Változtasd a szerelmet szilárd kapcsolattá

A szerelem gyönyörű része egy kapcsolatnak. Minden tökéletes, kedvesed hibátlan, és el sem tudod képzelni nélküle a világot. De előbb-utóbb sorra kerül sor, amikor a legnagyobb szerelem is elhalványul, és te is látni fogod szeretőd hibáit. Hogyan kell csinálni, hogy ez a változás ne törje ki a nyakát? A következő alapelvekkel biztonságosan igazi, tartós kapcsolattá változtathatja szerelmét.

Beszéljetek egymással úgy, mint egy baráttal

Mindenki tudja, hogy " a partnereknek kommunikálniuk kell". de az eredmény néha sajnos görcsös. Ez a "kell" sok szakításért felelős. Töröljön minden tervet a partnerével való kommunikációra. Inkább gyűljetek össze barátokként! Miről beszélsz a barátaiddal? Mindenről csak úgy lebeg. A filmekről, a gyakorlatokról, amelyeket jelenleg végzel, arról, hogy a főnök egy szörnyű faj, arról, hogy új diétát próbálsz ki, vagy arról, hogy nemrég olvastál egy nagyon érdekes cikket. Ne stresszeld a kommunikáció kapcsolati parancsát. Úgy beszéljetek egymással, mint a legjobb barátok!

A bizalom támogatáshoz vezet

A bizalom érzése mindkettőtöknek nyugalmat ad, ezért toleránsabb vagy, és nem érzed magad korlátozva a kapcsolat által. Türelmesen építsd fel, megtérül. A bizalom a támogatás érzését adja – soha nem maradsz egyedül a problémáddal, mindig lesz valaki, aki segítő kezet nyújt neked. És mindig készen állsz odaadni a tiédet. A támogatás szorosan követi a bizalmat.

Nem csak a partner életében, tanulja meg hangsúlyozni az apró dolgokat. Például soha ne ígérd meg, hogy délután négykor otthon leszel, ha nincs esélyed öt előtt megérkezni. Ha nincs kedve elmenni arra a színházi előadásra vagy focimeccsre, ne mondd azt, hogy "majd veled megyek legközelebb". Nem fogsz elmenni, és csak egy csepp bizalmat veszítesz. Ne titkold a munkahelyi problémákat, mert nem szeretnéd velük terhelni kedvesedet. Erről szól a bizalom – megbízom a páromban.

Előrelátás

A perspektíva azt jelenti, hogy nem kezdünk kicsinyes vitákba, a fontos dolgokra koncentrálunk, és nem „megoldunk minden hülyeséget”. Egy kapcsolatban és az életben sok minden megoldódik magától. Vagy legalábbis sokkal könnyebb, ha adsz nekik egy kis időt a rendeződésre. Bármi is történik – ha veszekedsz, a másik barátod jobban szeret egy éjszakát a barátokkal, mint téged, olyan tevékenységet tervez a szüleivel, amit utálsz –, emelkedj felül a helyzeten. Életünk során megtanuljuk ezt a szemléletet. Először is gondoljon a népszerű cseh közmondásra – ha nem az életről van szó, akkor az....

A tökéletesség egy véget nem érő folyamat

Ne gondolj a tökéletességre mint valami, amit egyszer elérsz, aztán ennyi. A tökéletesség egy soha véget nem érő folyamat. Ha szeretni akarod magad életed végéig, egész életedben ezen kell dolgoznod. A virágviselés hirtelen abbahagyása nem megoldás. Nem kiút a szombati sörözés hibáztatása. Ha nem hajlandó dolgozni a kapcsolaton, valószínűleg nem akarja megtartani.

Ne töltsön minden időt együtt

A kapcsolat minősége az is tükröződik, hogy mennyire vagytok önállóak. Baráti kapcsolatban, munkahelyen mit csinálsz szabadidődben, amikor a párod például üzleti úton van. Az együtt töltött idő gyönyörű, de másokkal is szocializálódni kell. Vagy teljesen egyedül lenni, ha inkább introvertált vagy. Ne engedd meg magadnak, hogy függővé válj a másiktól. Hogy a boldogságod attól függ, hogy a másik mit tesz vagy nem. Amikor a kedvesed távol van valahol, ideges, szomorú, magányos vagy, és csak arra gondolsz, hogy mikor jön vissza végre? Dolgozz az önbizalmadon. Vigye el a barátait, vagy porolja le a régi kerékpárt, amelyen már egy ideje rendszeresen közlekedik. És építsd úgy az életedet, hogy a párod ne az ő földje, a Napja és a csillagai legyenek.

A kapcsolat átmenete a rajongásból a hosszú távú szerelembe az egyik legkritikusabb szakasz. Ha azonban sikeresen kezeled, akár négyszeresére is nő az esélyed egy igazán hosszú távú kapcsolatra. Akkor kezdj el dolgozni a jó kapcsolat elvein, amikor kedvesednek még megvan az összes elképzelhető erénye, és az egyetlen hibája az, hogy aranyos.


Hasonló cikkek

Úgy érzi, már kimerítette az összes ötletet, hogyan töltse szabadidejét szerelmével? Járt már minden rendezvényen és kulturális eseményen, amely a környéken zajlott? Volt már moziban, színházban, állatkertben, étteremben, kastélyban, kastélyban, kiállításon...? Nem akarsz otthon ülni tévét nézni és csak heverészni a kanapén? Akkor tekintse meg tippjeinket!

Bár szeretitek egymást, és meglehetősen jól működnek, valami hiányzik a kapcsolatodból. Vagy fordítva, mindened megvan, de nem vagytok elégedettek egymással. A környezeted meggyőzi, milyen szerencsés vagy. Ön azonban nem osztja a véleményüket. Felírtuk neked azokat a mutatókat, amelyek alapján tudni fogod, hogy ez nem "igaz szerelem".

Ön azok közé tartozik, akik állandóan féltékenyek a partnerükre? Zavar, ha a szerelmed egy nálad sokkal vonzóbb valaki körül forog? Akkor vigyázz, ne csinálj felesleges féltékenységi jeleneteket. Megtörténhet, hogy a párod elhagy miattuk, és csak a sírásra van szemed.

Nem megy neked, de nem akarsz szakítani. Megmenthető-e egyáltalán egy rosszul működő kapcsolat? Lehet és elég könnyen. De meg kell felelnie néhány feltételnek. Sajnos nem elég, ha több erőfeszítést teszünk. Csináljuk meg.

Túlzott elvárások. Két szóban lehetne összefoglalni, miért csalódunk néha mások tettei és viselkedése miatt. Lehet, hogy egyáltalán nem veszik észre. Valószínűbb, hogy azon tűnődnek, miért haragszol rájuk megint. Főleg a párkapcsolatokban ez sok vita kiváltó oka. Vártál valamit, de a párod nem teljesítette. Vedd észre, hogy mások nem tudnak olvasni a gondolataidban. Tehát mit ne várj el automatikusan másoktól?

Tökéletes alkalmazottnak vagy vállalkozónak, tökéletes partnernek és szeretőnek, szerető anyának, példamutató háziasszonynak lenni, és ráadásul a saját életét élni, nem igazán könnyű. Csak néhány nőnek sikerül tökéletesnek lennie a fent említett területeken. Mit tegyünk hát, hogy elérjük a célunkat, és még mindig ne őrüljünk meg ettől az egésztől?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.