Családon belüli erőszak – hogyan kezdődik?

Akár tetszik, akár nem, az erőszak nem kerüli el a kapcsolatokat. Gondolod, hogy soha nem fogsz belejönni ilyesmibe, mert az első arc után azonnal kilépnél a kapcsolatból? De a kapcsolat egy bántalmazóval soha nem egy egyszerű pofonnal kezdődik. Hogyan történik tehát, hogy egy bántalmazott személy az első konfliktus után is hasonló élettársi kapcsolatban marad?

Tökéletesen kezdődik

Szomorú igazság, hogy kezdetben egy kapcsolat egy bántalmazó a legjobb dolog, amit tehetsz, amit kívánhatsz. A zaklatók élvezik, hogy nélkülözhetetlenek számodra. A kultúrában és másutt is rengeteg útmutatást kapnak arra vonatkozóan, hogyan legyenek tökéletes párjuk.

Nyilvánvalóvá válnak

A férfiak érzékenyek, empatikusak, megértik a nők hangulatát és sírását. Végig romantikusak. A nők viszont elismerik a férfi karrierjét, pontosan tudják, hogyan és mikor kell csiklandozni az egóját, letisztult háztartással és remek vacsorákkal kedveskednek neki. A bántalmazók így megerősítik saját egójukat, és a nélkülözhetetlenség hálójába burkolnak.

"Mindig itt vagyok neked"

Csak néhány hét vagy hónap múlva kezdődik tökéletes homlokzatuk hogy egy kicsit megrepedjen. De addigra már fülig szerelmes vagy, és teljesen meg vagy győződve arról, hogy megtaláltad az igazi szerelmedet. Az erőszaktevők továbbra is óvatosan beszélnek, édes beszédet és szerelmes szavakat használnak. És mint tudod, az első benyomást nehéz megváltoztatni. Lassan, de biztosan elkezdenek elszakítani a társadalmi kapcsolatoktól.

Szürke Eminenciák

Elengednek a barátaiddal, de általában közvetlenül az indulás előtt visszatartanak. „Maradj velem az ágyban, máskor meglátod őket.” „Végre kaptam jegyeket, sajnos csak erre az időre.”

A ragaszkodás alaposabb, mint korábban volt. kezdet. Egyre kevesebb időt töltenek nélkülük. A bántalmazók gyakran a világ legjobb partnereiként viselkednek. Ebben a szakaszban észre sem veszed, hogy valami nincs rendben.

Hogyan lesz egy tökéletes kapcsolatból bántalmazó kapcsolat? Erről a következő cikkben olvashat.


Hasonló cikkek

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.