Miért a férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról?

A nők és a férfiak gyakran nem értik meg egymást. Ennek rovására partneri nézeteltérések lépnek fel, néha túl drámaian. Az egyik nem érti a másikat, és mindketten kitartanak a véleményük mellett. Megmondjuk, miért.

A nőknek és a férfiaknak más-más szerepük van

A férfiaknak és a nőknek más-más szerepük van bolygónkon. A nők szülnek, gyermeket nevelnek, gondoskodnak a családról és szeretetet adnak. A férfiaknak fizikailag kell gondoskodniuk a családjukról. Megélnek és megvédik. Ezen feladatok egyike sem könnyű. Mindkét pár panaszkodni kezd egymásnak nehéz szerepük miatt. Képtelenek megérteni egymást. Nem tudják elképzelni a másik helyzetét. És pontosan ezért kezdenek vitatkozni az emberek párban. Senki sem akar meghátrálni a büszkesége ellenére. Kevesen akarnak kompromisszumot kötni. És ez nagy hiba!

A szerelemről alkotott különböző felfogások

A nők természetüknél fogva érzékeny lények. Bővelkednek nagy szerelemben emberük iránt. Néha még túl sokat is. Az urak megijedhetnek az ilyen viselkedéstől. Elkezdhetnek visszavonultan viselkedni. A nők ezzel szemben, hogy mindent össze tudjanak hasonlítani, igyekeznek minél közelebb kerülni a férfiakhoz. Ami persze baj, mert a férfiak elkezdenek még jobban elhúzódni a nőktől. Minden ember szereti a szabadságát. Amint kezdi visszatartani a nőtől, elszalad. Ha tehát kiengeded a karmai közül a szeretteidet, azok a szellemi szabadság felé rohannak, és egy idő után újra visszatérnek hozzád. Ezúttal még nagyobb szeretettel, mint amennyit eddig mutattak neked.

Nők gügyögése és a férfiak tétlensége

A nőknek gyakran van szükségük arra, hogy beszéljenek valakivel, megosszák érzéseiket és tapasztalataikat. A férfiak ezzel szemben megszokták, hogy érzéseik és élményeik nagy részét magukban tartják. Tehát több mint egyértelmű, hogy a lányok csacsogása gyakran a férfiak dolga ellen szól. Amikor a hölgyek mondani akarnak valamit, és az urak nem hajlandók hallgatni, kellemetlen összetűzés történik köztük. Mindketten sértve érzik magukat, és egymást hibáztatják.

A férfiak és a nők sok tekintetben különböznek egymástól. Természetüknél fogva ellentétek, amelyeknek együtt egy egészet kell alkotniuk. Ez manapság probléma. Az egyetlen lehetséges megoldás az egészséges kapcsolat fenntartására a kölcsönös kommunikáció, a meghallgatás, a tisztelet és a kompromisszum.Hasonló cikkek

Minden partnerség bizonyosan átment valamilyen válságon. Egyes kapcsolatokban azonban napirenden vannak a viták, válságok, máshol viszont csak ritka a vita. Általában minden pár más-más gonddal foglalkozik. Egyes problémák azonban gyakrabban jelennek meg a kapcsolatokban, mint mások. Mit tekintenek tehát a viták leggyakoribb kiváltóinak egy kapcsolatban?

Fiatalon viszonylag könnyű beleszeretni. Mindent intenzíven és szenvedéllyel élsz meg. Ha valami történik, szakítasz, és szinte azonnal új kapcsolatra találsz, és újra átéled azt a hihetetlen szenvedélyt. De ahogy telik az idő, egyre jobban vágysz az igaz szerelemre. Neked is az az érzésed, hogy a szerelmek jönnek-mennek, és mindig keresel valakit? Lehet, hogy olyan "mérgeket" engedsz be a kapcsolatodba, amelyek fokozatosan megölik a kapcsolatodat! Melyek azok

Amint az első szerelem elmúlt, sok pár kezdi észrevenni a másik személy hibáit a kapcsolatában. Különösen a hosszú távú kapcsolatok szenvednek gyakran attól, hogy a partnerek kissé hétköznapiakká váltak. És így egy egyszerűnek tűnő megoldás kínálkozik. Hűtlenség. De vajon ez a megfelelő megoldás?

Egy ideje együtt vagytok, és hiányzik az első néhány hét izgalma és bizonytalansága? Sajnos a szerelem maximum 2 évig tart, utána a szenvedélyes érzések állandó és kevésbé intenzívekké válnak. Ezt már mindannyian tudjuk, és tapasztalatból tudjuk. De mit tegyünk, ha a kapcsolat az ellenkező irányba megy, pedig még mindig szeretitek egymást? Próbálja ki a következő módszereket. Talán mégis sikerül felélesztenie egy haldokló kapcsolatát!

Sokat tanulunk a szüleinktől. Az első lépésektől a pénzkezelésig. Sajnos a legfontosabb néhány családban kicsit megingat. Szeretet. Nem tudjuk, hogyan mutassuk meg párunknak, hogyan viselkedjünk vita után, mit tegyünk, ha segítségre van szüksége. Hogyan lehetséges? A szülők egyáltalán nem beszélnek a szeretetről gyermekeikkel, és következetesen kizárják őket bármilyen helyzet megoldásából. Mi az eredménye annak, hogy a szüleid soha nem beszéltek neked a párkapcsolatról?

A szakítás teljesen normális dolog. De még mindig sok olyan pár van, akik nem tudnak megbirkózni a kapcsolat végével. Különösen olyan helyzetekben adódnak nehéz idők, amikor a pár egyike megtudja, hogy hosszú idő telt el a kapcsolat vége felé. De honnan tudhatod, ha még mindig rajtad van a rózsaszín szemüveged, és nem tudsz semmi problémáról? Néha a szakítás megelőzhető. Máskor legalább érzelmileg készülj fel a szakításra. Szóval honnan tudod, hogy a párodnak nyúlagyú szándékai vannak?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.