Együtt és mégis egyedül

A kor előrehaladása egyre új kihívásokat hoz, és ez alól a kapcsolatok területe sem kivétel. A főként a teljesítményre és az egyéniségre orientált korszakban egyre gyakrabban panaszkodnak a partnerek az elidegenedésre. Ez a kapcsolat bármely szakaszában megtörténhet, és számos oka lehet. Még akkor is magányosnak érezheted magad, ha látszólag mindened megvan, ígéretes karriered és szerető családod.

Főleg ne kötődj!

Az elidegenedés gyakran a legelején megtörténik. egy "kapcsolatról", valójában még azelőtt, hogy még pár lettetek volna. Főleg pályafutásuk elején a fiatalok nem akarják megkockáztatni, hogy bármi vagy bárki bekerüljön ígéretes jövőjükbe. Nem kell rögtön a gyereknek lennie, a kapcsolat egész „intézménye” a szabadság elvesztésével kapcsolatos dolognak tűnik számukra. Így a kezdetektől távolságot tart. Maga a kapcsolat meghatározása azonban nem kapcsolódik ehhez. Előbb-utóbb a pár rájön, hogy megvan a szabadsága, ugyanakkor nem számíthatnak a másikra. Egyedül vannak benne.

Családi szánkó

A párkapcsolatban gyakran előfordul válság, még akkor is, ha felnőtt gyerekek költöznek ki otthonról. Hirtelen hiányzik az, ami annyi éven át kitöltötte házaséletüket. Különösen a nők érezhetik hirtelen haszontalannak, mert hirtelen nincs kivel törődniük. Főleg, ha a férfi egész nap dolgozik. Az úgynevezett zöld özvegyek hasonló helyzetben vannak. Gazdag üzletemberek feleségei, akik egész napjukat a munkában töltik. A párnak kifogy a témája, amiről beszélni lehetne, vagy egyikük mindig túl fáradt. Aztán elhaladnak egymás mellett a háztartásban.

Ne zárd magad burokba

Ha te is úgy érzed, hogy egyedül vagy, ne tartsd magadban. Mondd el a partnerednek, és kommunikálj vele. Találjatok valami közös elfoglaltságot. Még akkor is, ha csak együtt kellene moziba menni. Hetente legalább egy napot szánjatok arra, hogy együtt csináljatok valamit. Menjen kirándulni, találkozzon barátaival, vagy vacsorázzon együtt otthonában. Ne féljetek megnyílni egymás felé. Egy kapcsolat a megosztásról szól, nem pedig az önmagadba való bezárkózásról.


Hasonló cikkek

A második házasságnak megvannak a sajátosságai. Több olyan beszélgetés is van köztük, amelyeket soha többé nem fog folytatni.

Te is ismered azt az érzést, amikor nem vagy biztos benne, hogy a kapcsolatod tartós lesz? Féltékeny vagy a szerelmedre? Nem hiszel magadnak? Aggódsz a kapcsolat vége miatt? Összehasonlítod mindazokkal, akik csak pislognak a szerelmed körül? Ha ezekre a kérdésekre IGEN a válaszod, akkor itt az ideje, hogy megszabadulj a kapcsolati bizonytalanságoktól.

A szerelemben és a háborúban nincsenek szabályok. Ezt az elvet gyakran megismétlik a filmhősök, akik egymás között harcolnak egy partnerért. Legtöbbször azonban az veszít, aki nem néz hátra. Tehát milyen elveket kell követned, hogy a szerelmed tartós legyen?

Elmondja kedvesének a tiszta igazságot, vagy időnként módosítja az igazságot? Vannak nők, akik el sem tudják képzelni, hogy a partnerük arcába hazudjanak. Más nők gyakran használják a módosított igazságot. És hogy vagy? Minden körülmények között jobban szereti az igazságot, vagy úgy gondolja, hogy jobb, ha kissé megváltoztatja az igazságot, és bizonyos esetekben hazudik?

Ha találkozol valakivel, általában rózsaszín szemüveg van rajtad. Minden szépnek és tökéletesnek tűnik számodra, és nagyon élvezed az új kapcsolatodat. De bizonyos kapcsolatokban előfordul, hogy a partnerek nem akarják beismerni, hogy valami megváltozni kezd. Manapság nem ritka az agresszió egy kapcsolatban. Hogyan ismerheti fel az agresszió első jeleit?

A „Szeretlek” sor az egyik legszebb, amit életében hallhat. Sajnos az is lehet, hogy titkon megkívánod, mert a párod "nem tudja" kiejteni! De ne ess kétségbe. A szeretetet sokféleképpen lehet kifejezni. Honnan tudod szavak nélkül, hogy a másik szeret téged?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.