Kifejezések, amelyeket a nők és a férfiak másképp értenek

A férfiak és a nők világa más, ezt már mindenki tudja. A kommunikációban a leggyakoribb félreértések azon alapulnak, hogy partnere egyáltalán nem érti Önt. Mutatjuk a legveszélyesebb kifejezéseket. A férfiak és a nők teljesen eltérően értik őket.

"Beszéljünk"

A férfiak kifejezetten félnek ettől a mondattól. Amint meghallják, bajra számítanak. Akár kapcsolatban, akár munkahelyen, akár személyük kritikájáról van szó. Míg egy nő valami hasonlót hall egy férfitól, örvend a lelkületében. Azt hiszi, szeretne végre beszélni és javítani valamit jelenlegi kapcsolatukon. De a férfiak konkrétak. A "Beszéljünk" mögött van egy bizonyos probléma, amit meg kell oldani.

"Fogd be egy kicsit"

Ennél a mondatnál a közlésmód intonációja nagyon jó fontos. Ha egy férfi semlegesen mondja ki, az nem jelent mást, mint egy pillanatnyi csend kérését. Át kell gondolnia néhány dolgot, meg kell terveznie. Éppen ellenkezőleg, egy nő gyakorlatilag minden esetben negatívan gondolja ezeket a szavakat. Nem akar tovább hallgatni párjára, minden szava, amit párja kiejt, idegesíti. A probléma akkor merül fel, ha meghallod a mondatot, és a magad módján értelmezed. Kedvese ekkor meglepődhet, hogy miért vagy, vagy éppen ellenkezőleg, egyáltalán nem sértődsz meg.

"Nem hallgatsz rám!"

Itt ez inkább attól függ, a helyzet. Amikor a férfiak hallgatnak egy narratívát, az elejétől a végéig meghallják, mielőtt kommentálnának. A nőstények alkalmankénti sikolyokkal engedelmeskednek. Tehát amikor mondasz egy nőnek valamit, a megfelelő időpontban bólint, és közben azt mondja: „Tényleg?” és „Ez nem szép!”. A nők általában azonnal kommentálják a helyzetet. A férfiak viszont csendesen hallgatnak. Ez a mondat ezért felzaklathatja és bánthatja őt.

"Jó volt"

A férfi sokkal több dolgot foglal magában a "jó" kifejezés alatt, mint egy nő. Szóval ha a vacsorádat a jó szóval dicséri, az nagyon tetszett neki. Ha egy nő ugyanezt mondja, a vacsora rendben volt, de lehetett volna jobb is. Egyszerűen fogalmazva, a nők aktív szókincsében több leíró szó található. Egy férfinak gyakrabban van egy szava a pozitív és egy a negatív értékelésre. A kommunikáció során erre kell gondolni!


Hasonló cikkek

Egyáltalán nem akarjuk arra késztetni, hogy tönkretegye a házasságát, csak rámutatunk bizonyos "előnyökre", amelyek egy házas férfival való kapcsolatból származnak. Manapság elég gyakran megesik, hogy megtetszik valaki, és utána kiderül, hogy házas.

Nem érti, miért volt hűtlen hozzád a partnere? Az urak soha nem csalják meg másod ok nélkül. Megmondjuk, miért teszik ezt.

Nemrég írtunk arról, hogy a férfiak mit nem várhatnak el partnereiktől. De mi a helyzet az urakkal? Mit követelnek meg néha tőlük társaik, és mit soha nem teljesítenek? Vagy a puszta lehetetlenség miatt, vagy azért, mert soha nem vennék át a szívükön. Mik ezek a "dolgok"?

A családon belüli erőszak nemcsak a fizikai, hanem a lelki terrort is magában foglalja. Verbális támadások, a személyiség egyéniségének megalázása vagy lerombolása. Vannak, akik ezt nem tekintik erőszaknak, ezért nem hajlandók semmit tenni ezekkel a helyzetekkel. Megmutatjuk, milyen típusú családon belüli erőszak létezik. Ha észreveszi őket szerettei otthonában, vagy akár a sajátjában, tegyen lépéseket.

Szeretik egymást, megértitek egymást, de valamiért folyton veszekedtek? Vagy maximum négy évet kibír egy kapcsolatban? Talán az egyik tényező a felelős ezért, amivel nagyanyáink egyáltalán nem foglalkoztak! Szerencsére tudjuk, hogy melyek ezek a problémák, és hogyan lehet kikerülni őket. Olvass tovább!

Annyira beszélnek a szerelemről, hogy fogalmunk sincs, mi igaz és mi nem. A barátok közötti pletykáktól a romantikus filmeken át az elvált rokonok cinikus elítéléséig. Melyek a legveszélyesebbek? Melyik pusztíthat el?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.