Válás gyakorlatilag

Mindegyikünk szeretné, ha szerelme örökké tartana. Sajnos szomorú tény, hogy a házasságok több mint fele nem tartós. Te is köztük vagy? Sokat írtak már a különválásról és a válásról, és ezek leküzdéséről. De mi a helyzet a dolgok gyakorlati oldalával?

Mi a helyzet a gyerekekkel?

Sok pár főként „a gyerekek kedvéért” marad együtt. Leginkább a nők készülnek ilyen döntésre. Nem ismételjük el, hogy a gyerekek gyakran még korábban érzik a szerelem végét, mint maguk a szülők. Hogyan oldják meg a gyakorlatban? Reméljük, nem ijesztjük meg, ha azt mondjuk, hogy a gyermekgondozással kapcsolatban is sok papírt kell kitölteni. Ez nem csak a válásról és a vagyonmegosztásról szól. Először a gyerekeket kell megoldani! Még a válás előtt forduljon a kerületi bírósághoz, hogy módosítsa a kiskorú gyermekek körülményeit.

Válás

Az egyik legrosszabb dolog, amit az emberek a válás során tapasztalnak, az az egyszerű tény, hogy még mindig nem követtél el bűncselekményt, de bírósághoz kell fordulnod. Indítsa el a válókeresetet a megyei bíróságon. Itt éltek utoljára együtt. Csak egyikőtök küldheti be. Ebben az esetben az utóbbi idézést kap. Ha azonban egyetért, az egész folyamat rövidebb, egyszerűbb és még olcsóbb lesz mindkét fél számára.

Rózsaháború?

Egyszerűen fogalmazva, kétféleképpen lehet válni. mehet. Ellentmondásos vagy ellentmondásmentes. Természetesen a jobb választás a vitathatatlan. A bíróság nem okoz gondot, alapvetően csak alá kell írnia a vonatkozó dokumentumokat. Ha valamiben nem értesz egyet, bírósági eljárás indul. És ebben az esetben minden bizonnyal sok nézeteltérés lesz. Nem tudtok megegyezni a gyerekfelügyeletről, egyikőtök nem akar válni, és nem utolsósorban a vagyonrendezésről sem tudtok megegyezni. Ebben az esetben a válás elhúzódik, és természetesen drágább lesz. Ilyen esetben biztosan nem nélkülözheti az ügyvédek segítségét.

Mennyibe kerül?

Ma már a házastársak azért is halogatják a válást, mert az drága. És tényleg drága. Vagyis, ha van a rosszabb lehetőség – vitatott válás. Paradox módon azonban Ön költheti a legtöbb pénzt egy ügyvédre. És vedd ezt "még ha nem is kenyérért". A végső összeg az adott árfolyamtól függ. De legalább 10 000 CZK-ra számítson. Válási, gyermekgondozási, konzultációs, vagyonrendezési javaslat elkészítésére és természetesen az egyedül állásra is.

Ha kapcsolata már nem működik, ne kerülje el a válást. Valaki, akit sokkal többet érdemel, vár rád a jövőben.


Hasonló cikkek

A csók a két ember kapcsolatának egyfajta megerősítése, és alapvetően ez az első dolog, amit szexuális életünkben megtudunk. Elfoglaltságot, szeretetet, összetartozást és együttérzést fejez ki. És ez az egyetlen meghitt dolog, amit szeretünk az utcán is futni. Röviden: a csókok teljesen normális részei az életünknek. Van még valami, amit nem tudsz a csókolózásról? Biztos vagyok benne!

A kettesben való együttélés főleg érzelmi szinten bonyolult. De számos apróság is van, ami pillanatok alatt magával ragadhatja a nőt. Sajnos, amikor közvetlenül megkérdezik, hogy mi történik, a válasz gyakran "Semmi". Szeretné tudni, mi zavarja a legjobban a nőket, ha fogalma sincs?

Annyira beszélnek a szerelemről, hogy fogalmunk sincs, mi igaz és mi nem. A barátok közötti pletykáktól a romantikus filmeken át az elvált rokonok cinikus elítéléséig. Melyek a legveszélyesebbek? Melyik pusztíthat el?

Amikor elkezdtél randevúzni, minden alkalommal, amikor találkoztál, meg akartad szerezni a másik örömét valamivel. Egy csokor vagy egy palack kedvenc borodból, amit együtt ittál, minden randevúd része volt. De idővel ezek a kis figyelmek elhalványulnak, és üres teret hagynak benned. Tehát milyen gesztusokat érdemes újra elfogadnod, hogy helyreállítsd boldog párkapcsolatodat?

A szakítás nem egyszerű dolog. Már nem egy embert térdre kényszerített. Azt tervezed, hogy elhagyod a szerelmedet, és nem tudod, hogyan tedd meg, hogy a szakításod zökkenőmentesen menjen? Tanácsot adunk, hogyan kell csinálni. Azt azonban nem tudjuk garantálni, hogy minden egyénnél zökkenőmentesen fog menni (még a rendkívül érzékenyeknél is).

Feltétel nélkül megbíztok egymásban? Bármi is legyen, vállaltad a hűségedet? Sziklaszilárdnak tartja a vonzerejét? Még a gyerekekkel, a lakással vagy a pénzzel kapcsolatos találgatások sem ijesztenek meg? Akkor vigyázz! Vannak dolgok, amelyeket egyetlen pár sem tart veszélyesnek, mégis igazi próbát jelentenek a kapcsolatodban. Melyek azok?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.