Változtasd a szerelmet szilárd kapcsolattá

A szerelem gyönyörű része egy kapcsolatnak. Minden tökéletes, kedvesed hibátlan, és el sem tudod képzelni nélküle a világot. De előbb-utóbb sorra kerül sor, amikor a legnagyobb szerelem is elhalványul, és te is látni fogod szeretőd hibáit. Hogyan kell csinálni, hogy ez a változás ne törje ki a nyakát? A következő alapelvekkel biztonságosan igazi, tartós kapcsolattá változtathatja szerelmét.

Beszéljetek egymással úgy, mint egy baráttal

Mindenki tudja, hogy " a partnereknek kommunikálniuk kell". de az eredmény néha sajnos görcsös. Ez a "kell" sok szakításért felelős. Töröljön minden tervet a partnerével való kommunikációra. Inkább gyűljetek össze barátokként! Miről beszélsz a barátaiddal? Mindenről csak úgy lebeg. A filmekről, a gyakorlatokról, amelyeket jelenleg végzel, arról, hogy a főnök egy szörnyű faj, arról, hogy új diétát próbálsz ki, vagy arról, hogy nemrég olvastál egy nagyon érdekes cikket. Ne stresszeld a kommunikáció kapcsolati parancsát. Úgy beszéljetek egymással, mint a legjobb barátok!

A bizalom támogatáshoz vezet

A bizalom érzése mindkettőtöknek nyugalmat ad, ezért toleránsabb vagy, és nem érzed magad korlátozva a kapcsolat által. Türelmesen építsd fel, megtérül. A bizalom a támogatás érzését adja – soha nem maradsz egyedül a problémáddal, mindig lesz valaki, aki segítő kezet nyújt neked. És mindig készen állsz odaadni a tiédet. A támogatás szorosan követi a bizalmat.

Nem csak a partner életében, tanulja meg hangsúlyozni az apró dolgokat. Például soha ne ígérd meg, hogy délután négykor otthon leszel, ha nincs esélyed öt előtt megérkezni. Ha nincs kedve elmenni arra a színházi előadásra vagy focimeccsre, ne mondd azt, hogy "majd veled megyek legközelebb". Nem fogsz elmenni, és csak egy csepp bizalmat veszítesz. Ne titkold a munkahelyi problémákat, mert nem szeretnéd velük terhelni kedvesedet. Erről szól a bizalom – megbízom a páromban.

Előrelátás

A perspektíva azt jelenti, hogy nem kezdünk kicsinyes vitákba, a fontos dolgokra koncentrálunk, és nem „megoldunk minden hülyeséget”. Egy kapcsolatban és az életben sok minden megoldódik magától. Vagy legalábbis sokkal könnyebb, ha adsz nekik egy kis időt a rendeződésre. Bármi is történik – ha veszekedsz, a másik barátod jobban szeret egy éjszakát a barátokkal, mint téged, olyan tevékenységet tervez a szüleivel, amit utálsz –, emelkedj felül a helyzeten. Életünk során megtanuljuk ezt a szemléletet. Először is gondoljon a népszerű cseh közmondásra – ha nem az életről van szó, akkor az....

A tökéletesség egy véget nem érő folyamat

Ne gondolj a tökéletességre mint valami, amit egyszer elérsz, aztán ennyi. A tökéletesség egy soha véget nem érő folyamat. Ha szeretni akarod magad életed végéig, egész életedben ezen kell dolgoznod. A virágviselés hirtelen abbahagyása nem megoldás. Nem kiút a szombati sörözés hibáztatása. Ha nem hajlandó dolgozni a kapcsolaton, valószínűleg nem akarja megtartani.

Ne töltsön minden időt együtt

A kapcsolat minősége az is tükröződik, hogy mennyire vagytok önállóak. Baráti kapcsolatban, munkahelyen mit csinálsz szabadidődben, amikor a párod például üzleti úton van. Az együtt töltött idő gyönyörű, de másokkal is szocializálódni kell. Vagy teljesen egyedül lenni, ha inkább introvertált vagy. Ne engedd meg magadnak, hogy függővé válj a másiktól. Hogy a boldogságod attól függ, hogy a másik mit tesz vagy nem. Amikor a kedvesed távol van valahol, ideges, szomorú, magányos vagy, és csak arra gondolsz, hogy mikor jön vissza végre? Dolgozz az önbizalmadon. Vigye el a barátait, vagy porolja le a régi kerékpárt, amelyen már egy ideje rendszeresen közlekedik. És építsd úgy az életedet, hogy a párod ne az ő földje, a Napja és a csillagai legyenek.

A kapcsolat átmenete a rajongásból a hosszú távú szerelembe az egyik legkritikusabb szakasz. Ha azonban sikeresen kezeled, akár négyszeresére is nő az esélyed egy igazán hosszú távú kapcsolatra. Akkor kezdj el dolgozni a jó kapcsolat elvein, amikor kedvesednek még megvan az összes elképzelhető erénye, és az egyetlen hibája az, hogy aranyos.


Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.