Mit ne tegyünk szakítás után?

A szakítás minden bizonnyal fájdalmas dolog. Csalódott vagy, szomorú és talán dühös is. Egy kapcsolat, amelybe annyi időt és erőforrást fektetett, hirtelen véget ért. A vég érzése sokakat hatalmába kerít. De a szakítás elegánsan és minimális veszteséggel kezelhető. Azonban teljesen elveszíthető. Mit kell tehát mindenáron kerülnie a szakítás során és után?

Hisztérikus sírás

Bizonyára sírhat. A könnyek rendben vannak. A szakítás szakítás, és teljesen érthető a szomorúság. De ha sírni kezdesz, összetörsz, és ami a legjobb, könyörögsz a másiknak, hogy ne hagyjon el, vagy ha csinálsz valamit magaddal, az más. Megalázod magad, és csak megerősíted a másikat a szakítási döntésének helyességében. Sőt, annak ellenére, amit a filmek állítanak, a sírás többnyire nem esztétikai kérdés. Ne tartsa vissza a könnyeit, de kerülje a szükségtelen hisztérikus jeleneteket vagy a gyásztól való berészegedést.

Erőszakkal való fenyegetés

Nem számít, hogy öngyilkossággal vagy sérüléssel fenyegetőzik a másik személy. Lehetséges, hogy eléri a célját, vagyis együtt marad. De csak úgy. A saját biztonságodtól való félelem vagy a bűntudat nem olyan érzés, amelyre egy kapcsolatot építs. Az erőszakkal való fenyegetés a gyengeség jele, nem pedig érv a kapcsolatod megmentésére.

Terror

Még ha méltósággal kezelted is a szakítást, akkor is úgy döntesz, hogy bosszút állsz? Egy volt élettársat közös ismerősökkel rágalmazni, gyűlölködő sms-eket küldeni neki, netán követni? Egy ideig segíthet. Megkönnyebbülsz. De hosszú távon valódi problémává építed magad. Még ha meg is sérülsz, ez nem ad jogot arra, hogy terrorizáld az exedet. Ez azt is valószínűsíti, hogy gyűlölni fog téged. És arra a fájdalomra kárhoztatod magad, amit a szakítás okozott.

Új szerelem vagy csere?

Ha befordulsz a sarkon, elkezdesz csere után kutatni? Elmondod az ismerőseidnek, hogy TE szakítottál? A terrorhoz hasonló eset. Főleg magadnak ártasz. A legjobb esetben is a volt párod forgatja a szemét a viselkedéseden. De nem hagyod abba, hogy szomorúsággal, haraggal és gyűlölettel tápláld magad. Nem találsz üdvösséget a helyettesítőben. Megsérted a "pótlót" és magadat is.


Hasonló cikkek

Szeretik egymást, megértitek egymást, de valamiért folyton veszekedtek? Vagy maximum négy évet kibír egy kapcsolatban? Talán az egyik tényező a felelős ezért, amivel nagyanyáink egyáltalán nem foglalkoztak! Szerencsére tudjuk, hogy melyek ezek a problémák, és hogyan lehet kikerülni őket. Olvass tovább!

Minden kapcsolat folyamatosan fejlődik. Úgy érzed, hogy nem értitek egymást úgy, mint régen? Mi van, ha a partnere úgynevezett érzelmi hűtlenségbe esne? Mit jelent? Hogy nem fizikailag vonzódik hozzád, hanem gondolkodásában mindig mással van. Szerencsére könnyen felkeltheti partnere érdeklődését és javíthatja kapcsolatát. Hogyan lehet felismerni az ilyen érzelmi hűtlenséget?

Érdekel, hogy a férfiak mit szeretnek leginkább a nőkben, és mi vonzza őket? Elmondjuk a leglényegesebb dolgokat, amelyek mágnesként hatnak a férfiakra. Olvassa el a cikket, és használja fel saját előnyére.

A világon nem találsz tökéletes partnert. De néhány úriember közel kerülhet a tökéletes férfihoz. Te is az lehetsz, de tudnod kell, hogyan kell csinálni. Megmondjuk, milyen legyen a tökéletes partner.

Annyira beszélnek a szerelemről, hogy fogalmunk sincs, mi igaz és mi nem. A barátok közötti pletykáktól a romantikus filmeken át az elvált rokonok cinikus elítéléséig. Melyek a legveszélyesebbek? Melyik pusztíthat el?

Néhány dolgot egyszerűen nem közölnek. Miért? Mert ezek közül sok kettőtök intim együttélésére vonatkozik, és ezt az információt tartsd meg magadnak. Nem akarunk titeket a világ elleni összeesküvőkké alakítani. De tényleg, jobb, ha néhány részletet megtart magának. Melyikre gondolunk?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.