A közösségi média tönkreteszi a kapcsolatokat

Minden kedvencével tett gesztust közzétesz a közösségi médiában? Szóval nem vagy biztos a párkapcsolatodban!

Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, mindez annyira megszokott része az életünknek, hogy ennek ellenkezőjét el sem tudjuk képzelni. Szinte automatikusan átkapcsoljuk a "kapcsolatban" állapotot. De mi lesz ezután? Ha gyakran megosztasz kedves megjegyzéseket a világgal, sokkal valószínűbb, hogy bizonytalan vagy a kapcsolatodban, és nem hiszel annak jövőjében. Hogyan lehetséges? A választ a cikkben találja meg.

A boldogtalan párok sokkal gyakrabban osztoznak szerelmi státuszban

Nyilvános szerelmi vallomás, a körülöttük lévők megnyugtatása, hogy milyen nagyszerű dolgok történnek velük, megidézés boldogság. Ezek mind olyan mutatók, amelyekről próbálja meggyőzni magát. Megerősítést keresel a körülötted lévőktől, hogy ez valóban működik neked. És egy kicsit támaszkodsz is arra, hogy "az ismételt hazugság igazsággá válik". Bár ez csak tudat alatt lehet.

Az elégedett pároknak nem kell semmit sem bizonyítaniuk egymásnak. Inkább otthon tartják szerelmük nyilatkozatát, mintsem a környéken kiabálják. Ha nem vagy teljesen őszinte azzal kapcsolatban, amit hiszel, sokkal könnyebb névtelenül kimondani, mint a partnereddel szembenézni.

Az online problémák nyilvánosak

Mindenkinek van vita néha. A probléma általában egy beszélgetéssel vagy valamilyen kompromisszum megkötésével megoldható. De amint közzéteszi a közösségi médiában, „közkincs” lesz. Ha az interneten közzéteszi nézeteltéréseit, akkor csak megerősítést keres a körülötte lévőktől, hogy a másik bolond, és megint igaza van.

Nehezen tud újra megegyezni egy ilyen emberrel. És nem csak azért, mert valaki folyamatosan győzködi, hogy egy centit sem szabad meghátrálnia. A kedvesednek biztosan nem fog tetszeni, ha vele nem mindenkivel normális vitákat bonyolítasz le.

Egy boldog párnak nincs ideje a közösségi oldalakra

Ha már boldog párok posztolnak valami, ez általában "várom a szerelmemet", "most volt a legcsodálatosabb randim" és hasonlók. Röviden, mi történik a másik fél jelenléte nélkül. Ha boldogok vagytok és elégedettek vagytok egymással, nem kell minden pillanatban tájékoztatnotok az egész világot, hogy mennyire vagytok boldogok. Teljesen oda vagytok egymásnak. Rá fog jönni, hogy ez többet fog hasznot húzni a kapcsolatának, mint az állapotok közösségi hálózatokon való megírása.

Az offline emberek általában boldogabbak

A pszichológusok egyre gyakrabban mondják, hogy az embereknek használniuk kell a közösségi médiát, de nem engedik visszaélni velük. Ha túl gyakran van online, hajlamosabb lesz a depresszióra, a stresszre, a haragra és a jövőtől való félelemre. Ez természetesen kihat a kapcsolatodra. Ráadásul azokhoz a boldog párokhoz hasonlítja magát, akik folyamatosan arról posztolnak, milyen csodálatos a kapcsolatuk. És az előző sorokból tudod, hogy ez csak egy fényes hazugság. Már megéri lekapcsolni, mit szólsz? Élvezze szeretett ajándékát, és éljen.


Hasonló cikkek

A két ember közötti szerelem felemelő és sok örömet okoz. Ha azonban nem várod otthon a párodat, vagy állandóan rossz hangulatban vagy, előfordulhat, hogy egy rosszul működő kapcsolatban ragadsz. Ahelyett, hogy energizálna egy kapcsolatot, egy rosszul működő kapcsolat elszívja az energiát. És ez baj!

Az első szerelmi vallomást általában a férfiaktól várják. Annak ellenére, hogy partnere kihívott, az első „szeretlek” még mindig a szádtól várható. Készen állsz elmondani, de nem tudod, hol és milyen alkalomból? Tippeket hozunk a legjobb helyekhez!

Ez nem lehet olyan egyszerű, mint ahogy a címben írjuk? Ez igaz, de miért nem lépünk egy kicsit szembe az esélyekkel? Több száz pár, akik több mint 30 éve vannak együtt, kapcsolatukban öt közös jellemző van. Szeretné tudni, hogy melyek?

Mindenkinek van lelki társa a világon. Csak meg kell találnod. Mindannyian hallottuk már legalább egyszer, és mindannyian türelmesen keressük. A szerelem, mint egy férfi és nő közötti egyedi érzés fogalma azonban nem mindig volt érvényes. A tündérmesékben elhangzó szerelem valójában egészen fiatal. Ebben a formában alig kétszáz éve ismerjük. Ennek ellenére rengeteg olyan ötletet alkottunk már, amelyeket vitathatatlannak tartunk. Mi a három legnagyobb?

Talált már olyan helyzetbe, hogy partnerének csípője van? És nem akármilyen? Alapvetően két életet él? Akkor úgynevezett párhuzamos kapcsolatban élsz. A párhuzamos kapcsolat nem klasszikus hűtlenség, sőt annyira el is tér tőle, hogy saját nevet kapott. Vannak, akik egyszerre két partnerrel élnek, sőt két családjuk is van. Gyanítja vagy biztosan tudja, hogy ilyesmiben találta magát? Tanácsot adunk a helyzet megoldásához.

Egy közös estét tervez a párjával? Szeretnéd, ha az együtt töltött pillanatok nyugodtak lennének? Kellemes esték születnek az elégedett partnerrel eltöltött egyedi pillanatoknak köszönhetően. Tanácsot adunk, hogyan alakíts ki egy nagyszerű estét kettesben.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.