Magányos vagy bulizós? Mindenki másképp érvel!

Az "Olaszország" uralkodik otthonában, vagy inkább egy csendes háztartás? Kiabál, nagy gesztusokat használ, és a másik csak hidegen figyel? Nem kell szándékosan provokálniuk. Mindannyian másként vitatkozunk személyiségtípusunktól függően. Ami az egyiknek világos, azt a másik egyáltalán nem érti. Mi a különbség a magányos és a társaságkedvelő között?

Milyen típus vagy?

A leghíresebb felosztás az, hogy szereted-e a társaságot, vagy inkább egyedül szeretnél lenni. A magányosok egyedül vagy kis csoportokban érzik magukat a legjobban, nyugodtabbak és megfontoltabbak. Erőt merítenek saját tapasztalataik belső világából. A partisöprő viszont az, aki szereti ismerkedni, aki aktívabb és imádja, ha valami történik körülötte. Pontosan mások társaságában nyernek energiát.

Ugyanaz a probléma, más megoldások

Egyszerűen fogalmazva, az olasz háztartás uralkodik, amikor a pártseprők vitáiról van szó. Lemezek repkednek a levegőben, és mindenhol kiabálás hallatszik. A megbékélés olyan érzelmes, mint a vita kezdete. Azonban mindkét partner gyorsan elfelejti a vitát. A két magányosnál viszont több napig csendes háztartás uralkodik. Körbejárják egymást és mindenki csak a "sajátját" veszi észre. Csak akkor békülnek ki, ha elmondják egymásnak a problémáikat. És akkor azonnal megfeledkeznek a szakításról.

A "bulisöprő" vitái

Amikor egy szenvedélyes söprögető ideges lesz, általában eléggé elfoglalt körülötte. És szó szerint. A társaságkedvelő emberek széttárják a karjukat, felemelik a hangjukat és kiadják érzelmeiket. Minél jobban zavarja őket a probléma, annál hangosabban sikoltoznak. Az érzelmek kifejezésével érdeklődést mutatnak. Ha magányos vagy, ez a fajta viselkedés valószínűleg lemondásra és vitatkozásra késztet, csak a vita kedvéért. Ennek az ellenkezője. Minél dühösebb a seprő, annál jobban törődik veled, hogy megoldd a problémát. Legközelebb kérd meg, hogy előbb egy kicsit uralkodjon az érzelmein. Csak ezután foglalkozzon a problémával.

A magányos érvek

A gondolkodó magányosok természetüknél fogva beszélni akarnak a problémáról. Logikusan nézik, és keresik a leggyorsabb utat. Minél jobban zavarja őket a probléma, annál inkább kényszerítik magukat, hogy megnyugodjanak és megszelídítsék érzelmeiket. Nem akarják, hogy a gondolkodásuk útjába álljanak. Ha te seprő vagy, akkor a párod nem akar érdektelenséggel felzaklatni. Ellenkezőleg, minél jobban visszahúzódik önmagába, annál jobban érdekli a vita tárgya, és meg akarja oldani az egész ügyet. Nem kényszerítheted rá, hogy érzelmeket mutasson. Kérd meg, hogy legalább beszéljen az érzéseiről.

Értsék meg egymást vita közben is.


Hasonló cikkek

Eleged van az igényes gyermekfelügyeletből? Alig talál egy pillanatot magának? Akkor lassíts! Kérd meg barátaidat vagy szüleidet, hogy vigyázzanak egy ideig nyugtalan démonaidra. Élvezze a szabadidejét együtt. Adunk néhány tippet, hogyan és hol éljetek át egy közös randevúzást.

A boldog partnerélethez minden tanács megismétli az alfát és az omegát: vagyis a kommunikációt. De mi van akkor, ha olyan állapotban van, amikor egyszerűen nem tud beszélni? Mert bármit mondasz, a párod azonnal támadásnak értékeli? A legjobb szándék ekkor vitába torkollik. Ebben az esetben a kommunikáció nem igazán segít.

A pénzügyek az egyik legnagyobb kihívást jelentő dolog, amellyel egy kapcsolatban meg kell küzdened. Lesz közös fiókotok, vagy mindegyiknek lesz saját fiókja? Kinek a pénzéből vásárol háztartási cikkeket? Milyen drága? Ezek és sok más kapcsolódó kérdés megmérgezheti a legjobb partnerséget. Hogyan lehet megoldani a kapcsolat gyakorlati oldalát úgy, hogy az ne zavarja a romantikus oldalát?

Minden kapcsolat egyedi. Ennek ellenére a szakértők és laikusok világszerte nyomon követtek bizonyos viselkedési mintákat a kapcsolatokban, amelyek gyakrabban működnek, mint mások. Te is ismered őket? Nézze meg, milyen típusú kapcsolat tart majd egy életen át.

Az igaz szerelmet megtalálni nem könnyű. Ráadásul az első randevú után sem tudod. Csak néhány hónapnyi kapcsolat vagy együttélés után fogod megtudni, hogy egymásnak szántak-e. Homályosan boldogtalan vagy, és nem tudod eldönteni, hogy ez csak egy átmeneti válság, vagy olyan valakivel ragadtál meg egy kapcsolatban, aki nem érdemel meg téged? Honnan tudhatod, hogy nem vagytok alkalmasak egymásnak?

Minden nő titokban arra vágyik, hogy a párja megkérdőjelezze. A legtöbb nőnek világos elképzelése van az eljegyzésről. Uraim, hogyan ajánlanak fel egy nőt, hogy ne utasítsa vissza kérését? nem tudod? Merítsen ihletet tippjeinkből, és válasszon hagyományos vagy eredeti módot, hogy gyűrűt adjon szeretett partnerének, és mondja el neki, hogy élete hátralévő részét vele szeretné leélni.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.