7 tipp a boldog kapcsolathoz

7 tipp a boldog kapcsolathoz

Minden kapcsolat egy kicsit másképp működik. A több évszázad folyamán azonban a tanács kicsiszolódott számunkra, amely valamilyen formában mindig működik. Tekintsd meg a 7 garantált tippet a boldog kapcsolat fenntartásához.

1. Beszélj konstruktívan

Amit mondasz, ugyanolyan fontos hogyan is mondod. Vetítsd magad elé a használt kifejezéseket, és képzeld el, hogy hallod őket. Felháborítanának? Szabadulj meg tőlük. Különösen az érvelés során kerüld a fejetlen kritikát. Ez semmit sem old meg, éppen ellenkezőleg. A „Te mindig…!” mondat helyett használd inkább az „Érzem / látom / érint engem…” kifejezést. Vállald a felelősséget a saját érzelmeidért és a kedvesed nem fogja azt érezni, hogy mindenért ő a hibás, beleértve a rossz időjárást is.

2. Tartsd "új"-ként a dolgokat

Jó érzés, ha az gondolat tölt el, hogy a partneremmel életem végéig együtt maradunk, és kész. De ez sztereotíp-hez, az unalomhoz és az azt követő elégedetlenséghez is vezethet. Ezért tartsd meg a köztetek lévő kapcsolatot szórakozónak és érdekesnek. Időről időre lepd meg parteneredet valamilyen ajándékkal(tárgyi vagy nem tárgyi), éreztesd vele, hogy gondolsz rá és még mindíg fontos számodra.

3. Kerüld a féltékenységet, építs a bizalomra

A féltékenység nem a szeretet mutatója, éppen ellenkezőleg, tönkre teheti a kapcsolatot. Ha emészt a félelem, hogy társad nem csak neked szenteli idejét, akkor üljetek le és beszéljétek róla. Ne folytsd magadba a dolgokat. Egy párkapcsolatban kulcsfontosságú a kölcsönös bizalom. Ennek köszönhetően elkerülheted a káros érzelmeket, amelyek belülről felemésztenek téged.

4. Ne próbálkozz egy "álomkapcsolatot" teremteni

A televízió, a rádió és a szociális hálózatok folyamatosan bombáznak bennünket olyan ötletekkel, hogyan is kell kinéznie egy párkapcsolatnak. Ahogy eláraszthat minket a legújabb mobiltelefon vagy a legújabb divat iránti stressz, nyomást gyakorolhat ránk az is, hogy nem -e csinálunk valamit rosszul a kapcsolatunkban. A probléma az, hogy mindegyik párnak egyedi kapcsolata van. Még neked is. Tehát ne aggódj, ha nem felelsz meg az internet vagy a szociális hálózatok által meghatározott "feltételnek". Haladj a saját útadon.

5. Hagyd az apróságokat

Határozottan ne folytsd el az érzéseidet, véleményeidet esetleg szenvedéseidet. De ha minden apróságot szeretnél megoldani, akkor semmit mást nem fogsz csinálni. Tényleg olyan fontos az, ami zavar téged? Senki sem tökéletes. Minden bizonnyal te is csinálsz olyan dolgokat, amelyek bosszantják kedvesedet! Az életben ugyanolyan fontos tudni és meghatározni, hogy mi nem érdemli meg a figyelmet, mint a nagy dolgok kezelése.

6. Hagyj szabadidőt is magadnak

Az együtt töltött idő nagyszerű, szükségszerű, és mindketten biztosan élvezik is. De fontos, hogy időt fordítsunk személyes érdekeinkre, hobbinkra és ötleteinkre. Azoknak a pároknak, akik minden szabad pillanatukat együtt töltik, egy idő után hiányozni kezd valami a kapcsolatukból. És ezek lehetnek éppen a személyes érdekek, hobbik és a barátok. 

7. Dolgozz a kapcsolatodon

Nem könnyű ezen gondolkodni. De a kapcsolat megtartása egy állandó munka. Vigyázni kell rá, időt fordítani, gondolkodni, hogyan is lehetne jobbá és szebbé tenni. A kommunikáció és az egyéb "garantált tanácsok" csak akkor működnek egy párkapcsolatban, ha rendszeresen időt fordítunk rá. Ne vedd a kapcsolatot természetes dolognak. Ápolás nélkül a kapcsolat kihül. Ez szó szerint így van. Ne félj a munkától. Mindíg gondolj a jutalomra, és az egy életig tartó egészséges és boldog kapcsolat.