Mielőtt kimondaná valakinek az IGEN-t

A szerelem minden férfi és nő életében az egyik legfontosabb dolog. Ráadásul az esküvő egyfajta pecsétje annak, vagy hivatalos megerősítése annak, hogy valóban szeretitek egymást. De nem mindenki alkalmas a férj vagy feleség szerepére. Tényleg megéri a házasság? Olvassa el az 5 kötelező dolgot mindenkinek, akinek azt szeretné mondani, hogy „én”.

1. Egyetértesz a gyerekekkel, a pénzügyekkel, a lakhatással, a karrierrel és a szexszel kapcsolatban?

Minden érett ember képes kompromisszumokat kötni. Száz ember, száz ízlés és főleg egy kapcsolatban. Ott a partnereknek alkalmazkodniuk kell egymáshoz. A fent említett kérdések kivételt képeznek. Meg lehet vitatkozni, hogy egyetlen gyermeke lesz-e vagy négy gyermeke. Egyetlen gyerek vagy egyetlen gyerek sem jelent óriási különbséget. Ha nem tudsz megegyezni ezekben az életkérdésekben, keress valaki mást. Nehéz, de különben egyikőtök biztosan boldogtalan lesz a kapcsolatban.

2. Betartja az ígéreteit?

Egy kapcsolat elején minden az apróságokon múlik. Megígéri, hogy este felhív, de csak másnap jelentkezik? Nincs bocsánatkérés? A "tévedési ígéretek" nem jelenhetnek meg egy kapcsolatban. Bárki el tudja felejteni. De ha ez állandóan megtörténik, kétszer is gondolja meg, hogy férjhez megy-e. Nem élvezné sokáig az életet egy ilyen személlyel.

3. Ugyanazok az erkölcsi és etikai értékei?

Az ellentétek vonzzák egymást. De ügyeljen az erkölcsi különbségekre. Szerelmed szerint teljesen rendben van egész évben feketében lovagolni, miközben te hülye lennél még egy talált pénztárcát is tartani százassal? Az etika belső értékek és beállítások összessége, amelyeket teljesen tudat alatt teljesítesz. Bizonyos mértékig módosíthatja őket, de általában megváltoztathatatlanok. Ha alapvetően nem értesz egyet, akkor csak arról van szó, hogy egymásba szeretnek.

4. Támogatjátok egymást a nehéz időkben?

Amikor jönnek a legrosszabb idők, hogyan bánik veled? Nem kell azonnal felmondania a munkahelyén, és nem kell visszatérnie egy ausztráliai üzleti útról. De legalább fel kell hívnia, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jól vagy. Csak kérdezze meg, hogy van, vagy segítségre van szüksége valamiben. Ez akkor is segítségnek számít, amikor nem vagy a legjobb állapotban. Ennek így kell kinéznie egy kapcsolatban. Ha a baj első jelére eltűnik, engedd el végleg az életedből.

5. Kimondhatja, hogy „szeretlek”, és bebizonyíthatja?

Nem, nem elég várni az esküvő után. Még az első gyerek után sem. És a tettek önmagukban nem elégek, vagy a szavak önmagukban nem elégek. Az első „szeretlek”-et nem könnyű kimondani, de éppen ezért olyan fontos. Apró gesztusokkal is bizonyítja szerelmét? Képzelje el párját öt, tíz év múlva. Még mindig kompatibilis? A szerelem minden rosszat legyőz. De csak addig a pillanatig, amíg köztetek lesz.


Hasonló cikkek

Bár a munkája jól fizet, és régóta van saját lakása, ez még mindig nem jelenti azt, hogy mindketten készen állnak egy komoly partnerkapcsolatra. Egyre távolabb kerül az az idő, amikor a gyerekek önállóvá válnak, és magukra hagyják magukat. De egy kapcsolatban több van, mint a vásárlás és a főzés ismerete. Honnan tudhatod, hogy szerelmed eléggé megérett-e egy komoly kapcsolathoz?

Válasz: nem volt! Sokan hajlamosak mindig visszanézni, és azon töprengeni, hogy jobb lett volna-e a helyzet, ha... Mi van, ha nem váltam el? Mi van, ha nem megyek szülési szabadságra? …. Minél idősebbek vagyunk, annál gyakrabban kérdőjelezzük meg saját döntéseinket. Miért van ez így, és hogyan lehet megszabadulni ettől a gonosztól?

Egy éjszaka szakított veled? Hirtelen azt mondta neked, hogy ez neked nem megy? Eddig zökkenőmentesen működött a kapcsolatod? Hogy fogalmad sincs mi történt? Mit teszünk tudatlanul tönkre a partnerkapcsolatainkat? Olvassa el és megtudja.

Egy egészséges kapcsolatban a partnerek olyan dolgokról beszélnek, amelyekkel foglalkozni kell. Nem tesznek keresztbe nekik. Ez azt jelenti, hogy néha egy kellemetlen igazságot kell elmondaniuk egymásnak. De van különbség, ha csak kritizál, vagy higgadtan, esetleg megoldási javaslattal közli. A bántó becsmérlő kritika nagyon könnyen tönkreteheti még a legjobban működő párkapcsolatot is.

Csaltak a barátok/partnerek, eltitkolták előled életük egy fontos részét, vagy akár szó nélkül eltűntek az életedből? Még csak nem is kell olyan radikálisnak lennie, hogy elveszítse a mások iránti bizalmat. Ha elveszíti, szinte lehetetlen új és mindenekelőtt egészséges partnerséget létrehozni. Ez a te eseted is? Tekintse meg az utasításokat, hogyan lehet megszabadulni az árulás érzésétől.

Nem hiába mondják, hogy az egyik ember szabadsága ott ér véget, ahol a másiké kezdődik. Ez vonatkozik a kapcsolatokra is. Mindannyiunknak megvan a saját terünk és saját határaink, amelyeken túl senkinek sem szabad tágítania. Egy ideig engedményeket tehetsz, de ha a párod rendszeresen korlátoz, hidd el, az tönkreteszi a kapcsolatodat. Ezért ne félj felállítani bizonyos határokat a kapcsolatban, amelyeket a párod nem tud átlépni. Mindkettőtöknek előnyös lesz. Nézz meg három egyszerű lépést a boldog kapcsolat eléréséhez.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.