Válás gyakorlatilag

Mindegyikünk szeretné, ha szerelme örökké tartana. Sajnos szomorú tény, hogy a házasságok több mint fele nem tartós. Te is köztük vagy? Sokat írtak már a különválásról és a válásról, és ezek leküzdéséről. De mi a helyzet a dolgok gyakorlati oldalával?

Mi a helyzet a gyerekekkel?

Sok pár főként „a gyerekek kedvéért” marad együtt. Leginkább a nők készülnek ilyen döntésre. Nem ismételjük el, hogy a gyerekek gyakran még korábban érzik a szerelem végét, mint maguk a szülők. Hogyan oldják meg a gyakorlatban? Reméljük, nem ijesztjük meg, ha azt mondjuk, hogy a gyermekgondozással kapcsolatban is sok papírt kell kitölteni. Ez nem csak a válásról és a vagyonmegosztásról szól. Először a gyerekeket kell megoldani! Még a válás előtt forduljon a kerületi bírósághoz, hogy módosítsa a kiskorú gyermekek körülményeit.

Válás

Az egyik legrosszabb dolog, amit az emberek a válás során tapasztalnak, az az egyszerű tény, hogy még mindig nem követtél el bűncselekményt, de bírósághoz kell fordulnod. Indítsa el a válókeresetet a megyei bíróságon. Itt éltek utoljára együtt. Csak egyikőtök küldheti be. Ebben az esetben az utóbbi idézést kap. Ha azonban egyetért, az egész folyamat rövidebb, egyszerűbb és még olcsóbb lesz mindkét fél számára.

Rózsaháború?

Egyszerűen fogalmazva, kétféleképpen lehet válni. mehet. Ellentmondásos vagy ellentmondásmentes. Természetesen a jobb választás a vitathatatlan. A bíróság nem okoz gondot, alapvetően csak alá kell írnia a vonatkozó dokumentumokat. Ha valamiben nem értesz egyet, bírósági eljárás indul. És ebben az esetben minden bizonnyal sok nézeteltérés lesz. Nem tudtok megegyezni a gyerekfelügyeletről, egyikőtök nem akar válni, és nem utolsósorban a vagyonrendezésről sem tudtok megegyezni. Ebben az esetben a válás elhúzódik, és természetesen drágább lesz. Ilyen esetben biztosan nem nélkülözheti az ügyvédek segítségét.

Mennyibe kerül?

Ma már a házastársak azért is halogatják a válást, mert az drága. És tényleg drága. Vagyis, ha van a rosszabb lehetőség – vitatott válás. Paradox módon azonban Ön költheti a legtöbb pénzt egy ügyvédre. És vedd ezt "még ha nem is kenyérért". A végső összeg az adott árfolyamtól függ. De legalább 10 000 CZK-ra számítson. Válási, gyermekgondozási, konzultációs, vagyonrendezési javaslat elkészítésére és természetesen az egyedül állásra is.

Ha kapcsolata már nem működik, ne kerülje el a válást. Valaki, akit sokkal többet érdemel, vár rád a jövőben.


Hasonló cikkek

A mai rohanó világban egyáltalán nem könnyű 100%-osan egymásnak lenni. Még mindig elvonják a figyelmünket a munka vagy az otthoni kötelezettségek. Végül hozzáadódik a rendszeres vásárlás vagy nyaralás tervezése, és hirtelen azt tapasztalod, hogy valaki szomszédságában élsz, ugyanakkor egyedül élsz. Úgy érzed, nem ismered jól a barátodat? Azt hiszed, nem vagy elég közel? Adunk néhány tippet, hogyan kerülj soha hasonló helyzetbe.

Ideális esetben 5 emberre van szükségünk az életünkben. Mindkét szülő, legjobb barát, életszeretet és lelki társ. A legtöbben azt hiszik, hogy az utolsó kettő csak egy személy. De ennek nem kell így lennie! És a kapcsolatod mindkét esetben ugyanolyan csodálatos lesz. Meg tudod mondani, hogy van-e lelki társad a kedvesedben, vagy még mindig meg kell találnod ezt a személyt? Gyere és nézd meg, hogyan tudod megmondani.

A világon nem találsz tökéletes partnert. De néhány úriember közel kerülhet a tökéletes férfihoz. Te is az lehetsz, de tudnod kell, hogyan kell csinálni. Megmondjuk, milyen legyen a tökéletes partner.

Több típusú partnerség létezik. Nem mindegyik pusztító. Sajnos nagyon kevés közülük fenntartható hosszú távon, és csak egy igazán egészséges, ígéretes és hosszú távon. Szerinted neked és kedvencednek ugyanaz van? Próbáld ki "tesztünket"! Ha az alábbi 5 pontra legalább 4-szer igennel válaszol, gratulálunk. Ha nem, akkor még van tennivalója.

A barátod szakított veled? Fájdalmas élmény volt számodra? Ha igen, akkor tanácsot adunk, hogyan felejtheti el volt partnerét. Ez a legjobb módja annak, hogy a lehető leghamarabb megszabaduljon a szakítás fájdalmától.

A házassági fogadalom tartalmazza a „jóban vagy rosszban” részt. De nem kell azonnal megházasodnod a "rossz" miatt, hogy próbára tegye a kapcsolat erejét. Vannak helyzetek, amelyek segítenek ebben, még mielőtt a házasság mellett döntenél. Mi az igazi stressztesztje minden partnerségnek?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.