egészet tökéletesre hozni. Emberek vagyunk, nem robotok, így előbb-utóbb minden nő, aki így működik, átéli majd azt a stresszt, hogy nem tud mindent úgy csinálni, ahogy kellene, és ez nem csak a hangulatára, a munkateljesítményére kezd negatívan hatni. , hanem az egészségére is.

Így megpróbálunk tanácsot adni néhány pontban, mit tegyen jobban, és mi az, amivel biztosan megspórolhatja drága idejét!

1) Hozzon létre terv, hogy melyik tevékenységet melyik napon és mikor fogod elvégezni. Ne felejtse el a szükséges időtartalékokat. Ne feledje azt is, hogy nem kell minden tevékenységet naponta elvégezni. Aki nem bírja elviselni a késést, az mielőbb forduljon hozzájuk. Az alacsonyabb prioritásúaknak mindenképpen várniuk kell egy-két napot. Tervezze meg munkatevékenységeit arra az időszakra, amikor gyermekfelügyeletet vállal. Használd apát, nagymamát, nagypapát, vagy vészhelyzetben egy barátot vagy hölgyet a babázáshoz.

2) Ne felejtsd el, hogy nem vagy mindenben egyedül! Van párod/családod. Tehát vonja be szeretteit néhány tevékenységbe. Apa is tanulhat a gyerekekkel. A ringbe is tudja hajtani őket. A gyerekek segíthetnek az egyszerű házimunkákban. Tehát ossza meg a háztartási feladatokat az összes családtag között. Csak a tiédet csináld, és minden nap ellenőrizd a többieket, hogy teljesítették-e azokat. Ha úgy érzed, hogy már nem vagy elég a háztartás takarítására, rendelj takarítónőt.

3) Ugyanez igaz az iskolai/munkahelyi uzsonnára és a főzésre is. Keressen recepteket a gyors és egyszerű ételekhez. A bonyolultabb recepteket tartsa meg hétvégére. Ha nincs időd, legyen egyszerű. Készítsen hideg vacsorát vagy főzzön több napig. Néha menj el egy étterembe enni. Az idősebb gyerekek segíthetnek a harapnivalókban. Ezután kényeztesd magad és a családod a megtakarított idővel.

4) Szánj minden nap legalább fél órát/órát csak magadra. Igyál egy gyors kávét egy barátoddal, kérj hátmasszázst, tornázz a tévé előtt, tölts fel egy habfürdőt, olvass el néhány oldalt egy könyvben vagy igyál meg egy pohár bort. Csinálj legalább egy kis ideig azt, amitől jól érzed magad, és ami pihentet (akár fizikailag, akár lelkileg).

5) Tölts időt pároddal/férjjel. Beszélgess vele, hogy milyen volt, mit csinált, mi zavarja, mi teszi boldoggá. Kommunikáció közben odabújhatsz hozzá és élvezheted egymás közelségét. Szervezzen meg alkalmanként bébiszittereket, és menjen el együtt társaságba, vacsorázni vagy moziba. Kérjen segítséget egy bébiszitter nagymamától vagy barátjától. Egyszer biztosan megteszik helyetted. Ne feledkezzünk meg a rendszeres ágyjátékokról sem. Jó kikapcsolódást is jelenthetnek számodra, és a működő partner élet fenntartásának egyik módja.

6) És a hétvégén legalább egy nap kapcsold ki teljesen a számítógépet és a telefont. Hogy nem engedheti meg magának? De megteheted. Menjen kirándulni a családjával, merítsen rajta új erőt. Hagyd, hogy tested és lelked pihenjen. Élvezd az életed legértékesebb dolgait. Gyermekei és párja szeretete. Ez új erőt ad a következő munkahéthez. Higgye el, hogy szüksége lesz rá.


Hasonló cikkek

Egy ideje együtt vagytok, és hiányzik az első néhány hét izgalma és bizonytalansága? Sajnos a szerelem maximum 2 évig tart, utána a szenvedélyes érzések állandó és kevésbé intenzívekké válnak. Ezt már mindannyian tudjuk, és tapasztalatból tudjuk. De mit tegyünk, ha a kapcsolat az ellenkező irányba megy, pedig még mindig szeretitek egymást? Próbálja ki a következő módszereket. Talán mégis sikerül felélesztenie egy haldokló kapcsolatát!

Ritka gyöngyszemet kell kinyernie rengeteg koszból és agyagból. És ez pontosan így van a kapcsolatokban. Meg kell találni az egyetlen szerelmet! De te magad teremtesz elégedett kapcsolatot. Ne felejtsd el. Nem ingatag szerencse. Szeretnéd megismerni a sikeres párok titkait? Pszichológusok kutatták a boldog kapcsolatok gyakori jeleit, és felfedezték ezeket a meglepő tényeket!

A „Szeretlek” sor az egyik legszebb, amit életében hallhat. Sajnos az is lehet, hogy titkon megkívánod, mert a párod "nem tudja" kiejteni! De ne ess kétségbe. A szeretetet sokféleképpen lehet kifejezni. Honnan tudod szavak nélkül, hogy a másik szeret téged?

Nem tud új partnert megtartani? Ez nem véletlen. Valamit biztosan rosszul csinálsz. A hiba valószínűleg valahol a te végén lesz. Tudja meg, milyen probléma akadályozza meg abban, hogy megtalálja és megtartsa új kapcsolatát.

Minden bizonnyal számos elhagyott, ötvenes év körüli nőt talál a közvetlen közelében. Miért hagyják el a férfiak a feleségüket annyi együtt töltött év után? Miért hagyják el a feleségüket tíz-húsz évvel fiatalabb nőkért?

Minden kapcsolat általában szép az elején. Idővel azonban az első nézeteltérések a kapcsolatokban jelentkeznek. Olyan helyzetekbe kerülsz a pároddal, amelyek stresszes próbák lesznek a kapcsolatod számára. Megmutatjuk, mire gondolunk.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.