Hogyan mondjuk meg a partnernek, hogy változzon?

Elkezdett inni, talált-e szeretőt, vagy túl gyakran szokott kiabálni és káromkodni? Egyrészt eleged van belőle, másrészt viszont tudod, hogy még mindig szereted a másikat és nem akarod csak úgy a vízbe küldeni? Ebben az esetben ideje kimondani, hogy „elég”, és elkezdeni cselekedni. Ne aggódjon, ez egyszerű.

Mondja ki, mi zavarja Önt

De várja meg a megfelelő pillanatot. Ne oldja meg a problémáit abban a pillanatban, amikor partnere kimerülten hazaér a munkából, vagy tíz perccel a következő vita befejezése után. Várj egy kicsit, amíg mindketten megnyugszanak, és lesz időd beszélgetni. Nyugodtan, tárgyilagosan és röviden magyarázd el párodnak, hogy a jelenlegi helyzetben pontosan mi is zavar. Ne térj el a témától, térj a lényegre.

Kérés benyújtása

Ha semmi sem változott, segítsen magának egy egyértelmű utasítással. Ne diktálj semmit, mert ezzel inkább elkedvetleníted a partnered. Egyszerű, de mondj, amit akarsz. Például, hogy mindig előre hívjon, ha késik a munkahelyén. Ismét higgadtan, hisztéria nélkül, szemrehányás nélkül beszélj. A harag soha nem old meg semmit.

Vázolja fel viselkedésének következményeit

Ha a problémája komolyabb, például a már említett túlzott alkoholfogyasztás, kényszerítse gondolkodásra a partnerét. Ne csak mondd határozottan a partnerednek, hogy az ő viselkedése problémát okoz a kapcsolatodban. Mint korábban, kínáljon konkrét megoldást. Például úgy, hogy mindig felhív, amint inni kedve támad. Tedd világossá a rá váró következményeket is. A partner szülei is ezt tették? Mondja el őket példaként! Ezúttal sem emeld fel a hangod, ne hibáztass, ne fenyegetőzz. A helyzet tényszerű megfogalmazása jobb, mint a fenyegetés.

Hagyd el a szobát

Ha veszekedsz, vagy partnered kiabál veled, vagy káromkodik rád, készülj fel arra, hogy megvédd magad. Akár úgy is, hogy elhagyja a szobát. Határozottan mondd el partnerednek, hogy nem szereted a veled szembeni viselkedését. Jelezd neki, hogy ha nem hagy fel nem megfelelő viselkedésével, akkor különválsz. Adj neki még egy esélyt, és ismételd meg a figyelmeztetést, majd tartsd meg a szavad. Ezt szinte bármire alkalmazhatod, de mindig ügyelj a szavad betartására. Bizonyítsd be, hogy komolyan gondolod. Nincs értelme állandóan a távozással fenyegetőzni, amit soha nem teszel.


Hasonló cikkek

Talált már olyan helyzetbe, hogy partnerének csípője van? És nem akármilyen? Alapvetően két életet él? Akkor úgynevezett párhuzamos kapcsolatban élsz. A párhuzamos kapcsolat nem klasszikus hűtlenség, sőt annyira el is tér tőle, hogy saját nevet kapott. Vannak, akik egyszerre két partnerrel élnek, sőt két családjuk is van. Gyanítja vagy biztosan tudja, hogy ilyesmiben találta magát? Tanácsot adunk a helyzet megoldásához.

Közeleg a Valentin-nap, és a levegő tele van szeretettel. Akár jegyes, akár nem, sok hízelgést hallasz, különösen ebben az időszakban. Sajnos a legtöbb embert váratlanul éri egy váratlan bók, és nem tudják, hogyan reagáljanak rá. Az elutasítás vagy az elutasítás viszont csalódást okoz annak, aki a bókot fizette. Tehát tanulja meg elfogadni a hízelgést.

Érezted valaha kényelmetlenül bizonyos emberek társaságában? Úgy érzed, hogy kényszerítenek valamire? Vagy hülyének és alsóbbrendűnek érzi magát, miután meglátogatta őket? Talán ez egy manipulátor! Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan ismerheti fel őt.

A kapcsolat első éve a legszebb időszak minden pár számára. A szerelmes párok képesek egymásra nézni. Még nem oldották meg egymás között a problémákat. De mi lesz, ha a kapcsolat első éve véget ér? Hogyan változik meg a párjuk élete?

Férfiak és nők egyaránt szeretnek gúnyt űzni az ellenkező nemből. Főleg, ha már egy kicsit részegek, és a társaságuk tisztán egynemű. De akár tetszik, akár nem, minden viccben van egy kis igazság. Szeretnéd tudni, mit beszélnek a férfiak a nőkről? Milyen jellemzők jelennek meg leggyakrabban? Szóval olvass tovább!

Tudta, hogy az elvált családokból származó gyerekeknek is feleannyi az esélye, hogy elválnak? Igen? És mi van akkor, ha ez a veszély minden válással nő a családban? A gyermekkorodban körülötted lévő kapcsolati minták erősen befolyásolnak téged. Tudatosan kell azonosítania őket, hogy megszabaduljon tőlük. Közülük az 5 leggyakoribbat mutatjuk be!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.