Kifejezések, amelyeket a nők és a férfiak másképp értenek

A férfiak és a nők világa más, ezt már mindenki tudja. A kommunikációban a leggyakoribb félreértések azon alapulnak, hogy partnere egyáltalán nem érti Önt. Mutatjuk a legveszélyesebb kifejezéseket. A férfiak és a nők teljesen eltérően értik őket.

"Beszéljünk"

A férfiak kifejezetten félnek ettől a mondattól. Amint meghallják, bajra számítanak. Akár kapcsolatban, akár munkahelyen, akár személyük kritikájáról van szó. Míg egy nő valami hasonlót hall egy férfitól, örvend a lelkületében. Azt hiszi, szeretne végre beszélni és javítani valamit jelenlegi kapcsolatukon. De a férfiak konkrétak. A "Beszéljünk" mögött van egy bizonyos probléma, amit meg kell oldani.

"Fogd be egy kicsit"

Ennél a mondatnál a közlésmód intonációja nagyon jó fontos. Ha egy férfi semlegesen mondja ki, az nem jelent mást, mint egy pillanatnyi csend kérését. Át kell gondolnia néhány dolgot, meg kell terveznie. Éppen ellenkezőleg, egy nő gyakorlatilag minden esetben negatívan gondolja ezeket a szavakat. Nem akar tovább hallgatni párjára, minden szava, amit párja kiejt, idegesíti. A probléma akkor merül fel, ha meghallod a mondatot, és a magad módján értelmezed. Kedvese ekkor meglepődhet, hogy miért vagy, vagy éppen ellenkezőleg, egyáltalán nem sértődsz meg.

"Nem hallgatsz rám!"

Itt ez inkább attól függ, a helyzet. Amikor a férfiak hallgatnak egy narratívát, az elejétől a végéig meghallják, mielőtt kommentálnának. A nőstények alkalmankénti sikolyokkal engedelmeskednek. Tehát amikor mondasz egy nőnek valamit, a megfelelő időpontban bólint, és közben azt mondja: „Tényleg?” és „Ez nem szép!”. A nők általában azonnal kommentálják a helyzetet. A férfiak viszont csendesen hallgatnak. Ez a mondat ezért felzaklathatja és bánthatja őt.

"Jó volt"

A férfi sokkal több dolgot foglal magában a "jó" kifejezés alatt, mint egy nő. Szóval ha a vacsorádat a jó szóval dicséri, az nagyon tetszett neki. Ha egy nő ugyanezt mondja, a vacsora rendben volt, de lehetett volna jobb is. Egyszerűen fogalmazva, a nők aktív szókincsében több leíró szó található. Egy férfinak gyakrabban van egy szava a pozitív és egy a negatív értékelésre. A kommunikáció során erre kell gondolni!


Hasonló cikkek

Nagyon gyakoriak a viták a családtagok között, különösen két egyesült család között. Nehéz jó társat találni, ráadásul barátságos anyósra vagy apósra. Ha a nézeteltérései az elején vannak, még mindig meg lehet menteni a kapcsolatot. Tanácsot adunk, hogyan kell ezt megtenni.

Két ember kapcsolata nem mindig olyan, mint egy tündérmese. Időről időre dolgoznia kell rajta, hogy újra javítsa. Ezt többféle közös tevékenység segítségével teheti meg.

Egyrészt a férjeddel élsz, másrészt van egy szeretőd. Egyáltalán lehetséges, hogy mindkét férfi iránt érzelmeket táplálsz? Mi a teendő, ha úgy érzi, mindketten szeretitek egymást? Melyiket válassza?

Viszonylag gyakran szakítanak a párok, pedig folyamatosan szeretik egymást. Talán Ön is emlékszik a nyaralási szerelmeire, amelyek nem tartottak sokáig a nyár vége után. A valósággal való ütközés néha túl kemény. Miért történik ez, és mik a leggyakoribb okai egy ilyen válságnak? Olvasson tovább, hogy megtudja!

A féltékenység gyakoribb a fiatal párok körében. Inkább azzal a "klasszikus típusú féltékenységgel". A fiatalok egy kicsit erősebben élik meg érzéseiket. Ezért gyakran még a másik féltékenység is úgy néz ki, mint a filmekben. Érvek, vádaskodások, mobiltelefonos leskelődés és a régi jó kitiltás. De valójában mi okozza a féltékenységi jeleneteket?

Cholerik szinte bármit tud keverni. De a legtoleránsabb és legszelídebb partnert is ki lehet provokálni egy mondattal. Akár nő, akár férfi, soha ne mondd ezt a kedvesednek. Vagyis ha nem tudatosan keresel érvet.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.