7 tipp a boldog kapcsolathoz

7 tipp a boldog kapcsolathoz

Minden kapcsolat egy kicsit másképp működik. A több évszázad folyamán azonban a tanács kicsiszolódott számunkra, amely valamilyen formában mindig működik. Tekintsd meg a 7 garantált tippet a boldog kapcsolat fenntartásához.

1. Beszélj konstruktívan

Amit mondasz, ugyanolyan fontos hogyan is mondod. Vetítsd magad elé a használt kifejezéseket, és képzeld el, hogy hallod őket. Felháborítanának? Szabadulj meg tőlük. Különösen az érvelés során kerüld a fejetlen kritikát. Ez semmit sem old meg, éppen ellenkezőleg. A „Te mindig…!” mondat helyett használd inkább az „Érzem / látom / érint engem…” kifejezést. Vállald a felelősséget a saját érzelmeidért és a kedvesed nem fogja azt érezni, hogy mindenért ő a hibás, beleértve a rossz időjárást is.

2. Tartsd "új"-ként a dolgokat

Jó érzés, ha az gondolat tölt el, hogy a partneremmel életem végéig együtt maradunk, és kész. De ez sztereotíp-hez, az unalomhoz és az azt követő elégedetlenséghez is vezethet. Ezért tartsd meg a köztetek lévő kapcsolatot szórakozónak és érdekesnek. Időről időre lepd meg parteneredet valamilyen ajándékkal(tárgyi vagy nem tárgyi), éreztesd vele, hogy gondolsz rá és még mindíg fontos számodra.

3. Kerüld a féltékenységet, építs a bizalomra

A féltékenység nem a szeretet mutatója, éppen ellenkezőleg, tönkre teheti a kapcsolatot. Ha emészt a félelem, hogy társad nem csak neked szenteli idejét, akkor üljetek le és beszéljétek róla. Ne folytsd magadba a dolgokat. Egy párkapcsolatban kulcsfontosságú a kölcsönös bizalom. Ennek köszönhetően elkerülheted a káros érzelmeket, amelyek belülről felemésztenek téged.

4. Ne próbálkozz egy "álomkapcsolatot" teremteni

A televízió, a rádió és a szociális hálózatok folyamatosan bombáznak bennünket olyan ötletekkel, hogyan is kell kinéznie egy párkapcsolatnak. Ahogy eláraszthat minket a legújabb mobiltelefon vagy a legújabb divat iránti stressz, nyomást gyakorolhat ránk az is, hogy nem -e csinálunk valamit rosszul a kapcsolatunkban. A probléma az, hogy mindegyik párnak egyedi kapcsolata van. Még neked is. Tehát ne aggódj, ha nem felelsz meg az internet vagy a szociális hálózatok által meghatározott "feltételnek". Haladj a saját útadon.

5. Hagyd az apróságokat

Határozottan ne folytsd el az érzéseidet, véleményeidet esetleg szenvedéseidet. De ha minden apróságot szeretnél megoldani, akkor semmit mást nem fogsz csinálni. Tényleg olyan fontos az, ami zavar téged? Senki sem tökéletes. Minden bizonnyal te is csinálsz olyan dolgokat, amelyek bosszantják kedvesedet! Az életben ugyanolyan fontos tudni és meghatározni, hogy mi nem érdemli meg a figyelmet, mint a nagy dolgok kezelése.

6. Hagyj szabadidőt is magadnak

Az együtt töltött idő nagyszerű, szükségszerű, és mindketten biztosan élvezik is. De fontos, hogy időt fordítsunk személyes érdekeinkre, hobbinkra és ötleteinkre. Azoknak a pároknak, akik minden szabad pillanatukat együtt töltik, egy idő után hiányozni kezd valami a kapcsolatukból. És ezek lehetnek éppen a személyes érdekek, hobbik és a barátok. 

7. Dolgozz a kapcsolatodon

Nem könnyű ezen gondolkodni. De a kapcsolat megtartása egy állandó munka. Vigyázni kell rá, időt fordítani, gondolkodni, hogyan is lehetne jobbá és szebbé tenni. A kommunikáció és az egyéb "garantált tanácsok" csak akkor működnek egy párkapcsolatban, ha rendszeresen időt fordítunk rá. Ne vedd a kapcsolatot természetes dolognak. Ápolás nélkül a kapcsolat kihül. Ez szó szerint így van. Ne félj a munkától. Mindíg gondolj a jutalomra, és az egy életig tartó egészséges és boldog kapcsolat.

 


Hasonló cikkek

Valakinek van hozzá orra, valakinek aktívan oda kell figyelnie. Ráadásul ami az egyiket zavarja vagy idegesíti, azt a másik egyáltalán nem veszi észre. És így könnyen megtörténhet, hogy a kapcsolatod rossz oldalra kerül. Ha időben közbelép, nagyon könnyen megjavítható. Ehhez azonban először észre kell vennie a figyelmeztető jeleket. Fogalma sincs, mik ezek? Mi igen! Nézze meg őket.

Hűtlen hozzád az embere? Van-e hosszú távú szeretője, akiért rendszeresen elmegy, vagy rövid távú, de gyakori hűtlenséget követ el ismeretlen szeretőkkel? Te is azon nők közé tartozol, akik tűrik a férfiak hűtlenségét?

Ha a dolgok lefelé süllyednek egy partnerséggel, mindig mindkét fél a hibás. Tehát ne mindig a másikat hibáztasd. Általában mindketten okolhatók a kapcsolat hibáiért. Elmondjuk azokat a dolgokat, amiket gyakran rosszul csinálsz, és amelyekkel garantáltan tönkreteszed a kapcsolatodat.

Ketyeg a biológiai órája, de éppen akkor, amikor a karrierje virágzik? Nem tudja, hogy családot vagy munkát válasszon? Egyáltalán nem könnyű a két lehetőség közül választani. Adunk néhány tanácsot, amelyek segíthetnek a döntésben.

Csókolózáskor az emberi szervezetben oxitocin, az úgynevezett szerelemhormon szabadul fel. Öröm és élvezet érzésével tölti el az embert. A csókok növelik a vágyat, hogy két embert egy testben egyesítsenek. Nem csoda, ha egy szerelmes pár csókolózás közben még jobban vonzódik egymáshoz. A csókok pozitívan erősítik minden pár kapcsolatát. Szóval ne habozzon, és azonnal ugorjon bele a csókolózásba.

Ez nem lehet olyan egyszerű, mint ahogy a címben írjuk? Ez igaz, de miért nem lépünk egy kicsit szembe az esélyekkel? Több száz pár, akik több mint 30 éve vannak együtt, kapcsolatukban öt közös jellemző van. Szeretné tudni, hogy melyek?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.