7 tipp a boldog kapcsolathoz

7 tipp a boldog kapcsolathoz

Minden kapcsolat egy kicsit másképp működik. A több évszázad folyamán azonban a tanács kicsiszolódott számunkra, amely valamilyen formában mindig működik. Tekintsd meg a 7 garantált tippet a boldog kapcsolat fenntartásához.

1. Beszélj konstruktívan

Amit mondasz, ugyanolyan fontos hogyan is mondod. Vetítsd magad elé a használt kifejezéseket, és képzeld el, hogy hallod őket. Felháborítanának? Szabadulj meg tőlük. Különösen az érvelés során kerüld a fejetlen kritikát. Ez semmit sem old meg, éppen ellenkezőleg. A „Te mindig…!” mondat helyett használd inkább az „Érzem / látom / érint engem…” kifejezést. Vállald a felelősséget a saját érzelmeidért és a kedvesed nem fogja azt érezni, hogy mindenért ő a hibás, beleértve a rossz időjárást is.

2. Tartsd "új"-ként a dolgokat

Jó érzés, ha az gondolat tölt el, hogy a partneremmel életem végéig együtt maradunk, és kész. De ez sztereotíp-hez, az unalomhoz és az azt követő elégedetlenséghez is vezethet. Ezért tartsd meg a köztetek lévő kapcsolatot szórakozónak és érdekesnek. Időről időre lepd meg parteneredet valamilyen ajándékkal(tárgyi vagy nem tárgyi), éreztesd vele, hogy gondolsz rá és még mindíg fontos számodra.

3. Kerüld a féltékenységet, építs a bizalomra

A féltékenység nem a szeretet mutatója, éppen ellenkezőleg, tönkre teheti a kapcsolatot. Ha emészt a félelem, hogy társad nem csak neked szenteli idejét, akkor üljetek le és beszéljétek róla. Ne folytsd magadba a dolgokat. Egy párkapcsolatban kulcsfontosságú a kölcsönös bizalom. Ennek köszönhetően elkerülheted a káros érzelmeket, amelyek belülről felemésztenek téged.

4. Ne próbálkozz egy "álomkapcsolatot" teremteni

A televízió, a rádió és a szociális hálózatok folyamatosan bombáznak bennünket olyan ötletekkel, hogyan is kell kinéznie egy párkapcsolatnak. Ahogy eláraszthat minket a legújabb mobiltelefon vagy a legújabb divat iránti stressz, nyomást gyakorolhat ránk az is, hogy nem -e csinálunk valamit rosszul a kapcsolatunkban. A probléma az, hogy mindegyik párnak egyedi kapcsolata van. Még neked is. Tehát ne aggódj, ha nem felelsz meg az internet vagy a szociális hálózatok által meghatározott "feltételnek". Haladj a saját útadon.

5. Hagyd az apróságokat

Határozottan ne folytsd el az érzéseidet, véleményeidet esetleg szenvedéseidet. De ha minden apróságot szeretnél megoldani, akkor semmit mást nem fogsz csinálni. Tényleg olyan fontos az, ami zavar téged? Senki sem tökéletes. Minden bizonnyal te is csinálsz olyan dolgokat, amelyek bosszantják kedvesedet! Az életben ugyanolyan fontos tudni és meghatározni, hogy mi nem érdemli meg a figyelmet, mint a nagy dolgok kezelése.

6. Hagyj szabadidőt is magadnak

Az együtt töltött idő nagyszerű, szükségszerű, és mindketten biztosan élvezik is. De fontos, hogy időt fordítsunk személyes érdekeinkre, hobbinkra és ötleteinkre. Azoknak a pároknak, akik minden szabad pillanatukat együtt töltik, egy idő után hiányozni kezd valami a kapcsolatukból. És ezek lehetnek éppen a személyes érdekek, hobbik és a barátok. 

7. Dolgozz a kapcsolatodon

Nem könnyű ezen gondolkodni. De a kapcsolat megtartása egy állandó munka. Vigyázni kell rá, időt fordítani, gondolkodni, hogyan is lehetne jobbá és szebbé tenni. A kommunikáció és az egyéb "garantált tanácsok" csak akkor működnek egy párkapcsolatban, ha rendszeresen időt fordítunk rá. Ne vedd a kapcsolatot természetes dolognak. Ápolás nélkül a kapcsolat kihül. Ez szó szerint így van. Ne félj a munkától. Mindíg gondolj a jutalomra, és az egy életig tartó egészséges és boldog kapcsolat.

 


Hasonló cikkek

A válás az egyik legnagyobb kihívást jelentő élethelyzet, amelyet az ember egy kapcsolatban élhet át. A gyermekfelügyeleti jog, vagyonmegosztás és mindkettőtök jövőjének megoldása ügyében bírósághoz fordulni szintén nem sokat tesz a jó hangulathoz és a jó közérzethez. Hogyan kezeljük tehát az életbiztonság elvesztését és a szomorúság, az árulás vagy a gyűlölet érzését? Tanácsot adunk Önnek!

Az urak néha olyan titokzatosak, hogy sírni is tud az ember. Csendben vannak, nem csinálnak semmit, csak leolvasható a szemükből a jól ismert rosszallás. Vagy inkább bosszúság? Szeretnéd tudni, hogy a férfiakat mi vonzza a legjobban a másik felé? A cikkből megtudhatja.

A férfija szeret nőkkel szórakozni? Arra gyanakszik, hogy még randizik is? Lehet, hogy van otthon nőcsábász, és még nem is tudsz róla. Tehát derítsd ki, miben állsz!

Vannak dolgok, amelyeket csak a nők értenek meg. A férfiak csak a fejüket csóválják rájuk. Nem igazán lehet megosztani velük. Mit is értünk pontosan?

Hogy boldogulsz a kapcsolatodban? Elégedett vagy, vagy úgy érzed, hogy ez nem az igazi? Tudod, hogy a megfelelővel (a megfelelővel) élsz együtt, és maximálisan élvezed az életet, vagy kételkedsz abban, hogy keress jobbat?

Feltétel nélkül megbíztok egymásban? Bármi is legyen, vállaltad a hűségedet? Sziklaszilárdnak tartja a vonzerejét? Még a gyerekekkel, a lakással vagy a pénzzel kapcsolatos találgatások sem ijesztenek meg? Akkor vigyázz! Vannak dolgok, amelyeket egyetlen pár sem tart veszélyesnek, mégis igazi próbát jelentenek a kapcsolatodban. Melyek azok?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.