Hogyan mondjuk meg a partnernek, hogy változzon?

Elkezdett inni, talált-e szeretőt, vagy túl gyakran szokott kiabálni és káromkodni? Egyrészt eleged van belőle, másrészt viszont tudod, hogy még mindig szereted a másikat és nem akarod csak úgy a vízbe küldeni? Ebben az esetben ideje kimondani, hogy „elég”, és elkezdeni cselekedni. Ne aggódjon, ez egyszerű.

Mondja ki, mi zavarja Önt

De várja meg a megfelelő pillanatot. Ne oldja meg a problémáit abban a pillanatban, amikor partnere kimerülten hazaér a munkából, vagy tíz perccel a következő vita befejezése után. Várj egy kicsit, amíg mindketten megnyugszanak, és lesz időd beszélgetni. Nyugodtan, tárgyilagosan és röviden magyarázd el párodnak, hogy a jelenlegi helyzetben pontosan mi is zavar. Ne térj el a témától, térj a lényegre.

Kérés benyújtása

Ha semmi sem változott, segítsen magának egy egyértelmű utasítással. Ne diktálj semmit, mert ezzel inkább elkedvetleníted a partnered. Egyszerű, de mondj, amit akarsz. Például, hogy mindig előre hívjon, ha késik a munkahelyén. Ismét higgadtan, hisztéria nélkül, szemrehányás nélkül beszélj. A harag soha nem old meg semmit.

Vázolja fel viselkedésének következményeit

Ha a problémája komolyabb, például a már említett túlzott alkoholfogyasztás, kényszerítse gondolkodásra a partnerét. Ne csak mondd határozottan a partnerednek, hogy az ő viselkedése problémát okoz a kapcsolatodban. Mint korábban, kínáljon konkrét megoldást. Például úgy, hogy mindig felhív, amint inni kedve támad. Tedd világossá a rá váró következményeket is. A partner szülei is ezt tették? Mondja el őket példaként! Ezúttal sem emeld fel a hangod, ne hibáztass, ne fenyegetőzz. A helyzet tényszerű megfogalmazása jobb, mint a fenyegetés.

Hagyd el a szobát

Ha veszekedsz, vagy partnered kiabál veled, vagy káromkodik rád, készülj fel arra, hogy megvédd magad. Akár úgy is, hogy elhagyja a szobát. Határozottan mondd el partnerednek, hogy nem szereted a veled szembeni viselkedését. Jelezd neki, hogy ha nem hagy fel nem megfelelő viselkedésével, akkor különválsz. Adj neki még egy esélyt, és ismételd meg a figyelmeztetést, majd tartsd meg a szavad. Ezt szinte bármire alkalmazhatod, de mindig ügyelj a szavad betartására. Bizonyítsd be, hogy komolyan gondolod. Nincs értelme állandóan a távozással fenyegetőzni, amit soha nem teszel.


Hasonló cikkek

Vágyod arra, hogy a kapcsolatod harmonikus legyen, és hogy tökéletesen élvezd a pároddal? Nem akarsz vitatkozni, megoldani semmilyen felesleges problémát, vagy bármit, ami veszélyeztetheti a kapcsolatodat? Ezután rendszeresen gondoskodnia kell a párkapcsolatáról. Csak így kerülheti el a potenciális válságot, amely előbb-utóbb minden kapcsolatot elér. Próbálj meg ihletet meríteni tippjeinkből, talán újra fellendül a kapcsolatod!

A hosszú távú munkakapcsolat kiépítése az élet egyik legnagyobb kihívása. Tiszta utat keresel? Tűzz ki célokat és érd el azokat!

Az önzés meglehetősen gyakran megjelenik a kapcsolatokban. A probléma az, hogy nehéz beismerni. Valószínűleg nem is tud róla, de nagyon valószínű, hogy viselkedésével meglehetősen kellemetlenné teszi partnere életét. Olvass el néhány bizonyítékot, amelyek megmondják, hogy szerelmednek biztosan nem lesz könnyű élete veled.

Minden kapcsolat időnként válságon megy keresztül. Manapság sokkal könnyebb szakítani, mint megpróbálni valamit helyrehozni egy kapcsolatban. Sokan minden kapcsolati problémájukat így oldják meg. De ez az út nem helyes. Előfordulhat azonban olyan helyzet is, amikor már semmi sem mentheti meg a kapcsolatot. Tudja, mikor történt ilyen pillanat?

Mindennapi életében gyakrabban találkozik hisztériával? Az összes nőtársa viselkedett időnként hisztérikusan? Vagy csak túl érzékenyek voltak? Mindenkiben van valami, ami néha az őrületbe kergeti. Tudod, mik a leggyakoribb okai annak, hogy a nők hisztisek?

Sokat tanulunk a szüleinktől. Az első lépésektől a pénzkezelésig. Sajnos a legfontosabb néhány családban kicsit megingat. Szeretet. Nem tudjuk, hogyan mutassuk meg párunknak, hogyan viselkedjünk vita után, mit tegyünk, ha segítségre van szüksége. Hogyan lehetséges? A szülők egyáltalán nem beszélnek a szeretetről gyermekeikkel, és következetesen kizárják őket bármilyen helyzet megoldásából. Mi az eredménye annak, hogy a szüleid soha nem beszéltek neked a párkapcsolatról?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.