Magányos vagy bulizós? Mindenki másképp érvel!

Az "Olaszország" uralkodik otthonában, vagy inkább egy csendes háztartás? Kiabál, nagy gesztusokat használ, és a másik csak hidegen figyel? Nem kell szándékosan provokálniuk. Mindannyian másként vitatkozunk személyiségtípusunktól függően. Ami az egyiknek világos, azt a másik egyáltalán nem érti. Mi a különbség a magányos és a társaságkedvelő között?

Milyen típus vagy?

A leghíresebb felosztás az, hogy szereted-e a társaságot, vagy inkább egyedül szeretnél lenni. A magányosok egyedül vagy kis csoportokban érzik magukat a legjobban, nyugodtabbak és megfontoltabbak. Erőt merítenek saját tapasztalataik belső világából. A partisöprő viszont az, aki szereti ismerkedni, aki aktívabb és imádja, ha valami történik körülötte. Pontosan mások társaságában nyernek energiát.

Ugyanaz a probléma, más megoldások

Egyszerűen fogalmazva, az olasz háztartás uralkodik, amikor a pártseprők vitáiról van szó. Lemezek repkednek a levegőben, és mindenhol kiabálás hallatszik. A megbékélés olyan érzelmes, mint a vita kezdete. Azonban mindkét partner gyorsan elfelejti a vitát. A két magányosnál viszont több napig csendes háztartás uralkodik. Körbejárják egymást és mindenki csak a "sajátját" veszi észre. Csak akkor békülnek ki, ha elmondják egymásnak a problémáikat. És akkor azonnal megfeledkeznek a szakításról.

A "bulisöprő" vitái

Amikor egy szenvedélyes söprögető ideges lesz, általában eléggé elfoglalt körülötte. És szó szerint. A társaságkedvelő emberek széttárják a karjukat, felemelik a hangjukat és kiadják érzelmeiket. Minél jobban zavarja őket a probléma, annál hangosabban sikoltoznak. Az érzelmek kifejezésével érdeklődést mutatnak. Ha magányos vagy, ez a fajta viselkedés valószínűleg lemondásra és vitatkozásra késztet, csak a vita kedvéért. Ennek az ellenkezője. Minél dühösebb a seprő, annál jobban törődik veled, hogy megoldd a problémát. Legközelebb kérd meg, hogy előbb egy kicsit uralkodjon az érzelmein. Csak ezután foglalkozzon a problémával.

A magányos érvek

A gondolkodó magányosok természetüknél fogva beszélni akarnak a problémáról. Logikusan nézik, és keresik a leggyorsabb utat. Minél jobban zavarja őket a probléma, annál inkább kényszerítik magukat, hogy megnyugodjanak és megszelídítsék érzelmeiket. Nem akarják, hogy a gondolkodásuk útjába álljanak. Ha te seprő vagy, akkor a párod nem akar érdektelenséggel felzaklatni. Ellenkezőleg, minél jobban visszahúzódik önmagába, annál jobban érdekli a vita tárgya, és meg akarja oldani az egész ügyet. Nem kényszerítheted rá, hogy érzelmeket mutasson. Kérd meg, hogy legalább beszéljen az érzéseiről.

Értsék meg egymást vita közben is.


Hasonló cikkek

A legutóbbi kapcsolata kudarccal végződött? Ne hajtsd le a fejed. Minden veszteségből ki lehet venni valami pozitívat. Még egy sikertelen kapcsolatból is lehet tanulni. Tanácsot adunk, hogyan.

Ön azok közé tartozik, akik állandóan féltékenyek a partnerükre? Zavar, ha a szerelmed egy nálad sokkal vonzóbb valaki körül forog? Akkor vigyázz, ne csinálj felesleges féltékenységi jeleneteket. Megtörténhet, hogy a párod elhagy miattuk, és csak a sírásra van szemed.

Néha csak egy kívánságunk van. És ez a béke a kapcsolatban. A probléma akkor az, ha otthonát az úgynevezett "olasz háztartás" uralja, és minden megvan, amit csak akar, kivéve a vágyott békét. Tanácsot adunk, hogyan vigye be azt, amire a legjobban vágyik a házasságában.

Közeleg a Valentin-nap, és a levegő tele van szeretettel. Akár jegyes, akár nem, sok hízelgést hallasz, különösen ebben az időszakban. Sajnos a legtöbb embert váratlanul éri egy váratlan bók, és nem tudják, hogyan reagáljanak rá. Az elutasítás vagy az elutasítás viszont csalódást okoz annak, aki a bókot fizette. Tehát tanulja meg elfogadni a hízelgést.

Elkezdett inni, talált-e szeretőt, vagy túl gyakran szokott kiabálni és káromkodni? Egyrészt eleged van belőle, másrészt viszont tudod, hogy még mindig szereted a másikat és nem akarod csak úgy a vízbe küldeni? Ebben az esetben ideje kimondani, hogy „elég”, és elkezdeni cselekedni. Ne aggódjon, ez egyszerű.

A férfiak feleannyi bókot sem kapnak a nőktől. Miért? Mert a legtöbb nő úgy gondolja, hogy egy férfi szépségének dicsérete csak egy "nárciszt" tehet boldoggá. Azonban ne felejtsd el, hogy a bókok nemcsak a férfi önbecsülését emelhetik, hanem arra is késztethetik, hogy jobban bánjon veled, és több időt akarjon veled tölteni. Hogyan lehet tehát hízelegni egy férfinak, hogy királynak érezze magát melletted?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.