Kifejezések, amelyeket a nők és a férfiak másképp értenek

A férfiak és a nők világa más, ezt már mindenki tudja. A kommunikációban a leggyakoribb félreértések azon alapulnak, hogy partnere egyáltalán nem érti Önt. Mutatjuk a legveszélyesebb kifejezéseket. A férfiak és a nők teljesen eltérően értik őket.

"Beszéljünk"

A férfiak kifejezetten félnek ettől a mondattól. Amint meghallják, bajra számítanak. Akár kapcsolatban, akár munkahelyen, akár személyük kritikájáról van szó. Míg egy nő valami hasonlót hall egy férfitól, örvend a lelkületében. Azt hiszi, szeretne végre beszélni és javítani valamit jelenlegi kapcsolatukon. De a férfiak konkrétak. A "Beszéljünk" mögött van egy bizonyos probléma, amit meg kell oldani.

"Fogd be egy kicsit"

Ennél a mondatnál a közlésmód intonációja nagyon jó fontos. Ha egy férfi semlegesen mondja ki, az nem jelent mást, mint egy pillanatnyi csend kérését. Át kell gondolnia néhány dolgot, meg kell terveznie. Éppen ellenkezőleg, egy nő gyakorlatilag minden esetben negatívan gondolja ezeket a szavakat. Nem akar tovább hallgatni párjára, minden szava, amit párja kiejt, idegesíti. A probléma akkor merül fel, ha meghallod a mondatot, és a magad módján értelmezed. Kedvese ekkor meglepődhet, hogy miért vagy, vagy éppen ellenkezőleg, egyáltalán nem sértődsz meg.

"Nem hallgatsz rám!"

Itt ez inkább attól függ, a helyzet. Amikor a férfiak hallgatnak egy narratívát, az elejétől a végéig meghallják, mielőtt kommentálnának. A nőstények alkalmankénti sikolyokkal engedelmeskednek. Tehát amikor mondasz egy nőnek valamit, a megfelelő időpontban bólint, és közben azt mondja: „Tényleg?” és „Ez nem szép!”. A nők általában azonnal kommentálják a helyzetet. A férfiak viszont csendesen hallgatnak. Ez a mondat ezért felzaklathatja és bánthatja őt.

"Jó volt"

A férfi sokkal több dolgot foglal magában a "jó" kifejezés alatt, mint egy nő. Szóval ha a vacsorádat a jó szóval dicséri, az nagyon tetszett neki. Ha egy nő ugyanezt mondja, a vacsora rendben volt, de lehetett volna jobb is. Egyszerűen fogalmazva, a nők aktív szókincsében több leíró szó található. Egy férfinak gyakrabban van egy szava a pozitív és egy a negatív értékelésre. A kommunikáció során erre kell gondolni!


Hasonló cikkek

Bármilyen baj esetén a párok gyakran azt gondolják, hogy valami nagyot kell tenniük, hogy visszatérjenek a boldogabb időkbe. Az esetek túlnyomó többségében azonban elsősorban az apróságok számítanak. Egy kapcsolat nem nagy gesztusokról és rendszeres "szolgálatról" szól. A rendszeres apró dolgok erős és boldog kapcsolatokat teremtenek. Meg akarod ismerni őket? Szóval olvass tovább!

Kezdetben valószínűleg egyikőtök sem gondolta, hogy a barátságából valaha is származhat valami több. De mi van akkor, ha minden este úgy alszol el, hogy a képe a szemed előtt áll, és nem tudod, mit kezdj vele? Tanácsot adunk

nak

Semmi sem mentő meg, és ha sokáig bántja a kapcsolatát, a legnagyobb bocsánatkérés sem menti meg. De könnyen elkerülheti a mindennapi apró halálos találatokat. Hogyan? Alakítsák ki maguk között a következő szokásokat. Nem fogod megbánni!

A férfiak nagyon érzékenyek bizonyos beszélgetési témákra. Elmondjuk, mik a témák. Tehát ha nem akarsz feleslegesen vitatkozni, kerüld őket.

Nem várta már, hogy hazajöjjön a párjához? Ehelyett csak arra gondolt, hogy még mindig gyorsan ki kell vasalnia az ingeket, vagy fel kell akasztania a polcokat. Attól féltél, hogy nem lesz újra fülledt a ház, és nem leszel megint hibás? Ha már megvan az eszed, akkor már rég kiszálltál egy ilyen kapcsolatból. De a szakításod ezzel nem ér véget. Még sok munka vár rád. Újra meg kell tanulnod értékelni magad!

Vannak, akiknek ez könnyű kérdés, másoknak nem. A szerelem minden formában jelentkezik, és a szerelembe esni nem mindig ugyanaz! Szerencsére a tudósok közbeléptek, és öt egyértelmű jelre jutottak, amelyek alapján elmondhatod, hogy szerelmes vagy.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.