Változtasd a szerelmet szilárd kapcsolattá

A szerelem gyönyörű része egy kapcsolatnak. Minden tökéletes, kedvesed hibátlan, és el sem tudod képzelni nélküle a világot. De előbb-utóbb sorra kerül sor, amikor a legnagyobb szerelem is elhalványul, és te is látni fogod szeretőd hibáit. Hogyan kell csinálni, hogy ez a változás ne törje ki a nyakát? A következő alapelvekkel biztonságosan igazi, tartós kapcsolattá változtathatja szerelmét.

Beszéljetek egymással úgy, mint egy baráttal

Mindenki tudja, hogy " a partnereknek kommunikálniuk kell". de az eredmény néha sajnos görcsös. Ez a "kell" sok szakításért felelős. Töröljön minden tervet a partnerével való kommunikációra. Inkább gyűljetek össze barátokként! Miről beszélsz a barátaiddal? Mindenről csak úgy lebeg. A filmekről, a gyakorlatokról, amelyeket jelenleg végzel, arról, hogy a főnök egy szörnyű faj, arról, hogy új diétát próbálsz ki, vagy arról, hogy nemrég olvastál egy nagyon érdekes cikket. Ne stresszeld a kommunikáció kapcsolati parancsát. Úgy beszéljetek egymással, mint a legjobb barátok!

A bizalom támogatáshoz vezet

A bizalom érzése mindkettőtöknek nyugalmat ad, ezért toleránsabb vagy, és nem érzed magad korlátozva a kapcsolat által. Türelmesen építsd fel, megtérül. A bizalom a támogatás érzését adja – soha nem maradsz egyedül a problémáddal, mindig lesz valaki, aki segítő kezet nyújt neked. És mindig készen állsz odaadni a tiédet. A támogatás szorosan követi a bizalmat.

Nem csak a partner életében, tanulja meg hangsúlyozni az apró dolgokat. Például soha ne ígérd meg, hogy délután négykor otthon leszel, ha nincs esélyed öt előtt megérkezni. Ha nincs kedve elmenni arra a színházi előadásra vagy focimeccsre, ne mondd azt, hogy "majd veled megyek legközelebb". Nem fogsz elmenni, és csak egy csepp bizalmat veszítesz. Ne titkold a munkahelyi problémákat, mert nem szeretnéd velük terhelni kedvesedet. Erről szól a bizalom – megbízom a páromban.

Előrelátás

A perspektíva azt jelenti, hogy nem kezdünk kicsinyes vitákba, a fontos dolgokra koncentrálunk, és nem „megoldunk minden hülyeséget”. Egy kapcsolatban és az életben sok minden megoldódik magától. Vagy legalábbis sokkal könnyebb, ha adsz nekik egy kis időt a rendeződésre. Bármi is történik – ha veszekedsz, a másik barátod jobban szeret egy éjszakát a barátokkal, mint téged, olyan tevékenységet tervez a szüleivel, amit utálsz –, emelkedj felül a helyzeten. Életünk során megtanuljuk ezt a szemléletet. Először is gondoljon a népszerű cseh közmondásra – ha nem az életről van szó, akkor az....

A tökéletesség egy véget nem érő folyamat

Ne gondolj a tökéletességre mint valami, amit egyszer elérsz, aztán ennyi. A tökéletesség egy soha véget nem érő folyamat. Ha szeretni akarod magad életed végéig, egész életedben ezen kell dolgoznod. A virágviselés hirtelen abbahagyása nem megoldás. Nem kiút a szombati sörözés hibáztatása. Ha nem hajlandó dolgozni a kapcsolaton, valószínűleg nem akarja megtartani.

Ne töltsön minden időt együtt

A kapcsolat minősége az is tükröződik, hogy mennyire vagytok önállóak. Baráti kapcsolatban, munkahelyen mit csinálsz szabadidődben, amikor a párod például üzleti úton van. Az együtt töltött idő gyönyörű, de másokkal is szocializálódni kell. Vagy teljesen egyedül lenni, ha inkább introvertált vagy. Ne engedd meg magadnak, hogy függővé válj a másiktól. Hogy a boldogságod attól függ, hogy a másik mit tesz vagy nem. Amikor a kedvesed távol van valahol, ideges, szomorú, magányos vagy, és csak arra gondolsz, hogy mikor jön vissza végre? Dolgozz az önbizalmadon. Vigye el a barátait, vagy porolja le a régi kerékpárt, amelyen már egy ideje rendszeresen közlekedik. És építsd úgy az életedet, hogy a párod ne az ő földje, a Napja és a csillagai legyenek.

A kapcsolat átmenete a rajongásból a hosszú távú szerelembe az egyik legkritikusabb szakasz. Ha azonban sikeresen kezeled, akár négyszeresére is nő az esélyed egy igazán hosszú távú kapcsolatra. Akkor kezdj el dolgozni a jó kapcsolat elvein, amikor kedvesednek még megvan az összes elképzelhető erénye, és az egyetlen hibája az, hogy aranyos.


Hasonló cikkek

A hosszú távú munkakapcsolat kiépítése az élet egyik legnagyobb kihívása. Tiszta utat keresel? Tűzz ki célokat és érd el azokat!

Az igényeinek megfelelő lakás kiválasztása manapság általában nem jelent problémát. Valójában az egyetlen dolog, ami korlátozhat, az az anyagi helyzete. Sok pár azonban pontosan alábecsüli az ügy nem pénzügyi vonatkozásait. Nem számít, hogy csak az összeköltözésen gondolkodik, vagy évek óta együtt él. Jöjjön el és nézze meg velünk, hogy valójában mitől lesz egy otthon otthon.

A legtöbb férfi, aki elégedetlen a feleségével, szeretőt talál. Számukra ez a legegyszerűbb és legkellemesebb megoldás a feleségükkel kapcsolatos problémák elkerülésére. Ha feleség szerepében vagy, és veled is ugyanez történt, gondold át alaposan, hogy valóban a férjeddel akarsz-e maradni vagy sem. Ha igen, készülj fel egy hosszú és fárasztó csatára. Hiszen nem akarod megosztani a szeretőddel!

Van párod? Szóval boldognak kell lenned. De még mindig úgy érzi, hogy valami nem stimmel. Akár láthatatlanul sétálsz, akár nem emlékszel, mikor öleltél utoljára. Röviden: nem vagy olyan boldog, mint szeretnéd. Honnan tudhatod, hogy valaki jobbat érdemel?

A viták és a heves viták ugyanolyan fontosak egy kapcsolatban, mint a pénzről való beszélgetés. Senki sem szereti őket, de szükségesek, és tisztább a levegő utánuk.

Új párkapcsolatot kezdeni szép dolog, másrészt viszont semmi áron nem jó kapcsolatba lépni. Milyen esetekben jobb még egy ideig szingli maradni?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.